Discussly

Music Trivia Questions — page 23

4,819 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 23 of 97
  1. 1101.

    What is Weird Als real name?

    • AAlfred Matthew Yankovic
    • BAlbert Christopher Yankovic
    • CAllen John Yankovic
    • DWilliam Alan Yankovic
    Answer: Alfred Matthew Yankovic
  2. 1102.

    One Love, One Heart. Let's get together and feel all right.

    • AOne Heart
    • BOne Love
    • COne Last Cry
    • DOne Night
    Answer: One Love
  3. 1103.

    What male musician recorded the song Green Green Grass of Home in 1966?

    • AJohnny Cash
    • BElvis
    • CTom Jones
    • DKenny Rogers
    Answer: Tom Jones
  4. 1104.

    Which famous work by Mozart was left unfinished ?

    • AThe Four Seasons, K. 626
    • BThe Requiem in D minor, K.626
    • CDer Messiah, K.626
    • DLa Boheme, K. 626
    Answer: The Requiem in D minor, K.626
  5. 1105.

    Sherry was the first big hit of this group that featured four Jersey Boys.

    • AThe Four Lads
    • BThe Four Feshmen
    • CThe Four Bells
    • DThe Four Seasons
    Answer: The Four Seasons
  6. 1106.

    Besides playing violin, harpsichord, organ and clavichord, which of these was young J.S. Bach noted for?

    • AHe wrote an opera before he was 13
    • BHis soprano voice
    • CHe wrote the Brandenburg Concertos when he was 16
    • DHe wrote a beautiful requiem when he was 13
    Answer: His soprano voice
  7. 1107.

    When this 1980s new wave Goth band broke up, the lead singer Peter Murphy went solo and produced the hit Cuts You Up. The rest of the band went on to form the popular group Love and Rockets. What was the name of the initial 1980s new wave band?

    • AWall of Voodoo
    • BBauhaus
    • CThe Cure
    • DNew Order
    Answer: Bauhaus
  8. 1108.

    When was George Strait born?

    • AOctober 5, 1952
    • BDecember 3, 1954
    • CJune 17, 1954
    • DMay 18, 1952
    Answer: May 18, 1952
  9. 1109.

    Actress and singer Olivia Newton-John is the granddaughter of Max Born, who won a Nobel Prize in what category?

    • AThe Nobel Prize in Music and Arts
    • BThe Nobel Prize in Mathematics
    • CThe Nobel Prize in Physics
    • DThe Nobel Prize in Literature
    Answer: The Nobel Prize in Physics
  10. 1110.

    When did the rapper Eazy-E die?

    • AFebruary 14, 1993
    • BJuly 11, 1992
    • CMarch 26, 1995
    • DOctober 21, 1994
    Answer: March 26, 1995
  11. 1111.

    Green Eyed Lady was a big hit song for this group in 1970.

    • AStarbuck
    • BPaper Lace
    • CPilot
    • DSugarloaf
    Answer: Sugarloaf
  12. 1112.

    Which members of the Beatles were left-handed?

    • AGeorge Harrison and Paul McCartney
    • BPaul McCartney and Ringo Starr
    • CRingo Starr and John Lennon
    • DJohn Lennon and Paul McCartney
    Answer: Paul McCartney and Ringo Starr
  13. 1113.

    Complete this verse from the song 'Suga Mama' by Beyoncé: 'It's so good to the point that I'd …'

    • AWant no one else to touch me no more
    • BNever ever wanna leave you alone
    • CDo anything to keep you home
    • DGive you anything to make you my own
    Answer: Do anything to keep you home
  14. 1114.

    Which of these bands was a precursor to Nirvana?

    • AEyes Adrift
    • BFecal Matter
    • CScream
    • DThe King of Pain
    Answer: Fecal Matter
  15. 1115.

    Thanks to the Cathouse (I'm in the Doghouse with You) was recorded on an album by this artist whose most famous song is Take This Job and Shove It. He also sang I'm the Only Hell (Mama Ever Raised). Who is he?

    • AWaylon Jennings
    • BTravis Tritt
    • CJohnny Paycheck
    • DWillie Nelson
    Answer: Johnny Paycheck
  16. 1116.

    When he became popular in Detroit, due to his Freestyle Battles, he started working with some of the local rap groups. Then, he formed a six-member group, together with Proof, Bizarre, Kon Artis, Kuniva and Swift. What is the name of this band?

    • AB2K
    • BD-12
    • CB-12
    • DD-6
    Answer: D-12
  17. 1117.

    Who recorded the 1960s classic rock song House of the Rising Sun?

    • AThe Rolling Stones
    • BVan Morrison
    • CThe Doors
    • DThe Animals
    Answer: The Animals
  18. 1118.

    The line I get my kicks above the waistline, sunshine is from which song by Murray Head?

    • ASultans of Swing
    • BTokyo Rose
    • COne Night in Bangkok
    • DChina Girl
    Answer: One Night in Bangkok
  19. 1119.

    A major third consists of how many half-steps?

    • A3 half-steps (3 semi-tones).
    • B5 half-steps (5 semi-tones).
    • C4 half-steps (4 semi-tones).
    • D2 half-steps (2 semi-tones).
    Answer: 4 half-steps (4 semi-tones).
  20. 1120.

    The 1994 album Cracked Rear View was this bands debut album.

    • AHootie and the Blowfish
    • BFine Young Cannibals
    • CBlues Traveler
    • DBlack Crowes
    Answer: Hootie and the Blowfish
  21. 1121.

    Moby, an American DJ, singer, and musician, achieved worldwide success for the 1999 release of which of the following albums?

    • AEverything Is Wrong
    • B18
    • CPlay
    • DMoby
    Answer: Play
  22. 1122.

    Has Billy Idol ever been featured on the VH-1 series, Behind The Music?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  23. 1123.

    Home on the Range, which was written in the 1870s by Dr. Brewster M. Higley and Daniel Kelley, is the state song of this state.

    • AIowa
    • BNebraska
    • CKansas
    • DWyoming
    Answer: Kansas
  24. 1124.

    Who performed the song Whatcha Gonna Do With a Cowboy? together with Garth Brooks?

    • AGeorge Strait
    • BMerle Haggard
    • CChris LeDoux
    • DTrisha Yearwood
    Answer: Chris LeDoux
  25. 1125.

    They couldve been contenders. This group has gained a reputation as one of the great lost missing links of 60s rock: massive talent unaccountably caught in a dead-end. The most successful UK indie record label of the 90s takes its name from this band.

    • AThe Creation
    • BThe Electric Prunes
    • CThe Soft Boys
    • DMoby Grape
    Answer: The Creation
  26. 1126.

    On his first LP release, Brian McKnight did a cover of this soulful pop duo's hit 'I Can't Go for That.' Name the duo.

    • ASam and Dave
    • BLoggins and Messina
    • CHall and Oates
    • DCaptain and Tennille
    Answer: Hall and Oates
  27. 1127.

    In 2000, tragedy struck during Pearl Jams European tour--nine fans were crushed underfoot and suffocated to death as the crowd rushed toward the front by the stage. In what country did this happen?

    • ANorway
    • BThe Netherlands
    • CDenmark
    • DSweden
    Answer: Denmark
  28. 1128.

    Barbra Streisand shares her birthday, April 24, with this Academy Award-winning actress, and they are known for celebrating together.

    • AJane Fonda
    • BShirley MacLaine
    • CSally Field
    • DWhoopi Goldberg
    Answer: Shirley MacLaine
  29. 1129.

    Lesane's name was later changed to Tupac Amaru. What does Tupac Amaru mean in Inca?

    • AGolden Body
    • BShining Serpent
    • CBlack Panther
    • DSilver Snake
    Answer: Shining Serpent
  30. 1130.

    Cannibal! The Musical is based on the real life story of what convicted cannibal?

    • AAlferd Packer
    • BWolf Packer
    • CHugh Packer
    • DBack Packer
    Answer: Alferd Packer
  31. 1131.

    In what English city were The Beatles formed?

    • ALondon
    • BManchester
    • CCardiff
    • DLiverpool
    Answer: Liverpool
  32. 1132.

    What popular musician did Kylie Minogue collaborate with on the 2000 single Kids?

    • AElton John
    • BRobbie Williams
    • CEnrique Iglesias
    • DGeorge Michael
    Answer: Robbie Williams
  33. 1133.

    What author of fine plays and screenplays stated, If Beethoven had been killed in a plane crash at age 22 it would have changed the history of music ... and of aviation.?

    • AMichael Feinstein
    • BEugne ONeill
    • CDavid Mamet
    • DTom Stoppard
    Answer: Tom Stoppard
  34. 1134.

    In what year did Tim McGraw and Faith Hill tie the knot?

    • A1994
    • B1992
    • C1996
    • D1991
    Answer: 1996
  35. 1135.

    What was the inspiration for Madonnas 1995 music video Bedtime Story, one of the priciest videos in history?

    • AA movie
    • BFemale surrealist painters
    • CHer first pregnancy
    • DA science fiction novel
    Answer: Female surrealist painters
  36. 1136.

    Which Composer wrote Procession of the Nobles?

    • AGustav Holst
    • BNikolai Andreevich Rimsky-Korsakov
    • CMozart
    • DBeethoven
    Answer: Nikolai Andreevich Rimsky-Korsakov
  37. 1137.

    Ludwig van Beethoven was a German composer who lived 1770-1827. Of the following composers, which one did he NOT know personally?

    • AFranz Schubert
    • BAntonio Salieri
    • CFrederic Chopin
    • DJoseph Haydn
    Answer: Frederic Chopin
  38. 1138.

    This pop singing sensation had one of the biggest hit songs of 2007 with Umbrella.

    • ACiara
    • BSienna
    • CRihanna
    • DBeyonce
    Answer: Rihanna
  39. 1139.

    Tears in Heaven was a big hit song for this singer in 1993.

    • ABryan Adams
    • BRobert Plant
    • CEric Clapton
    • DRod Stewart
    Answer: Eric Clapton
  40. 1140.

    Bob released his first song, 'Judge Not,' in 1961. It didn't do so well, but he wasn't discouraged. How old was Bob Marley then?

    • A19
    • B13
    • C17
    • D16
    Answer: 16
  41. 1141.

    British progressive rock band, Procol Harum, was formed in the early 1960s by Robin Trower and this lead singer, who was awarded the Member of the Order of the British Empire in the Queens Birthday Honours on June 14, 2003.

    • AJohnnie Winter
    • BJeff Lynne
    • CRobert Palmer
    • DGary Brooker
    Answer: Gary Brooker
  42. 1142.

    Olivia Newton-John met her former husband Matt Lattanzi, while filming which movie?

    • ATwo of a Kind
    • BGrease
    • CTomorrow
    • DXanadu
    Answer: Xanadu
  43. 1143.

    What was the name of the cow pictured on the cover of Pink Floyds 1970 album Atom Heart Mother?

    • AMademoisselle Nobs
    • BElsie
    • CLulubelle III
    • DMadonna
    Answer: Lulubelle III
  44. 1144.

    Finish this line from the theme song of the popular animated series: 'Flintstones, Meet the Flintstones...'

    • AThey're a place right out of history.
    • BThey're the neighbors just like you and me.
    • CHe's the cave man with a family.
    • DThey're the modern stone age family.
    Answer: They're the modern stone age family.
  45. 1145.

    Rock Your Baby was a massive hit for this singer in 1974.

    • AGeorge Benson
    • BVan McCoy
    • CEddie Kendricks
    • DGeorge McCrae
    Answer: George McCrae
  46. 1146.

    Which of these bands performed the song Iris in 1998?

    • AThe Goo Goo Dolls
    • BMarcy Playground
    • CCandlebox
    • DHootie and the Blowfish
    Answer: The Goo Goo Dolls
  47. 1147.

    Misty was the signature song of this jazz great.

    • AFrank Sinatra
    • BElla Fitzgerald
    • CSarah Vaughan
    • DNina Simone
    Answer: Sarah Vaughan
  48. 1148.

    In early 1997, John Denver filmed an episode for the Nature series, centering on the natural wonders that inspired many of his best-loved songs. The show contained his last song which he composed while rafting along the Colorado River with his son and daughter. What was the title of the song?

    • AColorado Rivers Flow faster
    • BYellowstone is My Home
    • CYellowstone, Coming Home
    • DYellowstone, the Grandest of Canyons
    Answer: Yellowstone, Coming Home
  49. 1149.

    Hot Smoke and Sassafras was the only hit by what psychedelic rock band?

    • ABubble Puppy
    • BBeacon Street Union
    • CKim Fowley
    • DLemon Pipers
    Answer: Bubble Puppy
  50. 1150.

    This song by John Lennon was banned from the BBC Radio for explicit content. It was included on the 'John Lennon/Plastic Ono Band' album in 1970.

    • AWorking Class Hero
    • BGod
    • CMother
    • DImagine
    Answer: Working Class Hero

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.