Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 93

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 93 of 168
  1. 4601.

    What is Belle Fourche?

    • AA very upscale suburb of Paris in which the average house goes for 3,450,000 Euros
    • BA new dessert created on TV, which contains three types of chocolate, strawberries, and cranberry marmalade.
    • CThe geographic center of the United States.
    • DThe resort voted Number One Vacation Destination by Forbes Magazine
    Answer: The geographic center of the United States.
  2. 4602.

    What does the word Argo refer to in Ben Afflecks dramatic thriller Argo?

    • Aa secret society
    • Ba dangerous drug
    • Ca fake movie production
    • Da team of CIA operatives
    Answer: a fake movie production
  3. 4603.

    Which is not a shade of purple?

    • AThistle
    • BMountbatten pink
    • CHeliotrope
    • DVermilion
    Answer: Vermilion
  4. 4604.

    What herb, also known as starflower, has five small, blue or pink, triangular-pointed petals?

    • ABerberis
    • BBay
    • CBorage
    • DBasil
    Answer: Borage
  5. 4605.

    Which of the following European Author - Investigator pairings is not correct?

    • APetros Markaris and Inspector Costas Haritos
    • BManuel Vázquez Montalbán and Pepe Carvalho
    • CStieg Larsson and Harry Hole
    • DJosef Skvorecky and Lieutenant Boruvka
    Answer: Stieg Larsson and Harry Hole
  6. 4606.

    Elvis Presley, often referred to as the King of Rock and Roll, was born in which southern state?

    • ANorth Carolina
    • BTennessee
    • CMississippi
    • DAlabama
    Answer: Mississippi
  7. 4607.

    Henry Wheeler Shaw is responsible for this eponym.

    • Ascrimshaw
    • Bjosh
    • Ctrouser
    • Dtuxedo
    Answer: josh
  8. 4608.

    What is the name of the character played by Susan Lucci on the ABC soap opera All My Children?

    • AErica Kane
    • BDixie Cooney Martin
    • CBarbara King
    • DBabe Chandler
    Answer: Erica Kane
  9. 4609.

    Name the members of the Dream Team of NBCs flagship AM radio station, WNBC in 1983?

    • AHoward Stern, Sid Caesar, Don Imus, Soupy Sales
    • BDon Imus, Sid Caesar, Wolfman Jack, Howard Stern
    • CDon Imus, Jay Thomas, Howard Stern, Soupy Sales
    • DHoward Stern, Wolfman Jack, Don Imus, Soupy Sales
    Answer: Howard Stern, Wolfman Jack, Don Imus, Soupy Sales
  10. 4610.

    What color hats did Dr. Graham's wife like to wear in the movie Field of Dreams?

    • Awhite
    • Byellow
    • Cblack
    • Dblue
    Answer: blue
  11. 4611.

    How long ago did modern humans (Homo Sapiens) appear?

    • A5 million years ago
    • B250,000 years ago
    • C10,000 years ago
    • D1 million years ago
    Answer: 250,000 years ago
  12. 4612.

    Li Shang falls in love with the title character from this 1998 Disney movie.

    • AMulan
    • BPinocchio
    • CCinderella
    • DPocahontas
    Answer: Mulan
  13. 4613.

    What is the male equivalent of a mermaid?

    • AThere is no term
    • BMerrimen
    • CManatee
    • DMerman
    Answer: Merman
  14. 4614.

    Which famous NBA player, founder of the Stand Tall Foundation, was selected by the Milwaukee Bucks in the 1993 NBA Draft.

    • AGary Payton
    • BDikembe Mutombo
    • CMagic Johnson
    • DVin Baker
    Answer: Vin Baker
  15. 4615.

    Who is the author of the novel East of Eden?

    • AElia Kazan
    • BSteven Spielberg
    • CJohn Steinbeck
    • DEugene ONeill
    Answer: John Steinbeck
  16. 4616.

    In the comic-strip FoxTrot, what are the names of the kids parents?

    • ARoger (father); Andy (mother)
    • BRonald (father); Alice (mother)
    • CRichard (father); Anne (mother)
    • DRalph (father); Abbie (mother)
    Answer: Roger (father); Andy (mother)
  17. 4617.

    Marilyn married this man in June 1942, just a few weeks after her 16th birthday. In the 2004 documentary, Marilyns Man he claimed that it was he who had invented the Marilyn Monroe persona.

    • AHarry Cohn
    • BJohnny Hyde
    • CJames Dougherty
    • DJoe Dimaggio
    Answer: James Dougherty
  18. 4618.

    How old was Bobby Fischer when he won the US chess championship on January 8th 1958?

    • A12
    • B14
    • C22
    • D19
    Answer: 14
  19. 4619.

    In the classic romantic drama Casablanca, German Major Strasser leads a group of officers in singing Die Wacht am Rhein and in response, Victor Laszlo orders the house band to play the French national anthem. Which French city gives its name to the French National anthem?

    • AMarseille
    • BParis
    • CLyon
    • DMontpellier
    Answer: Marseille
  20. 4620.

    Who was the first mate of the fictional USS Stingray, commanded by Lieutenant Commander Thomas Dodge?

    • AYancy Graham
    • BJefferson Jackson
    • CMartin T. Pascal
    • DE.T. Lovacelli
    Answer: Martin T. Pascal
  21. 4621.

    This production company co-founded by John Cleese produces entertaining business training videos.

    • AFawlty Video
    • BCompletely Different
    • CVideo Otto
    • DVideo Arts
    Answer: Video Arts
  22. 4622.

    At what angle is the Earth tilted?

    • A90 radians
    • B45 degrees
    • C45 radians
    • D23.5 degrees
    Answer: 23.5 degrees
  23. 4623.

    What was the name of Huey Lewis band?

    • AThe Silver Bullet Band
    • BThe News
    • CThe Attractions
    • DLouie and Dewey
    Answer: The News
  24. 4624.

    Which groupie, played by Nell Campbell in The Rocky Horror Picture Show movie, is in love with Eddie?

    • AColumbia
    • BRiff Raff
    • CJanet
    • DMagenta
    Answer: Columbia
  25. 4625.

    A second-year college student is usually called a what?

    • Afreshman
    • Bjunior
    • Csophomore
    • Dsenior
    Answer: sophomore
  26. 4626.

    What is the name given to Indian food cooked over charcoal in a clay oven?

    • APani puri
    • BTandoori
    • CTiki masala
    • DBiryani
    Answer: Tandoori
  27. 4627.

    Is it true that Lisa Marie Presley, daughter of Elvis, was once married to actor Nicholas Cage?

    • ANo
    • BYes
    Answer: Yes
  28. 4628.

    This former member of the group The Eagles had a hit song in 1985 with The Heat Is On.

    • ATimothy B. Schmidt
    • BGlen Frey
    • CJoe Walsh
    • DDon Henley
    Answer: Glen Frey
  29. 4629.

    This movie title is translated into German as Floppy Coppers Don't Bite or Yellow Coppers Don't Bite.

    • AWasabi
    • BOsmosis Jones
    • CDragnet
    • DStarsky & Hutch
    Answer: Dragnet
  30. 4630.

    Old-fashioned steam engines were powered by coal transferred from the tender to the engine by human stokers using a shovel. What is the maximum power such an engine could attain?

    • A6*10^7 W
    • B6*10^5 W
    • C6*10^11 W
    • D6*10^3 W
    Answer: 6*10^5 W
  31. 4631.

    First principles, Clarice. Read Marcus Aurelius. Of each particular thing ask: what is it in itself? What is its nature? What does he do, this man you seek? (1991)

    • ABraveheart
    • BThe Silence of the Lambs
    • CThe Man Who Shot Liberty Valance
    • DDouble Indemnity
    Answer: The Silence of the Lambs
  32. 4632.

    Michelangelos statue of David is housed in what city?

    • ARome
    • BVienna
    • CTurin
    • DFlorence
    Answer: Florence
  33. 4633.

    What three well-known TV hotties made appearances in the hilarious film, Old School?

    • AKate Walsh, Jenna Fischer Kaley Cuoco
    • BEllen Pompeo, Elisha Cuthbert Leah Remini
    • CEvangeline Lilly, Courtney Cox Sofia Vergara
    • DHayden Panettiere, Kristen Bell Emily VanCamp
    Answer: Ellen Pompeo, Elisha Cuthbert Leah Remini
  34. 4634.

    In the original version of Layla by Derek and the Dominoes, the guitar riffs were played by these two men.

    • AEric Clapton and George Harrison
    • BEric Clapton and Bobby Whitlock
    • CEric Clapton and Duane Allman
    • DEric Clapton and Carl Radle
    Answer: Eric Clapton and Duane Allman
  35. 4635.

    Which of these is not a Hindudeity?

    • ABrahma
    • BShiva
    • CSanskrit
    • DVishnu
    Answer: Sanskrit
  36. 4636.

    In the video-game franchise Kingdom Hearts, the main protagonist, carries a weapon with what shape?

    • ASword
    • BKey
    • CPen
    • DCellphone
    Answer: Key
  37. 4637.

    What was the first credit card?

    • ADiners Club
    • BAmerican Express
    • CCarte Blanc
    • DKresges Green Card
    Answer: Diners Club
  38. 4638.

    What does the study of pistology focus on?

    • ASewage
    • BFaith
    • CAnatomy of flowers
    • DGuns
    Answer: Faith
  39. 4639.

    What is the only metal that is a liquid at normal atmospheric pressure and temperature?

    • Alead
    • Bantimony
    • Cmercury
    • Duranium
    Answer: mercury
  40. 4640.

    This was the first TV show to demand and get $1 million per minute for ads.

    • AEveryone Loves Raymond
    • BSeinfeld
    • CSaturday Night Live
    • DFrasier
    Answer: Seinfeld
  41. 4641.

    In 1987 he became the first football coach to have Gatorade splashed on his head.

    • ABarry Switzer
    • BBill Cowher
    • CBud Grant
    • DBill Parcells
    Answer: Bill Parcells
  42. 4642.

    Did Mr. T, known for his performance in The A-Team, appear in any of the Rocky movies?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  43. 4643.

    What disease do the following famous people share: Menachem Begin, Halle Berry, Carol Channing, Miles Davis, Ella Fitzgerald, Ray Kroc, Arthur Ashe, and Ty Cobb?

    • ADiabetes
    • BIrritated bowel syndrome
    • CDyslexia
    • DRheumatic fever
    Answer: Diabetes
  44. 4644.

    Which use of the term Wild West is incorrect?

    • AWild West is a Nintendo game
    • BWild West is an album of Dottie West
    • CWild West was a common name for territories west of the Rio Grande river
    • DWild West is the title of several Western movies
    Answer: Wild West was a common name for territories west of the Rio Grande river
  45. 4645.

    Judy Dench won an Academy Award for her portrayal of Queen Elizabeth I in the movie Shakespeare in Love. What other queen did she play in the movie Mrs. Brown?

    • AQueen Mary I
    • BQueen Elizabeth II
    • CQueen Margot
    • DQueen Victoria
    Answer: Queen Victoria
  46. 4646.

    Which of the following materials has a resistance that is LEAST affected by temperature changes?

    • AGermanium
    • BSilicon
    • CCopper
    • DCarbon
    Answer: Copper
  47. 4647.

    I went to a seafood disco rave last week and ___________.

    • Aplayed tennis with a squid
    • Bdid a tango with an oyster
    • Cpulled a muscle
    • Dpulled a mussel
    Answer: pulled a mussel
  48. 4648.

    A person born on December 23 is on the cusp of which 2 signs?

    • AAquarius-Pisces
    • BSagittarius-Capricorn
    • CGemini-Cancer
    • DVirgo-Libra
    Answer: Sagittarius-Capricorn
  49. 4649.

    If an empty room measures about 50 feet wide by 50 feet long, which of the following is a good estimate of how many people can stand shoulder-to-shoulder in the room?

    • A1000
    • B9000
    • C6000
    • D3000
    Answer: 1000
  50. 4650.

    Neil Armstrong was the first man to walk on the moon on July 20th, 1969. Who was the astronaut that followed him?

    • ACharles P. Pete Conrad, Jr.
    • BJohn Glenn
    • CEdwin Buzz Aldrin
    • DEdward Smith
    Answer: Edwin Buzz Aldrin

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.