Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 95

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 95 of 168
  1. 4701.

    Antigua and Barbuda, Belize, and Zimbabwe are three countries which share just one of these four items.

    • APopulation less than 30,000 people
    • BIndependence gained from the UK
    • CBorder
    • DCurrency
    Answer: Independence gained from the UK
  2. 4702.

    #6 on the list of highest-grossing films is a 1982 sci-fi movie by Steven Spielberg, which grossed $2,216,800,000.

    • ABlade Runner
    • BE.T. the Extra-Terrestrial
    • CStar Trek II: The Wrath of Khan
    • DThe Thing
    Answer: E.T. the Extra-Terrestrial
  3. 4703.

    The 1975 hit song Love Will Keep Us Together by Captain and Tennille was originally written and recorded in the 1960s by what artist?

    • ABobby Vinton
    • BNancy Sinatra
    • CNeil Sedaka
    • DPaul Anka
    Answer: Neil Sedaka
  4. 4704.

    Which of the following words is a synonym of paraskevidekatriaphobia (fear of Friday the 13th)?

    • AFriggatriskaidekaphobia
    • BAphenphosmphobia
    • CTriskaidekaphobia
    • DArachnophobia
    Answer: Friggatriskaidekaphobia
  5. 4705.

    Who formed the American Red Cross?

    • AFlorence Nightengale
    • BClara Barton
    • CFrancis Fullmer
    • DRichard Charles Drew
    Answer: Clara Barton
  6. 4706.

    This is an island nation that has been divided into two parts under Greek and Turkish authority.

    • ACuba
    • BChad
    • CCambodia
    • DCyprus
    Answer: Cyprus
  7. 4707.

    Reese Witherspoon, who portrays June Carter Cash in the box office hit Walk the Line, did her own singing in the movie and played what instrument?

    • AHarmonica
    • BGuitar
    • CAuto-harp
    • DBanjo
    Answer: Auto-harp
  8. 4708.

    What does a pH level measure?

    • Ahumidity
    • Bdensity
    • Cwavelength
    • Dacidity
    Answer: acidity
  9. 4709.

    This force prevents anything from escaping black holes.

    • ACentrifugal force
    • BNuclear force
    • CGravity force
    • DCentripetal force
    Answer: Gravity force
  10. 4710.

    What world-famous female model was born on February 28, 1984?

    • ANatalia Vodianova
    • BGisele Bündchen
    • CKarolina Kurkova
    • DAdriana Lima
    Answer: Karolina Kurkova
  11. 4711.

    Three of the following terms mean one and the same thing - fear of storms. Which is the forth one that is related to sleep?

    • AKeraunophobia
    • BBrontophobia
    • CAstraphobia
    • DClinophobia
    Answer: Clinophobia
  12. 4712.

    This enormous mythical white bird, which appears in 8th-century Middle-Eastern books, is said to be able to lift and eat even elephants.

    • ALordi
    • BRoc
    • CPhoenix
    • DMedusa
    Answer: Roc
  13. 4713.

    One of the following collocations is an example of tautology.

    • AFemale masculinity
    • BAwfully beautiful
    • CThree-part trilogy
    • DGolden hands
    Answer: Three-part trilogy
  14. 4714.

    In which of these movies did Twiggy not appear?

    • ABody Bags (1993)
    • BThe Blues Brothers (1980)
    • CThe Little Match Girl (1986)
    • DE.T. the Extra-Terrestrial (1982)
    Answer: E.T. the Extra-Terrestrial (1982)
  15. 4715.

    What is the meaning of the German noun das Stadium?

    • Athe city centre
    • Bthe stage, level
    • Cthe measurement
    • Dthe wall clock
    Answer: the stage, level
  16. 4716.

    According to Greek mythology, he was the best friend of Pythias.

    • ADamion
    • BDraco
    • CDaconias
    • DDesmond
    Answer: Damion
  17. 4717.

    This popular board game is published by Parker Brothers. The board consists of forty spaces containing twenty-eight properties.

    • AScrabble
    • BSorry!
    • CMonopoly
    • DTrouble
    Answer: Monopoly
  18. 4718.

    What is your hallux?

    • Abig toe
    • Beyelid
    • Ctongue
    • Dearlobe
    Answer: big toe
  19. 4719.

    Sometimes Poseidons children went wrong and became strange one-eyed beasts. What were these creatures called?

    • ACyclopes
    • BEchidnas
    • CTyphons
    • DPythons
    Answer: Cyclopes
  20. 4720.

    Which of these significant tragic events was the last to occur during the decade of the 1980s?

    • AJohn Hinckleys assassination attempt on President Ronald Reagan
    • BThe Tiananmen Square Massacre in China
    • CThe Soviet invasion of Afghanistan
    • DThe space shuttle Challenger explosion
    Answer: The Tiananmen Square Massacre in China
  21. 4721.

    Which essential condiment is also known as Japanese horseradish?

    • AMentsuyu
    • BWasabi
    • CPonzu
    • DKarashi
    Answer: Wasabi
  22. 4722.

    In 1997, the World Bank found that the fraction of the world's population living in low and lower-middle income countries—that is, countries with per capita incomes of $1230 or less—was approximately

    • A25%
    • B75%
    • C55%
    • D40%
    Answer: 75%
  23. 4723.

    Although the first paperback books were published in Germany, it was in England that the paperback book first became very popular. This is considered the first paperback novel.

    • ARobinson Crusoe by Daniel Defoe
    • BA Tale of Two Cities by Charles Dickens
    • CThe Adventures of Tom Thumb by Brigham Wise-Dunne
    • DPelham by Edward Bulwer-Lytton
    Answer: Pelham by Edward Bulwer-Lytton
  24. 4724.

    In Mister Rogers' theme song what does he ask you to be?

    • Ahis cook
    • Ball you can be
    • Chis student
    • Dhis neighbor
    Answer: his neighbor
  25. 4725.

    Where does the name Kansas come from?

    • Afrom the indigenous people of that area of the USA
    • Bfrom an Apache word meaning small rivers
    • Cfrom the Chinook word for the area
    • Dfrom a Huron word meaning long space
    Answer: from the indigenous people of that area of the USA
  26. 4726.

    I used to be a banker, but then _________.

    • AI fainted.
    • BMy fingers got numb.
    • CI lost interest.
    • DI embezzled a bunch.
    Answer: I lost interest.
  27. 4727.

    What is the name of the disease that has been referred to as the "disease of kings"?

    • Asyphilis
    • Bjaundice
    • Chemophilia
    • Drubella
    Answer: hemophilia
  28. 4728.

    This monarchs reign, one of the longest in European history, ended in 1715.

    • AKing Charles II
    • BQueen Victoria
    • CKing George III
    • DLouis XIV
    Answer: Louis XIV
  29. 4729.

    Pizza is the favorite food of these cartoon characters.

    • ASwat Kats
    • BThe Care Bears
    • CCaptain Planet and the Planeteers
    • DTeenage Mutant Ninja Turtles
    Answer: Teenage Mutant Ninja Turtles
  30. 4730.

    Alison Weir's novel Innocent Traitor tells the story of an English noblewoman known as the Nine Days' Queen. What was her name?

    • AMary Tudor
    • BLady Jane Grey
    • CLady Frances Brandon
    • DJane Seymour
    Answer: Lady Jane Grey
  31. 4731.

    This eccentric literary detective, who lives alone in Paris, is the creation of Edgar Allan Poe.

    • AAuguste Dupin
    • BPaul Temple
    • CHercule Poirot
    • DHenry Merrivale
    Answer: Auguste Dupin
  32. 4732.

    Who was the first singer to get a Gold Record for a single?

    • APerry Como
    • BElvis Presley
    • CFrank Sinatra
    • DTex Beneke
    Answer: Perry Como
  33. 4733.

    What is a blank tile worth in the game of Scrabble?

    • AIt depends on where they are played
    • BThere are no blank tiles
    • CNothing
    • DOne point
    Answer: Nothing
  34. 4734.

    Thieves, rapists, gang members and psychopaths lie in wait under their victims' cars and slash their victims' Achilles tendons so they can't escape. When did this urban legend begin circulating?

    • AThe 1950s
    • BThe 1990s
    • CThe 1970s
    • DThe 1920s
    Answer: The 1950s
  35. 4735.

    On what childrens show did George Carlin play the part of Mr. Conductor?

    • AZoom
    • BShining Time Station
    • CNew Zoo Revue
    • DBoogie Wonderland
    Answer: Shining Time Station
  36. 4736.

    What year did Mary Phelps Jacobs create the first modern bra after getting mad at her hard bodice? She covered its bones with silk handkerchief and attached it with a couple of cords.

    • A1912
    • B1913
    • C1920
    • D1925
    Answer: 1913
  37. 4737.

    Held every year from July 7-14, the very dangerous, yet entertaining, Running of the Bulls event takes place in what Spanish city?

    • ASeville
    • BBarcelona
    • CValencia
    • DPamplona
    Answer: Pamplona
  38. 4738.

    Who invented the doll that says Momma?

    • AThomas Alva Edison
    • BAlexander Graham Bell
    • CHenry Ford
    • DBenjamin Banneker
    Answer: Alexander Graham Bell
  39. 4739.

    In computer terminology what does the acronym 'ISP' stand for?

    • AInternal Security Position
    • BInternet Service Provider
    • CIndividual Site Privacy
    • DInvestment Stability Plan
    Answer: Internet Service Provider
  40. 4740.

    In 1867, Alfred Nobel introduced the first Pyrotechnic Fuse blasting cap, using what primary explosive to detonate dynamite?

    • AMercury fulminate
    • BHydrogen peroxide
    • CBlack powder
    • DLead azide
    Answer: Mercury fulminate
  41. 4741.

    This actress, best known for portraying Buffy the Vampire Slayer, married actor Freddie Prinze Jr. in September 2002.

    • ASarah Michelle Gellar
    • BJessica Alba
    • CJennifer Grey
    • DKristy Swanson
    Answer: Sarah Michelle Gellar
  42. 4742.

    What Italian painter of the early Renaissance and died at the age of 27?

    • AFrancesco Capelli
    • BMasaccio
    • CMarco Cardisco
    • DVicenzo Caccianemici
    Answer: Masaccio
  43. 4743.

    This pterosaur lived during the late Cretaceous and was the largest flying animal of all time with a wingspan of 39 feet.

    • APteranodon ingens
    • BIcarosaurus
    • CPteranodon sternbergi
    • DQuetzalcoatlus northropi
    Answer: Quetzalcoatlus northropi
  44. 4744.

    What actress, named Sarah, is not correctly matched with the TV show in which she appeared?

    • ASarah Michelle Gellar - Buffy the Vampire Slayer (Buffy)
    • BSarah Paulson - All My Children (Kendall Hart)
    • CSarah Chalke - Scrubs (Dr. Elliot Reid)
    • DSarah Joy Brown - General Hospital (Carly Corinthos)
    Answer: Sarah Paulson - All My Children (Kendall Hart)
  45. 4745.

    Assume the demand for wheat is relatively price inelastic. An increase in the supply of wheat will result in which of the following?

    • AAn increase in quantity demanded and an increase in total revenue
    • BA decrease in quantity demanded and an increase in total revenue
    • CAn increase in quantity demanded and a decrease in total revenue
    • DA decrease in quantity demanded and a decrease in total revenue
    Answer: An increase in quantity demanded and a decrease in total revenue
  46. 4746.

    Who is the founder of "The Lego Group"?

    • AJens Niels Christiansen
    • BGerhardt Kirk Christiansen
    • CKirstine Christiansen
    • DOle Kirk Christiansen
    Answer: Ole Kirk Christiansen
  47. 4747.

    In 1984 this film, written by George Lucas, directed by Steven Spielberg and starring Harrison Ford, was criticised for being too violent and scary. When making its sequel, Spielberg apologized for the poor quality of the film.

    • AIndiana Jones and the Temple of Doom
    • BRaiders of the Lost Ark
    • CCrocodile Dundee
    • DIndiana Jones and the Last Crusade
    Answer: Indiana Jones and the Temple of Doom
  48. 4748.

    This term refers to a technique of food preparation, whereby food is cut into long, thin, matchstick-sized strips.

    • AFrenching
    • BBotox
    • CDicing
    • DJulienning
    Answer: Julienning
  49. 4749.

    For which of these movies did Francis Ford Coppola receive his first Academy Award?

    • AThe Godfather Part II
    • BThe Godfather
    • CApocalypse Now
    • DFinians Rainbow
    Answer: The Godfather
  50. 4750.

    Although his mother was born in America to Lithuanian parents, papa was a Lipka Tatar directly from Lithuania. Who is he/she?

    • AMena Suvari
    • BCharles Bronson
    • CJeremy Lin
    • DDavid Attenborough
    Answer: Charles Bronson

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.