Discussly

Movie Trivia Questions — page 23

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 23 of 78
  1. 1101.

    In the movie "Police Academy", Mahoney gets into a fight in the lunch room with two other cadets which gives the lieutenant the green light to finally throw him out of the academy. What is the name of the two cadets for which Mahoney has an altercation with?

    • AFackler and Reed
    • BTackleberry and Callahan
    • CCopeland and Blankes
    • DHightower and Jones
    Answer: Copeland and Blankes
  2. 1102.

    This actor played William Munny the 1992 movie Unforgiven. William was an old bounty hunter, who had turned into a widowed pig farmer with two kids.

    • AMorgan Freeman
    • BRob Campbell
    • CClint Eastwood
    • DGene Hackman
    Answer: Clint Eastwood
  3. 1103.

    Who plays the character of V behind the mask in the movie V for Vendetta?

    • AOrlando Bloom
    • BHugo Weaving
    • CPierce Brosnan
    • DChristian Bale
    Answer: Hugo Weaving
  4. 1104.

    In a scene from the movie Pretty Woman, Julia Roberts' character is taking a bath and listening to her Walkman. What song is she singing?

    • AMaterial Girl by Madonna
    • BBad Girls by Donna Summer
    • CKiss by Prince
    • DLike a Virgin by Madonna
    Answer: Kiss by Prince
  5. 1105.

    This word is used to signify a style of animation developed and advanced by Japanese animators.

    • Aanime
    • Bmangal
    • Cnimthal
    • Dphoeme
    Answer: anime
  6. 1106.

    What is the name of Charlie Chaplins most popular film character, who was voted one of the greatest movie heroes by the American Film Institute?

    • AThe Wanderer
    • BThe Tramp
    • CThe Idler
    • DThe Bum
    Answer: The Tramp
  7. 1107.

    Name the 1949 mystery movie directed by Carol Reed and featuring Orson Welles.

    • AThe Fourth Man
    • BThe Second Man
    • CThe Third Man
    • DThe First Man
    Answer: The Third Man
  8. 1108.

    Who played Deputy Marshal Samuel Gerard in the 1993 film "The Fugitive"?

    • ATommy Lee Jones
    • BHarrison Ford
    • CMartin Landau
    • DHarvey Keitel
    Answer: Tommy Lee Jones
  9. 1109.

    Thomas OMalley from the movie The Aristocats has more than one name. Which of these is one of his names?

    • ADeCasey
    • BDeVilliers
    • CDeLaSoul
    • DDeLacey
    Answer: DeLacey
  10. 1110.

    In the film Smokey and the Bandit, in order to do what can't be done, the Bandit and Cletus had to deliver the beer within how many hours?

    • A48
    • B10
    • C28
    • D25
    Answer: 28
  11. 1111.

    There are only four questions of value in life. What is sacred? Of what is the spirit made of? What is worth living for? What is worth dying for? The answer to each is the same. Only love. (1995)

    • ACan't Hardly Wait
    • BWhen Harry Met Sally
    • CTen Things I Hate About You
    • DDon Juan DeMarco
    Answer: Don Juan DeMarco
  12. 1112.

    In which film does Humphrey Bogart say the famous line, "Here's looking at you, kid"?

    • AThe Maltese Falcon
    • BCasablanca
    • CThe Treasure of the Sierra Madre
    • DCitizen Kane
    Answer: Casablanca
  13. 1113.

    Robert Langdon, the main character in the movie The Da Vinci Code helps in the solving of a murder case by using his skills in what profession?

    • ADetective
    • BSymbologist
    • CMuseum curator
    • DPsychologist
    Answer: Symbologist
  14. 1114.

    The 1979 comedy-drama movie Being There ends with this quote.

    • ALife is a state of mind
    • BNothing is as difficult as living
    • CStay with me forever
    • DBeing these is never impossible
    Answer: Life is a state of mind
  15. 1115.

    What type of fish does Axel see in his dreams in the 1993 movie Arizona Dream?

    • ATrout
    • BHalibut
    • CSalmon
    • DPike
    Answer: Halibut
  16. 1116.

    Which of these songs does Cameron Diaz perform in the 1997 romantic comedy My Best Friend's Wedding?

    • AI Just Don't Know What to Do with Myself
    • BTell Him
    • CI Say a Little Prayer (For You)
    • DThe Way You Look Tonight
    Answer: I Just Don't Know What to Do with Myself
  17. 1117.

    What was the name of Bruce Willis's character in the 1994 movie Pulp Fiction?

    • AVincent Vega
    • BButch Coolidge
    • CJules Winnfield
    • DHarvey Keitel
    Answer: Butch Coolidge
  18. 1118.

    What celebrated supermodel did Richard Gere marry in 1991?

    • ACindy Crawford
    • BElle Macpherson
    • CChristie Brinkley
    • DChristy Turlington
    Answer: Cindy Crawford
  19. 1119.

    What was the name of Kevin's first byline in the film St. Elmo's Fire?

    • AAfter College
    • BFluff 'n' Fold
    • CThe Meaning of Life
    • DAfraid of Russia
    Answer: The Meaning of Life
  20. 1120.

    How much does Smokey owe to Big Worm in the movie Friday?

    • A$150
    • B$200
    • C$225
    • D$100
    Answer: $200
  21. 1121.

    What Disney movie is this quote taken from: My little babys all grown up and...*sniff* ... and savin China. You have a tissue?

    • AMulan
    • BThe Emperors New Groove
    • CWho Framed Roger Rabbit
    • DThe Sword in the Stone
    Answer: Mulan
  22. 1122.

    How do Napoleon and Trisha get to the school dance in the comedy movie Napoleon Dynamite?

    • APedros cousins drive them in their low-rider.
    • BThey walk the whole 5 miles.
    • CTrishas mom take them there in their van.
    • DThey rent a limo.
    Answer: Pedros cousins drive them in their low-rider.
  23. 1123.

    In 2006 Chris Gardner started working for what firm?

    • AGoldman Sachs
    • BMartin, Penny and Forbes
    • CHis own firm
    • DNo firm
    Answer: No firm
  24. 1124.

    Who portrays Mr. Wong in the comedy film Norbit?

    • AChris Tucker
    • BCuba Gooding Jr.
    • CEddie Murphy
    • DDave Chappelle
    Answer: Eddie Murphy
  25. 1125.

    What song from the Another Cinderella Story is performed by Drew Seeley and Selena Gomez?

    • AValentine's Dance Tango
    • BTell Me Something I Don't Know
    • CNew Classic
    • DNo Average Angel
    Answer: New Classic
  26. 1126.

    What 1991 biopic about a popular rock band was directed by Oliver Stone?

    • AThe Doors
    • BDeep Purple
    • CThe Rolling Stones
    • DThe Beatles
    Answer: The Doors
  27. 1127.

    In what movie did Leonardo DiCaprio star alongside Sharon Stone and Russell Crowe?

    • AThe Man in the Iron Mask
    • BThe Basketball Diaries
    • CThe Quick and the Dead
    • DMarvins Room
    Answer: The Quick and the Dead
  28. 1128.

    In the movie Princess Protection Program, is Rosies dad in Costa Luna?

    • AYes
    • BNo
    Answer: No
  29. 1129.

    What is the name of the grandmother in the 1987 movie Flowers in the Attic, played by actress Louise Fletcher?

    • AOlivia Foxworth
    • BCarrie Foxworth
    • CCathy Dollanganger
    • DCorrine Dollanganger
    Answer: Olivia Foxworth
  30. 1130.

    What character is the adoptive father of Princess Leia?

    • AYoda
    • BShmei Skywalker
    • CBail Organa
    • DObi Wan Kenobi
    Answer: Bail Organa
  31. 1131.

    What year was the movie Return of the Magnificent Seven released?

    • A1965
    • B1966
    • C1960
    • D1964
    Answer: 1966
  32. 1132.

    Which statement about Bambi is true?

    • AHitler banned Bambi.
    • BTyrus Wong was the head animator for Bambi, Snow White and the Seven Dwarfs and Cinderella.
    • CBambi is played continuously from 9 A.M. to 6 P.M. at the Dover Theater in New York City.
    • DAt first Walt Disney did not want to make the film but his brother, Roy, urged him to.
    Answer: Hitler banned Bambi.
  33. 1133.

    In the movie Sin City, what clothing item does Marv admire on one of the bounty hunters that try to catch him?

    • Aa pair of blue swede shoes
    • Ba coat
    • Ca belt
    • Da hat
    Answer: a coat
  34. 1134.

    In the movie Die Hard, after detective McClane gets out, a newspaper reporter tries to interview him. Who punches the reporter in the face?

    • ASgt. Powell
    • BAn FBI agent
    • CMcLanes wife
    • DMcClane
    Answer: McLanes wife
  35. 1135.

    Mia, the protagonist of The Princess Diaries, celabrated her which birthday in the movie?

    • A15th
    • B17th
    • C21st
    • D16th
    Answer: 16th
  36. 1136.

    What is the name of Blofelds Swiss mountain refuge, which was destroyed in an air raid in the movie On Her Majestys Secret Service?

    • APiz Bernina
    • BPiz Gloria
    • CPiz Sancta
    • DPiz Helvetica
    Answer: Piz Gloria
  37. 1137.

    Between which characters from the movie A Cinderella Story does this conversation take place? "How could I have seen you before and not know who you are now? Maybe you were looking but you weren't really seeing."

    • AShelby and Carter
    • BAustin and Sam
    • CShelby and Ryan
    • DDavid and Madison
    Answer: Austin and Sam
  38. 1138.

    Which one of the following happened to Tiny, a character from the movie House of 1000 Corpses?

    • AHis dad killed him.
    • BHis dad set the house on fire.
    • CHis dad beat him.
    • DHis dad ran away.
    Answer: His dad set the house on fire.
  39. 1139.

    What is the name of Bruce Willis's debut music album released in 1987?

    • AClassic Bruce Willis: The Universal Masters Collection
    • BThe Return of Bruno
    • CBrave
    • DIf It Don't Kill You, It Just Makes You Stronger
    Answer: The Return of Bruno
  40. 1140.

    What is the name of the nanny who must take care of the two children of Richard and Susan in the movie Babel?

    • ALuz
    • BAmelia
    • CMaria
    • DRosana
    Answer: Amelia
  41. 1141.

    The film Team America: World Police starts in what country?

    • ARussia
    • BFrance
    • CGermany
    • DItaly
    Answer: France
  42. 1142.

    He starred as Sam the Lion in The Last Picture Show and was a frequent co-star on John Wayne movies. He played Tector Gorch in The Wild Bunch.

    • ARobert Ryan
    • BDean Martin
    • CWilliam Holt
    • DBen Johnson
    Answer: Ben Johnson
  43. 1143.

    What was the name of Leroys nemesis in the martial arts movie The Last Dragon?

    • AShonuff
    • BJohnny
    • CMr. Miyagi
    • DLaura
    Answer: Shonuff
  44. 1144.

    This actress, famous for playing in the series The Avengers, portrays Tracy Draco, in On Her Majestys Secret Service?

    • AVanessa Redgrave
    • BSenta Berger
    • CClaudia Cardinale
    • DDiana Rigg
    Answer: Diana Rigg
  45. 1145.

    What fake product is Rapunzel revealed to wear in the movie Shrek the Third?

    • AFake eyelashes
    • BFake hair
    • CFake nails
    • DColor contacts
    Answer: Fake hair
  46. 1146.

    In the hit comedy movie Airplane!, Randy the stewardess (played by Lorna Patterson) had a hard time communicating with the two gravely ill jive dudes because she didn't speak jive. Who had to step in and translate the jive talk for Randy?

    • ABarbara Billingsley
    • BMinnie Pearl
    • CRosemary Clooney
    • DEthel Merman
    Answer: Barbara Billingsley
  47. 1147.

    What actor played the role of Paul Rayburn, Johns old CIA sidekick, in the 2004 action movie Man on Fire?

    • AMickey Rourke
    • BGiancarlo Giannini
    • CChristopher Walken
    • DMario Zaragoza
    Answer: Christopher Walken
  48. 1148.

    Indiana Jones friend, who flies a seaplane in Raiders of the Lost Ark, has a pet snake. Name this character and his pet.

    • AGeorge and Randy
    • BJohn and Sam
    • CJock and Reggie
    • DJake and Snake
    Answer: Jock and Reggie
  49. 1149.

    Which of the following is not regarded as one of the errors in the Back to the Future movies?

    • AThe last line of the letter to Doc warning him of his murder
    • BMartys pocket flap in Georges yard
    • CPronunciation of gigawatts
    • DThe clock in the McFly livingroom
    Answer: The clock in the McFly livingroom
  50. 1150.

    Which musical artist/band was not associated with the Back to the Future movies?

    • AZZ Top
    • BVan Halen
    • CBon Jovi
    • DHuey Lewis
    Answer: Bon Jovi

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.