Discussly

True or False Questions — page 26

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 26 of 234
  1. 1251.

    Is a boarding pass and ticket the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Generally, a passenger with an electronic ticket will only need a boarding pass. If a passenger has a paper airline ticket, that ticket (or flight coupon) may be required to be attached to the boarding pass for him or her to board the aircraft.

  2. 1252.

    Is I-495 a toll road in Massachusetts?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Interstate 495 (I-495) is an auxiliary route of I-95 in Massachusetts, maintained by the Massachusetts Department of Transportation (MassDOT). Spanning 120.74 miles (194.31 km), it is the second-longest auxiliary route in the Interstate Highway System, ranking behind I-476 in Pennsylvania by a difference of roughly 11 miles (18 km).

  3. 1253.

    The tryptophan contained in chocolate contributes to the production of endorphins.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  4. 1254.

    Are the Faroe Islands part of the EU?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Faroe Islands, a self-governing nation within the Kingdom of Denmark, is not part of the EU, as explicitly asserted by both Rome treaties.

  5. 1255.

    Can a homemade solar cooker really cook food?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A solar cooker is a device which uses the energy of direct sunlight to heat, cook or pasteurise drink and other food materials. Many solar cookers currently in use are relatively inexpensive, low-tech devices, although some are as powerful or as expensive as traditional stoves, and advanced, large-scale solar cookers can cook for hundreds of people.

  6. 1256.

    13th-century Italians Francesca da Rimini and Paolo Malatestas romance was the inspiration of the famous statue by Auguste Rodin – the Kiss.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  7. 1257.

    Are New York and New Jersey different states?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    New Jersey is a state in the Mid-Atlantic region of the Northeastern United States. It is a peninsula, bordered on the north and east by the state of New York; on the east, southeast, and south by the Atlantic Ocean; on the west by the Delaware River and Pennsylvania; and on the southwest by the Delaware Bay and Delaware.

  8. 1258.

    Can alkenes have more than one double bond?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In organic chemistry, an alkene is an unsaturated hydrocarbon that contains at least one carbon--carbon double bond. The words alkene and olefin are often used interchangeably (see nomenclature section below).

  9. 1259.

    Does anyone find out that Dan killed Keith?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Dan tries to make amends for Keith's death by looking after Karen. However, he still sees messages everywhere calling him a murderer, and wonders if it is all in his head.

  10. 1260.

    The giant freshwater stingray can weight more than half a ton.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  11. 1261.

    Can an iron deficiency cause dark circles under the eyes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The lack of nutrients in the diet, or the lack of a balanced diet, can contribute to the discoloration of the area under the eyes. It is believed that iron deficiency can cause dark circles as well.

  12. 1262.

    Is Rebellion the last book in The 100 series?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 100 is a series of young adult science fiction novels by Kass Morgan. The first book in the series, The 100, was published on September 3, 2013, by Little, Brown Books for Young Readers.

  13. 1263.

    Can I use my National Insurance number as ID?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    NI numbers are sometimes used for identification purposes in other contexts which have nothing to do with their original National Insurance purpose -- such as forming part of evidence of right to work in the UK. The NI card, however, is not proof of identity.

  14. 1264.

    Has anyone ever won the WSOP Main Event twice?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Johnny Moss was the first person to win the WSOP. Since then only Moss and Stu Ungar have won the Main Event three times; Ungar is the only one to have won three times in the freeze-out format.

  15. 1265.

    Are there any original members of Lynyrd Skynyrd still in the band?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Lynyrd Skynyrd is a Southern rock band from Jacksonville, Florida. Formed in 1964, the group originally included vocalist Ronnie Van Zant, guitarists Gary Rossington and Allen Collins, bassist Larry Junstrom and drummer Bob Burns.

  16. 1266.

    Is a major the same as a degree?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    An academic major is the academic discipline to which an undergraduate student formally commits. A student who successfully completes all courses required for the major qualifies for an undergraduate degree.

  17. 1267.

    Do I need a visa for East Timor?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Visa policy of East Timor differentiates between several different groups of passengers and arrival points. In accordance with the law, citizens of all countries except Cape Verde and the Schengen Area must obtain a visa upon arrival or prior to arrival.

  18. 1268.

    Is New Zealand a part of the continent of Australia?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    New Zealand is not part of the continent of Australia, but of the separate, submerged continent of Zealandia. New Zealand and Australia are both part of the Oceanian sub-region known as Australasia, with New Guinea being in Melanesia.

  19. 1269.

    Can a tenant get a restraining order against a landlord?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    If a landlord is found to be retaliating, he or she will not be able to evict the tenant, who may also be awarded damages from the landlord of one to three months' rent plus attorney's fees. The landlord also cannot willfully deprive the tenant of heat, hot water, gas, electricity, lights, water, or refrigeration service.

  20. 1270.

    The purpose of the striped fur of most tigers species is camouflage.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  21. 1271.

    Is Garrison from The Ranch a real place?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Ranch is an American comedy web television series starring Ashton Kutcher, Danny Masterson, Debra Winger, Elisha Cuthbert, and Sam Elliott that debuted in 2016 on Netflix. The show takes place on the fictional Iron River Ranch in the fictitious small town of Garrison, Colorado; detailing the life of the Bennetts, a dysfunctional family consisting of two brothers, their rancher father, and his

  22. 1272.

    Is there a St. Marie island in the Caribbean?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Saint Marie is a fictional island in the Lesser Antilles which serves as the setting for the BBC crime drama television series Death in Paradise.

  23. 1273.

    Is "Slipping Through My Fingers" an ABBA song?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``Slipping Through My Fingers'' is a song written by Björn Ulvaeus and Benny Andersson and recorded by Swedish pop group ABBA from their 1981 album The Visitors, with lead vocals by Agnetha Fältskog. The song is about a mother's regret at how quickly her daughter is growing up, and the lack of time they have spent together, as the girl goes to school.

  24. 1274.

    Tim Allen agreed to provide the voice of Buzz Lightyear in Toy Story, after Billy Crystal declined the part.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  25. 1275.

    Does the Switch come with 1-2-Switch?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Nintendo's decision to release the game separately from the system was criticized by several commentators, arguing that the game would be better off as a pack-in game, similarly to Wii Sports, although Nintendo stated that they opted to allow consumers to select a game to purchase rather than bundling one and increase the Switch's price so as to not disinterest consumers and compromise the console

  26. 1276.

    Is I-90 a toll road in NY?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Interstate 90 (I-90) is a part of the Interstate Highway System that runs from Seattle, Washington, to Boston, Massachusetts. In the U.S.

  27. 1277.

    Has any woman ever won a NASCAR race?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    At least 106 women have qualified for and started a race in one of NASCAR's touring series, including 16 at the premier level. As of the conclusion of the 2017 season, Shawna Robinson remains the only woman to have won a race in one of NASCAR's touring series, winning three times between 1988 and 1989 in the now-defunct Dash Series.

  28. 1278.

    Can a selective growth medium also be differential?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Mannitol salt agar or MSA is a commonly used selective and differential growth medium in microbiology. It encourages the growth of a group of certain bacteria while inhibiting the growth of others.

  29. 1279.

    Is a rifle the same as a shotgun?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Aside from the most common use against small, fast moving targets, the shotgun has several advantages when used against still targets. First, it has enormous stopping power at short range, more than nearly all handguns and many rifles.

  30. 1280.

    Does Lonni die on Days of Our Lives?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Stowers was grateful that Lani was much more integrated into the canvas upon her return. ``Everyone respects her.

  31. 1281.

    Is there any truth to The Lizzie Borden Chronicles?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Lizzie Borden Chronicles is an American television limited series following Lizzie Borden after she is acquitted of the 1892 murders of her father and stepmother. It premiered on Lifetime on Easter Sunday, April 5, 2015, and ended on May 25, 2015.

  32. 1282.

    The First Amendment to the Constitution protects citizens against cruel and unusual punishment.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Eighth Amendment (Amendment VIII) of the United States Constitution prohibits the federal government from imposing excessive bail, excessive fines, or cruel and unusual punishment. The U.S.

  33. 1283.

    Did the dad die in The Good Dinosaur?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Sixty-five million years later, Apatosaurus farmers Henry and Ida have children Libby, Buck, and the runt Arlo, who has trouble adjusting to farm life. While his successful siblings are allowed to ``make their mark'' (a mud-print on the family's corn silo), Arlo's timid nature makes tasks difficult for him.

  34. 1284.

    Did the Articles of Confederation come before the Declaration of Independence?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Beyond improving their existing association, the records of the Second Continental Congress show that the need for a declaration of independence was intimately linked with the demands of international relations. On June 7, 1776, Richard Henry Lee introduced a resolution before the Continental Congress declaring the colonies independent; at the same time he also urged Congress to resolve ``to take

  35. 1285.

    Has any team won three championships in a row?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    There have been numerous instances of teams winning three or more consecutive championships in the National Basketball Association, National Hockey League, Major League Baseball and Australian Football League most of which occurred prior to the advent of the term three-peat.

  36. 1286.

    Are a meter and a yard the same length?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The yard (abbreviation: yd) is an English unit of length, in both the British imperial and US customary systems of measurement, that comprises 3 feet or 36 inches. It is by international agreement in 1959 standardized as exactly 0.9144 meters.

  37. 1287.

    Is Washington, D.C. considered part of the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Washington, D.C., formally the District of Columbia and commonly referred to as Washington or D.C., is the capital of the United States of America. Founded after the American Revolution as the seat of government of the newly independent country, Washington was named after George Washington, first President of the United States and Founding Father.

  38. 1288.

    Can you cross a zebra with a donkey?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A zebroid (also zedonk, zenkey, zorse, zebra mule, zonkey, and zebmule) is the offspring of any cross between a zebra and any other equine: essentially, a zebra hybrid. In most cases, the sire is a zebra stallion.

  39. 1289.

    Does Chicago also play a role in what became history's Harlem Renaissance?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Chicago Black Renaissance (also known as the Black Chicago Renaissance) was a creative movement that blossomed out of the Chicago Black Belt on the city's South Side and spanned the 1930s and 1940s before a transformation in art and culture in the mid-1950s through the turn of the century. The movement included such famous African-American writers as Richard Wright, Margaret Walker, Gwendolyn

  40. 1290.

    Are the Muppets the same as Sesame Street?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Muppets are a group of puppet characters created by Jim Henson, many for the purpose of appearing on the children's television program Sesame Street. Henson's involvement in Sesame Street began when he and Joan Ganz Cooney, one of the creators of the show, met in the summer of 1968, at one of the show's five three-day curriculum planning seminars in Boston.

  41. 1291.

    Is Burberrys of London the same as Burberry?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Burberry was founded in 1856 when 21-year-old Thomas Burberry, a former draper's apprentice, opened his own store in Basingstoke, Hampshire, England. By 1870, the business had established itself by focusing on the development of outdoors attire.

  42. 1292.

    Do you get to keep the French Open trophy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The trophy is housed in the office of the president of the FFT, and is only removed once every year when the Men's Singles winner at the French open is announced. The winner does not get to keep the actual trophy; a new replica is produced every year.

  43. 1293.

    Was the Tower of London a royal residence?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Tower of London, officially Her Majesty's Royal Palace and Fortress of the Tower of London, is a historic castle located on the north bank of the River Thames in central London. It lies within the London Borough of Tower Hamlets, separated from the eastern edge of the square mile of the City of London by the open space known as Tower Hill.

  44. 1294.

    Is Destiny 2 a continuation of Destiny 1?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Destiny 2 is an online-only multiplayer first-person shooter video game developed by Bungie and published by Activision. It was released for PlayStation 4 and Xbox One on September 6, 2017, followed by a Microsoft Windows version the following month.

  45. 1295.

    Is a savannah cat the same as a Bengal?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    F1 and F2 generations are usually the largest, due to the stronger genetic influence of the African serval ancestor. As with other hybrid cats such as the Chausie and Bengal cat, most first generation cats will possess many or all of the serval's exotic looking traits, while these traits often diminish in later generations.

  46. 1296.

    Does Preston Burke come back on Grey's Anatomy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    While mentioned in passing throughout later seasons, Burke officially returns in the tenth season in order to conclude Cristina Yang's departure from the series.

  47. 1297.

    Is King's Hawaiian bread made in Hawaii?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    King's Hawaiian is a Torrance, California-based family-owned and operated bakery, known chiefly for its Hawaiian bread. It was founded by Robert Taira, in Hilo, Hawaii, in the late 1950s.

  48. 1298.

    Is there a lift at Sutton train station?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Three lifts serve all platforms -- one each for platforms one, two/three and four.

  49. 1299.

    Is the United States part of the Commonwealth of Nations?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Other states which have expressed an interest in joining the Commonwealth over the years or states which may be eligible to join the Commonwealth include Algeria, Bahrain, Cambodia, Egypt, Eritrea, Israel, Libya, Madagascar, Palestine, United States and Yemen.

  50. 1300.

    In The Return of the Jedi, the burgundy-wearing people who accompany Emperor Palpatine are his bodyguards.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.