Discussly

Music Trivia Questions — page 70

4,819 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 70 of 97
  1. 3451.

    This band from Chicago had some regional success in the mid-'60s, but adding horns in 1969 proved to be their vehicle to a national breakthrough. 'Vehicle' was their first major hit single.

    • ASugarloaf
    • BIdes of March
    • CChase
    • DThe Buckinghams
    Answer: Ides of March
  2. 3452.

    What actress was featured in Will Smiths very pricey music video Miami in 1998?

    • ARosario Dawson
    • BEva Mendes
    • CJennifer Lopez
    • DMichelle Rodriguez
    Answer: Eva Mendes
  3. 3453.

    In what country would you hear the tuva singing of Buddhist monks of the Dalai Lama?

    • ATibet
    • BSingapore
    • CChina
    • DJapan
    Answer: Tibet
  4. 3454.

    This Pennsylvania-born trombonist played with some of the finest bands starting at age 16. In 1934 he and his brother formed their own band. Although they were successful, they separated in 1935 and formed separate bands. His biggest hits were Marie and Opus One.

    • AJack Nanton
    • BTommy Dorsey
    • CJimmy Dorsey
    • DJoe Nanton
    Answer: Tommy Dorsey
  5. 3455.

    In the 1957 movie An Affair to Remember Marni Nixon did the singing for which actress?

    • ANatalie Wood
    • BDeborah Kerr
    • CKatherine Hepburn
    • DAudrey Hepburn
    Answer: Deborah Kerr
  6. 3456.

    Lordy, I have loved some ladies, and I have loved Jim Beam, and they both tried to kill me back in 1973. How does the singer of this song answer the questions, 'Why do you drink?' and 'Why do you roll smoke?'

    • AFamily tradition
    • BFeeling single and seeing double
    • CI've got Linda on my mind
    • DAre you sure Hank done this way?
    Answer: Family tradition
  7. 3457.

    Which of these is the name of an American psychedelic rock band formed in 2002 by Benjamin Goldwasser and Andrew VanWyngarden?

    • AMSTRKRFT
    • BSBTRKT
    • CMGMT
    • DSTRFKR
    Answer: MGMT
  8. 3458.

    What was the name of the hip hop group Kanye West was a member of in the late 90s?

    • AThe Beat-Busters
    • BThe Jumpers
    • CThe Kickstarters
    • DThe Go-Getters
    Answer: The Go-Getters
  9. 3459.

    'Don't You Want Me?' was a number one hit in 1981 for which electropop band?

    • AEurythmics
    • BDepeche Mode
    • CPet Shop Boys
    • DHuman League
    Answer: Human League
  10. 3460.

    The Rush song "YYZ" derives its name from the IATA aiport identification code for which city?

    • ACalgary
    • BVancouver
    • CToronto
    • DOttawa
    Answer: Toronto
  11. 3461.

    On Korns video of their song Twisted Transistor, who are the four rappers portraying the band members?

    • A50 cent, Dr. Dre, Eminem and Proof
    • BXzibit, Snoop Dogg, David banner, and Liljon
    • CS.P.m, Chingo Bling, Pittbull and Baby Bash
    • DLil Wayne, Loyd Banks, Tony Yayo and The Game
    Answer: Xzibit, Snoop Dogg, David banner, and Liljon
  12. 3462.

    When was Elvis Presley officially discharged from military service?

    • A1962
    • B1963
    • C1960
    • D1961
    Answer: 1960
  13. 3463.

    This American-born one-hit wonder singer had a #5 hit in the U.S. in 1967 with San Francisco (Be Sure to Wear Flowers In Your Hair).

    • ADesi Arnaz Jr.
    • BJohn Phillips
    • CScott McKenzie
    • DPeter Tork
    Answer: Scott McKenzie
  14. 3464.

    Which band had hits in 1972 with the songs "Baby I'm A Want You", "Everything I Own" and "The Guitar Man"

    • AChicago
    • BAmerica
    • CBread
    • DSmokie
    Answer: Bread
  15. 3465.

    What year did David Gilmour join Pink Floyd?

    • A1972
    • B1971
    • C1968
    • D1967
    Answer: 1968
  16. 3466.

    On which Garth Brooks album can you find the song 'Friends in Low Places'?

    • AScarecrow
    • BIn Pieces
    • CNo Fences
    • DSevens
    Answer: No Fences
  17. 3467.

    Which of these Queen songs were sampled for the baseline in Vanilla "Ice's Ice Ice Baby?"

    • ABrighton Rock
    • BLazing On A Sunday Afternoon
    • CUnder Pressure
    • DDon't Stop Me Now
    Answer: Under Pressure
  18. 3468.

    What was the original name for the group?

    • AEarth
    • BWar Pigs
    • CWitches and Warlocks
    • DTombstone
    Answer: Earth
  19. 3469.

    What group had a #1 hit in 1987 with the song Alone?

    • AClub Nouveau
    • BCutting Crew
    • CStarship
    • DHeart
    Answer: Heart
  20. 3470.

    The music video of which single by Chris Brown portrays a school dance inside a gym, where Brown meets an attractive girl?

    • AGimme That
    • BRun It
    • CSay Goodbye
    • DYo (Excuse Me Miss)
    Answer: Run It
  21. 3471.

    Name the fluid piano player who replaced founding member Ron Pigpen McKernan in the Grateful Dead.

    • AKeith Godchaux
    • BVince Welnick
    • CBrent Mydland
    • DBruce Hornsby
    Answer: Keith Godchaux
  22. 3472.

    What country super star released the song Wild Horses from his 1990 album No Fences?

    • AGarth Brooks
    • BTim McGraw
    • CClint Black
    • DGary Allan
    Answer: Garth Brooks
  23. 3473.

    Brad Delson, the lead guitarist for the nu metal/rapcore band Linkin Park, is a fan of which one of the following pop singers?

    • ACeline Dion
    • BMadonna
    • CChristina Aguliera
    • DBritney Spears
    Answer: Britney Spears
  24. 3474.

    Which classic hit single by The Animals was actually a cover version of a song, recorded by Clarence Ashley and Gwen Foster in 1934?

    • AThe House of the Rising Sun
    • BRing of Fire
    • CDon't Let Me Be Misunderstood
    • DMonterey
    Answer: The House of the Rising Sun
  25. 3475.

    Andrea da Firenze, who was commissioned by the Servite house in Florence to build an organ, hired what other composer as a consultant?

    • AAdam of St. Victor
    • BGherardello da Firenze
    • CBartolino da Padova
    • DFrancesco Landini
    Answer: Francesco Landini
  26. 3476.

    This song from CCR's 1970 album Cosmo's Factory was pronounced by Rolling Stone more intense than any six minutes of Grateful Dead music on record.

    • ARun Through the Jungle
    • BUp Around the Bend
    • CI Heard It Through the Grapevine
    • DIt Came Out of the Sky
    Answer: I Heard It Through the Grapevine
  27. 3477.

    What is Cat Stevens real name?

    • ASteven St. James
    • BSteven Spielburg
    • CSteven Smith
    • DSteven Georgiou
    Answer: Steven Georgiou
  28. 3478.

    'You are the sun, I am the moon' is a line from which song by Neil Diamond?

    • ASong Sung Blue
    • BPlay Me
    • CYou Don't Bring Me Flowers
    • DSweet Caroline
    Answer: Play Me
  29. 3479.

    He was the drummer for Nirvana. When Cobain died, he formed The Foo Fighters.

    • AZach Sandel
    • BDave Grohl
    • CJohn Bonham
    • DNeil Pert
    Answer: Dave Grohl
  30. 3480.

    Did Micheal Jackson sing the 1983 hit single Billie Jean?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  31. 3481.

    Which Beatle wrote and sang the song "Why Don't We Do It in the Road" after being inspired by seeing two monkeys copulating in the street?

    • AJohn
    • BRingo
    • CGeorge
    • DPaul
    Answer: Paul
  32. 3482.

    Which of these composers wrote over 550 sonatas for keyboard?

    • ACarl Philipp Emanuel Bach
    • BGeorge Friedrich Handel
    • CWolfgang Amadeus Mozart
    • DDomenico Scarlatti
    Answer: Domenico Scarlatti
  33. 3483.

    What is the title of Dem Franchize Boyz first single?

    • AWhite Tee
    • BBlack Tee
    • CPink Tee
    • DRed Tee
    Answer: White Tee
  34. 3484.

    How many members are there in the idol group "µ's"?

    • A6
    • B3
    • C48
    • D9
    Answer: 9
  35. 3485.

    Name the 80s R-n-B song that was performed by the group named Tease.

    • AFirestarter
    • BFire and Desire
    • CWild Night
    • DFeel the Fire
    Answer: Firestarter
  36. 3486.

    She had a number 1 hit in 1977 with Don't Leave Me This Way, but two years later only made it to #34 with Saturday Night, Sunday Morning.

    • AMinnie Riperton
    • BPhoebe Snow
    • CNatalie Cole
    • DThelma Houston
    Answer: Thelma Houston
  37. 3487.

    There are several versions of this traditional song but two facts never change: Lordy, how they could love and He was her man but he was doing her wrong. Can you name the song that ends with her man hitting the floor with a little help from a 44?

    • APorgy and Bess
    • BHard-Hearted Hannah
    • CFrankie and Johnnie
    • DJack and Diane
    Answer: Frankie and Johnnie
  38. 3488.

    This actor co-starred with Cyndi Lauper in her 1988 movie debut.

    • ABrad Pitt
    • BGary Shandling
    • CPeter Fonda
    • DJeff Goldblum
    Answer: Jeff Goldblum
  39. 3489.

    His slap bass technique is heard on many of the hits of Sly and the Family Stone.

    • AAshton Barrett
    • BChris Squire
    • CLarry Graham
    • DPhil Lesh
    Answer: Larry Graham
  40. 3490.

    Tommy Lee, Vince Neil, Nikki Sixx, Mick Mars

    • AMötley Crüe
    • BWhitesnake
    • CGreat White
    • DPoison
    Answer: Mötley Crüe
  41. 3491.

    One of Beethovens most popular and famous works, this symphony was originally dedicated to Napoleon. When Napoleon accepted the title of Emperor of France, Beethoven changed the dedication to a heroic symphony, composed to celebrate the memory of a great man.

    • ASymphony #3
    • BSymphony #5
    • CSymphony #9
    • DSymphony #1
    Answer: Symphony #3
  42. 3492.

    At a concert, Bob Marley persuaded the leaders of the two warring political factions in Jamaica to join him on stage. Then the two rivals shook hands and as a result Bob Marley was awarded the United Nations Peace Medal. What was the name of the concert?

    • AWar and Peace
    • BNatty Dread
    • CLove and Peace
    • DOne Love
    Answer: One Love
  43. 3493.

    From what George Strait song is the following line: You swear you've had enough, you're ready to give up on that little lie they call love?

    • ACarried Away
    • BBlue Clear Sky
    • CKing of the Mountain
    • DOne Night at a Time
    Answer: Blue Clear Sky
  44. 3494.

    In the old school Rap classic, Rappers Delight by Sugar Hill Gang, one of the rappers is rapping about a meal he ate. He exclaims that the chicken tastes:

    • Alike cardboard
    • Blike its raw
    • Clike spinach
    • Dlike wood
    Answer: like wood
  45. 3495.

    In the song Al N Yetta, what did Al tell Yetta that upsetta?

    • Atelephone rang
    • Blights went out
    • Cdoorbell rang
    • Dpicture tube had blown
    Answer: picture tube had blown
  46. 3496.

    This jazz great was born in Indiana in 1925. He learned music by ear because he was not a good music reader. He was famous for his "octaves technique. He died of a heart attack in 1968.

    • AEarl Klugh
    • BBrad Murphy
    • CCharlie Christian
    • DWes Montgomery
    Answer: Wes Montgomery
  47. 3497.

    What is the opening song and artist to P.T. Andersons 1999 epic film Magnolia?

    • AAimee Mann - One
    • BLeonard Cohen - Half life
    • CStonecypher - Elemental Readings
    • DFiona Apple - Before the Storm
    Answer: Aimee Mann - One
  48. 3498.

    Rocky Mountain High was a big hit song for this singer in 1974.

    • AJohn Denver
    • BGilbert O Sullivan
    • CBob Dylan
    • DJohn Davidson
    Answer: John Denver
  49. 3499.

    Rumor has it that Aaliyah was secretly married to this RB star:

    • AR. Kelly
    • BRay J
    • CUsher
    • DTimbaland
    Answer: R. Kelly
  50. 3500.

    Which one of the following singers had a huge hit song in 1991 with Justify My Love?

    • ACyndi Lauper
    • BJanet Jackson
    • CMariah Carey
    • DMadonna
    Answer: Madonna

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.