Discussly

True or False Questions — page 198

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 198 of 234
  1. 9851.

    Is Cabo and Cabo San Lucas the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Cabo San Lucas, Cape Saint Luke), commonly called Cabo in English, is a resort city at the southern tip of the Baja California Peninsula, in the Mexican state of Baja California Sur. As of 2015, the population of the city was 81,111 inhabitants.

  2. 9852.

    Is the iPhone SE before the iPhone 6?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The previous major redesign of the iPhone, the 4.7-inch iPhone 6 and 5.5-inch iPhone 6 Plus, resulted in larger screen sizes. However a significant number of customers still preferred the 4-inch screen size of the iPhone 5 and 5S.

  3. 9853.

    Is Geek Squad only for Best Buy products?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In 2007, Geek Squad officially added Magnolia Home Theater installation teams as well as Best Buy Mobile Installers to the Geek Squad brand. The change was titled, ``Total Services'' and was aimed towards the combination of major Best Buy services into one cohesive unit.

  4. 9854.

    Is Fist of Fury and Chinese Connection the same movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Fist of Fury (also known as The Chinese Connection) is a 1972 Hong Kong martial arts film directed by Lo Wei, starring Bruce Lee in his second major role after The Big Boss (1971). Lee plays Chen Zhen, a student of Huo Yuanjia, who fights to defend the honor of the Chinese in the face of foreign aggression, and to bring to justice those responsible for his master's death.

  5. 9855.

    Actor Peter Graves is the older brother of James Arness, popular for portraying Marshal Matt Dillon on the drama series Gunsmoke.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  6. 9856.

    The word phobia is of Latin origin.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  7. 9857.

    Is there actually a pink lake in Australia?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Lake Hillier is a saline lake on the edge of Middle Island, the largest of the islands and islets that make up the Recherche Archipelago in the Goldfields-Esperance region, off the south coast of Western Australia. It is particularly notable for its pink colour.

  8. 9858.

    Have the White Sox won a World Series?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 2005 World Series was the championship series of Major League Baseball's (MLB) 2005 season. The 101st edition of the World Series, it was a best-of-seven playoff between the American League (AL) champion Chicago White Sox and the National League (NL) champion Houston Astros; the White Sox swept the Astros in four games, winning their third World Series championship and their first in 88 season

  9. 9859.

    Is the red kite a bird of prey?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The red kite (Milvus milvus) is a medium-large bird of prey in the family Accipitridae, which also includes many other diurnal raptors such as eagles, buzzards, and harriers. The species currently breeds in the Western Palearctic region of Europe and northwest Africa, though it formerly also occurred in northern Iran.

  10. 9860.

    Is it possible for an element to have different types of atoms?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The number of protons within the atom's nucleus is called atomic number and is equal to the number of electrons in the neutral (non-ionized) atom. Each atomic number identifies a specific element, but not the isotope; an atom of a given element may have a wide range in its number of neutrons.

  11. 9861.

    Did the Vikings win the Battle of Hastings?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Battle of Hastings was fought on 14 October 1066 between the Norman-French army of William, the Duke of Normandy, and an English army under the Anglo-Saxon King Harold Godwinson, beginning the Norman conquest of England. It took place approximately 7 miles (11 kilometres) northwest of Hastings, close to the present-day town of Battle, East Sussex, and was a decisive Norman victory.

  12. 9862.

    Can you own a semi-automatic rifle in Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Some magazines are prohibited regardless of the class of firearm to which the magazines are attached. As a general rule, under the Criminal Code, the maximum magazine capacity is five rounds for most magazines designed for rifles that shoot centre-fire in a semi-automatic fashion, or ten rounds for most handgun magazines.

  13. 9863.

    Are there nuclear power plants in New Zealand?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Under the New Zealand Nuclear Free Zone, Disarmament, and Arms Control Act 1987 territorial sea and land of New Zealand became nuclear free zones. The Act prohibits ``entry into the internal waters of New Zealand 12 n.

  14. 9864.

    Is Den Haag the same as The Hague?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Hague ( listen) or 's-Gravenhageˌɦaːɣə) ( listen)) is a city on the western coast of the Netherlands and the capital of the province of South Holland.

  15. 9865.

    Does any structure separate the abdominal cavity and pelvic cavity?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The ventral body cavity is a human body cavity that is in the anterior (front) aspect of the human body. It is made up of the thoracic cavity, and the abdominopelvic cavity.

  16. 9866.

    Is the Incredible Hulk part of the Avengers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The first film in the series was Iron Man (2008), which was distributed by Paramount Pictures. Paramount also distributed Iron Man 2 (2010), Thor (2011) and Captain America: The First Avenger (2011), while Universal Pictures distributed The Incredible Hulk (2008).

  17. 9867.

    Is World of Tanks the same as World of Tanks Blitz?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In May 2013, Wargaming announced World of Tanks Blitz, a mobile version of World of Tanks for tablets and smartphones using Windows 10, Android and iOS. The game allows 7v7 battles, as compared to the 15v15 battles on PC.

  18. 9868.

    Is Texas the biggest state in the U.S.?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Texas) is the second largest state in the United States by both area and population. Geographically located in the South Central region of the country, Texas shares borders with the U.S.

  19. 9869.

    Did the Bulls get swept by the Celtics?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Second-year player Michael Jordan put on a record-setting performance in Game 2 of the Bulls' first-round series against the Celtics, scoring 63 points in a 2-OT loss, which surpassed Elgin Baylor's 61-point performance from the 1962 NBA Finals and still stands as the NBA Playoff scoring record. Jordan averaged 43.7 points per game in the series, but was unable to prevent the Bulls from being swep

  20. 9870.

    Is a certification of birth the same as a birth certificate?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The actual record of birth is stored with a government agency. That agency will issue certified copies or representations of the original birth record upon request, which can be used to apply for government benefits, such as passports.

  21. 9871.

    Is there a Denmark in the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Denmark is a city in Bamberg County, South Carolina, United States. It is estimated that the population is at 3,397 currently (2018).

  22. 9872.

    Was the movie Shrek based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The book served as the basis for the popular Shrek film series over a decade after its publication.

  23. 9873.

    Fictional character Katniss Everdeen used tracker jackers to help her escape. Tracker jackers are a type of genetically modified wasps.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  24. 9874.

    Is there a sequel to Simon vs. the Homo Sapiens Agenda?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A sequel focusing on the character of Leah, titled Leah on the Offbeat, was released on April 24, 2018.

  25. 9875.

    Does the state of Georgia have a stand-your-ground law?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The states that have legislatively adopted stand-your-ground laws are Alabama, Alaska, Arizona, Florida, Georgia, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, Nevada, New Hampshire, North Carolina, Oklahoma, Pennsylvania, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, West Virginia and Wyoming.

  26. 9876.

    Can a U.S. citizen become a German citizen?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    German nationality law is the law governing the acquisition, transmission and loss of German citizenship. The law is based on a mixture of the principles of jus sanguinis and jus soli.

  27. 9877.

    Was The Green Mile nominated for any Oscars?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The film received positive reviews from critics, and was nominated for four Academy Awards: Best Picture, Best Supporting Actor for Michael Clarke Duncan, Best Sound, and Best Screenplay Based on Material Previously Produced or Published.

  28. 9878.

    Can a person transmit rabies to another person?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Transmission between humans is extremely rare, although it can happen through organ transplants, or through bites.

  29. 9879.

    Can you raise a wolf as a pet?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Wild wolves are sometimes kept as exotic pets, and in some rarer occasions, as working animals. Although closely related to domesticated dogs, wolves do not show the same tractability as dogs in living alongside humans, and generally, much more work is required in order to obtain the same amount of reliability.

  30. 9880.

    Can you drink in your car in Texas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    All previously opened containers of alcoholic beverages must be stored and transported in a vehicle's trunk or other storage to which the driver and or any passengers do not have access.

  31. 9881.

    Did the band go down with the Titanic?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The musicians of the RMS Titanic all perished when the ship sank in 1912. They played music, intending to calm the passengers, for as long as they possibly could, and all went down with the ship.

  32. 9882.

    The cobra is an emblem associated with the king, and kingdom of Lower Egypt.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  33. 9883.

    Can a U.S. citizen become a citizen of Denmark?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On December 18, 2014, Parliament passed a bill to allow Danish citizens to become foreign nationals without losing their Danish citizenship, and to allow foreign nationals to acquire Danish citizenship without renouncing their prior citizenship. A provision in the bill also allows former Danish nationals who lost their citizenship as a result of accepting another to reobtain Danish citizenship.

  34. 9884.

    Was Designated Survivor filmed in the White House?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The series is produced by ABC Studios and The Mark Gordon Company, and is filmed in Toronto, Ontario.

  35. 9885.

    Can you travel to Turkey with a French ID card?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Visitors of most nationalities must hold a passport valid for no less than 60 days beyond the duration of stay of their visa, e-Visa, visa exemption period, or residence permit. The Turkish Ministry of Foreign Affairs recommends visitors to hold a passport with at least six months of remaining validity.

  36. 9886.

    Has there ever been a hurricane named Natalie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On July 5, the ship California Star recorded winds of 35 mph and a barometric pressure of 1,005.8 mb (30 inHg); consequently, the storm was upgraded into Tropical Storm Natalie. After passing through the Tres Marinas Islands just offshore, Natalie attained its peak intensity of 80 mph (making Natalie a Category 1 hurricane on the present-day Saffir-Simpson Hurricane Wind Scale) and a peak pressure

  37. 9887.

    In Back to the Future 2, Doc electronically hypnotized Jennifer.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  38. 9888.

    Is bolognese sauce the same as meat sauce?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The earliest documented recipe of an Italian meat-based sauce (ragù) served with pasta comes from late 18th century Imola, near Bologna. A recipe for a meat sauce for pasta that is specifically described as being ``bolognese'' appeared in Pellegrino Artusi's cookbook of 1891.

  39. 9889.

    Can you use .224 bullets in a .223?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The .223 Remington (.223 Rem) is a rifle cartridge. It started as the .222 Special and was renamed .223 Remington.

  40. 9890.

    Is American and Australian Sign Language the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In more recent times Auslan has seen a significant amount of lexical borrowing from American Sign Language (ASL), especially in signs for technical terms. Some of these arose from the signed English educational philosophies of the 1970s and 80s, when a committee looking for signs with direct equivalence to English words found them in ASL and/or in invented English-based signed systems used in Nort

  41. 9891.

    Is boiling point a characteristic property of matter?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A characteristic property is a chemical or physical property that helps identify and classify substances. The characteristic properties of a substance are always the same whether the sample being observed is large or small.

  42. 9892.

    Can you play a double bass with a bow?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The double bass is played with a bow (arco) or by plucking the strings (pizzicato). In orchestral repertoire and tango music, both arco and pizzicato are employed.

  43. 9893.

    Has an NBA player ever had a quadruple-double?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Hakeem has only one official quadruple double. In the first section of this discussion, someone replied to my post of around 2 years ago and said they think his ``first'' one should stay since we have a verifiable source.

  44. 9894.

    Can DNA polymerase initiate a new strand of nucleic acid independently?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    When synthesizing new DNA, DNA polymerase can add free nucleotides only to the 3' end of the newly forming strand. This results in elongation of the newly forming strand in a 5'--3' direction.

  45. 9895.

    Can you have a boy and a girl identical twins?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Monozygotic twins are genetically nearly identical and they are always the same sex unless there has been a mutation during development. The children of monozygotic twins test genetically as half-siblings (or full siblings, if a pair of monozygotic twins reproduces with another pair or with the same person), rather than first cousins.

  46. 9896.

    Did Chris Sale play in the Cape Cod League?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Like many top college players, Sale spent the NCAA offseason pitching in wooden bat summer leagues. In 2008, he was an All-Star for the La Crosse Loggers of the Northwoods League, and it was during his time in Wisconsin that coaches suggested he adopt his now distinctive low three-quarter arm angle.

  47. 9897.

    Will the Xbox One play all Xbox 360 games?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Not all Xbox 360 games will be supported; 104 Xbox 360 games were available for the feature's public launch on November 12, 2015 with Xbox One preview program members getting early access. Microsoft stated that publishers will only need to provide permission to the company to allow the repackaging, and they expect the list to grow significantly over time.

  48. 9898.

    Is an income statement the same as a profit and loss statement?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An income statement or profit and loss account (also referred to as a profit and loss statement (P&L), statement of profit or loss, revenue statement, statement of financial performance, earnings statement, operating statement, or statement of operations) is one of the financial statements of a company and shows the company's revenues and expenses during a particular period. It indicates how the r

  49. 9899.

    Can you send out mail without a return address?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The return address is not required on postal mail. However, lack of a return address prevents the postal service from being able to return the item if it proves undeliverable; such as from damage, postage due, or invalid destination.

  50. 9900.

    Is the movie Mine based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Mine is a 2016 psychological thriller film written and directed by Fabio Guaglione and Fabio Resinaro, in their feature film directorial debut.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.