Discussly

True or False Questions — page 101

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 101 of 234
  1. 5001.

    Can a redback spider bite kill you?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The redback is one of the few spider species that can be seriously harmful to humans, and its liking for habitats in built structures has led it to being responsible for a large number of serious spider bites in Australia. Predominantly neurotoxic to vertebrates, the venom gives rise to the syndrome of latrodectism in humans; this starts with pain around the bite site, which typically becomes seve

  2. 5002.

    Paige Fox, a character in the comic-strip FoxTrot, has always had a boyfriend.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  3. 5003.

    Is there a non-live version of 'Bennie and the Jets'?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Produced by Gus Dudgeon, the song was recorded during the ``Goodbye Yellow Brick Road'' sessions in France at Château d'Hérouville's Strawberry Studios, where John and Taupin had recorded their previous two albums, Honky Château and Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player.

  4. 5004.

    Ben Stiller appears in the movie Happy Gilmore.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  5. 5005.

    Do you have to join a union in a right-to-work state?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    ``Right-to-work laws'' are statutes in 28 U.S. states that prohibit union security agreements between companies and workers' unions.

  6. 5006.

    Can a knight jump over its own pieces?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The knight move is unusual among chess pieces. It moves to a square that is two squares away horizontally and one square vertically, or two squares vertically and one square horizontally.

  7. 5007.

    Did the movie Philadelphia win any Academy Awards?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Hanks won the Academy Award for Best Actor for his role as Andrew Beckett in the film, while the song ``Streets of Philadelphia'' by Bruce Springsteen won the Academy Award for Best Original Song. Nyswaner was also nominated for the Academy Award for Best Original Screenplay, but lost to Jane Campion for The Piano.

  8. 5008.

    Do I need a work visa for Brazil?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Foreigners wishing to live and work in Brazil are required to apply for a temporary residence visa. To obtain a temporary visa for employment purposes, the worker needs to secure a job offer from a Brazilian company or government department, or a foreign company based in Brazil, and the company is required to apply to the Immigration Division of the Ministry of Labor on the worker's behalf.

  9. 5009.

    Do citizens of Puerto Rico vote in U.S. elections?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Voting rights of United States citizens in Puerto Rico, like the voting rights of residents of other United States territories, differ from those of United States citizens in each of the fifty states and the District of Columbia. Residents of Puerto Rico and other U.S.

  10. 5010.

    Do you get the money you win on Jeopardy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The top scorer(s) in each game retain the value of their winnings in cash, and return to play in the next match. Non-winners receive consolation prizes.

  11. 5011.

    Does Natalie Portman play Padme and Queen Amidala?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Padmé Amidala (born Padmé Naberrie) is a fictional character in the Star Wars franchise, appearing in the prequel trilogy portrayed by actress Natalie Portman. She served as the Princess of Theed and later Queen of Naboo.

  12. 5012.

    Dolmabahçe Palace is located in the Asian part of Istanbul.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  13. 5013.

    Is there a congestion charge in London on Sunday?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The London congestion charge is a fee charged on most motor vehicles operating within the Congestion Charge Zone (CCZ) in Central London between 07:00 and 18:00 Mondays to Fridays. It is not charged on weekends, public holidays or between Christmas Day and New Year's Day (inclusive).

  14. 5014.

    Is there Jack in the Box on the East Coast?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Jack in the Box is an American fast-food restaurant chain founded February 21, 1951, by Robert O. Peterson in San Diego, California, where it is headquartered.

  15. 5015.

    Is Bavarian cream the same as pastry cream?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Though it does not pipe smoothly because of its gelatin, it could substitute for pastry cream as a filling for doughnuts. American ``Bavarian Cream doughnuts'' are filled with a version of a crème pâtissière (pastry cream), not true bavarois.

  16. 5016.

    Is lipid profile and lipid panel the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Lipid profile or lipid panel is a panel of blood tests that serves as an initial screening tool for abnormalities in lipids, such as cholesterol and triglycerides. The results of this test can identify certain genetic diseases and can determine approximate risks for cardiovascular disease, certain forms of pancreatitis, and other diseases.

  17. 5017.

    Can work be done in a closed system?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In a closed system, no mass may be transferred in or out of the system boundaries. The system always contains the same amount of matter, but heat and work can be exchanged across the boundary of the system.

  18. 5018.

    Is a Cane Corso the same as an Italian Mastiff?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Cane Corso) from Italian cane (dog) and ``corso'' from the Latin ``Cohors'' meaning ``protector'', also known as the Italian Mastiff, is a large Italian breed of dog, for years valued highly in Italy as a companion and guard dog.

  19. 5019.

    Is the force of a spring a conservative force?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The term conservative force comes from the fact that when a conservative force exists, it conserves mechanical energy. The most familiar conservative forces are gravity, the electric force (in a time-independent magnetic field, see Faraday's law), and spring force.

  20. 5020.

    Did the cast of Full House really go to Hawaii?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Although the series was set in San Francisco, the sitcom itself was taped at the Warner Bros. Studios in Los Angeles.

  21. 5021.

    In The Vampire Diaries, do Damon and Elena get together?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Damon Salvatore is a fictional character in The Vampire Diaries novel series. He is portrayed by Ian Somerhalder in the television series.

  22. 5022.

    Is the CN Tower a wonder of the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 1995, the CN Tower was declared one of the modern Seven Wonders of the World by the American Society of Civil Engineers. It also belongs to the World Federation of Great Towers.

  23. 5023.

    Can you get eaten by a whale shark?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The whale shark is found in open waters of the tropical oceans and is rarely found in water below 21 °C (70 °F). Modeling suggests a lifespan of about 70 years, but measurements have proven difficult.

  24. 5024.

    Did Tokio Myers win Britain's Got Talent?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Torville Jones (born 6 April 1984), better known by his stage name Tokio Myers, is a pianist and music producer born in London. He won reality show Britain's Got Talent in 2017 playing Debussy's ``Clair de lune'', which turned into Ed Sheeran's song ``Bloodstream''; Rihanna's ``Diamonds'' in semi-final 3; and in the final, Hans Zimmer's Interstellar theme soundtrack and Rag'n'Bone Man's hit ``Huma

  25. 5025.

    Is there a camera on the iPad 1st generation?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The first-generation iPad features an Apple A4 SoC, which comprises a 1 GHz processor, 256 MB of RAM and a PowerVR SGX535 GPU. There are four physical switches on the iPad, including a home button near the display that returns the user to the main menu, and three plastic physical switches on the sides: wake/sleep and volume up/down, plus a software-controlled switch whose function has changed with

  26. 5026.

    Does the barb on a stingray grow back?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    There are reports of stingers breaking off in wounds, but this may be rare. This would not be fatal to the stingray as it will be regrown at a rate of about 1.25 to 2 centimetres (0.49 to 0.79 in) per month (though with significant variations depending on the size of the stingray and the exact species).

  27. 5027.

    Was the right to bear arms in the original Constitution?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Second Amendment (Amendment II) to the United States Constitution protects the right of the people to keep and bear arms and was adopted on December 15, 1791, as part of the first ten amendments contained in the Bill of Rights. The Supreme Court of the United States has ruled that the right belongs to individuals for self-defense, while also ruling that the right is not unlimited and does not

  28. 5028.

    Can I mix cement and plaster of Paris?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Cement plaster is a mixture of suitable plaster, sand, portland cement and water which is normally applied to masonry interiors and exteriors to achieve a smooth surface. Interior surfaces sometimes receive a final layer of gypsum plaster.

  29. 5029.

    Do you need a PAL to possess ammunition?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A possession and acquisition licence is a licence that allows individuals in Canada to possess and acquire firearms as well as ammunition. Licences are typically valid for five years and must be renewed prior to expiry to maintain all classes.

  30. 5030.

    Does the word kangaroo mean "I don't know"?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The word ``kangaroo'' derives from the Guugu Yimithirr word gangurru, referring to grey kangaroos. The name was first recorded as ``kanguru'' on 12 July 1770 in an entry in the diary of Sir Joseph Banks; this occurred at the site of modern Cooktown, on the banks of the Endeavour River, where HMS Endeavour under the command of Lieutenant James Cook was beached for almost seven weeks to repair damag

  31. 5031.

    Is the movie Pay It Forward based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Pay It Forward is a 2000 American drama-romance film based on the novel of the same name by Catherine Ryan Hyde. It is set in Las Vegas, and it chronicles 12-year-old Trevor McKinney's launch of a goodwill movement known as 'pay it forward'.

  32. 5032.

    Is Getty Images related to J. Paul Getty?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Mark Harris Getty, KBE (born July 9, 1960), is a British educated U.S. businessman who holds Irish citizenship and is co-founder of Getty Images.

  33. 5033.

    Is queso blanco the same as queso fresco?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Queso blanco), with similar cheeses including queso fresco), is a creamy, soft, and mild unaged white cheese, commonly used in the Iberian Peninsula, several Latin American countries including Mexico, and many parts of the United States. The name queso blanco is Spanish for ``white cheese'', but similar cheeses are used and known throughout the world.

  34. 5034.

    Can the base angle of an isosceles triangle be obtuse?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Whether the isosceles triangle is acute, right or obtuse depends on the vertex angle. In Euclidean geometry, the base angles cannot be obtuse (greater than 90°) or right (equal to 90°) because their measures would sum to at least 180°, the total of all angles in any Euclidean triangle.

  35. 5035.

    Are muscle fibers and muscle cells the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Skeletal muscles are sheathed by a tough layer of connective tissue called the epimysium. The epimysium anchors muscle tissue to tendons at each end, where the epimysium becomes thicker and collagenous.

  36. 5036.

    Is soft tissue damage the same as a sprain?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A soft tissue injury (STI) is the damage of muscles, ligaments and tendons throughout the body. Common soft tissue injuries usually occur from a sprain, strain, a one off blow resulting in a contusion or overuse of a particular part of the body.

  37. 5037.

    Can you move your king two spaces in chess?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In conjunction with a rook, the king may make a special move called castling, in which the king moves two squares toward one of its rooks and then the rook is placed on the square over which the king crossed. Castling is allowed only when neither the king nor the castling rook has previously moved, no squares between them are occupied, the king is not in check, and the king will not move across or

  38. 5038.

    Does everyone in the car need a NEXUS card?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Participating border crossing points typically have one lane solely reserved for NEXUS use, and some will also designate a second lane for NEXUS use on an as needed basis. A vehicle can only use the NEXUS lane if all of its passengers (including children) hold a valid NEXUS card and nothing requiring a special customs declaration or payment of duty is being brought into Canada (see below).

  39. 5039.

    Is the letter J in the Latin alphabet?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    J is the tenth letter in the modern English alphabet and the ISO basic Latin alphabet. Its normal name in English is jay /dʒeɪ/ or, now uncommonly, jy /dʒaɪ/.

  40. 5040.

    Can you drink at 18 in the U.S.?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The minimum age to purchase and consume varies, but the most common age is 18 years. However, in North America the age limits varies between 18 and 21 years of age.

  41. 5041.

    Can you move your knight first in chess?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The knight is the only piece that can move at the beginning of the game without first moving a pawn. For the reasons above, the best square for the initial move of each knight is usually one towards the center.

  42. 5042.

    Does the Hatch Act apply to elected officials?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Hatch Act of 1939, officially An Act to Prevent Pernicious Political Activities, is a United States federal law whose main provision prohibits employees in the executive branch of the federal government, except the president, vice-president, and certain designated high-level officials, from engaging in some forms of political activity. It went into law on August 2, 1939.

  43. 5043.

    Is bok choy the same as pak choi?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Bok choy, pak choi or pok choi (Chinese: 上海青; pinyin: Shànghǎi qīng; literally: ``Shanghai Green''; Brassica rapa subsp. chinensis) is a type of Chinese cabbage.

  44. 5044.

    Is the right to work a human right?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The right to work is the concept that people have a human right to work, or engage in productive employment, and may not be prevented from doing so. The right to work is enshrined in the Universal Declaration of Human Rights and recognized in international human rights law through its inclusion in the International Covenant on Economic, Social and Cultural Rights, where the right to work emphasize

  45. 5045.

    Did Catherine Zeta-Jones win an Oscar for Chicago?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The French-Italian fantasy feature 1001 Nights (1990) marked Zeta-Jones' film debut. She gained popularity in Britain with the role of a country girl in the television series The Darling Buds of May (1991--93)--the most watched series in the country at that time.

  46. 5046.

    Can a real image be projected onto a screen?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In contrast, a real image is one that is formed when the outgoing rays form a point converge at a real location. Real images can be projected onto a diffuse reflecting screen, but a screen is not necessary for the image to form.

  47. 5047.

    Is the show Twisted based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The series was originally titled Socio, but was renamed during production in early 2013.

  48. 5048.

    Is Rampage the movie based on the game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Rampage is a 2018 American science fiction monster film directed by Brad Peyton, and loosely based on the video game series of the same name by Midway Games. The film stars Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Akerman, Jake Lacy, Joe Manganiello, and Jeffrey Dean Morgan.

  49. 5049.

    Some species of cuckoos lay their eggs in the nests of other birds.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  50. 5050.

    Franklin Leonard is the creator of The Black List.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Franklin Leonard is an American film executive best known for founding The Black List, a yearly publication featuring Hollywood's most popular unproduced screenplays. After working as a development executive for Overbrook Entertainment and Universal Pictures, Leonard is currently an adviser to BoomGen Studios and Plympton.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.