Discussly

True or False Questions — page 195

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 195 of 234
  1. 9701.

    Can you fake a field goal in the NFL?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A fake field goal is a trick play in American football. Simply, it involves a running or passing play done out of a kick formation.

  2. 9702.

    Is there a town called Garrison in Colorado?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Netflix original series The Ranch, starring Ashton Kutcher, Danny Masterson, Sam Elliott and Debra Winger is set in the fictional town of Garrison, Colorado, but the opening shot of the town during the credit sequence is of Ouray, and the San Juan Valley just north of Ouray.

  3. 9703.

    Is it possible for a knight on a chessboard to visit every square once and exactly once?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A knight's tour is a sequence of moves of a knight on a chessboard such that the knight visits every square only once. If the knight ends on a square that is one knight's move from the beginning square (so that it could tour the board again immediately, following the same path), the tour is closed, otherwise it is open.

  4. 9704.

    Is The Fast and the Furious the first one?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Fast and the Furious is a 2001 action crime film directed by Rob Cohen, produced by Neal H. Moritz and written by Gary Scott Thompson and David Ayer.

  5. 9705.

    Is the square root of 5 an irrational number?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    It is an irrational algebraic number. The first sixty significant digits of its decimal expansion are:

  6. 9706.

    Is a baccalaureate degree the same as a bachelor's degree?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A bachelor's degree (from Middle Latin baccalaureus) or baccalaureate (from Modern Latin baccalaureatus) is an undergraduate academic degree awarded by colleges and universities upon completion of a course of study lasting three to seven years (depending on institution and academic discipline). In some institutions and educational systems, some bachelor's degrees can only be taken as graduate or p

  7. 9707.

    Are all members of the House of Representatives up for election at the same time?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 2018 United States elections will mostly be held on Tuesday, November 6, 2018. These midterm elections will take place in the middle of Republican President Donald Trump's term.

  8. 9708.

    Is a bill of sale a purchase agreement?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A bill of sale is a document that transfers ownership of goods from one person to another. It is used in situations where the former owner retains possession of the goods.

  9. 9709.

    Can a woman have twins from different fathers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Superfecundation is the fertilization of two or more ova from the same cycle by sperm from separate acts of sexual intercourse, which can lead to twin babies from two separate biological fathers. The term superfecundation is derived from fecund, meaning the ability to produce offspring.

  10. 9710.

    Do they sing Sweet Caroline at every Red Sox game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The song has been played at Fenway Park, home of Major League Baseball's Boston Red Sox, since at least 1997, and in the middle of the eighth inning at every game since 2002. On opening night of the 2010 season at Fenway Park, the song was performed by Diamond himself.

  11. 9711.

    Is Out of the Shadows a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Out of Shadows took one year and six months to complete. While he attended a boarding school in Zimbabwe not too long after the Rhodesian Bush War/Zimbabwean War of Liberation ended, Jason Wallace wanted to write a story of what he had seen or experienced.

  12. 9712.

    Is it possible for twins to have different fathers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Superfecundation is the fertilization of two or more ova from the same cycle by sperm from separate acts of sexual intercourse, which can lead to twin babies from two separate biological fathers. The term superfecundation is derived from fecund, meaning the ability to produce offspring.

  13. 9713.

    Are there any offshore wind farms in the US?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Offshore wind power is in the early stages of development in the United States. In 2016, the first offshore wind farm started operation at Block Island Wind Farm off the coast of Rhode Island.

  14. 9714.

    Is there a direct link between economic development and social development?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Economic development is the process by which a nation improves the economic, political, and social well-being of its people. The term has been used frequently by economists, politicians, and others in the 20th and 21st centuries.

  15. 9715.

    Is there an airport in Myrtle Beach, SC?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Myrtle Beach International Airport (IATA: MYR, ICAO: KMYR, FAA LID: MYR) is a county-owned public-use airport located three nautical miles (6 km) southwest of the central business district of Myrtle Beach, in Horry County, South Carolina, United States. It was formerly known as Myrtle Beach Jetport (1974--1989) and is located on site of the former Myrtle Beach Air Force Base, which also includes T

  16. 9716.

    Lenin was the founder of the Soviet Communist Party.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  17. 9717.

    Is inert gas the same as noble gas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An inert gas/noble gas is a gas which does not undergo chemical reactions under a set of given conditions. The noble gases often do not react with many substances, and were historically referred to as the inert gases.

  18. 9718.

    Is it possible to have thunder without rain?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A dry thunderstorm or heat storm is a thunderstorm that produces thunder and lightning, but most or all of its precipitation evaporates before reaching the ground. Dry lightning refers to lightning strikes occurring in this situation.

  19. 9719.

    Is it the law to get paid maternity leave?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    This is one of the lowest levels of leave in the industrialized world. In comparison to other countries, the United States is one of the only countries in the world, and the only OECD member, that has not passed laws requiring business and corporations to offer paid maternity leave to their employees.

  20. 9720.

    Does Speed Racer ever find out Racer X is his brother?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Throughout the course of Speed Racer, Racer X's identity is constantly revealed to the audience in almost every episode in which he appears, while Speed is unaware of it. Speed starts to suspect that Racer X might, in fact, be his estranged older brother in the ``Challenge of the Masked Racer'' saga (episodes 3 and 4).

  21. 9721.

    Are there redback spiders in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    After mating sperm is stored in the spermathecae, organs of the female reproductive tract, and can be used up to two years later to fertilise several clutches of eggs. Each clutch averages 250 eggs and is housed in a round white silken egg sac.

  22. 9722.

    Is there such a thing as a no-carb diet?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A no-carbohydrate diet (no-carb diet, zero carb diet) excludes dietary consumption of all carbohydrates (including dietary fiber) and suggests fat as the main source of energy with sufficient protein. A no-carbohydrate diet may be ketogenic, which means it causes the body to go into a state of ketosis, converting dietary fat and body fat into ketone bodies which are used to fuel parts of the body

  23. 9723.

    Is there a second-place prize in Survivor?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Sole Survivor receives a cash prize of $1,000,000 prior to taxes and sometimes also receives a car provided by the show's sponsor. Every player receives a prize for participating on Survivor depending on how long he or she lasts in the game.

  24. 9724.

    Does Alex ever come back to Law & Order?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the season-six episode ``Ghost'', events surrounding the arrest of Liam Connors (Brian F. O'Byrne), the assassin who shot her, led to Cabot's return from the Witness Protection Program as Connors is arrested for her murder while being pursued for several others and an attempted murder of a young boy who witnessed one of his crimes.

  25. 9725.

    Is Canadian English the same as British English?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Where Canadian English shares vocabulary with other English dialects, it tends to share most with American English, but also has many non-American terms distinctively shared instead with Britain. British and American terms also can coexist in Canadian English to various extents, sometimes with new nuances in meaning; a classic example is holiday (British) often used interchangeably with vacation (

  26. 9726.

    Is The Barber of Seville a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Rossini's opera recounts the events of the first of the three plays by French playwright Pierre Beaumarchais that revolve around the clever and enterprising character named Figaro, the barber of the title. Mozart's opera The Marriage of Figaro, composed 30 years earlier in 1786, is based on the second part of the Beaumarchais trilogy.

  27. 9727.

    Is a DUI an indictable offence in Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Impaired driving is the term used in Canada to describe the criminal offence of operating or having care or control of a motor vehicle while the person's ability to operate the motor vehicle is impaired by alcohol or a drug. Impaired driving is punishable under multiple offences in the Criminal Code, with greater penalties depending on the harm caused by the impaired driving.

  28. 9728.

    Is the oceanic crust part of the lithosphere?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Oceanic lithosphere is less dense than asthenosphere for a few tens of millions of years but after this becomes increasingly denser than asthenosphere. This is because the chemically differentiated oceanic crust is lighter than asthenosphere, but thermal contraction of the mantle lithosphere makes it more dense than the asthenosphere.

  29. 9729.

    Is there a second season of This Is Us?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The second season of the American television series This Is Us continues to follow the lives and connections of the Pearson family across several time periods. The season was produced by Rhode Island Ave.

  30. 9730.

    Do any states not have seat belt laws?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Most seat belt laws in the United States are left to the states. However, the first seat belt law was a federal law, Title 49 of the United States Code, Chapter 301, Motor Vehicle Safety Standard, which took effect on January 1, 1968, that required all vehicles (except buses) to be fitted with seat belts in all designated seating positions.

  31. 9731.

    Is yellow mustard the same as English mustard?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Along with karashi, English mustard is one of the hottest in the world. It is bright yellow in color with a thicker consistency than the mild American mustard.

  32. 9732.

    Excessive salt consumption can lead to high blood pressure.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  33. 9733.

    Does the Disneyland Monorail stop at any hotels?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Disneyland Monorail has two stations: one in Tomorrowland, and another in the Downtown Disney district. The original Monorail was a round trip ride with no stops.

  34. 9734.

    Can a CD be burned more than once?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    CD-R (Compact Disc-Recordable) is a digital optical disc storage format. A CD-R disc is a compact disc that can be written once and read arbitrarily many times.

  35. 9735.

    Did the movie The Patriot win any awards?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Patriot was nominated for three Academy Awards: Best Sound Mixing (Kevin O'Connell, Greg P. Russell and Lee Orloff), Best Cinematography, and Best Original Score.

  36. 9736.

    Has the U.S. ever made it to the World Cup final?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The United States men's national soccer team has played in several World Cup finals, with their best result occurring during their first appearance at the 1930 World Cup, when the United States finished in third place. After the 1950 World Cup, in which the United States upset England in group play 1--0, the U.S.

  37. 9737.

    Are all the royal families of Europe related?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The unions between descendants of Queen Victoria and of King Christian IX did not end with the First World War, despite the overthrows of both the German and Russian monarchies (along with House of Habsburg in Austria-Hungary). On the contrary, nearly all European reigning kings and queens today are most closely related through their descent from Victoria, Christian or both.

  38. 9738.

    Can I turn right on a red light in Illinois?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Right turns on red are permitted in many regions of North America. While Western states have allowed it for more than 50 years; eastern states amended their traffic laws to allow it in the 1970s as a fuel-saving measure in response to motor fuel shortages in 1973.

  39. 9739.

    Is it illegal to not wear a seatbelt in the back seat in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the UK, a requirement for anchorage points was introduced in 1965, followed by the requirement in 1968 to fit three-point belts in the front outboard positions on all new cars and all existing cars back to 1965. Successive UK Governments proposed, but failed to deliver, seat belt legislation throughout the 1970s.

  40. 9740.

    Can you get a dog's vocal cords removed?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Devocalization (also known as ventriculocordectomy or vocal cordectomy and when performed on dogs is commonly known as debarking or bark softening) is a surgical procedure performed on dogs and cats, where tissue is removed from the animal's vocal cords to permanently reduce the volume of its vocalizations.

  41. 9741.

    Does Will Smith's daughter play in I Am Legend?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Smith married actress Jada Koren Pinkett in 1997. Together they have two children: Jaden Christopher Syre Smith (born 1998), his co-star in The Pursuit of Happyness and After Earth, and Willow Camille Reign Smith (born 2000), who appeared as his daughter in I Am Legend.

  42. 9742.

    In 1976, the action film Rocky, starring Sylvester Stallone, won the Academy Award in the category Best Picture.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  43. 9743.

    Is the Royal Mint a government-owned company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Royal Mint is a government-owned mint that produces coins for the United Kingdom. Operating under the name Royal Mint Ltd, the mint is a limited company that is wholly owned by Her Majesty's Treasury and is under an exclusive contract to supply all the nation's coinage.

  44. 9744.

    Is cabin baggage the same as hand luggage?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The term hand luggage or cabin baggage (also commonly referred to as carry-on in North America) refers to the type of luggage that passengers are allowed to carry along in the passenger compartment of a vehicle instead of moving to the cargo compartment. Passengers are allowed to carry a limited number of smaller bags with them in the vehicle and contain valuables and items needed during the journ

  45. 9745.

    Does cast iron work on an induction stove top?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    For nearly all models of induction cooktops, a cooking vessel must be made of, or contain, a ferromagnetic metal such as cast iron or some stainless steels. However, copper, glass, non magnetic stainless steels, and aluminum vessels can be used if placed on a ferromagnetic disk which functions as a conventional hotplate.

  46. 9746.

    Is The Vampire Diaries linked to The Originals?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Originals is an American television series that began airing on The CW on October 3, 2013. Created as a spin-off of The Vampire Diaries, the series follows vampire-werewolf hybrid Klaus Mikaelson as he and his family become embroiled in the supernatural politics of New Orleans.

  47. 9747.

    Is a puma and a cougar the same animal?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The cougar (Puma concolor), also commonly known as the puma, mountain lion, panther, or catamount, is a large felid of the subfamily Felinae native to the Americas. Its range, from the Canadian Yukon to the southern Andes of South America, is the widest of any large wild terrestrial mammal in the Western Hemisphere.

  48. 9748.

    Can I have a beard in the Marines?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Excluding limited exemptions for religious accommodation, the United States Army, Air Force, and Marine Corps have policies that prohibit beards on the basis of hygiene and the necessity of a good seal for chemical weapon protective masks. The official position is that uniform personal appearance and grooming contribute to discipline and a sense of camaraderie.

  49. 9749.

    Can I send something without a return address?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The return address is not required on postal mail. However, lack of a return address prevents the postal service from being able to return the item if it proves undeliverable; such as from damage, postage due, or invalid destination.

  50. 9750.

    Actress Michelle Pfeiffer was originally asked to star in the movie The Silence Of The Lambs portraying FBI trainee Clarice Starling.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.