Discussly

Movie Trivia Questions — page 24

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 24 of 78
  1. 1151.

    Who performed the song Highway Junkie for the Black Dog soundtrack?

    • ABlake Shelton
    • BTravis Tritt
    • CRambler
    • DGary Allan
    Answer: Gary Allan
  2. 1152.

    Actress Susan Buckner portrayed which character from the 1978 movie Grease?

    • AMarty
    • BFrenchie
    • CPatty
    • DJan
    Answer: Patty
  3. 1153.

    What was the occupation of Steve Martin's character in the comedy film Planes, Trains & Automobiles?

    • ADirector of sales
    • BDoctor
    • CAdvertising executive
    • DAttorney
    Answer: Director of sales
  4. 1154.

    The protagonist of this slasher movie carries a chainsaw and wears a mask with holes all around?

    • AFriday the 13th
    • BNightmare on Elmstreet
    • CHalloween
    • DScream
    Answer: Friday the 13th
  5. 1155.

    A character played by which actor said: "While you were at court, I was in this damned dirty armor 20 years! I've had nothing... NOTHING!!!"?

    • ALaurence Olivier in Spartacus
    • BRussell Crowe in Gladiator
    • CCharlton Heston in The Warlord
    • DRichard Harris in Cromwell
    Answer: Charlton Heston in The Warlord
  6. 1156.

    What celebrated film director worked on the 1990 crime movie Goodfellas?

    • AQuentin Tarantino
    • BOliver Stone
    • CFrancis Ford Coppola
    • DMartin Scorsese
    Answer: Martin Scorsese
  7. 1157.

    What Fight Club character utters the line, have you ever heard a death rattle?

    • AMarla
    • BTyler
    • CChloe
    • DJack
    Answer: Marla
  8. 1158.

    Which of these actors set a record for most Best Actor Oscar nominations without winning?

    • APeter OToole
    • BPaul Newman
    • CSpencer Tracy
    • DFredric March
    Answer: Peter OToole
  9. 1159.

    Just one can kill seven is a catch phrase from which Alien movie?

    • AAlien
    • BAliens
    • CAlien Resurrection
    • DAlien 3
    Answer: Alien
  10. 1160.

    In Jackass: The Movie, when Johnny Knoxville is dressed as the old man and he is shoplifting he says that he was once the lover of which one of these people?

    • AGreta Garbo
    • BLon Cheney
    • CAnne Francis
    • DCary Grant
    Answer: Lon Cheney
  11. 1161.

    What is the flag on James Bond's parachute in the skiing scene in the movie The Spy Who Loved Me?

    • AThe United Nations Flag
    • BThe US Flag
    • CThe Skull And Bones Pirate Flag
    • DThe Union Jack
    Answer: The Union Jack
  12. 1162.

    Who does Mia have a crush on in the movie The Princess Diaries?

    • AJosh
    • BBobby Bad
    • CJoe
    • DMichael
    Answer: Josh
  13. 1163.

    Who plays American journalist Maddy Bowen, the main female character in the movie Blood Diamond?

    • AJennifer Connelly
    • BJulia Stiles
    • CRose McEwen
    • DJennifer Aniston
    Answer: Jennifer Connelly
  14. 1164.

    What song by Madonna does Princess Fiona sing at the end of the first Shrek movie?

    • ALike a Virgin
    • BExpress Yourself
    • CYou Must Love Me
    • DTake a Bow
    Answer: Like a Virgin
  15. 1165.

    In the film Point Break, during a stake out, agent Pappas orders Utah to get some take out food. What does he want him to get?

    • AMeatball sub
    • BMeat loaf
    • CMeat lovers pizza
    • DHamburger, all the way
    Answer: Meatball sub
  16. 1166.

    Who is the director of the 1991 film "Silence of the Lambs"?

    • AStanley Kubrick
    • BJonathan Demme
    • CFrank Darabont
    • DMichael Bay
    Answer: Jonathan Demme
  17. 1167.

    How many times was the phrase "It's good to be the king said in the movie History of the World, Part I?

    • A6
    • B2
    • C4
    • D3
    Answer: 4
  18. 1168.

    What Academy Award-winning actor stars in the 1988 comedy movie Big?

    • ASean Penn
    • BTom Hanks
    • CDustin Hoffman
    • DRobin Williams
    Answer: Tom Hanks
  19. 1169.

    Which movie, released in 2000, won 5 Academy Awards?

    • AMemento
    • BTraffic
    • CRequiem for a Dream
    • DGladiator
    Answer: Gladiator
  20. 1170.

    In the 2000 movie The Patriot, who was Occam?

    • AOccam was a slave who fought for the Americans to get out of slavery.
    • BOccam was a French man who helped the Americans improve their skills.
    • COccam was commander of the British army.
    • DOccam supplied food for the American army.
    Answer: Occam was a slave who fought for the Americans to get out of slavery.
  21. 1171.

    In 1994 we broke out our tissue boxes as we watched Andy Garcia struggle with his wifes (played by Meg Ryan) alcoholism in what film?

    • ADesperate Measures
    • BStand and Deliver
    • CWhen A Man Loves A Woman
    • DJennifer 8
    Answer: When A Man Loves A Woman
  22. 1172.

    Tony Shalhoub provided the voice of which of these characters from the animated film Cars?

    • AGuido
    • BLuigi
    • CRamone
    • DLightning McQueen
    Answer: Luigi
  23. 1173.

    In what country was Scarlett Johansson born?

    • AIn Germany
    • BIn Denmark
    • CIn the USA
    • DIn Canada
    Answer: In the USA
  24. 1174.

    What was the importance of the actual crow in the movie The Crow?

    • AThe crow was actually Erics soul.
    • BThe crow was just a weird bird that followed him around.
    • CThe crow was his familys emblem.
    • DThe crow was Erics link between the land of the living and of the dead.
    Answer: The crow was Erics link between the land of the living and of the dead.
  25. 1175.

    What were Anthony, Skip and Jose delivering at the beginning of the movie Dead Presidents?

    • Apackages
    • Bmilk
    • Cnewspapers
    • Dmail
    Answer: milk
  26. 1176.

    Marco Antonio Muniz is the real name of this actor.

    • AMiguel A. Nunez
    • BAntonio Banderas
    • CEmelio Estevez
    • DMarc Antony
    Answer: Marc Antony
  27. 1177.

    Who plays Siddhartha in Bernardo Bertolucci's movie Little Buddha?

    • AOlivier Martinez
    • BRalph Fiennes
    • CKeanu Reeves
    • DJoseph Fiennes
    Answer: Keanu Reeves
  28. 1178.

    Who played the female protagonists best friend in Sleepless in Seattle?

    • AParker Posey
    • BPenny Marshall
    • CRosie ODonnell
    • DRita Wilson
    Answer: Rosie ODonnell
  29. 1179.

    What type of birds are the villains in Alfred Hitchcocks 1963 movie The Birds?

    • ASeagulls and crows
    • BFalcons and hawks
    • CSparrows and robins
    • DParrots and canaries
    Answer: Seagulls and crows
  30. 1180.

    In Saturday Night Fever, Tony Manero and his friends go dancing in order to escape from the harsh reality of life. What is the name of the disco club they visit every Saturday night?

    • AElefas
    • BBoogie Wonderland
    • CThriller
    • D2001 Odyssey
    Answer: 2001 Odyssey
  31. 1181.

    Ernest Borgnine debuted on Broadway playing a male nurse in what production?

    • AAnnie Get Your Gun
    • BWhite Breath
    • CHarvey
    • DRoad to Hope
    Answer: Harvey
  32. 1182.

    In a 1982 movie, Mel Gibson played a post-apocalyptic warrior named Mad Max. In what movie does Mad Max lead a convey driving a fuel-oil semi MACK truck chased by gasoline pirates?

    • AGone in Sixty Seconds
    • BThe Road Warrior
    • CThunderdome
    • DConvey
    Answer: The Road Warrior
  33. 1183.

    Name the Disney animated feature which contains this quote: His destructive programming is taking effect. He will be irresistibly drawn to large cities, where he will back up sewers, reverse street signs, and steal everyones left shoe.

    • AChicken Little
    • BLilo and Stitch
    • CThe Jungle Book
    • DPeter Pan
    Answer: Lilo and Stitch
  34. 1184.

    What type of criminal does Tom Cruise portray in the 2004 crime thriller movie Collateral?

    • ABurglar
    • BRapist
    • CAssassin
    • DAbductor
    Answer: Assassin
  35. 1185.

    What brilliant American actor starred in the 2000 drama movie Cast Away?

    • ARobert De Niro
    • BTom Cruise
    • CTom Hanks
    • DLeonardo DiCaprio
    Answer: Tom Hanks
  36. 1186.

    In this type of animation, a real, physical object is photographed. It is then moved very slightly and photographed again. Playing the series of frames as a continuous sequence, creates the illusion of motion.

    • ACGI generation I animation
    • Bfrazinothrope animation
    • Cphyicratic animation.
    • Dstop motion animation
    Answer: stop motion animation
  37. 1187.

    In the motion picture, Thunderball, she befriends James Bond and puts him on the trail of the villain, who happens to be her guardian.

    • AAmelia Abbott
    • BDomino Derval
    • CCharlotte Corday
    • DGinette Gibson
    Answer: Domino Derval
  38. 1188.

    In Raiders of the Lost Ark, Indiana Jones leaves for Nepal to get the Headpiece to the Staff of Ra from Abner Ravenwood. What route does his plane take to get to Nepal?

    • ALos Angeles, Anchorage, Tokyo, Hong Kong, Nepal
    • BNew York, Paris, Cairo, Nepal
    • CChicago, San Diego, Hawaii, Jakarta, Delhi, Nepal
    • DSan Francisco, Hawaii, Wake Island, Philippines, Nepal
    Answer: San Francisco, Hawaii, Wake Island, Philippines, Nepal
  39. 1189.

    In what 1997 movie was this line delivered: Never believe what you publish, and never publish what you believe.?

    • AVillage of the Damned
    • BThe Night Flier
    • CWolf
    • DI Know What You Did Last Summer
    Answer: The Night Flier
  40. 1190.

    Who is the psychopathic killer in the 2000 movie American Psycho based on the book by Bret Easton Ellis?

    • ASteven Dorf
    • BPatrick Bateman
    • CJason Bateman
    • DJohn Higgins
    Answer: Patrick Bateman
  41. 1191.

    From what movie directed by Stanley Kubrick is the quote Heres Johnny!?

    • AThe Shining
    • BDr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
    • CLolita
    • D2001: A Space Odyssey
    Answer: The Shining
  42. 1192.

    In the opening credits of the movie The Breakfast Club, the Man of the Year plaque was shown. Whose picture was on it?

    • AAndrew Clark
    • BJohn Bender
    • CCarl the Janitor
    • DMr. Vernon
    Answer: Carl the Janitor
  43. 1193.

    What Hollywood actress starred in the 1942 film Casablanca, ranked the second best movie of all time by the American Film Institute?

    • AKatharine Hepburn
    • BIngrid Bergman
    • CGreta Garbo
    • DAudrey Hepburn
    Answer: Ingrid Bergman
  44. 1194.

    Name the winner of the Razzie Award for Worst Actor for 1985.

    • ARichard Gere for King David
    • BJohn Travolta for Perfect
    • CSylvester Stallone for Rambo: First Blood Part II and Rocky IV
    • DAl Pacino for Revolution
    Answer: Sylvester Stallone for Rambo: First Blood Part II and Rocky IV
  45. 1195.

    What accident caused partial paralysis of Sylvester Stallones face, resulting in his famous pronunciation and lip droop?

    • Aa car accident
    • BHe was kicked in the face while practicing martial arts.
    • CHe was accidentally shot in the face while shooting a movie scene.
    • Da accident at his birth
    Answer: a accident at his birth
  46. 1196.

    This 2008 film is a remake of the Spanish horror film REC.

    • ADawn of the Dead
    • BQuarantine
    • CWhen a Stranger Calls
    • DFriday the 13th
    Answer: Quarantine
  47. 1197.

    For which of these films did Mel Brooks win an Academy Award?

    • AHigh Anxiety
    • BBlazing Saddles
    • CSilent Movie
    • DThe Producers
    Answer: The Producers
  48. 1198.

    In the movie Die Hard, throughout his ordeal in the building, McClane stays in radio contact with which LAPD Sgt.?

    • AStuart Simons
    • BAl Powell
    • CPo Loi
    • DKevin Hames
    Answer: Al Powell
  49. 1199.

    In the 2006 movie Babel, which actress plays Richard's wife Susan?

    • AJennifer Lopez
    • BCate Blanchett
    • CGwyneth Paltrow
    • DClaire Danes
    Answer: Cate Blanchett
  50. 1200.

    Even decades after its summer debut, this Steven Spielberg movie makes some people afraid to go into the water. In what movie does Martin Brody advise, "You're gonna need a bigger boat."?

    • ADon't Go Near the Water
    • BJaws
    • CTitanic
    • DOverboard
    Answer: Jaws

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.