Discussly

True or False Questions — page 231

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 231 of 234
  1. 11501.

    Are BB guns required to have an orange tip?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Although airsoft guns in the United States are generally sold with a 0.24in. or longer orange tip on the barrel in order to distinguish them from real firearms, this is not required by federal law.

  2. 11502.

    Was the United States in World War II?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The military history of the United States in World War II covers the war against Germany, Italy, Japan and starting with the 7 December 1941 attack on Pearl Harbor. During the first two years of World War II, the United States had maintained formal neutrality as made officially in the Quarantine Speech delivered by U.S.

  3. 11503.

    Is Avengers 4 Part 2 of Infinity War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The untitled Avengers film, colloquially referred to as Avengers 4, is an upcoming American superhero film based on the Marvel Comics superhero team the Avengers, produced by Marvel Studios and distributed by Walt Disney Studios Motion Pictures. It is intended to be the direct sequel to 2018's Avengers: Infinity War, as well as the sequel to 2012's Marvel's The Avengers and 2015's Avengers: Age of

  4. 11504.

    Was there a military draft in World War II?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Conscription in the United States, commonly known as the draft, has been employed by the federal government of the United States in five conflicts: the American Revolution, the American Civil War, World War I, World War II, and the Cold War (including both the Korean War and the Vietnam War). The third incarnation of the draft came into being in 1940 through the Selective Training and Service Act.

  5. 11505.

    Does the state of Kentucky have the death penalty?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    This is a list of people executed in Kentucky. Since the reinstatement of capital punishment in the United States in 1976, three people have been executed in Kentucky.

  6. 11506.

    Is it legal to own a gun in South Africa?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In South Africa, the Firearms Control Act 60 of 2000 regulates the ownership of firearms by civilians. Ownership of a firearm is conditional on a competency test and several other factors, including background checking of the applicant, inspection of an owner's premises, and licensing of the weapon by the police introduced in July 2004.

  7. 11507.

    Does New York State have the death penalty?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Capital punishment is not in force in the State of New York. The last execution took place in 1963, when Eddie Mays was electrocuted at Sing Sing Prison.

  8. 11508.

    Has The Amazing Race ever gone to Israel?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Other international versions of the show have been produced out of Latin America, Europe, Israel, Australia, and Canada.

  9. 11509.

    Do you need a gun license to buy a gun in NJ?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In New Jersey, anyone seeking to purchase firearms (one does not need to obtain a Firearm Purchaser Identification card to own, possess in the home, transport firearms to and from authorized target range, to a gunsmith for purposes of repair, or to the woods or fields of the state for purposes of hunting ) is required to obtain a lifetime Firearm Purchaser Identification card, commonly referred to

  10. 11510.

    Was Kentucky a Southern state in the Civil War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Kentucky, being a border state, was among the chief places where the ``Brother against brother'' scenario was prevalent. Kentucky officially declared its neutrality at the beginning of the war, but after a failed attempt by Confederate General Leonidas Polk to take the state of Kentucky for the Confederacy, the legislature petitioned the Union Army for assistance.

  11. 11511.

    Donald Trump wore a solid pink tie in every episode of The Apprentice.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  12. 11512.

    Is a study Bible the same as a regular Bible?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A study Bible is an edition of the Bible prepared for use by a serious student of the Bible. It provides scholarly information designed to help the reader gain a better understanding of and context for the text.

  13. 11513.

    Is the mayor of Houston, Texas a Democrat?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Sylvester Turner (born September 27, 1954) is an American attorney and politician who is the 62nd and current mayor of Houston, Texas. A member of the Democratic Party, Turner was previously a member of the Texas House of Representatives from 1989 until 2016.

  14. 11514.

    Do they have the death penalty in Oregon?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In November 2011, Governor John Kitzhaber announced a moratorium on executions in Oregon, canceling a planned execution and ordering a review of the death penalty system in the state. Kitzhaber's successor, Governor Kate Brown, affirmed her commitment to the moratorium.

  15. 11515.

    Is it legal to have a gun in Florida?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Florida is considered accommodating to guns, by national standards. There are 56 laws relating to owning, transporting, and using guns.

  16. 11516.

    Were there helicopters in the Second World War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Autogyros and helicopters were used during World War II. List includes prototypes.

  17. 11517.

    Did Civil War come out before Age of Ultron?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The film is set one year after the events of Avengers: Age of Ultron. Captain America: Civil War introduces Tom Holland as Peter Parker / Spider-Man and Chadwick Boseman as T'Challa / Black Panther to the MCU, who appear in solo films in 2017 and 2018, respectively.

  18. 11518.

    Does Christina die in The Book of Henry?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Susan slips away from the talent show and puts the plan into motion. As she is about to pull the trigger, however, she realizes that Henry's plan, though ingenious, is the construct of a child, and that she must act as an adult.

  19. 11519.

    Does Disney World change the Haunted Mansion for Christmas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Haunted Mansion Holiday, also known as Haunted Mansion Holiday Nightmare, is a seasonal overlay of the Haunted Mansion attraction at Disneyland and Tokyo Disneyland that blends the settings and characters of the original Haunted Mansion with those of Tim Burton's 1993 film The Nightmare Before Christmas. Taking inspiration from ``The Night Before Christmas'', the attraction retells the story of Ja

  20. 11520.

    Is force majeure the same as an act of God?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Force majeure) -- or vis major (Latin) -- meaning ``superior force'', also known as cas fortuit (French) or casus fortuitus (Latin) ``chance occurrence, unavoidable accident'', is a common clause in contracts that essentially frees both parties from liability or obligation when an extraordinary event or circumstance beyond the control of the parties, such as a war, strike, riot, crime, or an event

  21. 11521.

    Is Star Wars: The Last Jedi the last Star Wars movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Star Wars: The Last Jedi (also known as Star Wars: Episode VIII -- The Last Jedi) is a 2017 American epic space opera film written and directed by Rian Johnson. It is the second installment of the Star Wars sequel trilogy and the eighth main installment of the Star Wars franchise, following Star Wars: The Force Awakens (2015).

  22. 11522.

    Is the Tower of Terror in Magic Kingdom?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Twilight Zone Tower of Terror, also known as Tower of Terror, is an accelerated drop tower dark ride located at Disney's Hollywood Studios, Tokyo DisneySea, Walt Disney Studios Park, and formerly located at Disney California Adventure Park. Except for the Tokyo DisneySea version, the attractions are inspired by Rod Serling's anthology television series, The Twilight Zone, and take place in the

  23. 11523.

    Is Gulf War syndrome the same as PTSD?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Gulf War syndrome, officially known as Gulf War illness, Gulf War illnesses and chronic multisymptom illness, is a chronic and multisymptomatic disorder affecting returning military veterans and civilian workers of the 1990--91 Gulf War. A wide range of acute and chronic symptoms have been linked to it, including fatigue, muscle pain, cognitive problems, rashes and diarrhea.

  24. 11524.

    Are bounty hunters allowed to carry a gun?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    When undertaking arrest warrants, agents may wear bullet-resistant vests, badges, and other clothing bearing the inscription ``bail enforcement agent'' or similar titles. Many agents also use two-way radios to communicate with each other.

  25. 11525.

    Is there a part two to Avengers: Infinity War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The film was announced in October 2014 as Avengers: Infinity War -- Part 1. The Russo brothers came on board to direct in April 2015 and by May, Markus and McFeely had signed on to write the script for the film, which drew inspiration from Jim Starlin's 1991 The Infinity Gauntlet comic and Jonathan Hickman's 2013 Infinity comic.

  26. 11526.

    Is Disney World building a Star Wars land?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Star Wars: Galaxy's Edge is an upcoming Star Wars-themed area being developed at both Disneyland Park at the Disneyland Resort in Anaheim, California, as well as Disney's Hollywood Studios at Walt Disney World in Bay Lake, Florida. The Star Wars-themed area, or ``land,'' at each park will encompass 14 acres.

  27. 11527.

    Is World War Z based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Despite being the draft that got the film green-lit, Straczynski's script was tossed aside. Production was to begin at the start of 2009, but was delayed while the script was completely re-written by Matthew Michael Carnahan to set the film in the present, leaving behind much of the book's premise to make it more of an action film.

  28. 11528.

    Is there an end credits scene in Infinity War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Additionally, several other actors reprise their MCU roles: Danai Gurira as Okoye, the head of the Dora Milaje; Letitia Wright as T'Challa's sister Shuri; William Hurt as Thaddeus Ross, the U.S. Secretary of State; Kerry Condon as the voice of Stark's A.I.

  29. 11529.

    Does treason carry the death penalty in England?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Since the Crime and Disorder Act 1998 became law, the maximum sentence for treason in the UK has been life imprisonment.

  30. 11530.

    Is there anything at the end of Infinity War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Additionally, several other actors reprise their MCU roles: Danai Gurira as Okoye, the head of the Dora Milaje; Letitia Wright as T'Challa's sister Shuri; William Hurt as Thaddeus Ross, the U.S. Secretary of State; Kerry Condon as the voice of Stark's A.I.

  31. 11531.

    Can I buy a gun without a license in South Africa?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In South Africa, citizens or permanent residents who wish to own firearms are required to obtain a licence.

  32. 11532.

    Does the word evangelism appear in the Bible?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Christian groups who encourage evangelism are sometimes known as evangelistic or evangelist. The scriptures do not use the word evangelism, but evangelist is used in (the translations of) Acts 21:8, Ephesians 4:11, and 2 Timothy 4:5.

  33. 11533.

    Were Homer's Iliad and Odyssey an account of the Persian Wars?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In Greek mythology, the Trojan War was waged against the city of Troy by the Achaeans (Greeks) after Paris of Troy took Helen from her husband Menelaus, king of Sparta. The war is one of the most important events in Greek mythology and has been narrated through many works of Greek literature, most notably through Homer's Iliad.

  34. 11534.

    Can you own a firearm in New York?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    New York state law does not require a license to own or possess long guns, but does require a permit to legally possess or own a pistol. However, all firearms must comply with the NY SAFE Act, which bans guns considered ``assault weapons'' from ownership by private citizens, unless they were owned prior to the ban.

  35. 11535.

    Can first cousins get married in the Catholic Church?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In Roman Catholicism, all marriages more distant than first-cousin marriages are allowed, and first-cousin marriages can be contracted with a dispensation. This was not always the case, however: the Catholic Church has gone through several phases in kinship prohibitions.

  36. 11536.

    Is it legal to have a gun in your car in Texas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Gov. Perry also signed H.B.

  37. 11537.

    Is the Book of Ezra in the Bible?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Book of Ezra is a book of the Hebrew Bible; which formerly included the Book of Nehemiah in a single book, commonly distinguished in scholarship as Ezra--Nehemiah. The two became separated with the first printed rabbinic bibles of the early 16th century, following late medieval Latin Christian tradition.

  38. 11538.

    Do you need a license for airsoft guns in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There are currently certain restrictions on the possession of airsoft replicas, which came in with the introduction of the ASBA (Anti-Social Behaviour Act 2003) Amendments, prohibiting the possession of any firearms replica in a public place without good cause (to be concealed in a gun case or container only, not to be left in view of public at any time).

  39. 11539.

    Is there a Republican majority in the Senate?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The One Hundred Fifteenth United States Congress is the current meeting of the legislative branch of the United States federal government, composed of the Senate and the House of Representatives. It meets in Washington, D.C.

  40. 11540.

    Did Man o' War win the Kentucky Derby?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Man o' War was not entered in the 1920 Kentucky Derby because his owner, Samuel Riddle, did not believe in racing at the distance of 10 furlongs so early in a young horse's career. Instead, Man o' War made his three-year-old debut in the Preakness Stakes where he defeated Upset by ​1 ⁄ lengths.

  41. 11541.

    Does the Bible say Jesus walked on water?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Jesus walking on water is one of the miracles of Jesus recounted in the New Testament. There are accounts of this event in the gospels of Matthew, Mark, and John, but is not included in the Gospel of Luke.

  42. 11542.

    Was West Virginia a Confederate state in the Civil War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The U.S. state of West Virginia was formed out of western Virginia and added to the Union as a direct result of the American Civil War (see History of West Virginia), in which it became the only state to declare its independence from the Confederacy.

  43. 11543.

    Amun, the god of Thebes, Egypt, was represented as goat-headed.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  44. 11544.

    Luke and his sister Leia, the famous characters from Star Wars, were secretly hidden from their father, but not from the Emperor.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  45. 11545.

    Is the Serenity Prayer in the Bible?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Niebuhr, who first wrote the prayer for a sermon at Heath Evangelical Union Church in Heath, Massachusetts, used it widely in sermons as early as 1934 and first published it in 1951 in a magazine column. The prayer spread through Niebuhr's sermons and church groups in the 1930s and 1940s and was adopted and popularized by Alcoholics Anonymous and other twelve-step programs.

  46. 11546.

    Is there a gun permit for all states?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Firearm owners are subject to the firearm laws of the state they are in, and not exclusively their state of residence. Reciprocity between states exists in certain situations, such as with regard to concealed carry permits.

  47. 11547.

    Is the Tommy gun a submachine gun?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Thompson submachine gun is an American submachine gun, invented by John T. Thompson in 1918, that became infamous during the Prohibition era, becoming a signature weapon of various police syndicates in the United States.

  48. 11548.

    Was there a draft in the Revolutionary War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Conscription in the United States, commonly known as the draft, has been employed by the federal government of the United States in five conflicts: the American Revolution, the American Civil War, World War I, World War II, and the Cold War (including both the Korean War and the Vietnam War). The third incarnation of the draft came into being in 1940 through the Selective Training and Service Act.

  49. 11549.

    The official currency of Israel is the New Israeli sheqel (NIS).

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  50. 11550.

    Is the saying 'This too shall pass' in the Bible?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    ``This too shall pass'' (Persian: این نیز بگذرد‎, translit. īn nīz bogzarad, Hebrew: גַּם זֶה יַעֲבֹר‏‎, translit.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.