Discussly

Music Trivia Questions — page 25

4,819 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 25 of 97
  1. 1201.

    During this period composers began to seek beauty through simplicity in music with only one music line. Mozart and Beethoven created their masterpieces.

    • ARenaissance
    • BNeoclassicism
    • CClassical period
    • DBaroque
    Answer: Classical period
  2. 1202.

    These three guys, who were all former members of the group New Edition, released an album called Poison in 1990. What is the name of their band?

    • ABootylicious Booty Hunters
    • BBad Sneakers
    • CBoo Boo Radley
    • DBell, Biv, DeVoe
    Answer: Bell, Biv, DeVoe
  3. 1203.

    What version of the song Misty is inducted into the Grammy Hall of Fame?

    • AThe 1978 version by Nat King Cole
    • BJohnny Mathis 1963 version
    • CThe 1954 version by the Erroll Gardner trio
    • DElla Fitzgeralds 1965 version
    Answer: The 1954 version by the Erroll Gardner trio
  4. 1204.

    Who was the previous drummer of blink-182 before Travis Barker?

    • AAtom Willard
    • BDerek Grant
    • CIlan Rubin
    • DScott Raynor
    Answer: Scott Raynor
  5. 1205.

    Which Irish blues/rock musician recorded the album Calling Card in 1976?

    • AAlbert Lee
    • BJeff Healey
    • CLee Rocket
    • DRory Gallagher
    Answer: Rory Gallagher
  6. 1206.

    What was the first music video to be broadcast on MTV?

    • AHungry Like the Wolf
    • BWalk This Way
    • CTake On Me
    • DVideo Killed the Radio Star
    Answer: Video Killed the Radio Star
  7. 1207.

    What was George Michael's chart-topping 1987 debut studio album?

    • AOlder
    • BSongs from the Last Century
    • CFaith
    • DPatience
    Answer: Faith
  8. 1208.

    With five number one singles in the 1980s, singer/songwriter Lionel Ritchie has had Billboard chart successes that most musicians can only dream of. Before all this, however, Lionel experienced similar success with this soul/funk group.

    • AThe Dazz Band
    • BEarth, Wind, and Fire
    • CThe Commodores
    • DThe OJays
    Answer: The Commodores
  9. 1209.

    This classic rock band had a huge hit with a re-make of their own hit with the group Run-D.M.C. in 1986.

    • ABad Company
    • BThe Who
    • CThe Guess Who
    • DAerosmith
    Answer: Aerosmith
  10. 1210.

    Who sings the 1983 song Swingin ?

    • AWillie Nelson
    • BJohn Anderson
    • CAllan Jackson
    • DMerle Haggard
    Answer: John Anderson
  11. 1211.

    On February 22, 1990, Milli Vanilli won a Grammy in which category?

    • ABest Produced Album
    • BBest New Artist
    • CBest New Duo
    • DBest Backup Vocals
    Answer: Best New Artist
  12. 1212.

    What guitarist from The James Gang joined The Eagles after the departure of band member Bernie Leadon?

    • AJoe Walsh
    • BPhil Collins
    • CLeslie West
    • DDavid Gilmour
    Answer: Joe Walsh
  13. 1213.

    How many copies have Metallica album "Metallica" (A.K.A The Black Album) sold worldwide (in Millions of Copies)?

    • A25.5
    • B22.5
    • C19.5
    • D20.5
    Answer: 20.5
  14. 1214.

    This group performed on the second day of the Monterey Pop Festival. The band included Roger McGuinn, David Crosby, Gene Clarke and various others. Which group was this American rock group famous for Mr. Tambourine Man?

    • AThe Blues Project
    • BThe Eagles
    • CThe Grateful Dead
    • DThe Byrds
    Answer: The Byrds
  15. 1215.

    What artist released the album Comes Alive?

    • ADavid Bowie
    • BElvis Costello
    • CPeter Frampton
    • DElvis Presley
    Answer: Peter Frampton
  16. 1216.

    Which of these songs was released by the group Bread?

    • AMa-Ma-Ma Belle
    • BMother Freedom
    • CMother-in-Law
    • DSilvias Mother
    Answer: Mother Freedom
  17. 1217.

    Genre: Arena Rock This artist/groups 1976 live album is an icon of the 1970s and contained the classic hits Baby, I Love Your Way, Show Me the Way, and Do You Feel Like We Do.

    • AJimmy Buffet
    • BREO Speedwagon
    • CBoston
    • DPeter Frampton
    Answer: Peter Frampton
  18. 1218.

    The album The Joshua Tree is #27 on Rolling Stones list of the top 500 albums. Who recorded it?

    • AThe Eagles
    • BThe Smyths
    • CUB40
    • DU2
    Answer: U2
  19. 1219.

    Who was the woman, once married to George Harrison, who later married one of Georges best friends?

    • ACynthia Powell
    • BMaureen Cox
    • CPattie Boyd
    • DJane Asher
    Answer: Pattie Boyd
  20. 1220.

    This country great advised "Stand by Your Man" because after all hes just a man." Who sang Give him two arms to cling to and something warm to come to when nights are cold and lonely.?

    • ADolly Parton
    • BKitty Wells
    • CLoretta Lynn
    • DTammy Wynette
    Answer: Tammy Wynette
  21. 1221.

    What colorful band performed the song Weve Got Tonight in 1978?

    • ADeep Purple
    • BBob Segar and the Silver Bullet Band
    • CJackson Browne
    • DCream
    Answer: Bob Segar and the Silver Bullet Band
  22. 1222.

    The #51 album on Rolling Stones list of greatest albums of all time, entitled Bridge Over Troubled Water, was released by this group/artist.

    • APatti Smyth
    • BSimon Garfunkel
    • CAl Green
    • DThe Beatles
    Answer: Simon Garfunkel
  23. 1223.

    Which of these is not a 30 Seconds to Mars song?

    • AAttack
    • BYear Zero
    • CRebuilding Heaven
    • DSavior
    Answer: Rebuilding Heaven
  24. 1224.

    Which statement best describes J.S.Bachs family life?

    • AHe had 2 wives and 10 children who survived infancy
    • BHe had 2 wives and 20 children who survived infancy
    • CHe had 3 wives and 20 children who survived infancy
    • DHe had 1 wife and 20 children who survived infancy
    Answer: He had 2 wives and 10 children who survived infancy
  25. 1225.

    This singer had a big hit song in 1968 with a re-make of The Doors' song "Light My Fire."

    • AHarry Nilsson
    • BGordon Lightfoot
    • CJosé Feliciano
    • DBill Withers
    Answer: José Feliciano
  26. 1226.

    This artist had number 1 hits with I Love the Way You Love Me, I Swear, Sold, and I Can Love You Like That.

    • ADoug Stone
    • BJohn Micheal Montgomery
    • CReba McEntire
    • DTim McGraw
    Answer: John Micheal Montgomery
  27. 1227.

    In what city was the band The Killers formed?

    • ASeattle, Washington
    • BNew York City, New York
    • CLondon, England
    • DLas Vegas, Nevada
    Answer: Las Vegas, Nevada
  28. 1228.

    How many strings are there on a cello?

    • A5
    • B8
    • C4
    • D6
    Answer: 4
  29. 1229.

    Lighthouse, a band that added an amplified violin and viola to the line up, originated in what city?

    • AVancouver
    • BToronto
    • CNew York
    • DSan Francisco
    Answer: Toronto
  30. 1230.

    He died in abject poverty, although he wrote My Old Kentucky Home (Old Folks at Home), Beautiful Dreamer, Camptown Races and many other popular songs in the USA during the 19th century.

    • AHector Van Duren
    • BJohn Phillip Sousa
    • CStephen C. Foster
    • DDavid Kelley
    Answer: Stephen C. Foster
  31. 1231.

    In the Rossini opera, what was the name of 'The Barber of Seville'?

    • AAngelo
    • BDave
    • CFigaro
    • DFernando
    Answer: Figaro
  32. 1232.

    Name this popular Whitesnake tune: Now I just wanna get close to you, an' taste your love so sweet, an' I just wanna make love to you, feel your body heat.

    • ASlow an' Easy
    • BGive Me All Your Love
    • CHere I Go Again
    • DStill of the Night
    Answer: Still of the Night
  33. 1233.

    The song 'Frgt/10' from Linkin Park's album Reanimation followed the theme of the album in collaborations with other artists. Which of these artists did Linkin Park not collaborate with on this song?

    • AThe Alchemist
    • BJonathan Davis
    • CChairman Hahn
    • DChali 2na
    Answer: Jonathan Davis
  34. 1234.

    Which was the first duo to sing Were Not the Jet Set?

    • AGeorge Jones and Tammy Wynette
    • BDolly Parton and Porter Waggoner
    • CHank Williams and Kitty Wells
    • DWhisperin Bill Anderson and Connie Smith
    Answer: George Jones and Tammy Wynette
  35. 1235.

    Which pianist's music does the musical Aint Misbehaving feature?

    • AJelly Roll Morton
    • BEarl Hines
    • CThomas Waller
    • DCedar Walton
    Answer: Thomas Waller
  36. 1236.

    Kevin Bacon and his brother, Michael, are well respected musicians. Their band has played with Hall Oates and opened for The Band at Carnegie Hall. What is the name of their band?

    • ABacon Bits
    • BThe Bacon Brothers
    • CSizzlin Bacon
    • DBacon Eggs
    Answer: The Bacon Brothers
  37. 1237.

    Love Takes Time was a #1 hit for this singer in 1990.

    • AMartika
    • BSinead OConnor
    • CToni Braxton
    • DMariah Carey
    Answer: Mariah Carey
  38. 1238.

    Patsy Cline didn't like the demo, and when she heard the title of the song was 'Crazy,' she replied, 'It sure is.' But the lush arrangement and the backup vocals of the Jordanaires helped this song reach the top ten in 1961. Who was the beginning songwriter that wrote 'Crazy'?

    • AWillie Nelson
    • BKenny Rogers
    • CWaylon Jennings
    • DSteve Cropper
    Answer: Willie Nelson
  39. 1239.

    Is it true that Ian Brown was the lead singer of the Stone Roses and later became a solo artist?

    • ANo
    • BYes
    Answer: Yes
  40. 1240.

    In 1955, who replaced David in the Chuck Wagon Gang?

    • ABill Gaither
    • BPhil Cross
    • CJohnny
    • DEddie
    Answer: Eddie
  41. 1241.

    This group released a cover of Brother Louie, a song about an interracial love affair, which begins with the words: She was black as the night, Louie was whiter than white.

    • AThe Stories
    • B10cc
    • CHot Tuna
    • DThin Lizzy
    Answer: The Stories
  42. 1242.

    Hitch hike was a dance craze of 1960s, which started with the 1963 Marvin Gaye hit, Hitch Hike and re-energized with Hitchin a Ride, a hit song performed by this band in 1970.

    • AABBA
    • BWhite Plains
    • CCoven
    • DVanity Fare
    Answer: Vanity Fare
  43. 1243.

    With which TV programme was Cathy McGowan associated?

    • ATop Of The Pops
    • BJuke Box Jury
    • CReady Steady Go
    • DThank Your Lucky Stars
    Answer: Ready Steady Go
  44. 1244.

    The song Kyrie was a U.S. #1 song for this band from Los Angeles, California.

    • ASpandau Ballet
    • BWang Chung
    • CWinger
    • DMister Mister
    Answer: Mister Mister
  45. 1245.

    The co-creator of Gorillaz, Damon Albarn, is also the lead singer of what band?

    • AQueens of the Stone Age
    • BOasis
    • CRadiohead
    • DBlur
    Answer: Blur
  46. 1246.

    Name the band that sang the hard rock classic Mississippi Queen.

    • AMountain
    • BThe Rolling Stones
    • CThe Who
    • DLynyrd Skynyrd
    Answer: Mountain
  47. 1247.

    Which of these gospel songs does Lauryn Hill perform at the gospel competition in the Sister Act 2 movie?

    • AJoyful, Joyful
    • BAmazing Grace
    • CHis Eye Is on the Sparrow
    • DRain Down
    Answer: Joyful, Joyful
  48. 1248.

    Billy Idol was born in Middlesex, England on this date.

    • ANovember 22nd, 1956
    • BNovember 22nd, 1958
    • CNovember 30th, 1960
    • DNovember 30th, 1955
    Answer: November 30th, 1955
  49. 1249.

    American Music is a 1991 song by this bass-happy Wisconsin band.

    • AGarbage
    • BSteve Miller Band
    • CViolent Femmes
    • DThe BoDeans
    Answer: Violent Femmes
  50. 1250.

    Maurice White and Philip Bailey were lead singers of this popular 1970s band.

    • AThe Commodores
    • BEarth, Wind Fire
    • CThe Stylistics
    • DSly and The Family Stone
    Answer: Earth, Wind Fire

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.