Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 146

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 146 of 168
  1. 7251.

    Which explorer introduced the ruins of the city of Petra to the Western world?

    • AWilliam Adams
    • BNeil Armstrong
    • CPedro de Alvarado
    • DJohann Ludwig Burckhardt
    Answer: Johann Ludwig Burckhardt
  2. 7252.

    Who was the first commander of a nuclear submarine?

    • ALewis Groton
    • BEugene P. Wilkerson
    • CMark Clarke
    • DMelvin Carver
    Answer: Eugene P. Wilkerson
  3. 7253.

    According to popular urban legends, the ghost of an Indiana teen who was killed after 5 other teens pushed her into the sewer will kill anyone who doesn't do which of the following?

    • ARepost her story on MySpace
    • BForward her story by email
    • CDraw a cross on 5 manhole covers
    • DLight a candle in her memory
    Answer: Repost her story on MySpace
  4. 7254.

    In Europe and Latin America, a league is a measurement unit of what physical quantity?

    • ASpeed
    • BVolume
    • CDistance
    • DWeight
    Answer: Distance
  5. 7255.

    What actress plays the role of Dina Byrnes in the hit movie Meet the Parents?

    • ATeri Polo
    • BBlythe Danner
    • CBarbara Streisand
    • DErika Alexander
    Answer: Blythe Danner
  6. 7256.

    What were the first names of the brothers who directed the documentary about Grey Gardens?

    • ADavid and John
    • BAlfred and David
    • CAlbert and David
    • DAlbert and John
    Answer: Albert and David
  7. 7257.

    A major earthquake struck this city in 1906, killing almost 3,000 people.

    • AWellington
    • BSan Francisco
    • CTaipei
    • DTokyo
    Answer: San Francisco
  8. 7258.

    What was the name of the team of misfits in the film Major league?

    • ALos Angeles Dodgers
    • BPhiladelphia Phillies
    • CCleveland Indians
    • DNew York Mets
    Answer: Cleveland Indians
  9. 7259.

    Purple is the official color of what Hawaiian Island?

    • AMaui
    • BHawaii
    • CKauai
    • DLanai
    Answer: Kauai
  10. 7260.

    What month has the garnet for its birthstone and the snowdrop for its birth flower?

    • AJanuary
    • BFebruary
    • CMarch
    • DApril
    Answer: January
  11. 7261.

    Which of these pairs is grammatically and politically correct?

    • AChief - Squaw
    • BSaint - Saintess
    • CAbbot - Abbess
    • DMaharajah - Maharjahess
    Answer: Abbot - Abbess
  12. 7262.

    What is a doula?

    • AA non-professional person who assists a woman during the time of giving birth and during the postpartum period
    • BA ballet movement
    • CA highly -trained computer technician who advises web designers in the silicon-valley of France
    • DA summer home in Russia.
    Answer: A non-professional person who assists a woman during the time of giving birth and during the postpartum period
  13. 7263.

    What American entertainer, who once flew over the Grand Canyon, was born David Seth Kotkin?

    • ADanny DeVito
    • BDavid Brenner
    • CDavid Susskind
    • DDavid Copperfield
    Answer: David Copperfield
  14. 7264.

    Is Saint Nicolas the patron saint of sailors and merchants in Eastern Orthodox countries?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  15. 7265.

    What did Clarice Starling want to give Dr. Hannibal Lecter when she visits the asylum in the movie The Silence of the Lambs?

    • Aa handcuff key
    • Bthe case file
    • Ca homicide report
    • Dan autopsy report
    Answer: the case file
  16. 7266.

    During this Academy Award ceremony no movie won more than one Oscar.

    • A3rd
    • B1st
    • C2nd
    • D4th
    Answer: 2nd
  17. 7267.

    What statement is true about Isaiah Sellers?

    • AHe financed Levi Strauss clothing ventures.
    • BHe sold the rifle that Lee Harvey Oswald used to kill President Kennedy.
    • CHe was the steamboat captain from whom Samuel Clemens copied the name Mark twain.
    • DHe was the de facto President of the USA for one day after Harrison died and before Tyler took office.
    Answer: He was the steamboat captain from whom Samuel Clemens copied the name Mark twain.
  18. 7268.

    In which of the New York City boroughs is Rockefeller Center situated?

    • AManhattan
    • BQueens
    • CThe Bronx
    • DBrooklyn
    Answer: Manhattan
  19. 7269.

    Approximately how much whole milk does it take to make one gallon of ice cream?

    • A12 pounds
    • B4.5 pounds
    • C10 pounds
    • D21.2 pounds
    Answer: 12 pounds
  20. 7270.

    How many movies were made featuring the character Dirty Harry during the 70s and 80s?

    • A3
    • B4
    • C6
    • D5
    Answer: 5
  21. 7271.

    In the movie Goodfellas, the boys pull off a huge heist at what New York City airport?

    • ALaGuardia Airport
    • BCappiacola Airlines
    • CMacArthur Field
    • DIdlewild Airport
    Answer: Idlewild Airport
  22. 7272.

    Which of the following people was not awarded the Nobel Peace Prize?

    • AYasser Arafat
    • BJohn Paul II
    • CNelson Mandela
    • DMarthin Luther King Jr.
    Answer: John Paul II
  23. 7273.

    The principles of xeriscaping are best exemplified by a homeowner who

    • Areplaces nonnative ornamentals with native shrubs that do not require irrigation
    • Blowers the cutting height on the lawn mower to reduce the surface area in contact with the cutting blade
    • Cinstalls an in-ground sprinkler system that operates on a timer
    • Dincreases the use of fertilizer on the turfgrass to promote growth
    Answer: replaces nonnative ornamentals with native shrubs that do not require irrigation
  24. 7274.

    This country is a Caribbean communist state that is famous for both its ruler and its cigars.

    • ACuba
    • BCosta Rica
    • CCyprus
    • DCook Islands
    Answer: Cuba
  25. 7275.

    What did Paladin carry in his boot when he was traveling?

    • AFine cigars
    • BDerringer
    • CExtra cash
    • DBowie knife
    Answer: Fine cigars
  26. 7276.

    The summer of 1871 was abnormally dry for much of the midwestern US. Why was this significant in US history?

    • AIt is one of the reasons for the second star in the flag of Chicago.
    • BIt led to the Great Depression .
    • CIt led to the building of the Hoover Dam.
    • DIt led to the Dust Bowl.
    Answer: It is one of the reasons for the second star in the flag of Chicago.
  27. 7277.

    Breaking the Ice is the Spanish title of this movie.

    • AThe Last Airbender
    • BHappy Feet
    • CThe Incredibles
    • DThe Golden Compass
    Answer: Happy Feet
  28. 7278.

    What is the baseball term for a batter who substitutes for another batter?

    • APinch hitter
    • BShadow hitter
    • CClip hitter
    • DSwitchhitter
    Answer: Pinch hitter
  29. 7279.

    Coming in at #7 on the Forbes List, worth an estimated $7.2 billion, this 70-year-old fictional character got his money from an inheritance and invested it in media and steel. One of his children is married to the hapless Peter Griffin.

    • ASteven Jobs
    • BMontgomery Burns
    • CTed Turner
    • DCarter Pewterschmidt
    Answer: Carter Pewterschmidt
  30. 7280.

    According to Hindu tradition, the fifth chakra, called Vishuddha and associated with the blue color, is located in this part of the body.

    • ANavel
    • BLeft ring finger
    • CMouth
    • DNeck
    Answer: Neck
  31. 7281.

    According to the BBPA, what is the most common pub name in the UK?

    • ARed Lion
    • BRoyal Oak
    • CKing's Head
    • DWhite Hart
    Answer: Red Lion
  32. 7282.

    I couldn't quite remember how to throw a boomerang, but eventually ____________.

    • AI gave up
    • Bit came back to me
    • Cit hit me like a rock
    • DI threw my back out
    Answer: it came back to me
  33. 7283.

    A wax sculpture at the London Madame Tussauds museum depicts Amy Winehouse lying in a pool of blood with an apple and a bullet hole in her head. The statue is a recreation of this American authors accidental manslaughter of his wife Joan Vollmer.

    • AKen Kesey
    • BWilliam Burroghs
    • CJack Kerouak
    • DWilliam Saroyan
    Answer: William Burroghs
  34. 7284.

    She is one of Russias greatest poetesses of the 20th century. Her real name was Anna Gorenko but she adopted a pen name because of her father. He was afraid that a poetess would bring shame to the family.

    • AMary Ann Evans
    • BAnna Akhmatova
    • CMarina Tsvetaeva
    • DTatyana Shcherbina
    Answer: Anna Akhmatova
  35. 7285.

    Topic: Childrens Books. This series, written by Marc Brown, stars this bespectacled aardvark. What is the right question?

    • AWho is Captain Underpants?
    • BWho is Curious George?
    • CWho is Arthur?
    • DWho is Junie B. Jones?
    Answer: Who is Arthur?
  36. 7286.

    What are the only two landlocked countries in South America ?

    • ABolivia and Paraguay
    • BColombia and Ecuador
    • CBolivia and Uruguay
    • DParaguay and Uruguay
    Answer: Bolivia and Paraguay
  37. 7287.

    This American actress and stand-up comedian, host of a syndicated talk show, wrote an autobiography, entitled My Point...And I Do Have One.

    • AEllen DeGeneres
    • BJoan Rovers
    • CWanda Sykes
    • DPhyillis Diller
    Answer: Ellen DeGeneres
  38. 7288.

    A pure diamond is colorless, but extremely rare. This is the color shade that most diamonds have.

    • AGray
    • BGreen
    • CBlue
    • DYellow
    Answer: Yellow
  39. 7289.

    How old was Cio-Cio-San, a character in Giacomo Puccinis opera, Madame Butterfly ?

    • A20
    • B19
    • C21
    • D15
    Answer: 15
  40. 7290.

    Which is the horrible creature, whose name literally translates as goat-sucker from Spanish?

    • AKitsune
    • BCthulhu
    • CChupacabra
    • DChimera
    Answer: Chupacabra
  41. 7291.

    Who was the first female professor at Princeton University?

    • ASusan Sontag
    • BRosalind Yalow
    • CMary Robertson
    • DHannah Arendt
    Answer: Hannah Arendt
  42. 7292.

    The TV show 'House of Style' airs on what network?

    • AE
    • BHome Shopping Network
    • CWB
    • DMTV
    Answer: MTV
  43. 7293.

    What is the world’s most venomous fish?

    • AStonefish
    • BScorpion fish
    • CToadfish
    • DLion fish
    Answer: Stonefish
  44. 7294.

    To the Devil with the Devil is the Mexican title of this movie.

    • ABedazzled
    • BThe Witches of Eastwick
    • CGhost Busters
    • DDogma
    Answer: Bedazzled
  45. 7295.

    In 1971, an impact crater on Earths moon was named by the Apollo 15 astronauts in honor of one of Ray Bradburys novels. What is the name of the crater?

    • AThe Halloween Tree
    • B451 Crater
    • CMr Electrico
    • DDandelion Crater
    Answer: Dandelion Crater
  46. 7296.

    Arc de Triomphe is a monument that stands in the centre of the Place de lÉtoile in this city.

    • AParis
    • BDijon
    • CReims
    • DLe Mans
    Answer: Paris
  47. 7297.

    This comedy troupe started Something Completely Different on BBC Channel 1 in 1969.

    • AMonty Pythons Flying Circus
    • BArsenic and Old Laces
    • COscar Alices Comedy Revue
    • DThe Benny Hill Show
    Answer: Monty Pythons Flying Circus
  48. 7298.

    What actress played the part of Ferris's sister, Jeanie Bueller, in the comedy movie Ferris Bueller's Day Off?

    • ACynthia Rhodes
    • BKelly Bishop
    • CBuffy Aholic
    • DJennifer Grey
    Answer: Jennifer Grey
  49. 7299.

    What movie title was translated in China as Run! Ruuunnnn! Cloudzillaaaaa!?

    • ATornado
    • BFour Sheets to the Wind
    • CTake Shelter
    • DTwister
    Answer: Twister
  50. 7300.

    What statement regarding Elizabeth Taylors marriages is NOT correct?

    • AShe was married eight times to seven husbands.
    • BShe had four children with three different husbands.
    • CAll her marriages ended in divorce.
    • DShe married twice one and the same person.
    Answer: All her marriages ended in divorce.

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.