Discussly

Music Trivia Questions — page 72

4,819 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 72 of 97
  1. 3551.

    Two of the members of short-lived indie band The Jennifers later formed this famous alternative group.

    • ADodgy
    • BSupergrass
    • CEcho the Bunnymen
    • DEchobelly
    Answer: Supergrass
  2. 3552.

    In which Italian opera is the famous aria Casta Diva sung?

    • ADon Giovanni
    • BNorma
    • CAida
    • DThe Magic Flute
    Answer: Norma
  3. 3553.

    Clive Davis, the head of this record label, was so impressed when he saw 20-year-old Whitney Houston perform that he offered her a worldwide recording contract.

    • AElectra Records
    • BEMI
    • CUniversal Music Group
    • DArista Records
    Answer: Arista Records
  4. 3554.

    Its always been my dream to come to Madison Square Garden and be the opening act for Elvis. Which of these people does this quote belong to?

    • ABette Midler
    • BFrank Zappa
    • CAl Gore
    • DNeil Sedaka
    Answer: Al Gore
  5. 3555.

    Which song is not by TheFatRat?

    • AInfinite Power!
    • BMonody
    • CAscent
    • DWindfall
    Answer: Ascent
  6. 3556.

    This adult film star married Evan Seinfeld of Biohazard in 2004.

    • AJenna Jameson
    • BNina Black
    • CPenny lane
    • DTera Patrick
    Answer: Tera Patrick
  7. 3557.

    Finish the title of this George Strait song from the album Does Fort Worth Ever Cross Your Mind: The Cowboy ___ ____

    • AComes Home
    • BNeeds Her
    • CMisses Her
    • DRides Away
    Answer: Rides Away
  8. 3558.

    What would you find at the end of Lonely Street where the bellmans always dressed in black?

    • AOverlook Motel
    • BHotel California
    • CDo Drop Inn
    • DHeartbreak Hotel
    Answer: Heartbreak Hotel
  9. 3559.

    The first clarinetist in a symphonic orchestra was the father of which famous man ?

    • AMozart
    • BGallileo
    • CCorelli
    • DYani
    Answer: Gallileo
  10. 3560.

    Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Alex John Such, Tico Torres, Dave Bryan

    • ACinderella
    • BBon Jovi
    • CDef Leppard
    • DWhitesnake
    Answer: Bon Jovi
  11. 3561.

    Genre: New Jack Swing This Philadelphia quartet had several #1 Billboard hits including End of the Road and Ill Make Love to You.

    • ABoyz II Men
    • BColor Me Badd
    • CBell Biv DeVoe
    • DJodeci
    Answer: Boyz II Men
  12. 3562.

    This singer had a #1 hit in the United States with a re-make of the 1988 song Groovy Kind of Love.

    • APeter Gabriel
    • BBilly Joel
    • CPhil Collins
    • DSteve Winwood
    Answer: Phil Collins
  13. 3563.

    What was Elvis Presleys favorite sandwich?

    • ACheeseburgers with grilled onions
    • BPeanut butter and banana sandwich
    • CPeanut butter and jelly sandwich
    • DOpen-style steak sandwich
    Answer: Peanut butter and banana sandwich
  14. 3564.

    Which of these bands released the song Mississippi Queen in 1970?

    • AFoghat
    • BMountain
    • CThe Allman Brothers
    • DBlackfoot
    Answer: Mountain
  15. 3565.

    Who made this remark about music: Music makes one feel so romantic - at least it always gets on ones nerves-which is the same thing nowadays.?

    • AEarl Flatt
    • BFrank Zappa
    • CErnest Hemingway
    • DOscar Wilde
    Answer: Oscar Wilde
  16. 3566.

    A song found in many collections of '70s one-hit wonders is 'Sky High' (1975). It wasn't quite a one-hit wonder, though, as the group's 'Love Fire' made it to number 30 the following year. What was the group?

    • ABullet
    • BJigsaw
    • CPilot
    • DSkylark
    Answer: Jigsaw
  17. 3567.

    Who performed the song They're Coming to Take Me Away Ha-Haaa?

    • ADickie Goodman
    • BRay Stevens
    • CNapoleon XIV
    • DMott the Hoople
    Answer: Napoleon XIV
  18. 3568.

    He was the drummer for Bruce Springsteen and for the E-Street Band. He also has been the leader of Conan OBriens band on The Late Show.

    • AZach Sandel
    • BIan Paice
    • CMax Weinberg
    • DJim Keltner
    Answer: Max Weinberg
  19. 3569.

    Why was Amy Winehouse reportedly expelled at the age fourteen from Sylvia Young Theatre School in London?

    • AShe pierced her nose.
    • BShe offended a teacher.
    • CShe was caught drinking.
    • DShe sang in class disturbing everybody.
    Answer: She pierced her nose.
  20. 3570.

    Who did Axl Rose co-write Sweet Child O' Mine for?

    • AHis future wife
    • BHis granddaughter
    • CHis daughter
    • DHis son
    Answer: His future wife
  21. 3571.

    Who sang the 1981 song Double Dutch Bus?

    • ABarry White
    • BFrankie Smith
    • CPeabo Bryson
    • DLuther Vandross
    Answer: Frankie Smith
  22. 3572.

    In what year was Avril Lavigne's first studio album, "Let Go", released?

    • A2002
    • B2005
    • C2004
    • D2001
    Answer: 2002
  23. 3573.

    Which Grammy Award-winning country music singer performed the song Concrete Angels?

    • AMartina Mcbride
    • BMariah Carey
    • CPam Tillis
    • DCarrie Underwood
    Answer: Martina Mcbride
  24. 3574.

    What are the names of the five miners who went on expedition with Packer in the film Cannibal! The Musical?

    • AJo Jo Klingensmith, Sunny California Hill, Shannon Wells, Israel Pigeon
    • BJames Humphrey, George California Noon, Shannon Bell, Israel Swan
    • CJordy Calhoon, Saxton Montana Madness, Wally Guns, Israel Dove
    • DJimmy Hopkins, Char Texas Toast, Hacker Bill, Audrey Wilfred, Israel Bird
    Answer: James Humphrey, George California Noon, Shannon Bell, Israel Swan
  25. 3575.

    On the morning of Elvis funeral, it took how many vans to move the flowers from Graceland to the cemetery?

    • A75
    • B50
    • C10
    • D100
    Answer: 100
  26. 3576.

    Who wrote the song Indian Reservation?

    • AJohn D. Loudermilk
    • BDave Clark
    • CPaul Revere
    • DTim McGraw
    Answer: John D. Loudermilk
  27. 3577.

    Which trumpet player famous for his high register playing was featured in the Ellington Orchestra?

    • AWoody Shaw
    • BWilliam Anderson
    • CClark Terry
    • DHarry James
    Answer: William Anderson
  28. 3578.

    "Lift Your Spirit" is an album by which artist?

    • ALena Meyer-Landrut
    • BTaylor Swift
    • CAloe Blacc
    • DStevie Wonder
    Answer: Aloe Blacc
  29. 3579.

    What song won the 1994 Grammy Award for Record of the Year?

    • AIf I Ever Lose My Faith in You by Sting
    • BI Will Always Love You by Whitney Houston
    • CA Whole New World by Peabo Bryson and Regina Belle
    • DThe River of Dreams by Billy Joel
    Answer: I Will Always Love You by Whitney Houston
  30. 3580.

    Which of these country bands performed the song If a Broken Heart Could Kill?

    • ALittle Texas
    • BThe Charlie Daniels Band
    • CMontgomery Gentry
    • DAlabama
    Answer: Montgomery Gentry
  31. 3581.

    Which of the following musicals was not written by Schonberg and Boublil?

    • ALes Miserables
    • BJekyle and Hyde
    • CMiss Saigon
    • DMartin Guerre
    Answer: Jekyle and Hyde
  32. 3582.

    What popular buy band recorded the song As Long as You Love Me in 1997?

    • ATake That
    • BBoyzone
    • CN Sync
    • DThe Backstreet Boys
    Answer: The Backstreet Boys
  33. 3583.

    What is the name of this song originally sung by Little Eva and then brought back to life in 1974 by Grand Funk Railroad?

    • AThe Loco-Motion
    • BGimme Some Lovin
    • CSet Me Free
    • DIts My Party
    Answer: The Loco-Motion
  34. 3584.

    This singer is best known for his 1992 smash hit song Life Is a Highway.

    • ATom Collins
    • BRandy Bachman
    • CFred Turner
    • DTom Cochrane
    Answer: Tom Cochrane
  35. 3585.

    When Bennie Goodman integrated jazz performances via his famous Carneigie Hall concert, this person was the pianist.

    • ATeddy Wilson
    • BZutty Singleton
    • CEarl Hines
    • DArt Tatum
    Answer: Teddy Wilson
  36. 3586.

    This Grammy Award-winning female singer was in a band called Rufus and had a monster hit in 1974 with Tell Me Something Good.

    • AChaka Khan
    • BRoberta Flack
    • CDonna Summer
    • DRandy Crawford
    Answer: Chaka Khan
  37. 3587.

    Who was the manager of the popular rock group The Beatles?

    • APhil Spector
    • BBrian Epstein
    • CBerry Gordy
    • DPeter Grant
    Answer: Brian Epstein
  38. 3588.

    On Unplugged, Eric Clapton identifies this musician as being in a peculiar outfit.

    • ARay Cooper
    • BSteve Ferrone
    • CKatie Kissoon
    • DTessa Niles
    Answer: Steve Ferrone
  39. 3589.

    In 1975, Syd Barrett appeared unexpectedly at Abbey Road Studios, while Pink Floyd were recording which album?

    • AAnimals
    • BThe Wall
    • CWish You Were Here
    • DEchoes
    Answer: Wish You Were Here
  40. 3590.

    This musician, best known as guitarist and second vocalist for the band Linkin Park, is the creator of the hip-hop side project, Fort Minor.

    • AMike Shinoda
    • BBrad Delson
    • CPhoenix Farrell
    • DChester Bennington
    Answer: Mike Shinoda
  41. 3591.

    Rolling Stone Magazine ranked Rubber Soul as the #5 album on the list of the 500 Greatest Albums of All Time. Who released this album?

    • ALed Zeppelin
    • BThe Doors
    • CThe Beatles
    • DThe Who
    Answer: The Beatles
  42. 3592.

    Leaning on a Lamp Post was sung in which popular musical of the 80s?

    • ALa Cage Aux Folles
    • BHello Dolly
    • CMy One and Only
    • DMe and My Girl
    Answer: Me and My Girl
  43. 3593.

    Who made this remark: Most rock journalism is people who can't write, interviewing people who can't talk, for people who can't read?

    • AFrank Zappa
    • BLou Reed
    • CKurt Cobain
    • DLenny Bruce
    Answer: Frank Zappa
  44. 3594.

    What is the name of the actress from the title of Britney Spears 2000 song?

    • ARichie
    • BHappy
    • CLucky
    • DMerry
    Answer: Lucky
  45. 3595.

    This band, formed in New York City, became famous in 1973 with the hit single Dancing in the Moonlight.

    • AKing Vitamin
    • BKrokus
    • CKing Crimson
    • DKing Harvest
    Answer: King Harvest
  46. 3596.

    What instrument made these men famous: Vladimir Horowitz, Arthur Rubinstein, Sergei Rachmaninoff, and Glenn Gould.

    • AViolin
    • BViola
    • CFlute
    • DPiano
    Answer: Piano
  47. 3597.

    Ill Always Love My Mama was a huge hit song for this group in 1974.

    • AThe Intruders
    • BThe Blackbyrds
    • CThe Impalas
    • DThe Impressions
    Answer: The Intruders
  48. 3598.

    Which one of these German Eurovision entries is famous for its wacky performance?

    • AGuildo hat euch lieb!
    • BFür alle
    • CDie Sommermelodie
    • DLaß die Sonne in dein Herz
    Answer: Guildo hat euch lieb!
  49. 3599.

    Do you hear them? They talk about us. Telling lies, but that's no surprise.

    • ABangles
    • BBananarama
    • CRoxette
    • DGo-Go's
    Answer: Go-Go's
  50. 3600.

    Baby Don't Forget My Number was a big hit song for this band in 1989.

    • AMilli Vanilli
    • BLoverboy
    • CHathaway
    • DLindisfarne
    Answer: Milli Vanilli

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.