Discussly

True or False Questions — page 144

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 144 of 234
  1. 7151.

    Does each Australian state have its own constitution?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In Australia, each state has its own constitution. Each state constitution preceded the Constitution of Australia as constitutions of the then separate British colonies, but all the states ceded powers to the Parliament of Australia as part of federation in 1901.

  2. 7152.

    Do citizens in Puerto Rico pay U.S. taxes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Taxation in Puerto Rico takes the form of both Federal and Commonwealth taxes. Puerto Rico has independent tax-levying authority by provisions of 48 U.S.C.

  3. 7153.

    Did The Lord of the Rings win any Oscars?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    All three films premiered to widespread critical acclaim. The Toronto Film Critics Association awarded Jackson a ``Special Citation'' for his work on the series as a whole, while the Austin Film Critics Association selected the entire series as the decade's third best film.

  4. 7154.

    Did Sam make it home on Quantum Leap?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    As stated above, in the final episode of the show Sam learned from a bartender named Al (played by Bruce McGill, who also appeared in the first episode as a different character) that he was in control of his leaps and could have returned home whenever he wanted. The bartender reminded Sam that he created Project Quantum Leap to help the world, and that in each leap he changed people and events for

  5. 7155.

    Does the United States recognize Kosovo as a country?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A number of states expressed concern over the unilateral character of Kosovo's declaration, or explicitly announced that they would not recognise an independent Kosovo. The United Nations Security Council (UNSC) remains divided on this issue: of its five members with veto power, three (the United States, the United Kingdom, and France) have recognised the declaration of independence, while the Peo

  6. 7156.

    Is it illegal to sign the American flag?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The flag of the United States is sometimes burned in protest of the policies of the American government, both within the country and abroad. The United States Supreme Court in Texas v.

  7. 7157.

    Is there a shoot-out in the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    This is a list of all penalty shoot-outs that have occurred in the Finals tournament of the FIFA World Cup. Penalty shoot-outs were introduced as tie-breakers in the 1978 World Cup but did not occur before 1982.

  8. 7158.

    Are there any wild camels in the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Like horses, before their extinction in their continent of origin, camels spread across the Bering land bridge, moving in the opposite direction from the Asian immigration to America. They survived in the Old World, and eventually humans domesticated them and spread them globally.

  9. 7159.

    Is the Chernobyl Nuclear Power Plant still operating?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Chernobyl Nuclear Power Plant or Chernobyl Nuclear Power Station (Ukrainian: Чорнобильська атомна електростанція, Chornobyls'ka Atomna Elektrostantsiya, Russian: Чернобыльская АЭС, Chernobyl'skaya AES) is a decommissioned nuclear power station near the city of Pripyat, Ukraine, 14.5 km (9.0 mi) northwest of the city of Chernobyl, 16 km (9.9 mi) from the Belarus--Ukraine border, and about 110 k

  10. 7160.

    Is 9-5 a 40-hour week?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The traditional American business hours are 9:00 a.m. to 5:00 p.m., Monday to Friday, representing a workweek of five eight-hour days comprising 40 hours in total.

  11. 7161.

    Can there be an error in a perfect game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A perfect game is defined by Major League Baseball as a game in which a pitcher (or combination of pitchers) pitches a victory that lasts a minimum of nine innings in which no opposing player reaches base. Thus, the pitcher (or pitchers) cannot allow any hits, walks, hit batsmen, or any opposing player to reach base safely for any other reason and the fielders cannot make an error that allows an o

  12. 7162.

    Are German shepherds and Alsatians the same breed?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The German Shepherd) is a breed of medium to large-sized working dog that originated in Germany. The breed's officially recognized name is German Shepherd Dog in the English language (sometimes abbreviated as GSD).

  13. 7163.

    Is Harry Potter and the Escape from Gringotts a roller coaster ride?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Harry Potter and the Escape from Gringotts is an indoor steel roller coaster at Universal Studios Florida, a theme park located within the Universal Orlando Resort. Similar to dark rides, the roller coaster utilizes special effects in a controlled-lighting environment and also employs motion-based 3-D projection of both animation and live-action sequences to enhance the experience.

  14. 7164.

    Does The Silence of the Lambs come before Hannibal?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The next adaptation was 1991's The Silence of the Lambs, which was directed by Jonathan Demme and was the first film to feature Anthony Hopkins in the role of Hannibal Lecter. Silence was a success, both critically and financially, and went on to become the third film in Academy Awards history to win in all top five categories (Best Actor for Hopkins, Best Actress for Jodie Foster, Best Director f

  15. 7165.

    Is the new MacGyver the old MacGyver's son?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Angus MacGyver (known as just MacGyver, or Mac) is a title character and the protagonist in the ABC television series MacGyver. He is played by Richard Dean Anderson.

  16. 7166.

    Can you die from a fire ant bite?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    First aid for fire ant stings includes external treatments and oral medicines. There are also many home remedies of varying efficacy, including immediate application of a solution of half bleach and half water, or aloe vera gel - the latter of which is also often included in over-the-counter creams that also include medically tested and verified treatments.

  17. 7167.

    Is the Riddler and the Joker the same character?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The fallout from the Riddler's failed scheme is played out in Batman: Gotham Knights #50-53. In the story ``Pushback'', Hush reappears and beats Riddler senseless across a rooftop.

  18. 7168.

    Can someone be born with two Y chromosomes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    XYY syndrome is a genetic condition in which a male has an extra Y chromosome. Symptoms are usually few.

  19. 7169.

    Is it possible for the UK to have a tsunami?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Tsunamis affecting the British Isles are extremely uncommon, and there have only been two confirmed cases in recorded history. Meteotsunamis are somewhat more common, especially on the southern coasts of England around the English and Bristol Channels.

  20. 7170.

    Is the movie A Quiet Place based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A Quiet Place is a production of Sunday Night and Platinum Dunes; it was produced on a budget of $17 million. Krasinski wrote the screenplay with story co-writers Scott Beck and Bryan Woods.

  21. 7171.

    Were there political parties when the Constitution was written?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Two parties soon developed, one in opposition, the Anti-Federalists, and one in support, the Federalists, of the Constitution; and the Constitution was debated, criticized, and expounded upon clause by clause. Hamilton, Madison, and Jay, under the name of Publius, wrote a series of commentaries, now known as The Federalist Papers, in support of ratification in the state of New York, at that time a

  22. 7172.

    Is least squares the same as linear regression?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In statistics, ordinary least squares (OLS) is a type of linear least squares method for estimating the unknown parameters in a linear regression model. OLS chooses the parameters of a linear function of a set of explanatory variables by the principle of least squares: minimizing the sum of the squares of the differences between the observed dependent variable (values of the variable being predict

  23. 7173.

    Does Beau Abbott die in A Quiet Place?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Abbott family -- wife Evelyn, husband Lee, congenitally deaf daughter Regan, and sons Marcus and Beau -- silently scavenge for supplies in a deserted town. While out in the open, the family communicates with American Sign Language (ASL).

  24. 7174.

    Is St Andrew's Day a holiday in Scotland?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The celebration of Saint Andrew as a national festival is thought to originate from the reign of Malcolm III (1034--1093). It was thought that ritual slaughter of animals associated with Samhain was moved to this date, so as to assure enough animals were kept alive for winter.

  25. 7175.

    Is weight always equal to the normal force?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    For a person standing in an elevator either stationary or moving at constant velocity, the normal force on the person's feet balances the person's weight. In an elevator that is accelerating upward, the normal force is greater than the person's ground weight and so the person's perceived weight increases (making the person feel heavier).

  26. 7176.

    Is Silver Spring in Prince George's County?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Silver Spring is a city located inside the Capital Beltway in Montgomery County, Maryland, United States. It had a population of 76,716 according to 2013 estimates by the United States Census Bureau, making it the fourth most populous place in Maryland, after Baltimore, Columbia, and Germantown, and the second largest in Montgomery County after Germantown.

  27. 7177.

    Has Yale ever won a lacrosse national championship?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On May 28, 2018, the Bulldogs defeated Duke to claim their second ever national title and first NCAA championship in the sport.

  28. 7178.

    Has Croatia ever been in a World Cup final?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Croatia national football team have appeared in the FIFA World Cup on five occasions (in 1998, 2002, 2006, 2014 and 2018) since gaining independence in 1991. Before that, from 1930 to 1990 Croatia was part of Yugoslavia.

  29. 7179.

    Are ABC and NBC owned by the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    ABC became an aggressive competitor to NBC and CBS when, continuing NBC Blue's traditions of public service, it aired symphony performances conducted by Paul Whiteman, performances from the Metropolitan Opera, and jazz concerts aired as part of its broadcast of The Chamber Music Society of Lower Basin Street announced by Milton Cross. The network also became known for such suspenseful dramas as Sh

  30. 7180.

    Is addition before subtraction in the order of operations?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    These mnemonics may be misleading when written this way, especially if the user is not aware that multiplication and division are of equal precedence, as are addition and subtraction. Using any of the above rules in the order ``addition first, subtraction afterward'' would incorrectly evaluate the expression

  31. 7181.

    Do Rachel and Ross get together in the end?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The series finale closes several long-running storylines. Ross Geller (David Schwimmer) confesses his love for Rachel Green (Jennifer Aniston), and they decide to resume their relationship; and Monica Geller (Courteney Cox) and Chandler Bing (Matthew Perry) adopt twins and move to the suburbs.

  32. 7182.

    Does the whole NBA team get a ring?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The NBA Championship ring is an annual award given by the National Basketball Association to the team that wins the NBA Finals. Rings are presented to the team's players, coaches, and members of the executive front office.

  33. 7183.

    Are Microsoft Dynamics and Great Plains the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Dynamics GP product was originally developed by Great Plains Software, an independent company located in Fargo, North Dakota, which was run by Doug Burgum. Dynamics Release 1.0 was released in February 1993.

  34. 7184.

    Is there a lymph node behind the knee?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The popliteal lymph nodes, small in size and some six or seven in number, are embedded in the fat contained in the popliteal fossa, sometimes referred to as the 'knee pit'. One lies immediately beneath the popliteal fascia, near the terminal part of the small saphenous vein, and drains the region from which this vein derives its tributaries, such as superficial regions of the posterolateral aspect

  35. 7185.

    Can I call an 866 number from Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United States of America, Canada, and other countries participating in the North American Numbering Plan, a toll-free telephone number has one of the area codes 800, 833, 844, 855, 866, 877, and 888.

  36. 7186.

    Does res ipsa loquitur mean 'the thing speaks for itself' and relate to causation?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the common law of torts, res ipsa loquitur (Latin for ``the thing speaks for itself'') is a doctrine that infers negligence from the very nature of an accident or injury in the absence of direct evidence on how any defendant behaved. Although modern formulations differ by jurisdiction, common law originally stated that the accident must satisfy the necessary elements of negligence: duty, breach

  37. 7187.

    Is there such a thing as a turkey vulture?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The turkey vulture (Cathartes aura), also known in some North American regions as the turkey buzzard (or just buzzard), and in some areas of the Caribbean as the John crow or carrion crow, is the most widespread of the New World vultures. One of three species in the genus Cathartes of the family Cathartidae, the turkey vulture ranges from southern Canada to the southernmost tip of South America.

  38. 7188.

    Can helicopters reach the top of Mount Everest?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Didier Delsalle (born May 6, 1957, in Aix-en-Provence, France) is a fighter pilot and helicopter test pilot. On May 14, 2005, he became the first (and only) person to land a helicopter, the Eurocopter AS350 Squirrel, on the 8,848 m (29,030 ft) summit of Mount Everest.

  39. 7189.

    Has there ever been an NFL team with no wins?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A winless season is a regular season in which a sports team fails to win any of their games. The antithesis of a perfect season, this ignominy has been suffered twelve times in professional American football, six times in arena football, three times in professional Canadian football, once each in American professional lacrosse and box lacrosse, more than twenty-five times in major Australian footb

  40. 7190.

    Are cougars and mountain lions the same species?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The cougar (Puma concolor), also commonly known as the puma, mountain lion, panther, or catamount, is a large felid of the subfamily Felinae native to the Americas. Its range, from the Canadian Yukon to the southern Andes of South America, is the widest of any large wild terrestrial mammal in the Western Hemisphere.

  41. 7191.

    Have the Milwaukee Brewers ever won a championship?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The team's only World Series appearance came in 1982. After winning the ALCS against the California Angels, the Brewers faced off against the St.

  42. 7192.

    Did the Articles of Confederation act as the first U.S. constitution?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Articles of Confederation, formally the Articles of Confederation and Perpetual Union, was an agreement among the 13 original states of the United States of America that served as its first constitution. It was approved, after much debate (between July 1776 and November 1777), by the Second Continental Congress on November 15, 1777, and sent to the states for ratification.

  43. 7193.

    Is Mother's Day always the 2nd Sunday of May?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 1908, the U.S. Congress rejected a proposal to make Mother's Day an official holiday, joking that they would also have to proclaim a ``Mother-in-law's Day''.

  44. 7194.

    Is there an age limit to be president?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    No person except a natural born Citizen, or a Citizen of the United States, at the time of the Adoption of this Constitution, shall be eligible to the Office of President; neither shall any person be eligible to that Office who shall not have attained to the Age of thirty-five Years, and been fourteen Years a Resident within the United States.

  45. 7195.

    Is 'Freddy My Love' in the Grease movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Some of the songs were not present in the film; songs that appear in the film but not in the soundtrack are ``La Bamba'' by Ritchie Valens, ``Whole Lotta Shaking Going On'' by Jerry Lee Lewis, ``Alma Mater'', ``Alma Mater Parody'', and ``Rydell Fight Song''. ``Alone at a Drive-in Movie (instrumental)'', ``Mooning'', and ``Freddy My Love'' are not present in the film, although all three are listed

  46. 7196.

    Can a king capture a king in chess?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    It is not meaningful to assign a value to the king relative to the other pieces, as it cannot be captured or exchanged. In this sense, its value could be considered infinite.

  47. 7197.

    Are Kellogg's and General Mills the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    From 1969 to 1977, Kellogg's acquired various small businesses including Salada Foods, Fearn International, Mrs. Smith's Pies, Eggo, and Pure Packed Foods; however, it was later criticized for not diversifying further like General Mills and Quaker Oats were.

  48. 7198.

    Is a half barrel the same as a keg?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A keg, or half-barrel is a 15.5 U.S. gallon vessel.

  49. 7199.

    Can a dog be mixed with 3 breeds?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The primary identifying mark of a crossbred ``designer dog'' is that the resulting puppies are called by a portmanteau word made up of syllables (or sounds) from the breed names of the two purebred parents, such as Schnoodle (Schnauzer and poodle cross). or Shepsky.

  50. 7200.

    Does South Dakota use salt on its roads?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The term Salt Belt refers to states, in the United States, in which large quantities of salt are applied to roads during the winter season to control snow and ice. States in the salt belt include Connecticut, Delaware, Illinois, Indiana, Iowa, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Missouri, New Hampshire, New Jersey, New York, North Dakota, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, South Da

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.