Discussly

True or False Questions — page 64

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 64 of 234
  1. 3151.

    Are all the angles equal in a parallelogram?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In Euclidean geometry, a parallelogram is a simple (non-self-intersecting) quadrilateral with two pairs of parallel sides. The opposite or facing sides of a parallelogram are of equal length and the opposite angles of a parallelogram are of equal measure.

  2. 3152.

    Do the Irish celebrate St. Patrick's Day?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Saint Patrick's Day is a public holiday in the Republic of Ireland, Northern Ireland, the Canadian province of Newfoundland and Labrador (for provincial government employees), and the British Overseas Territory of Montserrat. It is also widely celebrated by the Irish diaspora around the world, especially in the United Kingdom, Canada, United States, Brazil, Argentina, Australia and New Zealand.

  3. 3153.

    Are Shaw's and Star Market the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Shaw's and Star Market are two American grocery store chains based in West Bridgewater, Massachusetts, employing about 30,000 associates in 154 stores. One hundred thirty two stores are operated under the Shaw's banner in Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island, and Vermont, while Star Market operates 22 stores in Massachusetts.

  4. 3154.

    Can an odd number be divided by an even number?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In mathematics, parity is the property of an integer's inclusion in one of two categories: even or odd. An integer is even if it is evenly divisible by two and odd if it is not even.

  5. 3155.

    Does Metro-North go to New Jersey?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    This is a list of train stations served by Metro-North Railroad. This includes stations shared with NJTransit, but only those within New York State.

  6. 3156.

    Are Brussels sprouts part of the cabbage family?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Brussels sprout is a member of the Gemmifera Group of cabbages (Brassica oleracea), grown for its edible buds.

  7. 3157.

    Is there an age limit to buy non-alcoholic beer?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the United States, beverages containing less than 0.5% alcohol by volume (ABV) were legally called non-alcoholic, according to the now-defunct Volstead Act. Because of its very low alcohol content, non-alcoholic beer may be legally sold to minors in many American states.

  8. 3158.

    Is a midsize car bigger than a full-size?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Full-size car is a marketing term used in North America for an automobile larger than a mid-size car. Traditional U.S.

  9. 3159.

    Is it illegal to write on an American flag?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The flag of the United States is sometimes burned in protest of the policies of the American government, both within the country and abroad. The United States Supreme Court in Texas v.

  10. 3160.

    Can you knee a ball back to the goalkeeper?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    While not an infringement of the back-pass rule, players are also prohibited from using a deliberate trick to pass the ball to the goalkeeper with a part of the body other than the foot to circumvent the rule. This would include, but not be limited to:

  11. 3161.

    Can you drink when you're 18 with your parents in Wisconsin?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The drinking age in Wisconsin is 21. Those under the legal drinking age may be served, possess, or consume alcohol if they are with a parent, legal guardian, or spouse who is of legal drinking age.

  12. 3162.

    Is the Attack on Titan manga the same as the anime?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An anime television series adaptation produced by Wit Studio (a subsidiary of IG Port) aired on MBS between April 7, 2013 and September 29, 2013, directed by Tetsurō Araki with Yūki Kaji starring as Eren, Yui Ishikawa voicing Mikasa and Marina Inoue as Armin. Both Funimation and Crunchyroll simulcast the series on their respective websites, and Funimation began releasing the series on North Americ

  13. 3163.

    Do you need a TV license in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United Kingdom and the Crown dependencies, any household watching or recording live television transmissions as they are being broadcast (terrestrial, satellite, cable, or Internet) is required to hold a television licence. Businesses, hospitals, schools and a range of other organisations are also required to hold television licences to watch and record live TV broadcasts.

  14. 3164.

    An average man inhales about 56,000 liters of air per day.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  15. 3165.

    Does a universal life policy have cash value?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Universal life insurance (often shortened to UL) is a type of cash value life insurance, sold primarily in the United States of America. Under the terms of the policy, the excess of premium payments above the current cost of insurance is credited to the cash value of the policy.

  16. 3166.

    Is Orlando Cepeda in the Hall of Fame?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Orlando Manuel ``Peruchin'' Cepeda Pennes; born September 17, 1937) is a Puerto Rican former Major League Baseball first baseman and a member of the National Baseball Hall of Fame in Cooperstown, New York. The 1958 National League Rookie of the Year, Cepeda was voted the National League Most Valuable Player in 1967, the year his team, the St.

  17. 3167.

    Are brown recluse and fiddleback spiders the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Brown recluse spiders are usually between 6 and 20 millimetres (0.24 and 0.79 in), but may grow larger. While typically light to medium brown, they range in color from whitish to dark brown or blackish gray.

  18. 3168.

    Are Freddie Mac and Fannie Mae the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The federal takeover of Fannie Mae and Freddie Mac was the placing into conservatorship of the government-sponsored enterprises (GSEs) Federal National Mortgage Association (Fannie Mae) and Federal Home Loan Mortgage Corporation (Freddie Mac) by the U.S. Treasury in September 2008.

  19. 3169.

    Are Ohio and New York in the same time zone?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On April 29, 2005, with heavy backing from Governor Mitch Daniels' economic development plan, and after years of controversy, the Indiana General Assembly passed a law stating that, effective April 2, 2006, the entire state of Indiana would become the 48th state to observe daylight saving time. The bill was also accompanied by Senate Enrolled Act 127, which required Governor Daniels to seek federa

  20. 3170.

    Is there a bridge from Spain to Gibraltar?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Strait of Gibraltar crossing is a hypothetical bridge or tunnel spanning the Strait of Gibraltar (about 14 km or 9 miles at its narrowest point) that would connect Europe and Africa. The governments of Spain and Morocco appointed a joint committee to investigate the feasibility of linking the two continents in 1979, which resulted in the much broader Euromed Transport project.

  21. 3171.

    Is there a book for Harry Potter and the Cursed Child?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The first edition, entitled ``Special Rehearsal Edition'', corresponded to the script used in the preview shows and was scheduled to be published on 31 July 2016, the date of Harry's birthday in the series and Rowling's birthday, as well. Since revisions to the script continued after the book was printed, an edited version was released on 25 July 2017, as the ``Definitive Collector's Edition''.

  22. 3172.

    Is Rogue One the sequel to The Force Awakens?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Rogue One: A Star Wars Story, or simply Rogue One, is a 2016 American epic space opera film directed by Gareth Edwards. The screenplay by Chris Weitz and Tony Gilroy is from a story by John Knoll and Gary Whitta.

  23. 3173.

    Can the order of a reaction be negative?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    where (A) and (B) express the concentration of the species A and B (usually in moles per liter (molarity, M)). The exponents x and y are the partial orders of reaction for A and B and the overall reaction order is the sum of the exponents.

  24. 3174.

    Are Border Collies and Australian Shepherds the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There are a number of different theories regarding how the breed came to be associated with Australia, but there is no consensus. They are similar in appearance to the popular English Shepherd and Border Collie breeds, and research has found that Australian Shepherds and Border Collies are closely related to each other; both the Border Collie and Australian Shepherd are slightly more distantly rel

  25. 3175.

    Can a negative number be a perfect square?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Square numbers are non-negative. Another way of saying that a (non-negative) integer is a square number, is that its square root is again an integer.

  26. 3176.

    Is turbulent water created by breaking waves?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    When the ocean floor has a gradual slope, the wave will steepen until the crest becomes unstable, resulting in turbulent whitewater spilling down the face of the wave. This continues as the wave approaches the shore, and the wave's energy is slowly dissipated in the whitewater.

  27. 3177.

    Is Gollum in The Fellowship of the Ring?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Fellowship of the Ring, the first volume of The Lord of the Rings, explains that Gollum's real name was Sméagol, and he had once been a member of the secluded branch of the early Stoorish Hobbits. He spent the early years of his life with his extended family under a matriarch, his grandmother.

  28. 3178.

    Did Frank Sinatra sing 'New York State of Mind'?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Since Joel first recorded and released the song in 1976, it has become a pop standard that has been covered by numerous artists, including Barbra Streisand, Lea Michele and Melissa Benoist, Joanna Wang, Elton John, Ramin Karimloo, Shirley Bassey, Oleta Adams, Carmen McRae, Mark-Almond, Diane Schuur, Ben Sidran, Mel Tormé, Frank Sinatra Jr., Adam Pascal, and Tony Bennett.

  29. 3179.

    Is the Home Insurance Building still standing in Chicago?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The building opened in 1885 and was demolished 47 years later in 1931.

  30. 3180.

    Did Izzie Stevens die on Grey's Anatomy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Izzie makes a treatment error that endangers the life of a patient, and is fired from the hospital's surgical program. Believing Alex is partially to blame, she writes him a Dear John letter and leaves.

  31. 3181.

    Is the U.S. Open always at the same course?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The United States Open Championship, commonly known as the U.S. Open, is the annual open national championship of golf in the United States.

  32. 3182.

    Is Ayia Napa in the Greek part of Cyprus?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Ayia Napa lies near Cape Greco at the eastern part of Cyprus, south of Famagusta, and forms part of a larger area known as Kokkinochoria (``Red Villages'', a name derived from the vivid red colour of the soil). It is a town of the Famagusta District, in the remaining Greek-controlled southern part of the district, while the northern part has been occupied by Turkish forces since 1974.

  33. 3183.

    Is the guy from Deception really a twin?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    As of 11 March 2018, Cutmore-Scott dons an American accent to play disgraced illusionist/magician-turned-FBI consultant Cameron Black following an illusion that goes horribly wrong in the new ABC murder-mystery series Deception. Cutmore-Scott also portrays Cameron's incarcerated, identical-twin brother Jonathan.

  34. 3184.

    Have the Washington Capitals ever won the Stanley Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Capitals were founded in 1974 as an expansion franchise, alongside the Kansas City Scouts. Since purchasing the team in 1999, Leonsis revitalized the franchise by drafting star players such as Alexander Ovechkin, Nicklas Backstrom, Mike Green and Braden Holtby.

  35. 3185.

    Is the Lighthouse of Alexandria still standing today?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Lighthouse of Alexandria, sometimes called the Pharos of Alexandria), was a lighthouse built by the Ptolemaic Kingdom, during the reign Ptolemy II Philadelphus (280--247 BC) which has been estimated to be 100 metres (330 ft) in overall height. One of the Seven Wonders of the Ancient World, for many centuries it was one of the tallest man-made structures in the world.

  36. 3186.

    Is 9 a lucky number in Chinese culture?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In Chinese tradition, certain numbers are believed by some to be auspicious (吉利, pinyin: jílì; Cantonese Yale: gātleih) or inauspicious (不利, pinyin: bùlì; Cantonese Yale: bātleih) based on the Chinese word that the number sounds similar to. The numbers 6, 8 and 9 are generally considered to be auspicious, while 4 and 7 are considered inauspicious.

  37. 3187.

    The term ontological comes from the Greek and means having to do with the science of being.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Ontology is the philosophical study of being. More broadly, it studies concepts that directly relate to being, in particular becoming, existence, reality, as well as the basic categories of being and their relations.

  38. 3188.

    Is there a stand your ground law in Texas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The states that have legislatively adopted stand-your-ground laws are Alabama, Alaska, Arizona, Florida, Georgia, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, Nevada, New Hampshire, North Carolina, Oklahoma, Pennsylvania, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, West Virginia, and Wyoming.

  39. 3189.

    Did they actually go to Hawaii in Everything, Everything?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The two go to Hawaii, explore the country and just be blissful for a day. The next day, Maddy has to be taken to a hospital because she begins to feel extremely sick.

  40. 3190.

    Will the dip be the same everywhere in the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Magnetic dip, dip angle, or magnetic inclination is the angle made with the horizontal by the Earth's magnetic field lines. This angle varies at different points on the Earth's surface.

  41. 3191.

    Does anyone die in Your Lie in April?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    During the finals of the Eastern Japan Piano Competition, Kosei starts to play the piano, wishing that it would reach Kaori, but sees Kaori accompanying him during the play, indicating that she had died, since it was her last wish that she wanted to play with Kosei.

  42. 3192.

    Is the small intestine part of the upper GI tract?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The lower gastrointestinal tract includes most of the small intestine and all of the large intestine. In human anatomy, the intestine (bowel, or gut.

  43. 3193.

    Did Monk ever find his wife's killer?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``Mr. Monk and the End'' is the two-part series finale of the USA Network original criminal mystery dramedy television series, Monk.

  44. 3194.

    Do all stars spend the same amount of time on the main sequence?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In general, the more massive a star is, the shorter its lifespan on the main sequence. After the hydrogen fuel at the core has been consumed, the star evolves away from the main sequence on the HR diagram.

  45. 3195.

    Can you get pregnant at 59 years old?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The oldest mother to date to conceive, was 71 years, and the youngest mother, 5 years old. According to statistics from the Human Fertilisation and Embryology Authority, in the UK more than 20 babies are born to women over age 50 per year through in-vitro fertilization with the use of donor oocytes (eggs).

  46. 3196.

    Are the Chicago Cubs in the National League?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Chicago Cubs are an American professional baseball team based in Chicago, Illinois. The Cubs compete in Major League Baseball (MLB) as a member club of the National League (NL) Central division.

  47. 3197.

    Can you marry more than one person in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Polygamous marriages may not be performed in the United Kingdom, and if a polygamous marriage is performed, the already-married person may be guilty of the crime of bigamy under the s.11 of the Matrimonial Causes Act 1973.

  48. 3198.

    All chameleons change their color to blend in with their environment.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  49. 3199.

    Do trade winds blow from west to east?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The trade winds are the prevailing pattern of easterly surface winds found in the tropics, within the lower portion of the Earth's atmosphere, in the lower section of the troposphere near the Earth's equator. The trade winds blow predominantly from the northeast in the Northern Hemisphere and from the southeast in the Southern Hemisphere, strengthening during the winter and when the Arctic oscilla

  50. 3200.

    Does Izzie come back in Grey's Anatomy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Heigl garnered critical acclaim for her performance as Izzie and received numerous awards and nominations for her role, winning the ``Outstanding Supporting Actress In A Drama Series'' at the 2007 Emmy Awards. She was critical of the character's development during the show's fourth season, particularly her romance with George.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.