Discussly

True or False Questions — page 120

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 120 of 234
  1. 5951.

    Has a hurricane ever hit the West Coast?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A California hurricane is a tropical cyclone that affects the state of California. Usually, only the remnants of tropical cyclones affect California.

  2. 5952.

    Is the Netherlands part of the United Kingdom?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The United Kingdom and the Netherlands are both countries that are run under a constitutional monarchy. King Willem-Alexander of the Netherlands is around 890th in line to the British throne.

  3. 5953.

    Did Trevor die in The Fundamentals of Caring?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Ben and Trevor make it home safely, and having finally coped with the loss of his son, Ben meets his estranged wife and gives her the divorce papers. He continues writing, his next novel being about Trevor.

  4. 5954.

    Is the Forbidden Journey ride a roller coaster?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Harry Potter and the Forbidden Journey uses KUKA robocoaster technology, which allows the seats to pivot while being held above the track by a robotic arm. However, the ride is not a roller coaster but a scenic dark ride.

  5. 5955.

    Is Bank of America affiliated with Wells Fargo?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The firm's primary operating subsidiary is national bank Wells Fargo Bank, N.A., which designates its main office as Sioux Falls, South Dakota. Wells Fargo in its present form is a result of a merger between San Francisco--based Wells Fargo & Company and Minneapolis-based Norwest Corporation in 1998 and the subsequent 2008 acquisition of Charlotte-based Wachovia.

  6. 5956.

    Did Jean Grey die in The Last Stand?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    X-Men: The Last Stand has been criticized by fans for killing off major characters such as Professor Charles Xavier, Cyclops, and Jean Grey. The 2014 film X-Men: Days of Future Past has subsequently been viewed by some critics as a revision of those controversial plot elements in X-Men: The Last Stand.

  7. 5957.

    Do other countries have their own sign language?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    There are perhaps three hundred sign languages in use around the world today. The number is not known with any confidence; new sign languages emerge frequently through creolization and de novo (and occasionally through language planning).

  8. 5958.

    Is devil's food cake the same as chocolate?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Devil's food cake is a moist, airy, rich chocolate layer cake. It is considered a counterpart to the white or yellow angel food cake.

  9. 5959.

    Is Tata the largest company in the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Tata Group is an Indian multinational conglomerate holding company headquartered in Mumbai, Maharashtra, India. Founded in 1868 by Jamshedji Tata, the company gained international recognition after purchasing several global companies, beginning with Tetley in 2000, recorded as ``the biggest acquisition in Indian corporate history.'' One of India's largest conglomerates, Tata Group is owned by Tata

  10. 5960.

    Did I Am They get a new singer?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In April 2017, a new vocalist, Houston resident Jon McConnell, was introduced with the release of the band's new song, Crown Him.

  11. 5961.

    Is the president the head of the Justice Department?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The department is headed by the United States Attorney General, who is nominated by the President and confirmed by the Senate and is a member of the Cabinet. The current Attorney General is Jeff Sessions.

  12. 5962.

    Is San Marcos part of San Diego County?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    San Marcos is a city in the North County region of San Diego County in the U.S. state of California.

  13. 5963.

    Is there a train station at Oslo Airport?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Oslo Airport Station (Norwegian: Oslo lufthavn stasjon), also known as Gardermoen Station, is a railway station located in the airport terminal building of Oslo Airport, Gardermoen in Norway. Located on the Gardermoen Line, it is served by the Airport Express Trains, express trains to Trondheim and Oslo, regional trains to Lillehammer and Skien (via Oslo) and commuter trains to Eidsvoll and Kongsb

  14. 5964.

    Is there another season of Pretty Little Liars?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The season consisted of 20 episodes, in which ten episodes aired in the summer of 2016, with the remaining ten episodes aired from April 2017. The season's premiere aired on June 21, 2016 on Freeform.

  15. 5965.

    Is McCormick & Schmick's owned by Landry's?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    McCormick & Schmick's Seafood Restaurants Inc. is an American seafood restaurant chain, based in Portland, Oregon.

  16. 5966.

    Can I get my ashes shot into space?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Private companies such as Celestis, Inc., Elysium Space, Ascending Memories,, Orbital Memorialsand Horizon Ascending Limited., offer space burial services.

  17. 5967.

    Is square feet and feet the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The square foot (plural square feet; abbreviated sq. ft, sf, ft) is an imperial unit and U.S.

  18. 5968.

    Is there a sequel to the film I Am Number Four?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In a 2015 interview, James Frey, the co-author of the series, said that he hoped more movies would be made.

  19. 5969.

    Is it legal to own an AR-15 in California?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Roberti-Roos Assault Weapons Control Act of 1989 banned Colt AR-15 rifles by name in the State of California. California's 2000 Assault Weapons ban went further and banned AR-15s made by other manufacturers by name such as Bushmaster, PWA, and Olympic Arms.

  20. 5970.

    Can I call 311 to ask a question?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    3-1-1 creates a central hub for constituents to be able to access a variety of city services. The number 3-1-1 is intended in part to divert routine inquiries and non-urgent community concerns from the 9-1-1 number which is reserved for emergency service.

  21. 5971.

    Did the US ever win the World Cup in soccer?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The best result for the United States in a World Cup came in 1930 when they reached the semifinals. The best result in the modern era is the 2002 World Cup, when the U.S.

  22. 5972.

    Are Wells Fargo and Bank of America the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    As of December 31, 2016, the company held 10.73% of all bank deposits in the United States. It is one of the Big Four banks in the United States, along with Citigroup, JPMorgan Chase and Wells Fargo--its main competitors.

  23. 5973.

    Is the World Bank affiliated with the United Nations?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The World Bank Group is part of the United Nations system and has a formal relationship agreement with the UN, but retains its independence. The WBG comprises a group of five legally separate but affiliated institutions: the International Bank for Reconstruction and Development (IBRD), the International Finance Corporation (IFC), the International Development Association (IDA), the Multilateral In

  24. 5974.

    Is The Tortoise and the Hare a fairy tale?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    ``The Tortoise and the Hare'' is one of Aesop's Fables and is numbered 226 in the Perry Index. The account of a race between unequal partners has attracted conflicting interpretations.

  25. 5975.

    Is the Dominican Republic part of the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Dominican Republic has a close relationship with the United States and with the other states of the Inter-American system. The Dominican Republic has very strong ties and relations with Puerto Rico.

  26. 5976.

    Was The Love Boat filmed on a ship?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The one-hour sitcom was usually set aboard Pacific Princess, at the time a real-life Princess Cruises cruise ship. Other ships used were the Pacific Princess twin sister vessel Island Princess, along with other cruise liners: SS Stella Solaris (for a Mediterranean Sea cruise), MS Pearl of Scandinavia (for a Chinese cruise), Royal Viking Sky (for European cruises, now MV Boudicca) and Royal Princes

  27. 5977.

    Is the vagus nerve part of the CNS?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The vagus nerve, historically cited as the pneumogastric nerve, is the tenth cranial nerve or CN X, and interfaces with parasympathetic control of the heart, lungs, and digestive tract. The vagus nerves are paired; however, they are normally referred to in the singular.

  28. 5978.

    Petite Danseuse de Quartorze Ans by Edgar Degas is a painting depicting a 14-year-old dancer.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  29. 5979.

    Is the back of the neck an erogenous zone?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The neck, clavicle area and the back of the neck are very sensitive in both males and females, which can be stimulated by licking, kissing or light caressing. Some people also like being bitten gently in these areas, often to the point that a ``hickey'', or ``love-bite'' is formed.

  30. 5980.

    Are Abu Dhabi and Dubai the same place?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Abu Dhabi) is the capital and the second most populous city of the United Arab Emirates (the most populous being Dubai), and also capital of the Emirate of Abu Dhabi, the largest of the UAE's seven emirates. Abu Dhabi lies on a T-shaped island jutting into the Persian Gulf from the central western coast.

  31. 5981.

    Was there only 10 months in a year?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Roman dates were counted inclusively forward to the next of three principal days: the first of the month (the kalends), a day less than the middle of the month (the ides), and eight days--nine, counting inclusively--before this (the nones). The original calendar consisted of 10 months beginning in spring with March; winter was left as an unassigned span of days.

  32. 5982.

    In The Mortal Instruments: City of Bones, is Jace Clary's brother?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the end it is revealed that he is actually Stephen Herondale and Celine Herondale's son and that Clary is not related to him. He and Clary have a conversation at the end of City of Glass in which he confesses that he doesn't know who he is, referring to his last name.

  33. 5983.

    Does Oregon have the Stand Your Ground law?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The states that have adopted stand-your-ground in practice, either through case law/precedent, jury instructions or by other means, are California, Colorado, Illinois, New Mexico, Oregon, Virginia, and Washington.

  34. 5984.

    Was the movie The Strangers based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Strangers is a 2008 American slasher film written and directed by Bryan Bertino. Kristen (Liv Tyler) and James (Scott Speedman) are expecting a relaxing weekend at a family vacation home, but their stay turns out to be anything but peaceful as three masked torturers leave Kristen and James struggling for survival.

  35. 5985.

    Is interphase the longest stage of the cell cycle?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Interphase is the phase of the cell cycle in which a typical cell spends most of its life. During this phase, the cell copies its DNA in preparation for mitosis.

  36. 5986.

    Are hip hop and pop the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Pop-rap or hip-pop is a genre of music fusing the rhythm-based lyricism of hip hop music with pop music's preference for melodious vocals and catchy tunes, which gained mainstream popularity during the 1990s. The lyrics are often lighthearted, with choruses similar to those heard in pop music.

  37. 5987.

    Are Dr. Martens still made in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 2004 a new range of Dr. Martens was launched in an attempt to appeal to a wider market, and especially young people.

  38. 5988.

    Is it possible to simulate gravity in space?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Artificial gravity can be created using a centripetal force. A centripetal force directed towards the center of the turn is required for any object to move in a circular path.

  39. 5989.

    The actor who voiced Betty Boop also voiced Popeye.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  40. 5990.

    Was a real bear used in the movie The Edge?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Bart the Bear (January 19, 1977 -- May 10, 2000) was a male Alaskan Kodiak bear actor best known for his numerous appearances in Hollywood films, including The Bear (for which he reportedly received an Oscar nomination), White Fang, Legends of the Fall, and The Edge. He was trained by animal trainers Doug and Lynne Seus of Wasatch Rocky Mountain Wildlife, Inc., in Heber City, Utah.

  41. 5991.

    Is there a difference between maid of honour and chief bridesmaid?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The principal bridesmaid, if one is so designated, may be called the chief bridesmaid or maid of honor if she is unmarried, or the matron of honor if she is married. A junior bridesmaid is a girl who is clearly too young to be married, but who is included as an honorary bridesmaid.

  42. 5992.

    Is Dublin part of the Republic of Ireland?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Ireland ( listen)), also known as the Republic of Ireland (Poblacht na hÉireann), is a country in north-western Europe occupying 26 of 32 counties of the island of Ireland. The capital and largest city is Dublin, which is located on the eastern part of the island, and whose metropolitan area is home to around a third of the country's 4.8 million inhabitants.

  43. 5993.

    Are the Torres Strait Islands part of Australia?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Torres Strait Islanders are the indigenous people of the Torres Strait Islands, part of Queensland, Australia. They are distinct from the Aboriginal people of the rest of Australia, and are generally referred to separately.

  44. 5994.

    Do they still make Marathon candy bars?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A US version, called ``Marathon'', was manufactured by Mars Inc and first sold in August 1973. The bright red packaging had printed on it a ruler with inch (8) and cm (20) markings on the reverse demonstrating that it was as long as it claimed.

  45. 5995.

    Are St. Maarten and St. Martin the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Saint Martin (French: Saint-Martin; Dutch: Sint Maarten) is an island in the northeast Caribbean Sea, approximately 300 km (190 mi) east of Puerto Rico. The 87-square-kilometre (34 sq mi) island is divided roughly 60/40 between the French Republic (53 km, 20 sq mi) and the Kingdom of the Netherlands (34 km, 13 sq mi), but the two parts are roughly equal in population.

  46. 5996.

    Do the Miami Dolphins have a real dolphin in their stadium?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Flipper was a mascot for the Miami Dolphins from 1966 to 1968. She was situated in a fish tank in the open (east) end of the Orange Bowl, and was trained to jump in the tank when a touchdown or field goal was scored.

  47. 5997.

    Are Delhi University and University of Delhi the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The University of Delhi, informally known as Delhi University (DU), is a collegiate public central university, located in New Delhi, India. It was founded in 1922 by an Act of the Central Legislative Assembly.

  48. 5998.

    Is it normal to have motion sickness after a cruise?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Mal de debarquement (or mal de débarquement) syndrome (MdDS, or common name disembarkment syndrome) is a neurological condition usually occurring after a cruise, aircraft flight, or other sustained motion event. The phrase ``mal de débarquement'' is French and translates to ``illness of disembarkation''.

  49. 5999.

    Is Eastern Florida State College a community college?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 2010, the college reported 25,000 students enrolled for courses. There were 1,200 employees in 2011, including support personnel and faculty.

  50. 6000.

    Does a pie have to have a base?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Pies are defined by their crusts. A filled pie (also single-crust or bottom-crust), has pastry lining the baking dish, and the filling is placed on top of the pastry but left open.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.