Discussly

True or False Questions — page 117

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 117 of 234
  1. 5801.

    Do any flights fly over the North Pole?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Arctic polar routes are now common on airlines connecting Asian cities to North American cities. Emirates flies nonstop from Dubai to the US West Coast (San Francisco, Seattle and Los Angeles), coming within a few degrees of latitude of the North Pole.

  2. 5802.

    Matt Dillon from the show Gunsmoke had a horse he called Buck.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  3. 5803.

    Is net earnings and net income the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In business, net income (total comprehensive income, net earnings, net profit, informally, bottom line) is an entity's income minus cost of goods sold, expenses and taxes for an accounting period. It is computed as the residual of all revenues and gains over all expenses and losses for the period, and has also been defined as the net increase in shareholders' equity that results from a company's o

  4. 5804.

    Is every strong electrolyte also a strong acid?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A concentrated solution of this strong electrolyte has a lower vapor pressure than that of pure water at the same temperature. Strong acids, strong bases and soluble ionic salts that are not weak acids or weak bases are strong electrolytes.

  5. 5805.

    There are two main sources of salt - sea water and rock salt.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  6. 5806.

    Is Ace 2 3 4 5 a straight?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A straight flush is a poker hand containing five cards of sequential rank, all of the same suit, such as Q♥ J♥ 10♥ 9♥ 8♥ (a ``queen-high straight flush''). It ranks below five of a kind and above four of a kind.

  7. 5807.

    Is a coil pack the same as a distributor?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In traditional remote distributorless systems, the coils are mounted together in a transformer oil filled 'coil pack', or separate coils for each cylinder, which are secured in a specified place in the engine compartment with wires to the spark plugs, similar to a distributor setup. General Motors, Ford, Chrysler, Hyundai, Subaru, Volkswagen and Toyota are among the automobile manufacturers known

  8. 5808.

    Do you have to pay tax on bet winnings in Australia?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Gamblers' winnings in Australia are not taxed. There are 3 main reasons for that:

  9. 5809.

    Do you have to put a return address on a letter?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The return address is not required on postal mail. However, lack of a return address prevents the postal service from being able to return the item if it proves undeliverable; such as from damage, postage due, or invalid destination.

  10. 5810.

    Are Brooklyn and Queens part of Long Island?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Long Island is a densely populated island off the East Coast of the United States, beginning at New York Harbor just 0.35 miles (0.56 km) from Manhattan Island and extending eastward into the Atlantic Ocean. The island comprises four counties in the U.S.

  11. 5811.

    Is a boarding pass the same as a ticket?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A boarding pass is a document provided by an airline during check-in, giving a passenger permission to enter the restricted area of an airport and to board the airplane for a particular flight. At a minimum, it identifies the passenger, the flight number, and the date and scheduled time for departure.

  12. 5812.

    Are all eyeglasses made by the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In January 2017, Luxottica announced a merger with Essilor to be completed by mid-2017, resulting in combined market capitalization of approximately €46 billion. The combined entity will command more than one quarter of global value sales of eyewear.

  13. 5813.

    Do you need a bridge in a song?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A bridge may be a transition, but in popular music, it more often is ``...a section that contrasts with the verse...(,) usually ends on the dominant...(,) (and) often culminates in a strong re-transitional.'' ``The bridge is a device that is used to break up the repetitive pattern of the song and keep the listener's attention...In a bridge, the pattern of the words and music change.'' For example,

  14. 5814.

    Is a Doctor of Pharmacy a doctorate degree?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A Doctor of Pharmacy (Pharm.D.; New Latin Pharmaciae Doctor) is a professional doctorate degree in pharmacy. In some countries, it is a first professional degree, and a prerequisite for licensing to exercise the profession of pharmacist.

  15. 5815.

    Is the movie Stalingrad based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The original script by Ilya Tilkin does not have any literary source. The screenwriter studied diaries of the participants of the Battle of Stalingrad.

  16. 5816.

    Is there a fee to register to vote?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A 2012 study by The Pew Charitable Trusts estimates that 24% of the voting-eligible population in the United States are not registered to vote, a percentage that represents ``at least 51 million eligible U.S. citizens.'' Numerous states had a history of creating barriers to voter registration through a variety of fees, literacy or comprehension tests, and record-keeping requirements that in practi

  17. 5817.

    Is New Zealand part of Australia or Asia?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    New Zealand is not part of the continent of Australia, but of the separate, submerged continent of Zealandia. New Zealand and Australia are both part of the Oceanian sub-region known as Australasia, with New Guinea being in Melanesia.

  18. 5818.

    Is I-80 in Indiana a toll road?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Indiana Toll Road, officially the Indiana East--West Toll Road, is a toll road that runs for 156.28 miles (251.51 km) east--west across northern Indiana from the Illinois state line to the Ohio state line. It has been advertised as the ``Main Street of the Midwest''.

  19. 5819.

    Are the actors from Dance Academy real dancers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Casting for series one began in early 2009 in Brisbane, Melbourne and Sydney. All cast members had to be skilled in drama and dancing and had to cope with Australia's best choreographers.

  20. 5820.

    Are the Czech Republic and Czechoslovakia the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Czechoslovakia, or Czecho-Slovakia, was a sovereign state in Central Europe that existed from October 1918, when it declared its independence from the Austro-Hungarian Empire, until its peaceful dissolution into the Czech Republic and Slovakia on 1 January 1993.

  21. 5821.

    Have England always qualified for the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    England did not enter the competition until 1950, but have entered all eighteen subsequent tournaments. They have failed to qualify for the finals on three occasions, 1974 (West Germany), 1978 (Argentina) and 1994 (United States), and have failed to advance from the group stages on three occasions; at the 1950 FIFA World Cup, the 1958 FIFA World Cup and the 2014 FIFA World Cup.

  22. 5822.

    Is it illegal to deface money in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Currency and Bank Notes Act 1928 is an Act of the Parliament of the United Kingdom relating to banknotes. Among other things, it makes it a criminal offence to deface a banknote (but not to destroy one).

  23. 5823.

    Did the boy who cried wolf have a name?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The tale concerns a shepherd boy who repeatedly tricks nearby villagers into thinking wolves are attacking his flock. When a wolf actually does appear and the boy again calls for help, the villagers believe that it is another false alarm and the sheep are eaten by the wolf.

  24. 5824.

    Does total internal reflection occur at the critical angle?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Total internal reflection is the phenomenon which occurs when a propagated wave strikes a medium boundary at an angle larger than a particular critical angle with respect to the normal to the surface. If the refractive index is lower on the other side of the boundary and the incident angle is greater than the critical angle, the wave cannot pass through and is entirely reflected.

  25. 5825.

    The Movie Gone with the Wind was the first feature length film shot entirely in color.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  26. 5826.

    Can you play Xbox 360 games on Xbox One?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Xbox One gaming console has received updates from Microsoft since its launch in 2013 that enable it to play select games from its two predecessor consoles, Xbox and Xbox 360. On June 15, 2015, backward compatibility with supported Xbox 360 games became available to eligible Xbox Preview program users with a beta update to the Xbox One system software.

  27. 5827.

    Do I need the Chromecast app to cast?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The following is a partial list of apps compatible with Google Cast, and the platforms on which each can run. The first Google Cast receiver released was Google's Chromecast in July 2013; a digital media player in the form of an HDMI dongle, the device streams media wirelessly via Wi-Fi after a selection is made through a supported mobile or web app, such as those listed below.

  28. 5828.

    Is a cell surface receptor found on the mast cell?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A unique, stimulus-specific set of mast cell mediators is released through degranulation following the activation of cell surface receptors on mast cells. Examples of mediators that are released into the extracellular environment during mast cell degranulation include:

  29. 5829.

    The Spanish word for dog is pero.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  30. 5830.

    Austin, Texas is called The Live Music Capital of the World.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  31. 5831.

    Are the South Shetland Islands part of Antarctica?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The South Shetland Islands are a group of Antarctic islands, lying about 120 kilometres (75 mi) north of the Antarctic Peninsula, with a total area of 3,687 square kilometres (1,424 sq mi). By the Antarctic Treaty of 1959, the islands' sovereignty is neither recognized nor disputed by the signatories and they are free for use by any signatory for non-military purposes.

  32. 5832.

    Is South Africa part of the African Union?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The African Union (AU) is a continental union consisting of all 55 countries on the African continent, extending slightly into Asia via the Sinai Peninsula in Egypt. It was established on 26 May 2001 in Addis Ababa, Ethiopia, and launched on 9 July 2002 in South Africa, with the aim of replacing the Organisation of African Unity (OAU) established on 25 May 1963 in Addis Ababa, with 32 signatory go

  33. 5833.

    Is a power adapter the same as a charger?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    An AC adapter, AC/DC adapter, or AC/DC converter is a type of external power supply, often enclosed in a case similar to an AC plug. Other common names include plug pack, plug-in adapter, adapter block, domestic mains adapter, line power adapter, wall wart, power brick, and power adapter.

  34. 5834.

    Is France the fashion capital of the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Paris is regarded as the world fashion capital, and spread throughout the city are many fashion boutiques. Most of the major French fashion brands, such as Chanel, Louis Vuitton, Dior, and Lacroix, are currently headquartered here.

  35. 5835.

    Is a 4-cycle the same as a 4-stroke?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A four-stroke (also four-cycle) engine is an internal combustion (IC) engine in which the piston completes four separate strokes while turning the crankshaft. A stroke refers to the full travel of the piston along the cylinder, in either direction.

  36. 5836.

    Does Shorvori die in Dil Se Dil Tak?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Parth-Shorvori along with the entire Bhanushali family redouble their efforts to take care of Teni and the perspective child. However, Indu (Vaishnavi Mahant), Parth's mother, starts criticizing Shorvori,for lying about her pregnancy to the family.

  37. 5837.

    Is the Book of Deuteronomy in the Old Testament?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Book of Deuteronomy (literally ``second law,'' from Greek deuteros + nomos) is the fifth book of the Christian Old Testament and of the Jewish Torah, where it is called ``Devarim'' (Heb. ספר דברים).

  38. 5838.

    Is power steering fluid and hydraulic fluid the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A hydraulic fluid or hydraulic liquid is the medium by which power is transferred in hydraulic machinery. Common hydraulic fluids are based on mineral oil or water.

  39. 5839.

    Sophia Loren won a beauty contest at the age of 15.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  40. 5840.

    Can you pitch and DH at the same time?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In Major League Baseball, the designated hitter is a hitter who does not play a position, but instead fills in the batting order for the pitcher. The DH may only be used for the pitcher (and not any other position player), as stated in Rule 5.11.

  41. 5841.

    Did Alex die in Law & Order: SVU?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    At the conclusion of the episode, Cabot is apparently killed in a drive-by shooting while saying goodnight to Benson and Detective Elliot Stabler (Christopher Meloni). In the following scene, a cold, quiet SVU squad room is shown with Stabler reading a newspaper proclaiming her death.

  42. 5842.

    Do you have to go to college to play in the NBA?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The NBA draft is an annual event in which the 30 franchises in the National Basketball Association select new players for their teams. Eligibility rules for prospective players have changed several times during the history of the league.

  43. 5843.

    Do other cultures wear wedding rings on the right hand?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The ring finger is the finger on which it is the custom in a particular culture for a wedding ring to be placed during a wedding ceremony and on which the wedding ring is subsequently worn to indicate the status of the wearer as a married person. It is commonly the finger between the middle finger and the little finger, and is so named because in some cultures it is the finger on which one usually

  44. 5844.

    Do all neurons have the same action potential?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the early development of many organisms, the action potential is actually initially carried by calcium current rather than sodium current. The opening and closing kinetics of calcium channels during development are slower than those of the voltage-gated sodium channels that will carry the action potential in the mature neurons.

  45. 5845.

    Do Peter Parker and Mary Jane get married?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``The Wedding!'' is a story from The Amazing Spider-Man Annual #21 in which Mary Jane Watson and Peter Parker (a.k.a. Spider-Man) get married.

  46. 5846.

    Did the British create the caste system in India?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The caste system in India is the paradigmatic ethnographic example of caste. It has origins in ancient India, and was transformed by various ruling elites in medieval, early-modern, and modern India, especially the Mughal Empire and the British Raj.

  47. 5847.

    David Copperfield made his Broadway show Dreams Nightmares in collaboration with Francis Ford Coppola.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  48. 5848.

    Does the Spanish alphabet have more letters than the English alphabet?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Spanish language is written using the Spanish alphabet, which is the Latin script with one additional letter: eñe ``ñ'', for a total of 27 letters. Although the letters ``k'' and ``w'' are part of the alphabet, they appear only in loanwords such as karate, kilo, waterpolo and wolframio (tungsten).

  49. 5849.

    Was South Carolina the first state to secede from the Union?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    South Carolina was the first state to secede from the Union (Dec. 1860), and was one of the founder members of the Confederacy (Feb.

  50. 5850.

    Was Tom Holland in The Amazing Spider-Man 2?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Amazing Spider-Man 2 was originally envisioned as the beginning of a shared fictional universe, which would have continued with two sequels and several spin-off films centered on Venom and the Sinister Six, among others. Due to its performing below expectations, all subsequent installments were cancelled and a new iteration of the character, portrayed by Tom Holland in the Marvel Cinematic Uni

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.