Discussly

True or False Questions — page 228

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 228 of 234
  1. 11351.

    Did Machine Gun Kelly play in Beyond the Lights?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Beyond the Lights is a 2014 American romantic drama film directed and written by Gina Prince-Bythewood. The film stars Gugu Mbatha-Raw, Minnie Driver, Nate Parker, Danny Glover, and rapper Machine Gun Kelly.

  2. 11352.

    Did they have Gatling guns in the Civil War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Gatling gun is one of the best-known early rapid-fire spring loaded, hand cranked weapons and a forerunner of the modern machine gun and rotary cannon. Invented by Richard Gatling, it saw occasional use by the Union forces during the American Civil War in the 1860s, which was the first time it was employed in combat.

  3. 11353.

    Has Part 2 of Infinity War been filmed?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Both films were shot back-to-back at Pinewood Atlanta Studios in Fayette County, Georgia. Production of Infinity War began on January 23, and concluded on July 14, 2017, with additional filming in Scotland, England, the Downtown Atlanta area, and New York City.

  4. 11354.

    Is a background check required to buy a gun at a gun show?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Federal law requires background checks for commercial gun sales, but an exemption exists for private-party sales whereby ``Any person may sell a firearm to an unlicensed resident of the State where he resides as long as he does not know or have reasonable cause to believe the person is prohibited from receiving or possessing firearms under Federal law.'' Under federal law, private-party sellers ar

  5. 11355.

    Does separation of church and state apply to public schools?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 1962, the Supreme Court addressed the issue of officially sponsored prayer or religious recitations in public schools. In Engel v.

  6. 11356.

    Is Star Wars: Rogue One part of the trilogy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Rogue One is the first film in the Star Wars Anthology series, a series of stand-alone spin-off films in the Star Wars franchise. Kathleen Kennedy explained that the stand-alone films would not cross over with the films of the sequel trilogy, stating:

  7. 11357.

    Was there a draft in World War 1?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Selective Service Act or Selective Draft Act (Pub.L. 65--12, 40 Stat.

  8. 11358.

    During World War II, no Axis troops landed on any of the 48 American states.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  9. 11359.

    Does a Jack beat a King in War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    War is a card game typically involving two players. It uses a standard French playing card deck.

  10. 11360.

    Was there a draft for the American Civil War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Enrollment Act, 12 Stat. 731, enacted March 3, 1863, also known as the Civil War Military Draft Act, was a legislation passed by the United States Congress during the American Civil War to provide fresh manpower for the Union Army.

  11. 11361.

    Did Christine and the Phantom have a son?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Later, the freak show trio takes Gustave to meet the Phantom in the Aerie, where the boy is enthralled by the many curious inventions and creations on display. When Gustave plays a haunting melody of his own composition on the piano, the Phantom is once again reminded of his one night with Christine and he is struck by the possibility that this musically gifted child could actually be his son (``B

  12. 11362.

    Does an ace beat a queen in War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The deck is divided evenly among the players, giving each a down stack. In unison, each player reveals the top card of their deck--this is a ``battle''--and the player with the higher card takes both of the cards played and moves them to their stack.

  13. 11363.

    Is there capital punishment in the state of Florida?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Capital punishment is a legal penalty in the U.S. state of Florida.

  14. 11364.

    Is there an English version of the Quran?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Quran has been translated into English many times. The first few translations were made in the 17th and 19th centuries, but the majority were produced in the 20th.

  15. 11365.

    Is the Easy-to-Read Version of the Bible accurate?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The ERV uses the Biblia Hebraica Stuttgartensia (1984) as its Old Testament text with some readings from the Dead Sea Scrolls. Also, it follows the Septuagint when its readings are considered more accurate.

  16. 11366.

    Martha Schuler from Lindheim, Germany was arrested, imprisoned, tortured and eventually burned for witchcraft In 1364.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  17. 11367.

    Do you have to have a gun license to go to the gun range?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Typically, no license or advanced training beyond just firearm familiarization (for rentals) and range rules familiarization is usually required for using a shooting range in the United States; the only common requirement is that the shooter must be at least 18 or 21 years old (or have a legal guardian present), and must sign a waiver prior to shooting.

  18. 11368.

    Did the Japanese bomb Australia during World War II?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Due to Australia's geographic position there were relatively few attacks on Australia during World War II. Axis surface raiders and submarines periodically attacked shipping in Australian waters from 1940 to early 1945 and Japanese aircraft bombed towns and airfields in Northern Australia on 97 occasions during 1942 and 1943.

  19. 11369.

    The Baháí Faith is a monotheistic religion founded in Persia.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  20. 11370.

    George Lucas directed all episodes of the first trilogy of Star Wars.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  21. 11371.

    The war movie Black Hawk Down depicts the Battle of Mogadishu.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  22. 11372.

    Was the U.S. part of World War I?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United States declared war on Germany on April 6, 1917, over 2​⁄ years after World War I started. A ceasefire and Armistice was declared on November 11, 1918.

  23. 11373.

    Christopher Marlowe was a representative of English Renaissance theatre.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  24. 11374.

    Was the American War of Independence a revolution?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The American Revolutionary War (1775--1783), also known as the American War of Independence, was an 18th-century war between Great Britain and its Thirteen Colonies (allied with France) which declared independence as the United States of America.

  25. 11375.

    Does Natasha marry Pierre in War and Peace?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    After the French forces depart Moscow, Natasha again meets Andrei's sister Marya and together they nurse Andrei until he dies. They are reunited with Pierre, whose estranged wife Helene has died.

  26. 11376.

    Does God of War take place after God of War III?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    God of War is an action-adventure video game developed by Santa Monica Studio and published by Sony Interactive Entertainment (SIE). Released on April 20, 2018, for the PlayStation 4 (PS4) console, it is the eighth installment in the God of War series, the eighth chronologically, and the sequel to 2010's God of War III.

  27. 11377.

    Is there anyone alive from World War I?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    This is a list of the last World War I veterans to die by country. The last living veteran of World War I (28 July 1914 -- 11 November 1918) was Florence Green, a British citizen who served in the Allied armed forces, and who died 4 February 2012, aged 110.

  28. 11378.

    Can a bar owner carry a gun in Texas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    There is no legal statute specifically prohibiting the carry of a firearm other than a handgun (pre-1899 black powder weapons, and replicas of such, are not legally firearms in Texas). However, if the firearm is displayed in a manner ``calculated to cause alarm,'' then it is ``disorderly conduct''.

  29. 11379.

    Was guerrilla warfare used in the Civil War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Guerrilla warfare in the American Civil War followed the same general patterns of irregular warfare conducted in 19th century Europe. Structurally, they can be divided into three different types of operations--the so-called 'People's War', 'partisan warfare', and 'raiding warfare'.

  30. 11380.

    Has Sevendust's 'All I See Is War' leaked?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On a podcast, drummer Morgan Rose revealed the name of their 2018 release as All I See Is War. The album was released on May 11, 2018.

  31. 11381.

    Does the president need Congress to declare war?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The War Powers Resolution (also known as the War Powers Resolution of 1973 or the War Powers Act) (50 U.S.C. 1541--1548) is a federal law intended to check the president's power to commit the United States to an armed conflict without the consent of the U.S.

  32. 11382.

    Does the First Amendment say separation of church and state?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    ``Separation of church and state'' is paraphrased from Thomas Jefferson and used by others in expressing an understanding of the intent and function of the Establishment Clause and Free Exercise Clause of the First Amendment to the Constitution of the United States which reads: ``Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof...''

  33. 11383.

    George Washington and Thomas Jefferson are known to have grown marijuana.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  34. 11384.

    Is It's a Wonderful Life a Christmas movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    It's a Wonderful Life is a 1946 American Christmas fantasy comedy-drama film produced and directed by Frank Capra, based on the short story and booklet The Greatest Gift, which Philip Van Doren Stern wrote in 1939 and published privately in 1945.

  35. 11385.

    Was most of the Civil War fought on Confederate soil?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Union and Confederacy quickly raised volunteer and conscription armies that fought mostly in the South over the course of four years. The Union finally won the war when General Robert E.

  36. 11386.

    Was the Food, Drug, and Cosmetic Act successful?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United States Federal Food, Drug, and Cosmetic Act (abbreviated as FFDCA, FDCA, or FD&C), is a set of laws passed by Congress in 1938 giving authority to the U.S. Food and Drug Administration (FDA) to oversee the safety of food, drugs, and cosmetics.

  37. 11387.

    Did the Japanese attack Australia in World War II?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The first air raid on Australia occurred on 19 February 1942 when Darwin was attacked by 242 Japanese aircraft. At least 235 people were killed in the raid.

  38. 11388.

    Is White Christmas a sequel to Holiday Inn?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The success of the song ``White Christmas'' eventually led to another film based on the song, White Christmas (1954), which starred Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney, and Vera-Ellen. It was an extremely loose remake of Holiday Inn, with a plot again involving an inn, but otherwise different from the earlier film.

  39. 11389.

    Do you need to own a gun to go to a shooting range?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There are shooting ranges in the United States open to the public, both indoor and outdoor. Both privately owned firearms or those rented from the shooting range may be used, depending on the range rules set by the owner.

  40. 11390.

    Can a 14-year-old shoot a gun at a shooting range?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Typically, no license or advanced training beyond just firearm familiarization (for rentals) and range rules familiarization is usually required for using a shooting range in the United States; the only common requirement is that the shooter must be at least 18 or 21 years old (or have a legal guardian present), and must sign a waiver prior to shooting.

  41. 11391.

    Is a D&C procedure the same as an abortion?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Dilation (or dilatation) and curettage (D&C) refers to the dilation of the cervix and surgical removal of part of the lining of the uterus and/or contents of the uterus by scraping and scooping (curettage). It is a therapeutic gynecological procedure as well as the most often used method of first trimester miscarriage or abortion.

  42. 11392.

    Are the Congo and the Democratic Republic of the Congo the same country?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Republic of the Congo (French: République du Congo), also known as the Congo-Brazzaville, the Congo Republic or simply the Congo, is a country in Central Africa. It is bordered by five countries: Gabon and the Atlantic Ocean to the west; Cameroon to the northwest; the Central African Republic to the northeast; the Democratic Republic of the Congo to the east and south; and the Angolan exclave

  43. 11393.

    Is Jarvis Christian College a 4-year school?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Jarvis Christian College (JCC) is an independent four year, historically black college located in unincorporated Wood County, Texas, and affiliated with the Disciples of Christ. Founded in 1912, the institution is currently headed by President Dr.

  44. 11394.

    Do you need a gun to go to the gun range?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There are shooting ranges in the United States open to the public, both indoor and outdoor. Both privately owned firearms or those rented from the shooting range may be used, depending on the range rules set by the owner.

  45. 11395.

    Is God of War a sequel to God of War III?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    God of War is an action-adventure video game developed by Santa Monica Studio and published by Sony Interactive Entertainment (SIE). Released on April 20, 2018, for the PlayStation 4 (PS4) console, it is the eighth installment in the God of War series, the eighth chronologically, and the sequel to 2010's God of War III.

  46. 11396.

    Can you carry a loaded gun in Washington State?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As a general rule, a person may legally open-carry in Washington state in any place it is legal to possess a loaded handgun, as long as it does not manifest ``an intent to intimidate another or (warrant) alarm for the safety of other persons.'' To open-carry a handgun in a vehicle (e.g, car, bus, etc...) a person must have a valid concealed pistol license. The county sheriff or city police chief s

  47. 11397.

    Was there a world war before World War I?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A world war is a large-scale war involving many of the countries of the world or many of the most powerful and populous ones. World wars span multiple countries on multiple continents, with battles fought in many theaters.

  48. 11398.

    Can I carry a gun in New Mexico?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    New Mexico is a Shall-Issue state for the concealed carry of handguns, and permits the open carry of loaded firearms without a permit. A New Mexico Concealed Handgun License (CHL) is required by in-state residents to carry in a concealed manner a loaded handgun while on foot.

  49. 11399.

    Are the Church of England and the Anglican Church the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Church of England (C of E) is the state church of England. The Archbishop of Canterbury (currently Justin Welby) is the most senior cleric, although the monarch is the supreme governor.

  50. 11400.

    Is there a next part of Avengers: Infinity War?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The untitled Avengers film, colloquially referred to as Avengers 4, is an upcoming American superhero film based on the Marvel Comics superhero team the Avengers, produced by Marvel Studios and distributed by Walt Disney Studios Motion Pictures. It is intended to be the direct sequel to 2018's Avengers: Infinity War, as well as the sequel to 2012's Marvel's The Avengers and 2015's Avengers: Age of

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.