Discussly

Trivia Questions for Kids

594 trivia questions with answers, kids. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

KidsTriviaPage 1 of 12
  1. 1.

    What's the last line of the nursery rhyme Little Bo Peep: Little Bo Peep has lost her sheep, And can't tell where to find them. Leave them alone, And they'll come home, ..................................?

    • AWishing they never left
    • BWaiting for their mommy
    • CSooner than you think
    • DWagging their tails behind them
    Answer: Wagging their tails behind them
  2. 2.

    In the movie Sleeping Beauty, back at home in the castle, Aurora finds a spinning wheel in the castles tower, pricks her finger on the spindle and falls into a deep sleep. Who finds Aurora?

    • AThe king
    • BThe fairies
    • CThe queen
    • DThe prince
    Answer: The fairies
  3. 3.

    In the book Harry Potter and the Chamber of Secrets, Harry and Ron take a ride with the flying Ford Anglia and crash into what kind of tree?

    • Aa black willow tree
    • Ba deadwood Tree
    • Ca whomping willow tree
    • Da weeping willow tree
    Answer: a whomping willow tree
  4. 4.

    Is it true that Mrs. Arabella Figg, a character from the Harry Potter books, is a Squib?

    • ANo
    • BYes
    Answer: Yes
  5. 5.

    What does Harry Potter do to be able to breathe underwater for the second task of the Triwizard Tournament?

    • Auses bubblehead charm
    • Beats gillyweed
    • Cuses breathing equipment
    • Dtransforms into a shark
    Answer: eats gillyweed
  6. 6.

    Complete this line from the book Green Eggs and Ham:

    • ADog with Chicken Pox
    • BFox
    • Cdo not like them in a box! I do not like them with a _____!
    • DClock
    • EBag of Rocks
    Answer: Fox
  7. 7.

    What can Bungy the budgie do?

    • Asnow ski
    • Bbungy jump
    • Cwalk a tightrope
    • Dwater ski
    Answer: water ski
  8. 8.

    Which charm did Doby the House Elf use to get Harry Potter in huge trouble with his Uncle?

    • AA disturbance charm
    • BA hover charm
    • CA flutter charm
    • DA clutter charm
    Answer: A hover charm
  9. 9.

    Which of the Pevensie children first sees Aslan as they journey with the dwarf Trumpkin in the book Prince Caspian?

    • AEdmund
    • BPeter
    • CLucy
    • DSusan
    Answer: Lucy
  10. 10.

    Which of the following animals does NOT symbolize one of the four Hogwarts Houses, described in the Harry Potter series of books?

    • AEagle
    • BSerpent
    • CPanda
    • DLion
    Answer: Panda
  11. 11.

    What was the relationship between Matthew and Marilla, the couple who adopted Anne in Lucy Maud Montgomery's book?

    • ABrother and Sister
    • BThey were cousins
    • CFather and Daughter
    • DHusband and Wife
    Answer: Brother and Sister
  12. 12.

    What is the 120th word in Grim Defeat, a chapter of Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

    • ALetter
    • BSirius
    • CGrim
    • DSend
    Answer: Send
  13. 13.

    How many inches are there in a foot?

    • A10
    • B12
    • C18
    • D6
    Answer: 12
  14. 14.

    What happens to the beautiful garden of the giant when he builds a wall to keep children off in Oscar Wildes fairy tale The Selfish Giant?

    • AThe small pond dries up and the fish dies
    • BAll the flowers wither and the birds die
    • CEternal winter sets in the garden
    • DThere is no more sunshine in the garden, only darkness
    Answer: Eternal winter sets in the garden
  15. 15.

    If your dog is licking him/herself, he/she is actually doing this.

    • ATrying to get attention
    • BScratching him/herself
    • CTaking a bath
    • DPlaying around
    Answer: Taking a bath
  16. 16.

    Who does Harry first use the Imperius curse on in Harry Potter and the Deathly Hallows?

    • AA goblin
    • BDragomir
    • CHe doesn't use unforgivable curses.
    • DTravers
    Answer: A goblin
  17. 17.

    What is Harry's first line in the book Harry Potter and the Deathly Hallows?

    • AWhat's this doing here?
    • BOuch!
    • CHush up Hedwig
    • DWhat the?
    Answer: What the?
  18. 18.

    What do the fairies rename Aurora in the Disney movie Sleeping Beauty?

    • ATopaz
    • BBriar Rose
    • CDahlia
    • DJasmine
    Answer: Briar Rose
  19. 19.

    Which Death Eater killed Fred Weasley in Harry Potter and the Deathly Hallows?

    • AYaxley
    • BRookwood
    • Cunknown by exact text
    • DBellatrix
    Answer: unknown by exact text
  20. 20.

    What is Ravenclaws symbol in the Harry Potter series?

    • ASnake
    • BElephant
    • CBear
    • DEagle
    Answer: Eagle
  21. 21.

    What is the answer to the riddle the sphinx gives to Harry Potter in the maze for the third task of of the Triwizard Tournament?

    • Aspyer
    • Bspurr
    • Cspider
    • Dspyglass
    Answer: spider
  22. 22.

    In The Voyage of the Dawn Treader, published in 1952, Edmund and Lucy Pevensie return to Narnia along with their younger cousin named what?

    • ACaspian
    • BEustace
    • CDigory
    • DTelmar
    Answer: Eustace
  23. 23.

    What is the title of chapter 11 of the book Harry Potter and the Chamber of Secrets?

    • AThe Writing on the Wall
    • BThe Rogue Bludger
    • CThe Dueling Club
    • DQuidditch
    Answer: The Dueling Club
  24. 24.

    How did actor Jim Broadbent describe his character, Horace Slughorn, from the sixth Harry Potter movie, Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)?

    • AComic character
    • BTragic character
    • CUnique character
    • DAmbiguous character
    Answer: Comic character
  25. 25.

    Which of these fictional characters is the leader of the Death Eaters?

    • ABellatrix
    • BVoldemort
    • CRookwood
    • DIgor Karkaroff
    Answer: Voldemort
  26. 26.

    What should you wear on your head when you play American football?

    • AHelmet
    • BHat
    • CShoe
    • DWig
    Answer: Helmet
  27. 27.

    What potion from the Harry Potter books causes the drinker to become older?

    • AAging Potion
    • BBefuddlement Draught
    • CSwelling Solution
    • DConfusing Concoction
    Answer: Aging Potion
  28. 28.

    Is there a host for the Arcade on Webkinz?

    • AYes
    • BNo
    Answer: No
  29. 29.

    Who is the author of the Harry Potter series of books?

    • AGilderoy Lockhart
    • BJ.K. Rowling
    • CJ.R. Rolling
    • DJ.R. Tolkien
    Answer: J.K. Rowling
  30. 30.

    In which Harry Potter novel did Sirius Black make his first major appearance?

    • AHarry Potter and The Sorcerers Stone
    • BHarry potter and The Chamber of Secrets
    • CHarry Potter and The Prisoner of Azkaban
    • DHarry Potter and the Deathly Hallows
    Answer: Harry Potter and The Prisoner of Azkaban
  31. 31.

    What were the first names of Harry Potters parents?

    • ALiiy, Harry
    • BAbbie, James
    • CAbbie, Harry
    • DLilly, James
    Answer: Lilly, James
  32. 32.

    What is the square root of 121?

    • A13
    • B12
    • C11
    • D10
    Answer: 11
  33. 33.

    Where does Peter live in the childrens novel Peter and the Shadow Thieves?

    • ANever Land
    • BLondon
    • CFairy Hollow
    • DMollusk Island
    Answer: Mollusk Island
  34. 34.

    Which of the following classes was taught by Professor Snape in the Harry Potter series?

    • AAstronomy
    • BDivination
    • CPotions
    • DCharms
    Answer: Potions
  35. 35.

    This is word number 230 in the chapter Elf Tails in Harry Potter and the Half-Blood Prince.

    • AAnyone
    • BThroat
    • CHarry
    • DElf
    Answer: Throat
  36. 36.

    If Jane had $3.00 and went to the store and bought a yo yo for $1.00, how much would Jane have left?

    • A$1.00
    • B$1.50
    • C$2.00
    • D$2.25
    Answer: $2.00
  37. 37.

    Who gave the Marauders Map to Harry in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban?

    • AArgus Filch
    • BRemus Lupin
    • CRubeus Hagrid
    • DFred and George
    Answer: Fred and George
  38. 38.

    Why was the womping willow planted in the Harry Potter books?

    • ASo Lupin could come to school
    • BSo Harry and Ron would have something to run into with the flying car
    • CTo protect the school
    • DThe students could have shade
    Answer: So Lupin could come to school
  39. 39.

    What popular fairy tale is not a recorded folktale, but an original work?

    • ARapunzel
    • BSleeping Beauty
    • CThe Wolf and the Seven Young Kids
    • DThe Emperors New Clothes
    Answer: The Emperors New Clothes
  40. 40.

    In Webkinz World, What is the maximum amount of Kinzcash (from the tips can) that Arte will accept?

    • A10
    • B100
    • C1
    • D50
    Answer: 100
  41. 41.

    Who sent Harry a letter in Chapter 2 telling him not to do any more magic, or to surrender his wand?

    • AHermione
    • BArthur Weasley
    • CMolly Weasley
    • DSirius Black
    Answer: Arthur Weasley
  42. 42.

    What sort of creature is Glimfeather, who helps Eustace and Jill get started on their journey in The Silver Chair?

    • AOwl
    • BGryphon
    • CParakeet
    • DEagle
    Answer: Owl
  43. 43.

    Is Peter the second of the Pevensie children to enter Narnia in the film The Lion, the Witch and the Wardrobe?

    • ANo
    • BYes
    Answer: No
  44. 44.

    The three fairies in the animated film Sleeping Beauty decide to conceal Aurora in a cabin in the woods until her 16th birthday passes, but before the fairies take Aurora to the woods, what does the King do to stop the curse?

    • Alocks Aurora in a tower
    • Bkills Maleficent
    • Ccommands all spinning wheels be destroyed
    • Dtries to have another witch remove the curse
    Answer: commands all spinning wheels be destroyed
  45. 45.

    What word is missing in this line from the book Green Eggs and Ham: Would you? Could you? In a ........?

    • ACar
    • BLine at the DMV
    • CBucket of boiled beets
    • DJeep
    Answer: Car
  46. 46.

    In which book of A Series of Unfortunate Events did Klauss glasses break?

    • ABook 4
    • BBook 3
    • CBook 2
    • DBook 5
    Answer: Book 4
  47. 47.

    In American football, the player who throws the ball to the other players on the field is called what?

    • ARunning back
    • BTight End
    • CQuarterback
    • DKicker
    Answer: Quarterback
  48. 48.

    From age 12 to 21, American activist and politician Benjamin Franklin did what?

    • AWorked on many inventions, including electricity
    • BWorked on his autobiography
    • CWent to school
    • DWorked as an apprentice
    Answer: Worked as an apprentice
  49. 49.

    Which three names can J.S. stand for in the books of A Series of Unfortunate Events?

    • AJaques Snicket, Jerome Squalor, Justice Strauss
    • BJaques Snicket, Joseph Spat, Judy Spree
    • CJoseph Spat, Jerome Squalor, Justice Strauss
    • DJaques Snicket, Judy Spree, Justice Strauss
    Answer: Jaques Snicket, Jerome Squalor, Justice Strauss
  50. 50.

    If Anthony had 8 apples, 2 oranges and 3 pears, how many pieces of fruit does Anthony have altogether?

    • A12
    • B11
    • C14
    • D13
    Answer: 13

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.