Discussly

True or False Questions — page 100

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 100 of 234
  1. 4951.

    Is St. Croix in the U.S. Virgin Islands?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Saint Croix is an island in the Caribbean Sea, and a county and constituent district of the United States Virgin Islands (USVI), an unincorporated territory of the United States.

  2. 4952.

    Are the Federated States of Micronesia a US territory?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The FSM was formerly a part of the Trust Territory of the Pacific Islands (TTPI), a United Nations Trust Territory under U.S. administration, but it formed its own constitutional government on May 10, 1979, becoming a sovereign state after independence was attained on November 3, 1986 under a Compact of Free Association with the United States.

  3. 4953.

    Is there a story to Magic: The Gathering?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Multiverse is the shared fictional universe depicted on Magic: The Gathering cards, novels, comics, and other supplemental products. Though Magic is a strategy game, an intricate storyline underlies the cards released in each expansion.

  4. 4954.

    Is the Lexus ES 350 front-wheel drive?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Lexus ES (Japanese: レクサス・ES, Rekusasu ES) is a series of compact, then mid-size car sold by Lexus since 1989. Six generations of the sedan have been introduced to date, each offering V6 engines and the front-engine, front-wheel-drive layout.

  5. 4955.

    Are English and Spanish sign languages the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Sign languages (also known as signed languages) are languages that use manual communication to convey meaning. This can include simultaneously employing hand gestures, movement, orientation of the fingers, arms or body, and facial expressions to convey a speaker's ideas.

  6. 4956.

    Is oil-based paint the same as acrylic?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Acrylic paint is a fast-drying paint made of pigment suspended in acrylic polymer emulsion. Acrylic paints are water-soluble, but become water-resistant when dry.

  7. 4957.

    Is veterinary science the same as veterinary medicine?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Veterinary science helps human health through the monitoring and control of zoonotic disease (infectious disease transmitted from non-human animals to humans), food safety, and indirectly through human applications from basic medical research. They also help to maintain food supply through livestock health monitoring and treatment, and mental health by keeping pets healthy and long living.

  8. 4958.

    Panama is located in South America.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  9. 4959.

    Is it illegal to use a fake address?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Address fraud is a type of fraud in which the perpetrator uses an inaccurate or fictitious address in order to gain money or some other benefit or service to which s/he is not legally entitled, to commit some form of theft, or to hide one's location from authorities. The crime may involve stating one's address as a place where s/he never lived, or continuing to use a previous address where one no

  10. 4960.

    In The Vampire Diaries, do Elena and Damon date?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Damon Salvatore is a fictional character in The Vampire Diaries novel series. He is portrayed by Ian Somerhalder in the television series.

  11. 4961.

    Can you intentionally drop the ball in baseball?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The infield fly rule is a rule of baseball that treats certain fly balls as though caught, before the ball is caught and even if the infielder fails to catch it or drops it on purpose. The umpire's declaration of an infield fly means that the batter is out (and all force plays are removed) regardless of whether the ball is caught.

  12. 4962.

    Is the book Perfume based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Perfume: The Story of a Murderer is a 1985 literary historical fantasy novel) by German writer Patrick Süskind. The novel explores the sense of smell and its relationship with the emotional meaning that scents may have.

  13. 4963.

    Is Central Park the biggest park in America?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Central Park is an urban park in Manhattan, New York City. It is located between the Upper West Side and Upper East Side, roughly bounded by Fifth Avenue on the east, Central Park West (Eighth Avenue) on the west, Central Park South (59th Street) on the south, and Central Park North (110th Street) on the north.

  14. 4964.

    Does the president have the power to remove a congressional member?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    At the federal level, Article I, Section 2, Clause 5 of the Constitution grants to the House of Representatives ``the sole power of impeachment'', and Article I, Section 3, Clause 6 grants to the Senate ``the sole Power to try all Impeachments''. In considering articles of impeachment, the House is obligated to base any charges on the constitutional standards specified in Article II, Section 4: ``

  15. 4965.

    Is there a tunnel between Denmark and Sweden?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Øresund or Öresund Bridge; Swedish: Öresundsbron (œːrɛ2sɵnːdsˌbruːn); hybrid name: Øresundsbron) is a combined railway and motorway bridge across the Øresund strait between Sweden and Denmark. The bridge runs nearly 8 kilometres (5 miles) from the Swedish coast to the artificial island Peberholm in the middle of the strait.

  16. 4966.

    In Dial L for Loser, Alicias cousin Nina visits and tears apart the Clique.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  17. 4967.

    Was Good Friday ever a bank holiday?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A bank holiday is a public holiday in the United Kingdom, some Commonwealth countries, Hong Kong and the Republic of Ireland. There is no automatic right to time off on these days, although banks close and the majority of the working population is granted time off work or extra pay for working on these days, depending on their contract.

  18. 4968.

    Did Australia fight in the Battle of the Somme?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On 7 April 1916, I Anzac Corps took up positions in a quiet sector south of Armentières, known as the ``Nursery''. The Australians were spared from participating in the disastrous first day on the Somme, nevertheless within three weeks of the beginning of the Allied offensive, four divisions of the AIF had been committed to the battle.

  19. 4969.

    Do Cristina and Burke ever get back together?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In season ten, Preston is seen to be living in Zürich, where he runs a privately owned cardiothoracic research hospital. He invited Cristina to the hospital to give a speech on her research.

  20. 4970.

    Are The Scorpion King and The Mummy related?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Scorpion King is a 2002 American historical fantasy film directed by Chuck Russell, starring The Rock, Kelly Hu, Grant Heslov, and Michael Clarke Duncan. It is a spin-off from The Mummy franchise, which takes place before The Mummy Returns and follows the story of Mathayus and his rise to become the Scorpion King.

  21. 4971.

    Is Jurassic World set on the same island?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Jurassic World is a 2015 American science fiction adventure film and the fourth installment of the Jurassic Park series, as well as the first film in a planned Jurassic World trilogy. The film was directed and co-written by Colin Trevorrow, produced by Frank Marshall and Patrick Crowley, and stars Chris Pratt and Bryce Dallas Howard.

  22. 4972.

    Do you have to get out of the way of a pitch?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In baseball, hit by pitch (HBP) is a situation in which a batter or his clothing or equipment (other than his bat) is struck directly by a pitch from the pitcher; the batter is called a hit batsman (HB). A hit batsman is awarded first base, provided that (in the plate umpire's judgment) he made an honest effort to avoid the pitch, although failure to do so is rarely called by an umpire.

  23. 4973.

    Can a fully licensed driver drive with P plates on?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    If either method is used, and the driver has obtained their licence in an Automatic transmission vehicle, an ``A'' condition is placed on the licence, for a period of 12 months. This condition restricts the license holder, for the duration of this period, to driving vehicles with automatic transmission only.

  24. 4974.

    Has any Major League Baseball team gone undefeated?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The 1916 New York Giants hold the record for the longest unbeaten streak in MLB history at 26, with a tie in-between the 14th and 15th win. The record for the longest winning streak by an American League team is held by the 2017 Cleveland Indians at 22.

  25. 4975.

    Are American Me and Blood In Blood Out the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The film received mixed reviews from critics. It holds a 55% rating on Rotten Tomatoes, based on 11 reviews.

  26. 4976.

    Is 16 the age of consent in Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Age of consent law in Canada refers to cultural and legal discussions in Canada regarding the age of consent, which was raised from 14 to 16 in May 2008 as part of the Tackling Violent Crime Act. This applies to all forms of sexual activity.

  27. 4977.

    Is The Blues Brothers based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Blues Brothers are an American blues and soul revivalist band which was founded in 1978 by comedy actors Dan Aykroyd and John Belushi as part of a musical sketch on Saturday Night Live. Belushi and Aykroyd fronted the band, respectively in character as lead vocalist ``Joliet'' Jake Blues and harmonica player/vocalist Elwood Blues.

  28. 4978.

    Is there a Talking Dead for Fear the Walking Dead?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Talking Dead is a live television aftershow in which host Chris Hardwick discuss episodes of the AMC television series The Walking Dead and Fear the Walking Dead with guests, including celebrity fans, cast members, and crew from the series.

  29. 4979.

    Are the Evangelion movies the same as the anime?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Rebuild of Evangelion, known in Japan as Evangelion: New Theatrical Edition (ヱヴァンゲリヲン新劇場版, Evangerion Shin Gekijōban), is a Japanese animated film series and a reboot of the original Neon Genesis Evangelion anime television series, produced by Studio Khara. Hideaki Anno served as the writer and general manager of the project, with Kazuya Tsurumaki and Masayuki directing the films themselves.

  30. 4980.

    Does France have a president and a prime minister?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Manuel Valls was appointed to lead the government in a cabinet reshuffle in March 2014, after the ruling Socialists suffered a bruising defeat in local elections. However, he resigned on 6 December 2016, to stand in the French Socialist Party presidential primary, 2017 and Bernard Cazeneuve was appointed as Prime Minister later that day by President François Hollande.

  31. 4981.

    Can you eat the black things in bubble tea?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Tapioca balls (boba) are the prevailing chewy tidbits in bubble tea, but a wide range of other options can be used to add similar texture to the drink. These are usually black due to the brown sugar mixed in with the tapioca.

  32. 4982.

    Is it legal to be a dual citizen in the US?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Based on the U.S. Department of State regulation on dual citizenship (7 FAM 082), the Supreme Court of the United States has stated that dual citizenship is a ``status long recognized in the law'' and that ``a person may have and exercise rights of nationality in two countries and be subject to the responsibilities of both.

  33. 4983.

    Is there an age limit for American Idol?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The eligible age-range for contestants was fifteen to twenty-eight years old. The initial age limit was sixteen to twenty-four in the first three seasons, but the upper limit was raised to twenty-eight in season four, and the lower limit was reduced to fifteen in season ten.

  34. 4984.

    Can you hit the backboard on a free throw?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Free throws can normally be shot at a high percentage by good players. In the NBA, most players make 70--80% of their attempts.

  35. 4985.

    Did Prince ever perform "Nothing Compares to You"?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Prince released his own rendition of ``Nothing Compares 2 U'', with Rosie Gaines on guest vocals. This live version of the song was included on his 1993 compilation album, The Hits/The B-Sides.

  36. 4986.

    Is the Riviera Maya on the Gulf of Mexico?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Riviera Maya (Spanish pronunciation: (ri'βjeɾa 'maʝa)) is a tourism and resort district south of Cancun, Mexico. It straddles the coastal Fed 307, along the Caribbean coastline of the state of Quintana Roo, located in the eastern portion of the Yucatán Peninsula.

  37. 4987.

    Is the show Bloodline based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Bloodline was announced in October 2014 as part of a partnership between Netflix and Sony Pictures Television, representing Netflix's first major deal with a major film studio for a television series. The series was created and executive produced by Todd A.

  38. 4988.

    Is white vinegar the same as spirit vinegar?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The term ``distilled vinegar'' as used in the United States (called ``spirit vinegar'' in the UK, ``white vinegar'' in Canada) is something of a misnomer because it is not produced by distillation but by fermentation of distilled alcohol. The fermentate is diluted to produce a colorless solution of 5% to 8% acetic acid in water, with a pH of about 2.6.

  39. 4989.

    Is there a difference in 2-stroke oil?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Unlike a four-stroke engine, whose crankcase is closed except for its ventilation system, a two-stroke engine uses the crankcase as part of the induction tract, and therefore, oil must be mixed with gasoline to be distributed throughout the engine for lubrication. The resultant mix is referred to as petroil.

  40. 4990.

    Is a pip the same as a basis point?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A basis point (often denoted as bp, often pronounced as ``bip'' or ``beep'') is (a difference of) one hundredth of a percent or equivalently one ten thousandth. The related concept of a permyriad is literally one part per ten thousand.

  41. 4991.

    Is there such a thing as liver dialysis?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Liver dialysis is a detoxification treatment for liver failure and has shown promise for patients with hepatorenal syndrome. It is similar to hemodialysis and based on the same principles.

  42. 4992.

    Is there a month with two full moons?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    One lunation (an average lunar cycle) is 29.53 days. There are about 365.24 days in a tropical year.

  43. 4993.

    The Stegasaurus had a second brain in its back.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  44. 4994.

    Is Tom and Jerry in the public domain?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Tom and Jerry are fictional characters that starred in a series of early sound cartoons produced by the Van Beuren Studios, and distributed by RKO Pictures. The series lasted from 1931 to 1933.

  45. 4995.

    Is transit number the same as routing number?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A routing number consists of a five digit transit number (also called branch number) identifying the branch where an account is held and a three digit financial institution number corresponding to the financial institution. The number is given as one of the following forms, where XXXXX is the transit number and YYY is the financial institution number:

  46. 4996.

    Are the Secretary of the Treasury and the U.S. Treasurer the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Treasurer of the United States is an official in the United States Department of the Treasury who was originally charged with the receipt and custody of government funds, though many of these functions have been taken over by different bureaus of the Department. Responsibility for oversight of the Bureau of Engraving and Printing, the United States Mint, and the United States Savings Bonds Div

  47. 4997.

    Is ICO connected to Shadow of the Colossus?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Ico introduced several design and technical elements, including a story told with minimal dialogue, bloom lighting, and key frame animation, that have influenced subsequent games. Although not a commercial success, it was critically acclaimed for its art, original gameplay and story elements and received several awards, including ``Game of the Year'' nominations and three Game Developers Choice Aw

  48. 4998.

    Are there any Boston Pizza locations in the USA?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Boston's was the U.S. and Mexican version of the Boston Pizza franchise.

  49. 4999.

    Is Red Lobster and Olive Garden owned by the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Darden Restaurants, Inc. is an American multi-brand restaurant operator headquartered in Orlando.

  50. 5000.

    The Helmand province of Afghanistan is famous for cultivation.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Helmand River flows through the mainly desert region of the province, providing water used for irrigation. The Kajaki Dam, which is one of Afghanistan's major reservoirs, is located in the Kajaki district.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.