Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 145

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 145 of 168
  1. 7201.

    This king succeeded his brother Edward assuming the regnal name George VI to emphasise continuity with his father. What was George VIs birth name?

    • AAlfred
    • BAlbert
    • CPhilip
    • DLouis
    Answer: Albert
  2. 7202.

    Steven Spielberg's movie, The Color Purple, was nominated for 11 Academy Awards. How many did it actually win?

    • A3
    • B5
    • C8
    • D0
    Answer: 0
  3. 7203.

    In construction, the plates are horizontal structures at the top and bottom of a wall. Which of the following are the vertical structures?

    • AJoists
    • BRafters
    • CHeaders
    • DStuds
    Answer: Studs
  4. 7204.

    How were the dimensions of American battleships determined?

    • AThey had to be lower than the Brooklyn Bridge and small enough to go through the Panama Canal.
    • BThey had to be less than 111 feet tall and less than 11 feet wide.
    • CThey had to be lower than the Golden Gates bridge and small enough to go through the Panama Canal.
    • DThey had to be large enough to carry the minimum of 278 people but small enough to go through the Suez Canal.
    Answer: They had to be lower than the Brooklyn Bridge and small enough to go through the Panama Canal.
  5. 7205.

    Which British writer wrote the novel The Island of Sheep, which is partly set on a thinly disguised version of the Faroe Islands?

    • AJohn Buchan
    • BSomerset Maugham
    • CErskine Childers
    • DDornford Yates
    Answer: John Buchan
  6. 7206.

    Who was the first baseball player to be named rookie of the year?

    • ABabe Ruth
    • BBarry Bonds
    • CJackie Robinson
    • DMickey Mantle
    Answer: Jackie Robinson
  7. 7207.

    Francis Ford Coppola co-directed the 1989 movie New York Stories together with what celebrated film director?

    • ASteven Spielberg
    • BMartin Scorsese
    • CTim Burton
    • DJames Cameron
    Answer: Martin Scorsese
  8. 7208.

    What caused David Livingstones death in May 1873?

    • ASuicide
    • BHe was murdered by local African people.
    • CMalaria and internal bleeding due to dysentery
    • DPneumonia
    Answer: Malaria and internal bleeding due to dysentery
  9. 7209.

    Who was actor Ryan Reynolds married to prior to tying the knot with his Green Lantern co-star Blake Lively?

    • AReese Witherspoon
    • BJpdie Foster
    • CScarlett Johansson
    • DAlanis Morissette
    Answer: Scarlett Johansson
  10. 7210.

    What type of dog is 'Handsome Dan', the mascot of Yale University?

    • APug
    • BBulldog
    • CYorkshire Terrier
    • DBoxer
    Answer: Bulldog
  11. 7211.

    What is the fastest ocean animal?

    • AWahoo
    • BMarlin
    • CSailfish
    • DSwordfish
    Answer: Sailfish
  12. 7212.

    This singer won an Emmy Award for her performance on the penultimate episode of The Tonight Show in May 1992, during which she sang an emotional song,One for My Baby (and One More for the Road), to host Johnny Carson.

    • ALiza Minnelli
    • BDiana Ross
    • CBette Midler
    • DJulie Andrews
    Answer: Bette Midler
  13. 7213.

    He was U.S. President when the first 7 states seceded from the Union.

    • AMillard Fillmore
    • BAndrew Johnson
    • CAbraham Lincoln
    • DJames Buchanan
    Answer: James Buchanan
  14. 7214.

    What make of pistol did actor and Southern sympathizer John Wilkes Booth use to kill President Lincoln?

    • ADerringer
    • BWinchester
    • CColt
    • DSmith and Wesson
    Answer: Derringer
  15. 7215.

    Who is Rachel Elizabeth Dare according to the series Percy Jackson the Olympians?

    • AA daughter of Demeter
    • BA spirit who guides Percy to the Underworld
    • CA mortal who can see through the mist
    • DPercys long-lost, half-blood sister
    Answer: A mortal who can see through the mist
  16. 7216.

    The U.S. state of South Dakota was named after which of the following?

    • AExplorer
    • BIndigenous tribe
    • CTree
    • DRiver
    Answer: Indigenous tribe
  17. 7217.

    Who ordered the construction of Dolmabahçe Palace?

    • AGarabet Balyan
    • BNigoğayos Balyan
    • CAbdülmecid I
    • DHacı Said Ağa
    Answer: Abdülmecid I
  18. 7218.

    If the world were a village of 100 people, how many would own a computer?

    • A15
    • B11
    • C5
    • D1
    Answer: 1
  19. 7219.

    When was Hubba Bubba first introduced?

    • A1980
    • B1984
    • C1972
    • D1979
    Answer: 1979
  20. 7220.

    Which of these is an Abbott Costello comedy horror movie, directed by Charles Barton and released in 1949?

    • AAbbott Costello Meet Dr. Jekyll Mr. Hyde
    • BAbbott and Costello Meet the Killer, Boris Karloff
    • CAbbott Costello Meet Frankenstein
    • DAbbott and Costello in the Foreign Legion
    Answer: Abbott and Costello Meet the Killer, Boris Karloff
  21. 7221.

    In which of these movies did Tom Cruise star with Rebecca DeMornay?

    • ARisky Business
    • BDays of Thunder
    • CCocktail
    • DRain Man
    Answer: Risky Business
  22. 7222.

    What European director created the 1984 movie Paris, Texas which was named after a US city of the same name?

    • AMichelangelo Antonioni
    • BEmir Kusturica
    • CWim Wenders
    • DPedro Almodóvar
    Answer: Wim Wenders
  23. 7223.

    Enid Blyton wrote 15 Secret Seven books. Which of the following is the title of a real Secret Seven book?

    • AHurrah for the Secret Seven
    • BThe Secret Seven Save the Day
    • CSecret Seven Fireworks
    • DThe Secret Seven Investigate
    Answer: Secret Seven Fireworks
  24. 7224.

    Which 1978 movie is this audio clip from?

    • AGrease
    • BRock n Roll High School
    • CWest Side Story
    • DAmerican Graffiti
    Answer: Grease
  25. 7225.

    Which of the following is not a character described in the novel Catch-22?

    • ANurse Duckett
    • BOrr
    • CChief White Halfoat
    • DNurse Ratched
    Answer: Nurse Ratched
  26. 7226.

    I am small, grey and I eat cheese. What am I?

    • ATapir
    • BBat
    • CKangaroo
    • DMouse
    Answer: Mouse
  27. 7227.

    The term lachanophobia means a fear of what?

    • Adoors
    • Bbeds
    • Cvegetables
    • Dllamas
    Answer: vegetables
  28. 7228.

    In this 1997 film Kevin Bacon plays an egotistical co-worker who becomes interested in Jennifer Aniston's character, Kate, only after he believes that she is involved with somebody else.

    • ALoverboy
    • BThe Big Picture
    • CPicture Perfect
    • DHe Said, She Said
    Answer: Picture Perfect
  29. 7229.

    What year did the hilarious movie The Bad News Bears first hit the movie theatres in the United States?

    • A1980
    • B1976
    • C1974
    • D1979
    Answer: 1976
  30. 7230.

    What was the occupation of Klaus Fuchs who was convicted of spying for the Soviet Union?

    • Adoctor
    • Blawyer
    • Ctheoretical physicist
    • Dintelligence officer
    Answer: theoretical physicist
  31. 7231.

    In the Hawaiian language this word means woman.

    • Akane (kah-nay)
    • Bmakuahine (maa-koo-ah-hee-knee)
    • Cwahine (wah-hee-knee)
    • Dhoaloha (hoe-ah-low-hah)
    Answer: wahine (wah-hee-knee)
  32. 7232.

    What does the word maribma, which is associated with the culture of Guatemala, denote?

    • AGarment
    • BNational holiday
    • CDance
    • DMusical instrument
    Answer: Musical instrument
  33. 7233.

    In 64 AD there were terrible fires in Rome. Which Roman Emperor was busy playing his fiddle while the fires were burning?

    • ANero
    • BCaligula
    • CNone of the Emperors
    • DVespasian
    Answer: None of the Emperors
  34. 7234.

    Which of these characters from the Harry Potter series is not a direct ancestor of Tom Marvolo Riddle, AKA Lord Voldemort?

    • AHepzibah Smith
    • BSalazar Slytherin
    • CMarvolo Gaunt
    • DTom Riddle, Sr.
    Answer: Hepzibah Smith
  35. 7235.

    What term refers to a phobia that involves fear of men?

    • AArrhenphobia
    • BNosophobia
    • CBotophobia
    • DXenophobia
    Answer: Arrhenphobia
  36. 7236.

    What condition is characterized by fear of strangers?

    • ADendrophobia
    • BXenophobia
    • CClaustrophobia
    • DDystychiphobia
    Answer: Xenophobia
  37. 7237.

    Which of these is NOT considered to be a colour that makes up the rainbow?

    • ABlue
    • BOrange
    • CPink
    • DViolet
    Answer: Pink
  38. 7238.

    What character from the famous American sitcom Friends has the last name of Green?

    • AJanice
    • BRachel
    • CChandler
    • DRoss and Monica
    Answer: Rachel
  39. 7239.

    This 1986 fairy-tale-like movie is about Sarah, who unwillingly babysits her brother. As he keeps on crying, she inadvertently summons the goblins to free her from the boy. After all, they take him away and she has only 13 hours to get her brother back, otherwise he will become a goblin.

    • AKin-Dza-Dza
    • BNeverending Story
    • CAmadeus
    • DLabyrinth
    Answer: Labyrinth
  40. 7240.

    Going by the International Code of Signals, which single flag is interpreted as "I require assistance (not distress)"?

    • APapa
    • BVictor
    • CDelta
    • DKilo
    Answer: Victor
  41. 7241.

    Which of these was introduced in Britain by Lady Mary Wortley, who was a prolific writer of diaries, essays and poems?

    • AThe piano playing
    • BThe literary salon
    • CMusical modulation
    • DSmallpox innoculation
    Answer: Smallpox innoculation
  42. 7242.

    In the novelty song Mr. Jaws by Dickie Goodman, how does Mr. Jaws describe the girl swimmer?

    • ADynamite
    • BYummy Yummy
    • CNeeds a little salt
    • DLike a cold fish
    Answer: Dynamite
  43. 7243.

    This fictional hero teaches his two children, Scout and Jem, that it's a sin to kill a mockingbird, since the only thing mocking birds do is sing their hearts for people to enjoy.

    • AAtticus Finch
    • BTom Robinson
    • CJeems Cunningham
    • DWilliam Jennings
    Answer: Atticus Finch
  44. 7244.

    Which one of these world leaders was assassinated?

    • AFerdinand Marcos
    • BNeville Chamberlain
    • CIndira Gandhi
    • DGolda Meir
    Answer: Indira Gandhi
  45. 7245.

    Which of the following artists painted Jeanne Pissarro?

    • ARigaud
    • BMasaccio
    • CGris
    • Dvan Rysselberg
    Answer: van Rysselberg
  46. 7246.

    How much did Paladin typically charge for his services?

    • A$1,000
    • B$500 + expenses
    • C$100 a day
    • DDifferent for each case
    Answer: $1,000
  47. 7247.

    Which biographic film stars Jamie Foxx in the title role?

    • AThe Buddy Holly Story
    • BRay
    • CLa Bamba
    • DBrians Song
    Answer: Ray
  48. 7248.

    He is the only King of France ever to be executed. His wife, Marie Antoinette, shared the same fate.

    • ALouis XVI
    • BLouis-Philippe I
    • CNapoleon III
    • DHenry IV
    Answer: Louis XVI
  49. 7249.

    When FDR carried states in the presidential election of 1932 how many states did he not carry?

    • Aten
    • Bseven
    • Csix
    • Deight
    Answer: six
  50. 7250.

    The lack of vitamins and minerals in soft drinks causes effects on your skin. Your skin becomes more prone to this.

    • AWrinkles and aging
    • BPigmentation disorders
    • CIrregular tanning
    • DSpots
    Answer: Wrinkles and aging

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.