Discussly

Movie Trivia Questions — page 49

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 49 of 78
  1. 2401.

    What popular musician voiced Arthur in the 2007 movie Shrek the Third?

    • AJamie Foxx
    • BBryan Adams
    • CRobbie Williams
    • DJustin Timberlake
    Answer: Justin Timberlake
  2. 2402.

    In this comedy - horror film, Dr. Everett Von Scott is a scientist who rivals Dr. Frank-N-Furter.

    • AThe Exorcist
    • BThe Texas Chain Saw Massacre
    • CCarrie
    • DThe Rocky Horror Picture Show
    Answer: The Rocky Horror Picture Show
  3. 2403.

    Dreamgirls earned eight nominations in 2007, but not one for Best Picture. When was the last film before Dreamgirls with so many nominations that failed to also capture that top nomination?

    • A1927
    • B1956
    • C1973
    • D1984
    Answer: 1973
  4. 2404.

    Who was not a member of the Average Joes Gymnasium dodgeball team featured in the movie Dodgeball?

    • AJustin, a high school male cheerleader
    • BFran, the female Romanovian dodgeball champion
    • CGordon, a subscriber to Obscure Sports Quarterly magazine
    • DSteve, the pirate
    Answer: Fran, the female Romanovian dodgeball champion
  5. 2405.

    In the comedy movie Planes, Trains & Automobiles, what was the name of the car rental business that rented Steve Martin's character a car at the St. Louis airport?

    • AAvis
    • BAcme
    • CHertz
    • DMarathon
    Answer: Marathon
  6. 2406.

    Were Jean and Billy in love with each other in the Billy Jack movie?

    • ANo
    • BYes
    Answer: Yes
  7. 2407.

    This 1971 film is based on the novel I Am Legend by Richard Matheson.

    • ARabid
    • BDaughters of Darkness
    • CThe Omega Man
    • DThe Last Man on Earth
    Answer: The Omega Man
  8. 2408.

    In the comedy movie Norbit, what business are the Latimores in?

    • ASports Agents
    • BFBI
    • CConstruction
    • DBanking
    Answer: Construction
  9. 2409.

    The 70s movie Carrie is based on a novel written by this famous author?

    • ARon Palillo
    • BStephen King
    • CDean R. Koontz
    • DVarese Sarabande
    Answer: Stephen King
  10. 2410.

    What was the code name of Captain Hilts, the fictional character portrayed by Steve McQueen in The Great Escape?

    • AThe Cooler King
    • BThe Forger
    • CThe Scrounger
    • DThe Mole
    Answer: The Cooler King
  11. 2411.

    In the movie Dog Day Afternoon, Sonny asks his partner what country he wants to go to. What does his partner say?

    • AWyoming
    • BSpain
    • CItaly
    • DAlgeria
    Answer: Wyoming
  12. 2412.

    The new recruits in the comedy movie Stripes are taking turns introducing themselves in the barracks: Cruiser: I joined the army cause my father and my brother were in the army. I thought Id better join before I got drafted. Who responds: Son, there aint no draft no more?

    • AGeneral Barnacke
    • BColonel Glass
    • CSargeant Hulka
    • DCaptain Stillman
    Answer: Sargeant Hulka
  13. 2413.

    He directed the movie Bubble which starred unprofessional actors.

    • ASike Jonze
    • BSteven Soderbergh
    • CLee Grant
    • DPaul Greengrass
    Answer: Steven Soderbergh
  14. 2414.

    What kind of animals does the G-force team primarily consist of?

    • AGuinea pigs
    • BMoles
    • CRats
    • DHamsters
    Answer: Guinea pigs
  15. 2415.

    What was the name of the beleaguered family in the horror movie Poltergeist?

    • ANelson
    • BFreeling
    • CWiseman
    • DLucus
    Answer: Freeling
  16. 2416.

    Who falls in love with the monster in the comedy film Young Frankenstein?

    • AInspector Kemp
    • Bno one
    • CInga
    • DElizabeth
    Answer: Elizabeth
  17. 2417.

    "Why don't you wish in one hand and s**t in the other. See which one fills up first" is a line from which movie?

    • AThe Cable Guy
    • BHow High
    • CBad Santa
    • DThe Kings of Comedy
    Answer: Bad Santa
  18. 2418.

    Dr. Marvin's family featured in the movie What About Bob? really likes Bob Wiley. What does Dr. Marvin's daughter Anna invite Bob to do with her?

    • Ago to a fair
    • Bgo to the zoo
    • Cgo sailing with her and her friends
    • Dgo to a father-daughter dance
    Answer: go sailing with her and her friends
  19. 2419.

    Why was Officer Albrecht from The Crow demoted from Detective to Beat Cop?

    • AHe was a loose cannon, and just broke the rules too many times.
    • BHe was caught ogling children at a school crosswalk.
    • CHe stuck his nose in too deep to the case when Eric and Shelly were murdered.
    • DHe beat up another detective after catching him in bed with his wife.
    Answer: He stuck his nose in too deep to the case when Eric and Shelly were murdered.
  20. 2420.

    What year did the hilarious movie Wedding Crashers first hit the movie theatres in the United States?

    • A1999
    • B2004
    • C2005
    • D2006
    Answer: 2005
  21. 2421.

    How much money a day was Hedley Lamarr prepared to give to his gang of thugs to destroy the township of Rock Ridge in the movie Blazing Saddles?

    • A$100
    • B$200
    • C$50
    • D$150
    Answer: $100
  22. 2422.

    In the movie Grease 2, the day after the talent contest, the school holds a Rock-a-Hula Luau. Of course, Craterface and his gang appear to ruin the festivities. Who appears to save the day and chase the bad guys away?

    • Athe mystery biker
    • BJustsomeguy
    • CSanitation
    • DSuperman
    Answer: the mystery biker
  23. 2423.

    In what year was Jurassic Park released on the big screen?

    • A1994
    • B1995
    • C1997
    • D1993
    Answer: 1993
  24. 2424.

    How did Alexs parents recognize their son after so many years in the 2008 animated comedy movie Madagascar: Escape 2 Africa?

    • ABy his teeth
    • BBy his beauty mark
    • CBy his voice
    • DBy his eyes
    Answer: By his beauty mark
  25. 2425.

    Why did Lewis have to keep a hat on at all times in the movie Meet the Robinsons?

    • AHe had head lice
    • BSo the Robinsons wouldn't see his hair
    • CThat's just the way the character was created
    • DIt was the only thing he had from his mother
    Answer: So the Robinsons wouldn't see his hair
  26. 2426.

    In the movie Dog Day Afternoon, the manager of the bank apologised to his girls. Why did he do this?

    • ABecause he was unable to call the police
    • BBecause he couldn't disarm Sonny
    • CBecause he swore
    • DBecause he told them off for smoking in the bank
    Answer: Because he swore
  27. 2427.

    In what movie does Father Barry get crushed by a falling crate, after preaching to his flock of stevedores to oppose local crime boss Johnnie Friendly.

    • AOne-Eyed Jacks
    • BMarty
    • COn the Waterfront
    • DA Streetcar Named Desire
    Answer: On the Waterfront
  28. 2428.

    Who hired the vigilantes to kill Leroy in The last Dragon?

    • AEddie Arkadian
    • BThe Shogun
    • CBeast
    • DRocko
    Answer: Eddie Arkadian
  29. 2429.

    How does prom queen Helen Shivers die in the 1997 blockbuster "I Know What You Did Last Summer"?

    • AShe gets hit by a car
    • BShe is hooked to death
    • CShe is poisoned with hydrocyanogen
    • DShe is throat-slashed
    Answer: She is hooked to death
  30. 2430.

    In early 2009, Scarlett Johansson was announced as the face of the new make-up collection by which of the following?

    • AL'Oreal
    • BLouis Vuitton
    • CDolce Gabbana
    • DCalvin Klein
    Answer: Dolce Gabbana
  31. 2431.

    This 1998 tear jerker starring Julia Roberts and Susan Sarandon is about a terminally ill woman who has to come to terms with the new woman in her ex-husbands life.

    • AStepmom
    • BFried Green Tomatoes
    • CPretty Woman
    • DOf Mice and Men
    Answer: Stepmom
  32. 2432.

    The majority of filming for the 1978 comedy Animal House was done at what major US university?

    • AOhio State University
    • BUCLA
    • CUniversity of Oregon
    • DFaber College
    Answer: University of Oregon
  33. 2433.

    Why did Arnold Schwarzenegger initially reject the offer to star in the 2003 movie Terminator 3: Rise of the Machines?

    • ABecause he was planning to run for a governor of California
    • BBecause he had injured his back in an accident
    • CBecause he didn't like the script
    • DBecause James Cameron would not direct the movie
    Answer: Because James Cameron would not direct the movie
  34. 2434.

    Norman Bates is a popular book and film villain. Whose personality does he assume as a result from a dissociative identity disorder?

    • AHis mothers
    • BMarilyn Monroes
    • CSigmund Freuds
    • DHis dead wifes
    Answer: His mothers
  35. 2435.

    In 1935, a full-length cartoon version of Gulliver's Travels was made. What was unusual about it?

    • AIt uses much of the exact dialog from Swift's novel.
    • BIt combines animation and human actors.
    • CIt is told as a flashback.
    • DIt told the story from a Communist point of view.
    Answer: It told the story from a Communist point of view.
  36. 2436.

    In 1990, this movie received the Academy Award for Best Picture at the 62th Academy Awards ceremony.

    • ABorn on the Fourth of July
    • BDriving Miss Daisy
    • CMy Left Foot
    • DDead Poets Society
    Answer: Driving Miss Daisy
  37. 2437.

    My baby takes the morning train, he works from nine till five and then He takes another home again to find me waitin for him Which artist sings this early 80s hit, My Baby Takes The Morning Train?

    • ASheena Easton
    • BMoby
    • CStacy Lattisaw
    • DAlana Miles
    Answer: Sheena Easton
  38. 2438.

    What comic book does the young man read every day next to the magazine vendor in the movie Watchmen?

    • ABatman the Long Halloween
    • BV for Vendetta
    • CThe Adventures of Crispy
    • DTales of the Black Freighter
    Answer: Tales of the Black Freighter
  39. 2439.

    James Bond is assigned what weapon in the movie Dr. No?

    • AMakarov
    • BColt
    • CLuger
    • DWalther PPK
    Answer: Walther PPK
  40. 2440.

    What is the name of Bruce Willis's character in the 1988 movie Die Hard?

    • ARichard Thornburg
    • BHarry Ellis
    • CAl Powell
    • DJohn McClane
    Answer: John McClane
  41. 2441.

    At the of the movie The Great Escape, the Germans took prisoners out of the truck and shot them. How many were said to be shot?

    • A25
    • B20
    • C13
    • D50
    Answer: 50
  42. 2442.

    The Mike Myers and Graham Gordy 2008 movie The Love Guru" stars Myers, Jessica Alba, Justin Timberlake, Ben Kingsley and this diminutive former Mike Myers co-star.

    • ASteve Delano
    • BJason Acuna
    • CDanny Woodburn
    • DVerne Troyer
    Answer: Verne Troyer
  43. 2443.

    Fletch from the self-titled movie visits Dr. Joseph Dolan to find out if Alan Stanwyk really has cancer. What song does Fletch start singing in the doctors office?

    • AMoon River
    • BBlue moon
    • CPop Goes the Weasel
    • DSingin in the Rain
    Answer: Moon River
  44. 2444.

    What is the seventh rule of Fight Club?

    • AWhen someone says stop or goes limp, the fight is over.
    • BYou don't talk about Fight Club.
    • CFights go on as long as they have to.
    • DNo shirts, no shoes.
    Answer: Fights go on as long as they have to.
  45. 2445.

    In what southern state is the movie Steel Magnolias set?

    • AAlabama
    • BGeorgia
    • CFlorida
    • DLouisiana
    Answer: Louisiana
  46. 2446.

    In the movie Babel, how does the American State Department react to the accident in which Susan is shot?

    • AThey immediately respond it was part of a terrorist plot.
    • BThey send a helicopter to bring her to San Jose, Guatemala.
    • CThey send an American ambulance to bring her to Cairo.
    • DThey send several Chinook helicopters to bring her to Cairo.
    Answer: They immediately respond it was part of a terrorist plot.
  47. 2447.

    Where are the main characters of the movie Dawn of the Dead hiding from the hordes of the undead?

    • Aa Shopping mall
    • Ban Underground bunker
    • Ca House
    • Da Military Facility
    Answer: a Shopping mall
  48. 2448.

    What did the developers want to turn the Goon Docks into in the movie The Goonies?

    • AAmusement Park
    • BGolf Course
    • CParking Garage
    • DShopping Mall
    Answer: Golf Course
  49. 2449.

    This 2004 movie starring Ryan Gosling and Rachel McAdams, was about the summer love of a young teenage couple that are eventually separated due to social differences.

    • ASaving Private Ryan
    • BLove Actually
    • CThe Notebook
    • DTitanic
    Answer: The Notebook
  50. 2450.

    When Pedro felt sickly and hot, what did he do after he got home?

    • AHe asked his mom for advice.
    • BHe took some Tylenol.
    • CHe went to bed and slept it off.
    • DHe shaved his head.
    Answer: He shaved his head.

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.