Discussly

True or False Questions — page 77

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 77 of 234
  1. 3801.

    Did The Washington Post go public in 1971?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Graham took The Washington Post Company public on June 15, 1971 in the midst of the Pentagon Papers controversy. A total of 1,294,000 shares were offered to the public at $26 per share.

  2. 3802.

    Is lemon tonic the same as bitter lemon?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The signature bitter taste is produced by a combination of quinine and lemon pith used in manufacturing the drink. The principal difference between tonic water and bitter lemon is the addition of lemon juice, pith, and peel.

  3. 3803.

    Is Port Louis, Mauritius in the Atlantic or Pacific Ocean?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The economy of the city is mostly dominated by its financial centre, port facilities, tourism and the manufacturing sector which include textiles, chemicals, plastics and pharmaceuticals. Port Louis is home to the biggest port facility in the Indian Ocean region and one of Africa's major financial centers.

  4. 3804.

    Is there a train station at Zurich Airport?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Zürich Airport railway station (German: Bahnhof Zürich Flughafen) is a railway station serving Zürich Airport in Switzerland. The station is located underneath the Airport Centre, the main ground-side passenger terminal of the airport, which is in the canton of Zürich and the municipality of Kloten.

  5. 3805.

    Pteridophytes can be referred to as vascular cryptogams. Comment.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A pteridophyte sensu lato is a vascular plant (with xylem and phloem) that reproduces via spores, and therefore was a member of the former and now invalid taxon Pteridophyta. The term is now used only informally to denominate a fern (monilophyte) or lycophyte.

  6. 3806.

    Have the Blue Angels ever had an accident?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    During its history, 27 Blue Angels pilots have been killed in air show or training accidents. Through the 2017 season there have been 261 pilots in the squadron's history, giving the job a roughly 10% fatality rate.

  7. 3807.

    Was the colour orange named after the fruit?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The colour orange is named after the appearance of the ripe orange fruit. The word comes from the Old French orange, from the old term for the fruit, pomme d'orange.

  8. 3808.

    Is he blind in the movie The Book of Eli?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Eventually, Eli and Solara investigate an isolated house. They fall into a trap, but manage to allay the suspicions of the residents, George (Michael Gambon) and Martha (Frances de la Tour), who invite them in for tea.

  9. 3809.

    Is the Boy Scouts of America a nonprofit organization?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The National Council is incorporated as a 501(c)(3) non-profit organization and is funded from private donations, membership dues, corporate sponsors, and special events with total revenues of $237 million.

  10. 3810.

    Is Rise of the Tomb Raider connected to Tomb Raider?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Rise of the Tomb Raider is an action-adventure video game developed by Crystal Dynamics. It is the sequel to the 2013 video game, Tomb Raider, and the eleventh entry in the Tomb Raider series.

  11. 3811.

    Did they ever make The Golden Compass 2?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    At the time of The Golden Compass's theatrical release, Chris Weitz pledged to ``protect (the) integrity'' of the prospective sequels by being ``much less compromising'' in the book-to-film adaptation process. New Line Cinema commissioned Hossein Amini to write a screenplay based on the second book in the trilogy, The Subtle Knife, potentially for release in 2010 or 2011, with the third book of th

  12. 3812.

    Does Wednesday die in What Happened to Monday?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The others remotely guide Wednesday to safety but are interrupted when Adrian shows up at the sisters' apartment, concerned about ``Karen.'' They deduce that Adrian has been having a long-term sexual relationship with one of the sisters, and Thursday convinces Saturday to leave with him. Saturday, pretending to be Karen, has sex with Adrian at his apartment and covertly links their bracelets, allo

  13. 3813.

    Is there a Las Vegas in New Mexico?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Las Vegas is a city in and the county seat of San Miguel County, New Mexico, United States. Once two separate municipalities (one a city and the other a town), both were named Las Vegas--West Las Vegas (``Old Town'') and East Las Vegas (``New Town'')--are separated by the Gallinas River and retain distinct characters and separate, rival school districts.

  14. 3814.

    Was the Sears Tower the tallest building in the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Willis Tower, built as and still commonly referred to as the Sears Tower, is a 110-story, 1,450-foot (442.1 m) skyscraper in Chicago, Illinois. At completion in 1973, it surpassed the World Trade Center towers in New York to become the tallest building in the world, a title it held for nearly 25 years; it remained the tallest building in the Western Hemisphere until the completion of a new bui

  15. 3815.

    Does the Chevy Bolt have a gas engine?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Chevrolet Bolt or Chevrolet Bolt EV is a front-motor, five-door all-electric subcompact hatchback marketed by Chevrolet; developed and manufactured in partnership with LG Corporation. A rebadged European variant is sold as the Opel Ampera-e in mainland Europe and as the Vauxhall Ampera-e in the United Kingdom.

  16. 3816.

    Is Disney Springs what used to be Downtown Disney?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Disney Springs (previously known as Lake Buena Vista Shopping Village in 1975, Walt Disney World Village in 1977, Disney Village Marketplace in 1989, and Downtown Disney in 1997) is an outdoor shopping, dining, and entertainment complex at the Walt Disney World Resort in Bay Lake, Florida, near Orlando. The complex opened on March 22, 1975, and has been expanded and renamed at other times over the

  17. 3817.

    Is it illegal to take a stop sign?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In most jurisdictions, the theft of traffic signage is treated like any other theft with respect to prosecution and sentencing. If, however, the theft leads to an injury, then the thieves may be found criminally liable for the injury as well, provided that an injury of that sort was a foreseeable consequence of such a theft.

  18. 3818.

    Can you breed a rabbit and a cat?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A cabbit is a fictional hybrid between a cat and a rabbit. They have appeared in fiction and fantasy stories including Japanese anime and manga, and have also been dubiously purported to have been observed in the wild.

  19. 3819.

    The disease cancer in itself is not contagious.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  20. 3820.

    The 13th Dalai Lama believed that he would be the last Dalai Lama.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  21. 3821.

    Are there fish in the Los Angeles River?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    There is an abundance of fish species in the Los Angeles River which include common carp, largemouth bass, tilapia, green sunfish, Amazon sailfin catfish, bluegill, black bullhead, brown bullhead, channel catfish, fathead minnow, crayfish, and mosquito fish. No native species of the Los Angeles River survived the channelization of the river in 1938.

  22. 3822.

    Cronus swallowed the first four children he sired by Rhea: Demeter, Hera, Hades and Hestia, as soon as they were born.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  23. 3823.

    Colonel Potter loved to paint and had done several portraits of his fellow members of the 4077 in the M*A*S*H TV series. Those portraits were actually painted by Harry Morgan.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  24. 3824.

    Do penalty shootout goals count for the Golden Boot?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A shoot-out is usually considered for statistical purposes to be separate from the match which preceded it. In the case of a two-legged fixture, the two matches are still considered either as two draws or as one win and one loss; in the case of a single match, it is still considered as a draw.

  25. 3825.

    Do Jim and Pam ever get together in the office?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Pamela Morgan Halpert (née Beesly) is a fictional character on the U.S. television sitcom The Office, played by Jenna Fischer.

  26. 3826.

    Is In-N-Out only located in California?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In-N-Out Burger is an American regional chain of fast food restaurants with locations primarily in the American Southwest and Pacific coast. It was founded in Baldwin Park, California in 1948 by Harry Snyder and Esther Snyder.

  27. 3827.

    Was John Ritter on Law & Order: SVU?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Nick Chinlund guest starred as condemned serial killer Matthew Brodus in the episode ``Execution''. Chinlund had originally auditioned to portray the role of Detective Elliot Stabler.

  28. 3828.

    Can we find the last digit of pi?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Being an irrational number, π cannot be expressed exactly as a common fraction (equivalently, its decimal representation never ends and never settles into a permanent repeating pattern). Still, fractions such as 22/7 and other rational numbers are commonly used to approximate π.

  29. 3829.

    A pair of lions are featured on the Chinese flag.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  30. 3830.

    Is The Wind Waker a sequel to Ocarina of Time?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    According to The Legend of Zelda: Hyrule Historia, Nintendo's official Legend of Zelda chronology, The Wind Waker takes place in the ``New World'' timeline, one of several parallel timelines in which Zelda games are set following the events of Ocarina of Time. The game follows the ``Adult Link'' timeline, after Link, the ``Hero of Time'', defeats Ganon and time-travels back to his childhood.

  31. 3831.

    The Caesar Augustus Bust was made from Carrara marble.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  32. 3832.

    Is The Greatest Showman based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Greatest Showman is a 2017 American musical film directed by Michael Gracey in his directorial debut, written by Jenny Bicks and Bill Condon and starring Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson, and Zendaya. The film is inspired by the story of P.T.

  33. 3833.

    Is Trish Stratus in the Hall of Fame?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    After beginning her career as a fitness model, Stratus began working for the World Wrestling Federation (WWF), which was later renamed World Wrestling Entertainment (WWE). Early in her career, she was mostly involved in sexually themed storylines, such as managing the team T & A (Test & Albert, while doubling as a slang expression abbreviated from ``Tits and Ass''), and a kayfabe affair with Vince

  34. 3834.

    Is Saigon the same as Ho Chi Minh City?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Ho Chi Minh City (Vietnamese: Thành phố Hồ Chí Minh; (thàjŋ fǒ hò tɕǐ mïŋ) ( listen) or (thàn fǒ hò cǐ mɨ̄n); formerly French: Hô-Chi-Minh-Ville), also widely known by its former name of Saigon (Vietnamese: Sài Gòn; (sàj ɣɔ̀n) or Vietnamese pronunciation: (ʂàj ɣɔ̀ŋ)), is the largest city in Vietnam by population. It was known as Prey Nokor (Khmer: ព្រៃនគរ) prior to annexation by the Vietnamese in

  35. 3835.

    Are the Cape Verde Islands in the EU?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Cape Verde is a member of the Economic Community of West African States (ECOWAS), an African regional bloc with aims for internal integration similar to those of the EU, and even though it has not yet participated in all of its activities, it cannot have membership in both organizations at the same time. It is also a member of the African Union, an organization aiming for a common currency in Afri

  36. 3836.

    Can you grow tea leaves in the U.S.?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Camellia sinensis can be grown in warmer parts of the United States and currently the US mainland has a relatively large plantation with full mechanization in Charleston, South Carolina, and numerous small number of commercial tea gardens and smaller artisan operations that currently pick tea by hand. Many smaller sites are looking to mechanize, at least partially, within the next 5 years.

  37. 3837.

    Is July the 7th month of the year?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    July is the seventh month of the year (between June and August) in the Julian and Gregorian Calendars and the fourth of seven months to have a length of 31 days. It was named by the Roman Senate in honour of Roman general Julius Caesar, it being the month of his birth.

  38. 3838.

    Do you have to get corsages at homecoming?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    When attending a school formal or prom, providing a corsage for a prom date signifies consideration and generosity, as the corsage is meant to symbolize and honor the person wearing it. Corsages are usually worn around a prom date's wrist; alternatively, they may be pinned on her dress or a modified nosegay can be carried in her hand.

  39. 3839.

    Is the Rose Bowl the same as the Coliseum?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The stadium was designed by architect Myron Hunt in 1921. His design was influenced by the Yale Bowl in New Haven, Connecticut, which opened in 1914.

  40. 3840.

    Does Rumpelstiltskin know Peter Pan is his father?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As the individuals prepare their plan of attack, Peter Pan (Robbie Kay) and Henry (Jared S. Gilmore) arrives at Skull Rock, where Pan tells Henry (who is unaware that Pan is actually his great grandfather) that he can save magic, and Henry believed him.

  41. 3841.

    Did the actor who played Freddy Krueger die?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Robert Barton Englund (born June 6, 1947) is an American actor, voice actor, singer, and director, best known for playing the infamous serial killer Freddy Krueger in the Nightmare on Elm Street film series. He received a Saturn Award nomination for Best Supporting Actor for A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors in 1987 and A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master in 1988.

  42. 3842.

    Do Bell and Telus use the same towers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Bell Mobility, which shares towers and coverage with Telus, intends to expand LTE coverage to 98% of the Canadian population by the end of 2016. As a consequence, Telus' coverage will similarly expand.

  43. 3843.

    Does the iPad Air 1 have Touch ID?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Although the Air inherits most of the same hardware components from the iPhone 5S, such as its 64-bit Apple A7 system-on-chip and Apple M7 motion processor, it uses the same home button that was built in previous iPad models and therefore does not support Touch ID and fingerprint sensor. The A7 present in the iPad Air is slightly different however, in that it does not use a PoP design which stacks

  44. 3844.

    Are Ford tractors made by Ford Motor Company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Fordson was a brand name of tractors and trucks. It was used on a range of mass-produced general-purpose tractors manufactured by Henry Ford & Son Inc from 1917 to 1920, by Ford Motor Company (U.S.) and Ford Motor Company Ltd (U.K.) from 1920 to 1928, and by Ford Motor Company Ltd (U.K.) from 1929 to 1964.

  45. 3845.

    Can you play Xbox 360 games on an Xbox One console?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On June 15, 2015, backward compatibility with supported Xbox 360 games became available to eligible Xbox Preview program users with a beta update to the Xbox One system software. The dashboard update containing backward compatibility was released publicly on November 12, 2015.

  46. 3846.

    Does the away goal count in EFL Cup semi-finals?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The League Cup is played as a knockout cup competition with each tie, except semi-finals, being played as a single match with the winner advancing to the next round. The semi-finals are played over two legs, with each club playing one leg at home, and the club that scores more goals on aggregate over the two legs advances to the finals.

  47. 3847.

    Can you get a pearl from a muscle?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Although the name ``freshwater pearl mussel'' is often used for this species, other freshwater mussel species can also create pearls and some can also be used as a source of mother of pearl. In fact, most cultured pearls today come from Hyriopsis species in Asia, or Amblema species in North America, both members of the related family Unionidae; pearls are also found within species in the genus Uni

  48. 3848.

    Can you remote play PS3 games on Vita?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Remote Play is a feature of Sony video game consoles that allows the PlayStation 3 and PlayStation 4 to transmit its video and audio output to a PlayStation Portable or PlayStation Vita. Similar functionality is provided on Nintendo's Wii U console, using the Off-TV Play function.

  49. 3849.

    Is Verizon and Verizon Wireless the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Verizon's subsidiary Verizon Wireless is the largest U.S. wireless communications service provider as of September 2014, with 147 million mobile customers.

  50. 3850.

    Is there a medical school in Las Vegas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    University of Nevada, Las Vegas (UNLV) School of Medicine, is an academic division of the University of Nevada, Las Vegas (UNLV) with 60 students matriculated on July 17, 2017. The students began their education with a 6 week EMT course.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.