Discussly

Movie Trivia Questions — page 47

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 47 of 78
  1. 2301.

    Before he began his acting career, this Rushmore and Spun star was a drummer and songwriter for the band Phantom Plane.

    • AJason Schwartzman
    • BBill Murray
    • CNicolas Cage
    • DSeth Rogen
    Answer: Jason Schwartzman
  2. 2302.

    In what year did Attack of the Giant Leeches hit the movie screens?

    • A1952
    • B1959
    • C1953
    • D1955
    Answer: 1959
  3. 2303.

    What is the missing word in the following dialogue from the movie Napoleon Dynamite: Hey Napoleon, what did you do last summer again?

    • AWolverines
    • Btold you! I spent it with my uncle in Alaska hunting ______" ?
    • CMountain lions
    • DCoyotes
    • EGrizzly bears
    Answer: Wolverines
  4. 2304.

    This 2002 film was adapted from the third novel of The Vampire Chronicles series.

    • AQueen of the Damned
    • BUnderworld
    • CInterview with the Vampire
    • DThe Vampire Lestat
    Answer: Queen of the Damned
  5. 2305.

    Is it true that in the movie Next Friday, Craig flees to live with Uncle Elroy because Deebo breaks out of prison?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  6. 2306.

    What was the tagline from the theatrical release poster of the 1994 movie Speed?

    • AThings are gonna get racy.
    • BGet ready for rush hour.
    • CSometimes speed saves lives.
    • DAs fast as you can.
    Answer: Get ready for rush hour.
  7. 2307.

    In Little Miss Sunshine, who played the mom, Sheryl?

    • ASheryl Fenn
    • BLauren Graham
    • CToni Collette
    • DBlythe Danner
    Answer: Toni Collette
  8. 2308.

    Joe Pantoliano and Carrie-Anne Moss starred together in Memento and this sci-fi classic.

    • AThe Terminator
    • BWar of The Worlds
    • CThe Matrix
    • DThe Abyss
    Answer: The Matrix
  9. 2309.

    Which one of these movies starred George Clooney, Brad Pitt and Frances McDormand?

    • AOceans Twelve
    • BOceans Eleven
    • CBurn After Reading
    • DThelma and Louise
    Answer: Burn After Reading
  10. 2310.

    Who won the Golden Raspberry Award for Worst Actor in 1994?

    • AWillem Dafoe in Body of Evidence
    • BRobert Redford in Indecent Proposal
    • CArnold Schwarzenegger in Last Action Hero
    • DBurt Reynolds in Cop and a Half
    Answer: Burt Reynolds in Cop and a Half
  11. 2311.

    In the movie Napoleon Dynamite, Pedro has a bicycle about which Napoleon asks if he ever takes it off any sweet jumps? What kind of bicycle is it?

    • AHuffy
    • BShwinn
    • CMongoose
    • DSledgehammer
    Answer: Sledgehammer
  12. 2312.

    Who won the Academy Award for Best Actress in a Leading Role at the 81st Academy Awards 2009?

    • AKate Winslet
    • BAngelina Jolie
    • CAnne Hathaway
    • DMeryl Streep
    Answer: Kate Winslet
  13. 2313.

    In the Rocky movie series, what was family name of Adrian and Rocky?

    • ABalboa
    • BCipriano
    • CDavino
    • DCorleone
    Answer: Balboa
  14. 2314.

    What pet did Samuel Ramos and his wife Lisa buy for their daughter in the 2004 movie Man on Fire?

    • AHorse
    • BCat
    • CParrot
    • DDog
    Answer: Dog
  15. 2315.

    Tom Cruise starred opposite this Hollywood actress in the 1992 movie Far and Away.

    • ADaryl Hannah
    • BKim Basinger
    • CMeg Ryan
    • DNicole Kidman
    Answer: Nicole Kidman
  16. 2316.

    What is the first question Troy Bolton asks in the movie High School Musical?

    • AOne more time mom?, Please!
    • BDo I have to shoot?
    • CDo I go Right?
    • DDo I go Left?
    Answer: Do I go Left?
  17. 2317.

    In the movie Friday the 13th, when Alice discovers a snake in the cabin and yells for Bill, what does Bill stop doing to come help her?

    • Apainting
    • Bswimming
    • Cchopping wood
    • Dchopping weeds
    Answer: chopping weeds
  18. 2318.

    What was the tagline of the 2000 horror movie parody Scary Movie?

    • ANo mercy. No shame. No sequel.
    • BThe youngest and most beautiful corpses youll ever see!
    • CDo you see dead people?
    • DGet ready to pee in your pants!
    Answer: No mercy. No shame. No sequel.
  19. 2319.

    Who said the words There's your gawd-damned dinner!! ?

    • AKevin Spacey in Seven
    • BMel Brooks in To Be Or Not To Be
    • CDanny Devito in Ruthless People
    • DNick Nolte in 48 Hours
    Answer: Nick Nolte in 48 Hours
  20. 2320.

    What famous landmark is featured in the beginning of the movie A View to a Kill?

    • AThe Colosseum in Rome
    • BThe Brandenburg Gate in Berlin
    • CThe Eiffel Tower in Paris
    • DThe Taj Mahal in India
    Answer: The Eiffel Tower in Paris
  21. 2321.

    In the motion picture From Russia With Love, what S.P.E.C.T.R.E. agent is an expert in chess?

    • AKronsteen
    • BFekkesh
    • CGobinda
    • DWhitaker
    Answer: Kronsteen
  22. 2322.

    What is the name of The Rolling Stones' song, mentioned in the book Fear and Loathing in Las Vegas, that couldn't be used in the movie version, because there wasn't enough money to buy its rights?

    • ASympathy for the Devil
    • BAngie
    • CStart Me Up
    • DPaint It Black
    Answer: Sympathy for the Devil
  23. 2323.

    How many languages does Rosie, the protagonist of Princess Protection Program, speak?

    • A3
    • B6
    • C8
    • D2
    Answer: 6
  24. 2324.

    Which character does Luke call for first when hanging below Cloud City in The Empire Strikes Back?

    • ABen Kenobi
    • BC3P0
    • CYoda
    • DLeia
    Answer: Ben Kenobi
  25. 2325.

    Finish the line from Back to the Future character Doc: I remember when this was all farmland as far as the eye could see. Old man Peabody owned all of this. He had this crazy idea about __ __ __.

    • Abreeding pine trees
    • Buprooting pine trees
    • Cenlarging pine trees
    • Dmutating pine trees
    Answer: breeding pine trees
  26. 2326.

    This rapper turned actor starred in 2 films with his children, 2006s The Pursuit of Happyness and 2008s I Am Legend.

    • AIce T
    • BLL Cool J
    • CWill Smith
    • DIce Cube
    Answer: Will Smith
  27. 2327.

    What was the name of the wall created by Greg's father to celebrate his achievements in the 2004 movie Meet the Fockers?

    • AWall of Fame
    • BWall of Bravery
    • CWall of Life
    • DWall of Gaylord
    Answer: Wall of Gaylord
  28. 2328.

    In the film "Harry Potter and the Order of The Phoenix", why was Harry Potter's scream, after Sirius Black died, muted?

    • AToo Loud
    • BToo Agonizing
    • CToo Harsh
    • DToo Violent
    Answer: Too Agonizing
  29. 2329.

    In the movie Meet the Robinsons, what was the reasoning that the gym teacher had given for his being allowed to judge the science fair?

    • AHe fell in love with a student and needed to be near her.
    • BIt was his gym.
    • CHe was forced to by the administration.
    • DHe had always loved science.
    Answer: It was his gym.
  30. 2330.

    Mae Questel was one of the voice actors in the movie about Roger Rabbit. What is untrue about her?

    • AShe was the voice of Red Riding Hood in 1943s Red Hot Riding Hood.
    • BShe was the voice of Olive Oyl.
    • CShe was the voice of Betty Boop.
    • DShe was the voice of Popeye.
    Answer: She was the voice of Red Riding Hood in 1943s Red Hot Riding Hood.
  31. 2331.

    Judd Apatow is the producer of the 2008 comedy Forgetting Sarrah Marshall. Which of the actors, who star in it, is also the writer of the movie?

    • AJason Segel
    • BRussell Brand
    • CMila Kunis
    • DJonah Hill
    Answer: Jason Segel
  32. 2332.

    What year did the movie Adventures in Babysitting premiere?

    • A1988
    • B1986
    • C1987
    • D1985
    Answer: 1987
  33. 2333.

    What is one of the reasons for which the 2004 movie Crash did not receive the Oscar for the best movie of 2004?

    • AIt did not play for at least a week in Los Angeles.
    • BIt was beaten by the movie Ray.
    • CIt was beaten by Million Dollar Baby.
    • DIt was not nominated in that category at all.
    Answer: It did not play for at least a week in Los Angeles.
  34. 2334.

    The actor who played Duckie in the 1986 film Pretty in Pink also starred in what popular CBS sitcom, which began airing in 2003?

    • AHow I Met Your Mother
    • BThe Office
    • CKing of Queens
    • DTwo and a Half Men
    Answer: Two and a Half Men
  35. 2335.

    In the movie Joe Dirt, who is Joe Dirt talking to when he relates his life story?

    • Aa radio station D.J.
    • Ba TV newsman
    • Ca public official
    • Dpatrons of a diner
    Answer: a radio station D.J.
  36. 2336.

    This black comedy was loosely based on the O. Henry short story The Ransom of Red Chief.

    • ARuthless People
    • BThe Witches of Eastwick
    • CThe Secret of My Success
    • DMoonstruck
    Answer: Ruthless People
  37. 2337.

    What 2005 movie is this quote from: Hey, towns looking real good. We almost finished what ma started. Those two are good, theyll fit perfectly. What I tell, huh? Aint your work more real now? Ma would be proud, yeah shed be real proud.?

    • ACaptivity
    • BHouse of Wax
    • CUrban Legend
    • DThe Hills Have Eyes
    Answer: House of Wax
  38. 2338.

    In which film did Salma Hayek play the role of a famous woman-artist?

    • AFrida
    • BTraffic
    • CIn the Time of the Butterflies
    • DAfter the Sunset
    Answer: Frida
  39. 2339.

    In the movie Friday the 13th, when Alice and Bill went to check the generator, it was raining. What color were their raincoats?

    • Ared and yellow
    • Bred and green
    • Cblue and yellow
    • Dgreen and yellow
    Answer: red and yellow
  40. 2340.

    In The Perfect Storm, what is the name of the Andrea Gail's sister boat, captained by Linda Greenlaw, played by actress Mary Elizabeth Mastrantonio?

    • AThe Cecile
    • BThe Hannah Boden
    • CThe Gloucester Girl
    • DThe Big Red
    Answer: The Hannah Boden
  41. 2341.

    What is the name of Jennifer Aniston's character in the 2005 comedy movie Rumor Has It...?

    • AAnnie
    • BMolly
    • CRita
    • DSarah
    Answer: Sarah
  42. 2342.

    Udo Kier, who played Vampire Elder Dragonetti in Blade, also starred in what 1974 horror movie?

    • AThe Texas Chainsaw Massacre
    • BAbby
    • CBlood For Dracula
    • DBlack Christmas
    Answer: Blood For Dracula
  43. 2343.

    What is the name of the female saber-toothed squirrel that makes a debut appearance in Ice Age 3?

    • AScottie
    • BDebbie
    • CScratte
    • DSarah
    Answer: Scratte
  44. 2344.

    What other character, besides Leonard, claims to be suffering from anterograde amnesia in Memento?

    • ABurt
    • BTeddy Gammell
    • CSammy Jankis
    • DNatalie
    Answer: Sammy Jankis
  45. 2345.

    What place did the 2008 movie Iron Man have on the list of all time best opening weekends when it first came out?

    • A8th
    • B10th
    • C11th
    • D9th
    Answer: 10th
  46. 2346.

    Who played James Bond in On Her Majestys Secret Service, showing the characters emotional side?

    • ASean Connery
    • BRoger Moore
    • CMichael York
    • DGeorge Lazenby
    Answer: George Lazenby
  47. 2347.

    After fairly positive reviews and minor financial success with 1987s Rampage and 1990s The Guardian, in 1994 William Friedkin released this movie starring David Caruso, Linda Fiorentino, and Chazz Palminteri.

    • AKiss of Death
    • BJade
    • CUnforgettable
    • DThe Last Seduction
    Answer: Jade
  48. 2348.

    This director/writer/producer/actress was married to writer Dan Greenburgand and journalist Carl Bernstein. In 1987 she married her third husband, Nicholas Pileggi.

    • AMelanie Mayron
    • BNora Ephron
    • CLee Grant
    • DBetty Kaplan
    Answer: Nora Ephron
  49. 2349.

    How did fictional character Han Solo win the Millennium Falcon?

    • AHe won it in a sabacc game.
    • BHe won it in a bet.
    • CIt was given to him.
    • DHe stole it.
    Answer: He won it in a sabacc game.
  50. 2350.

    What Charleton Heston movie won Best Picture at the 32nd annual Academy Awards?

    • ABen Hur
    • BThe 10 Commandments
    • CPlanet of the Apes
    • DEarthquake
    Answer: Ben Hur

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.