Discussly

True or False Questions — page 211

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 211 of 234
  1. 10501.

    Does the bomb go off in Grey's Anatomy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Dr. Bailey is in labor, and without her husband Tucker Jones by her side, she refuses to push so she can give birth.

  2. 10502.

    Is there no speed limit on the Autobahn?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    General speed limits in Germany are set by the federal government. All limits are multiples of 5 km/h.

  3. 10503.

    Does Meredith have a baby in Grey's Anatomy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Meredith moves to the completed dream home and sells her house to Alex, who purchases it as the only true home he's ever known. He continues Meredith's tradition of keeping the house open to any ``strays'' needing a home.

  4. 10504.

    Tom Cruises real name was Thomas Cruise.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  5. 10505.

    Is there a full version of 'Birthday Cake' by Rihanna?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``Birthday Cake'' is a song by Barbadian recording artist Rihanna, from her sixth studio album, Talk That Talk (2011). After it leaked onto the internet, fans expressed interest in the track being included on Talk That Talk, but it was later revealed that the 1:18 (one minute, 18 seconds) length that leaked was in fact the final cut and was not being considered for inclusion on the album.

  6. 10506.

    Does the roof open at U.S. Bank Stadium?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    It is the first fixed-roof stadium built in the NFL since Ford Field in Detroit, which opened in 2002. As of March 2015, the overall budget was estimated to be $1.061 billion, with $348 million from the state of Minnesota, $150 million from the city of Minneapolis, and $551 million from the team and private contributions.

  7. 10507.

    Does hitting the post count as a shot on goal?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Shots that sail wide or high of the net, and shots that hit the goalpost or crossbar, are not counted as shots on goal; they are counted as 'missed shots'. Additionally, if a goaltender stops a puck that is going wide or high anyway, it is recorded as a 'missed shot'.

  8. 10508.

    Can an arrector pili muscle change the surface area of your skin?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Contraction of the muscles has a number of different purposes. Its principal function in the majority of mammals is to provide insulation: air becomes trapped between the erect hairs, helping the animal retain heat.

  9. 10509.

    Are research and the scientific method related to one another?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The question can refer to the explanation of a specific observation, as in ``Why is the sky blue?'' but can also be open-ended, as in ``How can I design a drug to cure this particular disease?'' This stage frequently involves finding and evaluating evidence from previous experiments, personal scientific observations or assertions, as well as the work of other scientists. If the answer is already k

  10. 10510.

    Does the House need to confirm a Supreme Court justice?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The appointment and confirmation of Justices to the Supreme Court of the United States involves several steps set forth by the United States Constitution, which have been further refined and developed by decades of tradition. Candidates are nominated by the President of the United States and must face a series of hearings in which both the nominee and other witnesses make statements and answer que

  11. 10511.

    Can a person be born with one testicle?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Cryptorchidism is the absence of one or both testes from the scrotum. The word is from the Greek κρυπτός, kryptos, meaning hidden ὄρχις, orchis, meaning testicle.

  12. 10512.

    Did Carmelo Anthony go to the Western Conference finals?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Nuggets finished the 2007--08 season with exactly 50 wins (50--32 overall record, tied for the third-best all-time Nuggets record since the team officially joined the NBA in 1976), following a 120--111 home victory over the Memphis Grizzlies in the last game of the season. It was the first time since the 1987--88 NBA season that the Nuggets finished with at least 50 wins in a season.

  13. 10513.

    Mackenzie Phillips who plays the oldest daughter Julie on the hit show One Day at a Time is related to the founder of the 60s band The Mamas and the Papas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  14. 10514.

    Is Puget Sound part of the Pacific Ocean?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Puget Sound /ˈpjuːdʒɪt/ is a sound along the northwestern coast of the U.S. state of Washington, an inlet of the Pacific Ocean, and part of the Salish Sea.

  15. 10515.

    Are there any de Havilland Mosquitoes still flying?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The de Havilland Mosquito is a British two-engine multi-role combat aircraft used by the Royal Air Force and other Allied air forces during World War II. Of the 7,781 planes built, 30 survive today, three of which are airworthy.

  16. 10516.

    Is the left ring finger connected to your heart?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Vena amoris is a Latin name meaning, literally, ``vein of love''. Traditional belief established that this vein ran directly from the fourth finger of the left hand to the heart.

  17. 10517.

    Is the road from Cairns to Normanton sealed?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Gulf Developmental Road links the Cairns and Normanton regions in northern Queensland, Australia. It is the only sealed (asphalt) road linking these two regions.

  18. 10518.

    Is any part of the Yukon in Alaska?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Yukon is in the northwestern corner of Canada and is bordered by Alaska and the Northwest Territories. The sparsely populated territory abounds with natural scenic beauty, with snowmelt lakes and perennial white-capped mountains, including many of Canada's highest mountains.

  19. 10519.

    Is it legal to conceal carry in Las Vegas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Nevada is a ``shall issue'' state for concealed carry. The county sheriff shall issue a concealed firearms permit to applicants who qualify under state and federal law, who submit an application in accordance with the provisions of section NRS 202.3657.

  20. 10520.

    The Australian slang term for a toilet is bunny.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  21. 10521.

    Did the Berlin Wall completely surround West Berlin?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Berlin Wall ( listen)) was a guarded concrete barrier that physically and ideologically divided Berlin from 1961 to 1989. Constructed by the German Democratic Republic (GDR, East Germany), starting on 13 August 1961, the Wall cut off (by land) West Berlin from virtually all of surrounding East Germany and East Berlin until government officials opened it in November 1989.

  22. 10522.

    The Uape Indians, who live in the Amazon, mix the ashes of their cremated relatives with alcohol, then all members of the family drink the mix.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  23. 10523.

    Does I Am Number Four have a sequel?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In 2011, screenwriter Noxon told Collider.com that plans for an imminent sequel were shelved due to the disappointing performance of the first installment at the box office.

  24. 10524.

    Is Buy Buy Baby connected to Bed Bath & Beyond?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The chain was founded in 1996 by brothers Richard and Jeffrey Feinstein. It consisted of eight stores when it was acquired by Bed Bath & Beyond in 2007.

  25. 10525.

    Is a Boston Terrier a small breed dog?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Boston Terrier is a breed of dog originating in the United States of America. This ``American Gentleman'' was accepted in 1893 by the American Kennel Club as a non-sporting breed.

  26. 10526.

    Did Russell Crowe ever win an Academy Award?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Russell Ira Crowe (born 7 April 1964) is an actor, film producer and musician. Although a New Zealand citizen, he has lived most of his life in Australia.

  27. 10527.

    Is tomato puree the same as tomato sauce?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Tomato purée is a thick liquid made by cooking and straining tomatoes. The difference between tomato paste, tomato purée, and tomato sauce is consistency; tomato puree has a thicker consistency and a deeper flavour than sauce.

  28. 10528.

    Does every place on Earth get the same amount of sunlight?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Sunshine duration follows a general geographic pattern: dry areas in the subtropical latitudes have the highest sunshine values, because these are the locations of the eastern sides of the subtropical high pressure systems, associated with the large-scale descent of air from the upper-level tropopause. Many of the world's driest climates are found adjacent to the eastern sides of the subtropical h

  29. 10529.

    Is Dulles Airport the same as Reagan Airport?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Reagan National has United States immigration and customs facilities only for business jet traffic; the only scheduled international flights allowed to land at the airport are those from airports with U.S. Customs and Border Protection preclearance facilities.

  30. 10530.

    Are bats the only mammal that can fly?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Bats are mammals of the order Chiroptera; with their forelimbs adapted as wings, they are the only mammals naturally capable of true and sustained flight. Bats are more manoeuvrable than birds, flying with their very long spread-out digits covered with a thin membrane or patagium.

  31. 10531.

    Has a city ever won all championships in one year?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    All four of Philadelphia's major professional sports teams played in the championship game or series, in their respective sports, following the 1980 season: The 1980 Philadelphia Phillies won the World Series, while the 1980 Philadelphia Eagles lost Super Bowl XV, the 1979-80 Philadelphia 76ers lost the NBA Finals, and the 1979-80 Philadelphia Flyers lost the Stanley Cup Finals.

  32. 10532.

    Is the pink dog in Blue's Clues a boy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Magenta is Blue's best friend, who is identical to her with the exception of a magenta fur coat. She is frequently seen amongst Blue's classmates and visited Blue's home for a play-date in one episode.

  33. 10533.

    Is the United States part of the EU?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Relations between the United States of America (US) and the European Union (EU) are the bilateral relations between that country and the supranational organization. The US and EU have been interacting for more than sixty years.

  34. 10534.

    Cucumbers are usually more than 90% water.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  35. 10535.

    Is there a monthly fee for Google Voice?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Google Voice provides a U.S. telephone number, chosen by the user from available numbers in selected area codes, free of charge to each user account.

  36. 10536.

    Are the Appalachian Mountains the same as the Smoky Mountains?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Great Smoky Mountains are a mountain range rising along the Tennessee--North Carolina border in the southeastern United States. They are a subrange of the Appalachian Mountains, and form part of the Blue Ridge Physiographic Province.

  37. 10537.

    Can you become a citizen of multiple countries?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Multiple citizenship, dual citizenship, multiple nationality, or dual nationality is a person's citizenship status, in which a person is concurrently regarded as a citizen of more than one state under the laws of those states. There is no international convention which determines the nationality or citizen status of a person.

  38. 10538.

    Could you survive jumping off the Golden Gate Bridge?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The four-second fall from the Golden Gate Bridge sends a person plunging 245 feet (75 m) at 75 miles per hour to hit the waters of the San Francisco Bay ``with the force of a speeding truck meeting a concrete building.'' Jumping off the bridge holds a 98 percent fatality rate; As of 2005, it is estimated that 26 people have survived after jumping. Some die instantly from internal injuries, while o

  39. 10539.

    Is Grey's Anatomy filmed at a real hospital?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    But, the hospital used for most other exterior and a few interior shots is not in Seattle; these scenes are shot at the VA Sepulveda Ambulatory Care Center in North Hills, California, and occasional shots from an interior walkway above the lobby show dry California mountains in the distance. The exterior of Meredith Grey's house, also known as the Intern House, is real.

  40. 10540.

    Is CCR in the Rock and Roll Hall of Fame?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The group disbanded acrimoniously in late 1972 after four years of chart-topping success. Tom Fogerty had officially left the previous year, and his brother John was at odds with the remaining members over matters of business and artistic control, all of which resulted in subsequent lawsuits among the former bandmates.

  41. 10541.

    Is 6th Avenue the same as Avenue of the Americas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Sixth Avenue -- officially Avenue of the Americas, although this name is seldom used by New Yorkers -- is a major thoroughfare in New York City's borough of Manhattan, on which traffic runs northbound, or ``uptown''. It is commercial for much of its length.

  42. 10542.

    Is Chitty Chitty Bang Bang just a story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Chitty Chitty Bang Bang is a 1968 British musical adventure fantasy film, directed by Ken Hughes and written by Roald Dahl and Hughes, loosely based on Ian Fleming's 1964 novel Chitty-Chitty-Bang-Bang: The Magical Car. The film stars Dick Van Dyke, Sally Ann Howes, Adrian Hall, Heather Ripley, Lionel Jeffries, James Robertson Justice, Robert Helpmann and Gert Fröbe.

  43. 10543.

    Can an Xbox 360 disc work on an Xbox One?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    During Microsoft's E3 2015 press conference on June 15, 2015, Microsoft announced plans to introduce Xbox 360 backward compatibility on the Xbox One at no additional cost. Supported Xbox 360 games will run within an emulator and have access to certain Xbox One features, such as recording and broadcasting gameplay.

  44. 10544.

    Humans are the only species that make love face-to-face.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  45. 10545.

    Is a divisor the same as a factor?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In mathematics, a divisor of an integer n (\displaystyle n) , also called a factor of n (\displaystyle n) , is an integer m (\displaystyle m) that may be multiplied by some integer to produce n (\displaystyle n) . In this case, one also says that n (\displaystyle n) is a multiple of m .

  46. 10546.

    Can you go to jail for civil contempt of court?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A finding of being in contempt of court may result from a failure to obey a lawful order of a court, showing disrespect for the judge, disruption of the proceedings through poor behavior, or publication of material or non-disclosure of material, which in doing so is deemed likely to jeopardize a fair trial. A judge may impose sanctions such as a fine or jail for someone found guilty of contempt of

  47. 10547.

    Is the Coast Guard part of the Army?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The United States Coast Guard (USCG) is a branch of the United States Armed Forces and one of the country's seven uniformed services. The Coast Guard is a maritime, military, multi-mission service unique among the U.S.

  48. 10548.

    Is You've Got Mail based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    You've Got Mail is based on the 1937 Hungarian play Parfumerie by Miklós László and its adaptations. Parfumerie was later remade as The Shop Around the Corner, a 1940 film by Ernst Lubitsch, which in 1949 was adapted as a movie musical, In the Good Old Summertime by Robert Z.

  49. 10549.

    Is Thousand Island dressing the same as French dressing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    When University of Wisconsin sociologist Michael Bell and his graduate students attempted to determine the origin of Thousand Island dressing in 2010, they found that the story differed among villages and islands in the Thousand Islands region. They discovered the existence of a third origin story in which the original recipe was based upon French dressing, which is supported by a recipe published

  50. 10550.

    Is 100 million the same as 1 billion?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    1,000,000,000 (one billion, short scale; one thousand million or milliard, yard, long scale) is the natural number following 999,999,999 and preceding 1,000,000,001. One billion can also be written as b or bn.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.