Discussly

True or False Questions — page 61

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 61 of 234
  1. 3001.

    The Hudson Hornet dominated the NASCAR circuit for 5 straight years in the 1950s.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  2. 3002.

    Can District of Columbia residents vote for president?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the 1950s, as part of the larger Civil Rights Movement, interest emerged in giving DC full representation. As a compromise, the Twenty-third Amendment was adopted in 1961, granting the District a number of votes in the Electoral College in measure to their population, but no more than the smallest state.

  3. 3003.

    Did the original Constitution have a Bill of Rights?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    On September 12, George Mason of Virginia suggested the addition of a Bill of Rights to the Constitution modeled on previous state declarations, and Elbridge Gerry of Massachusetts made it a formal motion. However, the motion was defeated by a unanimous vote of the state delegations after only a brief discussion.

  4. 3004.

    Is there a line between the Pacific and Atlantic Ocean?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Though generally described as several separate oceans, the world's oceanic waters constitute one global, interconnected body of salt water sometimes referred to as the World Ocean or global ocean. This concept of a continuous body of water with relatively free interchange among its parts is of fundamental importance to oceanography.

  5. 3005.

    Are Chili's and Olive Garden owned by the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Darden Restaurants, Inc. is an American multi-brand restaurant operator headquartered in Orlando.

  6. 3006.

    Have the Capitals been to the Stanley Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Capitals were founded in 1974 as an expansion franchise, alongside the Kansas City Scouts. Since purchasing the team in 1999, Leonsis revitalized the franchise by drafting star players such as Alexander Ovechkin, Nicklas Backstrom, Mike Green and Braden Holtby.

  7. 3007.

    Is New York Life a mutual insurance company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    New York Life Insurance Company (NYLIC) is the largest mutual life-insurance company in the United States, and one of the largest life insurers in the world, ranking #61 on the 2016 Fortune 500 list, with about $550 billion in total assets under management, and more than $21 billion in surplus and AVR. In 2007, NYLIC achieved the best possible ratings by the four independent rating companies (Stan

  8. 3008.

    Is there a fourth book of Magnus Chase?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Magnus Chase and the Gods of Asgard is a trilogy of fantasy novels written by American author Rick Riordan and published by Disney-Hyperion. It is based on Norse mythology and is set in the same universe as the Camp Half-Blood Chronicles, and The Kane Chronicles series.

  9. 3009.

    Can 18-year-olds drink with parents in Wisconsin?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The drinking age in Wisconsin is 21. Those under the legal drinking age may be served, possess, or consume alcohol if they are with a parent, legal guardian, or spouse who is of legal drinking age.

  10. 3010.

    Is there a cut at the British Open?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Open is a 72-hole stroke play tournament contested over four days, Thursday through Sunday. Since 1979 it has been played in the week which includes the 3rd Friday in July.

  11. 3011.

    Is porterhouse steak the same as T-bone?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The T-bone and porterhouse are steaks of beef cut from the short loin (called the sirloin in Commonwealth countries and Ireland). Both steaks include a ``T''-shaped bone with meat on each side.

  12. 3012.

    Can dish detergent be used as a surfactant?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Hand dishwashing detergents utilize surfactants to play the primary role in cleaning. The reduced surface tension of dishwashing water, and increasing solubility of modern surfactant mixtures, allows the water to run off the dishes in a dish rack very quickly.

  13. 3013.

    Are opilio crabs the same as snow crabs?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Chionoecetes opilio, also known as snow crab, is a predominantly epifaunal crustacean native to shelf depths in the northwest Atlantic Ocean and north Pacific Ocean. It is a well-known commercial species of Chionoecetes, often caught with traps or by trawling.

  14. 3014.

    Is lavender a member of the mint family?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Lamiaceae or Labiatae are a family of flowering plants commonly known as the mint or deadnettle family. Many of the plants are aromatic in all parts and include widely used culinary herbs, such as basil, mint, rosemary, sage, savory, marjoram, oregano, hyssop, thyme, lavender, and perilla.

  15. 3015.

    Can we get Indian citizenship for a US-born child?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In response to persistent demands for dual citizenship, particularly from the diaspora in North America and other developed countries, the Overseas Citizenship of India (OCI) scheme was introduced by amending The Citizenship Act, 1955 in August 2005. The scheme was launched during the Pravasi Bharatiya Divas convention in Hyderabad in 2006.

  16. 3016.

    Are Clary and Jace brother and sister Shadowhunters?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Clary learns that Valentine Morgenstern, the main antagonist of the series, is her biological father and her mother's ex-husband. At the end of City of Bones, Valentine tells them that Clary and Jace are siblings -- which, they discover later in the series, is a lie.

  17. 3017.

    Was the Queen Anne's Revenge a real ship?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Queen Anne's Revenge was an early-18th-century frigate, most famously used as a flagship by the pirate Blackbeard (Edward Thatch). Although the date and place of the ship's construction are unclear, it is believed she was built in Bristol in 1710 and named Concord.

  18. 3018.

    Does cerebrospinal fluid have glucose in it?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    CSF glucose or glycorrhachia is a measurement used to determine the concentration of glucose in cerebrospinal fluid (CSF).

  19. 3019.

    Do all Xbox 360 discs work on Xbox One?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Xbox One gaming console has received updates from Microsoft since its launch in 2013 that enable it to play select games from its two predecessor consoles, Xbox and Xbox 360. On June 15, 2015, backward compatibility with supported Xbox 360 games became available to eligible Xbox Preview program users with a beta update to the Xbox One system software.

  20. 3020.

    Is the British pound the same as the sterling pound?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The pound sterling (symbol: £; ISO code: GBP), commonly known as the pound and less commonly referred to as Sterling, is the official currency of the United Kingdom, Jersey, Guernsey, the Isle of Man, South Georgia and the South Sandwich Islands, the British Antarctic Territory, and Tristan da Cunha. It is subdivided into 100 pence (singular: penny, abbreviated: p).

  21. 3021.

    Has Tunisia been in the World Cup before?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Tunisia have appeared in the finals of the FIFA World Cup on five occasions, the first being at the 1978 FIFA World Cup where they finished in ninth position. Between 1998 and 2006 they had a streak of three World Cup qualifications.

  22. 3022.

    Has anyone won the U.S. Open two years in a row?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Willie Anderson, Bobby Jones, Ben Hogan and Jack Nicklaus hold the record for the most U.S. Open victories, with four victories each.

  23. 3023.

    Is area code 650 a toll-free number?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Area code 650 is a California telephone area code in the San Francisco Bay Area that was split from area code 415 on August 2, 1997. It includes most of San Mateo County (except the northernmost portion) and the extreme northwestern portion of Santa Clara County including Palo Alto, Mountain View, and Los Altos.

  24. 3024.

    Do the White Sox and Cubs share a stadium?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Cubs--White Sox rivalry (also known as the Crosstown Classic, The Windy City Showdown, Chicago Showdown, Red Line Series, North-South Showdown, Halsted Street Series, City Series, Crosstown Series, Crosstown Cup, or Crosstown Showdown) refers to the Major League Baseball (MLB) geographical rivalry between the Chicago Cubs and the Chicago White Sox. The Cubs are a member club of MLB's National

  25. 3025.

    Is the Magna Carta the English Bill of Rights?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the United Kingdom, the Bill of Rights is further accompanied by Magna Carta, the Petition of Right, the Habeas Corpus Act 1679 and the Parliament Acts 1911 and 1949 as some of the basic documents of the uncodified British constitution. A separate but similar document, the Claim of Right Act 1689, applies in Scotland.

  26. 3026.

    Are all animations on the World Wide Web Flash animations?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Flash animations are typically distributed by way of the World Wide Web, in which case they are often referred to as Internet cartoons, online cartoons, or webtoons. Web Flash animations may be interactive and are often created in a series.

  27. 3027.

    Are you required to complete the American Community Survey?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Those who decline to complete the survey may receive visits to their homes from Census Bureau personnel. Because it is a mandatory survey, it is governed by federal laws that could impose a fine of as much as $5,000 for refusing to participate.

  28. 3028.

    Are the Marines a branch of the Navy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The United States Marine Corps (USMC), also known as the United States Marines, is a branch of the United States Armed Forces responsible for conducting amphibious operations with the United States Navy. The U.S.

  29. 3029.

    Can you get held back in elementary school?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``Grade retention'' or ``grade repetition'' is the process of a kindergarten through twelfth grade student repeating the same grade due to failing it the previous year, these students are referred to as ``repeaters''. Repeaters can also be referred to as having been ``held back''.

  30. 3030.

    Can a grizzly bear mate with a polar bear?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A grizzly--polar bear hybrid (Super Bear) (also named grolar bear or pizzly bear or nanulak) is a rare ursid hybrid that has occurred both in captivity and in the wild. In 2006, the occurrence of this hybrid in nature was confirmed by testing the DNA of a unique-looking bear that had been shot near Sachs Harbour, Northwest Territories on Banks Island in the Canadian Arctic.

  31. 3031.

    Was the League of Nations included in the Treaty of Versailles?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Between 1920 and 1939, a total of 63 countries became member states of the League of Nations. The Covenant forming the League of Nations was included in the Treaty of Versailles and came into force on 10 January 1920.

  32. 3032.

    The song Moonriver is featured in the musical Grease, starring John Travolta.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  33. 3033.

    Are redfish and red drum the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The red drum (Sciaenops ocellatus), also known as channel bass, redfish, puppy drum spottail bass, or simply red, is a game fish found in the Atlantic Ocean from Massachusetts to Florida and in the Gulf of Mexico from Florida to northern Mexico. It is the only species in the genus Sciaenops.

  34. 3034.

    Is Cape Lookout part of the Outer Banks?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Cape Lookout Lighthouse is a 163-foot high lighthouse located on the Southern Outer Banks of North Carolina. It flashes every 15 seconds and is visible at least 12 miles out to sea and up to 19 miles.

  35. 3035.

    Did Dan Stevens do the singing in Beauty and the Beast?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``Evermore'' is a song written by composer Alan Menken and lyricist Tim Rice for the musical fantasy film Beauty and the Beast (2017), a live-action remake of Disney's 1991 animated film of the same name. Originally recorded for the film by English actor Dan Stevens, who performs the song in his starring role as the titular Beast, ``Evermore'' was first released as a single by American singer Josh

  36. 3036.

    Are relative extrema the same as local extrema?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In mathematical analysis, the maxima and minima (the respective plurals of maximum and minimum) of a function, known collectively as extrema (the plural of extremum), are the largest and smallest value of the function, either within a given range (the local or relative extrema) or on the entire domain of a function (the global or absolute extrema). Pierre de Fermat was one of the first mathematici

  37. 3037.

    Do they still make the Chrysler PT Cruiser?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Chrysler PT Cruiser is a front-engine, front-wheel drive, small family car/compact MPV manufactured and marketed internationally by Chrysler in 5-door hatchback (2000--2010) and 2-door convertible (2005-2008) body styles.

  38. 3038.

    Can you pot 2 red balls in snooker?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    At the beginning of each frame, the balls are set up by the referee as explained. One player then takes a break-off shot, placing the cue ball anywhere inside the D and attempting to hit and/or pot one or more of the red balls.

  39. 3039.

    Is the Dead Sea the same as the Red Sea?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Red Sea--Dead Sea Conveyance, sometimes called the Two Seas Canal, is a planned pipeline that runs from the coastal city of Aqaba by the Red Sea to the Lisan area in the Dead Sea. It will provide potable water to Jordan, Israel and the Palestinian territories, bring sea water to stabilise the Dead Sea water level and generate electricity to support the energy needs of the project.

  40. 3040.

    Is Will Ferrell in A Night at the Roxbury?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A Night at the Roxbury is a 1998 American comedy film based on a recurring sketch on television's long-running Saturday Night Live called ``The Roxbury Guys''. Saturday Night Live regulars Will Ferrell, Chris Kattan, Molly Shannon, Mark McKinney and Colin Quinn star.

  41. 3041.

    Is a bass an octave lower than a guitar?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The bass guitar (also known as electric bass, or bass) is a stringed instrument similar in appearance and construction to an electric guitar, except with a longer neck and scale length, and four to six strings or courses. The four-string bass is usually tuned the same as the double bass, which corresponds to pitches one octave lower than the four lowest pitched strings of a guitar (E, A, D, and G)

  42. 3042.

    Has the wreck of the Edmund Fitzgerald been found?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A U.S. Navy Lockheed P-3 Orion aircraft, piloted by Lt.

  43. 3043.

    The custom of all bridesmaids dressing alike was started to ensure that bride would stand out and be the center of attention on the alter.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  44. 3044.

    Is Dar es Salaam the capital of Tanzania?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Dar es Salaam (Dar) (from Arabic: دار السلام‎ Dār as-Salām, ``the house of peace''; formerly Mzizima) is the former capital as well as the most populous city in Tanzania and a regionally important economic centre. Located on the Swahili coast, the city is one of the fastest growing cities in the world.

  45. 3045.

    Is the Public Works Administration still around today?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Public Works Administration (PWA), part of the New Deal of 1933, was a large-scale public works construction agency in the United States headed by Secretary of the Interior Harold L. Ickes.

  46. 3046.

    Can you play Xbox 360 games on Xbox One?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On June 15, 2015, backward compatibility with supported Xbox 360 games became available to eligible Xbox Preview program users with a beta update to the Xbox One system software. The dashboard update containing backward compatibility was released publicly on November 12, 2015.

  47. 3047.

    Did Jack Black play guitar in School of Rock?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    School of Rock is a 2003 musical comedy film directed by Richard Linklater, produced by Scott Rudin, and written by Mike White. The film stars Jack Black, Joan Cusack, Mike White, Sarah Silverman, Joey Gaydos Jr.

  48. 3048.

    Does isotope refer to the electrical charge of the electron?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The number of protons within the atom's nucleus is called atomic number and is equal to the number of electrons in the neutral (non-ionized) atom. Each atomic number identifies a specific element, but not the isotope; an atom of a given element may have a wide range in its number of neutrons.

  49. 3049.

    A childs body temperature is usually slightly higher than an adults.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  50. 3050.

    Can you remove the venom glands from a snake?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A venomoid is a venomous snake that has undergone a surgical procedure to remove or inhibit the production of snake venom. This procedure has been used for venomous snakes kept as pets or used in public demonstrations in order to remove the risk of injury or death when handled.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.