Discussly

Sports Trivia Questions — page 10

2,501 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 10 of 51
  1. 451.

    This baseball commissioner played a vital role in convincing the Chicago Cubs to install lights at the Wrigley Field stadium instead of reimbursing the league for lost night games.

    • APeter V. Ueberroth
    • BBud Selig
    • CA. Bartlett Giamatti
    • DFay T. Vincent
    Answer: Peter V. Ueberroth
  2. 452.

    What does a red flag signal during athletic events that involve a jump?

    • AThe result is not valid because the athlete bounced off pass the measure bar.
    • BThe athlete is disqualified.
    • CThe result is valid.
    • DThe result is not valid because there was too strong back wind.
    Answer: The result is not valid because the athlete bounced off pass the measure bar.
  3. 453.

    How many different Figure Skating World Champions in the mens division were there from 1995 to 2005?

    • A5
    • B8
    • C9
    • D10
    Answer: 5
  4. 454.

    Lynn Swann was a wide receiver for which N.F.L. team?

    • AColts
    • BSteelers
    • CBengals
    • DDolphins
    Answer: Steelers
  5. 455.

    Who of the following never played quarterback for Alabama Crimson Tide?

    • AArchie Manning
    • BBart Starr
    • CKenny Stabler
    • DJoe Namath
    Answer: Archie Manning
  6. 456.

    This shortstop had a great year in 1962 winning his second consecutive Gold Glove, the NL MVP Award, and hitting a homerun both rightly and lefty in one game.

    • ADick Groat
    • BErnie Banks
    • CMaury Wills
    • DAlvin Dark
    Answer: Maury Wills
  7. 457.

    The motto of the oldest established National Hockey League franchise, The Montreal Canadiens is: To you from failing hands we throw the torch. Be yours to hold it high.

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  8. 458.

    Who was the first male athlete to win the decathlon and pentathlon at Olympics Games?

    • AMichael Johnson
    • BJim Thorpe
    • CRafer Johnson
    • DRay Ewry
    Answer: Jim Thorpe
  9. 459.

    This quarterback won the 1996 Heisman Trophy.

    • AArchie Manning
    • BPeyton Manning
    • CEli Manning
    • DDanny Wuerffel
    Answer: Danny Wuerffel
  10. 460.

    Which of these cyclists has the most Tour De France wins?

    • AEddie Merckx
    • BJacques Anquetil
    • CLance Armstrong
    • DBernard Hinault
    Answer: Lance Armstrong
  11. 461.

    Which one of the following Sun Belt Conference Member schools is not paired up correctly with its mascot?

    • ANew Orleans - Privateers
    • BMiddle Tennessee State - Blue Raiders
    • CWestern Kentucky - Hilltoppers
    • DArkansas State - Red Wolves
    Answer: Arkansas State - Red Wolves
  12. 462.

    This Hall of Famer played for The Philadelphia Athletics from 1925 to 1935.

    • ARoger Breece
    • BJimmie Foxx
    • CClay Jointer
    • DConnie Mack
    Answer: Jimmie Foxx
  13. 463.

    This player from Alabama University was the Championship MVP in 1968.

    • AMax McGee
    • BPaul Horning
    • CBart Starr
    • DDarryl LaMonica
    Answer: Bart Starr
  14. 464.

    Babe Ruth had many nicknames such as The Babe, The Bambino, The Sultan of Swat. Can you pick out another one of his nicknames?

    • AThe Colossus of Clout
    • BThe Clout Master
    • CThe Wizard of Clout
    • DThe Strongman of Clout
    Answer: The Colossus of Clout
  15. 465.

    The putting green refers to this.

    • AThe area around sand traps
    • BThe area around the actual hole
    • CThe area where the ball is first hit (starting position)
    • DThe area around water hazards like ponds, lakes, etc.
    Answer: The area around the actual hole
  16. 466.

    This player was the 31st selected in 2001 draft by the Golden State Warriors. He and Jamison was chossen to represent the Washington Wizards at the 2005 NBA All-Star Game.

    • AVlade Divac
    • BGilbert Arenas
    • CBen Gordon
    • DCarmelo Anthony
    Answer: Gilbert Arenas
  17. 467.

    Who was the first gymnast ever to score a perfect 10.0?

    • ACathy Rigby
    • BNadia Comaneci
    • CShannon Miller
    • DMary Lou Retton
    Answer: Nadia Comaneci
  18. 468.

    This Russian grandmaster was known for his intimidating stare. He was considered extremely good at sacrificing pieces. However, poor health caused him to never play to his full potential.

    • APaul Keres
    • BHarry Nelson Pillsbury
    • CMikhail Tal
    • DSalo Flohr
    Answer: Mikhail Tal
  19. 469.

    May 15, 1981 saw a perfect game involving the Toronto Blue Jays and the Cleveland Indians. Who was the winning pitcher?

    • AJohn Denny
    • BLen Barker
    • CDave Stieb
    • DJim Clancy
    Answer: Len Barker
  20. 470.

    When was the first goal in a NHL game scored?

    • ADecember 19,1924
    • BDecember 19,1917
    • CDecember 19 , 1936
    • DDecember 19 , 1942
    Answer: December 19,1917
  21. 471.

    What is the weight of gloves in heavyweight bouts?

    • A14 ounces
    • B12 ounces
    • C8 ounces
    • D10 ounces
    Answer: 10 ounces
  22. 472.

    In what year did baseball catchers first started using chest protectors?

    • A1895
    • B1915
    • C1885
    • D1905
    Answer: 1885
  23. 473.

    A go kart will go faster but handle worse, if you do which of the following?

    • ACrash
    • BCut a whole in the front of the go kart
    • CGo down on the air pressure in the tires
    • DGo up on the air pressure in the tires
    Answer: Go up on the air pressure in the tires
  24. 474.

    Which year was the third Super Bowl held?

    • A1970
    • B1968
    • C1969
    • D1971
    Answer: 1969
  25. 475.

    He was a first round draft choice of the NFL Cardinals but he chose to play Major League Baseball. He is probably most famous for his home run in the 1988 World Series. Who is this two-sport legend?

    • ABo Jackson
    • BGene Conley
    • CKirk Gibson
    • DDeion Sanders
    Answer: Kirk Gibson
  26. 476.

    This former professional wrestler introduced the Undertaker to the WWF at the 1990 Survivor Series.

    • ACaptain Lou Albano
    • BPaul Bearer
    • CSlick
    • DTed Million Dollar Man Dibiase
    Answer: Ted Million Dollar Man Dibiase
  27. 477.

    In 1972 RB Larry Csonka rushed 213 times for how many yards?

    • A1,117
    • B1,178
    • C2,143
    • D1,098
    Answer: 1,117
  28. 478.

    Which two wrestlers helped Yokozuna retain the WWE Championship in the first ever casket match.

    • AKane and Big Show
    • BMatt and Jeff Hardy
    • CVince and Shane McMahon
    • DJeff Jarrett and Diesel
    Answer: Jeff Jarrett and Diesel
  29. 479.

    Which darts player has won the most World Championship titles?

    • ARaymond van Barneveld
    • BEric Bristow
    • CMichael van Gerwen
    • DPhil Taylor
    Answer: Phil Taylor
  30. 480.

    In the fourth test, at the Melbourne Cricket Ground (MCG), Australian leg-spinner Shane Warne snared his 700th wicket, the first bowler in Test history to do so. Who did he bowl out?

    • AChris Read
    • BAndrew Flintoff
    • CAndrew Strauss
    • DPaul Collingwod
    Answer: Andrew Strauss
  31. 481.

    Which player of the the St. Louis Cardinals set a major league record by hitting two grand slams in a single inning against the Los Angeles Dodgers?

    • AKen Boyer
    • BTerry Pendleton
    • CMike Shannon
    • DFernando Tatis
    Answer: Fernando Tatis
  32. 482.

    This man has the record achievement of over 14,000 Major League at-bats.

    • ACal Ripken, Jr.
    • BMinnie Minoso
    • CCarl Yastrzemski
    • DPete Rose
    Answer: Pete Rose
  33. 483.

    Which Formula One driver was nicknamed 'The Professor'?

    • AEmerson Fittipaldi
    • BNiki Lauda
    • CAlain Prost
    • DAyrton Senna
    Answer: Alain Prost
  34. 484.

    This chess player, famous for his Anti-Semitism and his reclusiveness, became the first American to win the official world chess championship.

    • AFrank Marshall
    • BBobby Fischer
    • CPaul Morphy
    • DWilliam Steinitz
    Answer: Bobby Fischer
  35. 485.

    What Hall of Fame coach was with the Tigers from 1958-1970?

    • AAndy Reid
    • BDon Faurot
    • CDon Shula
    • DDan Devine
    Answer: Dan Devine
  36. 486.

    Which ski jumper was badly injured in a training session in 2002, but recovered in a month to win 2 gold medals at the Salt Lake City Olympics?

    • ASimon Ammann
    • BMatti Hautamaeki
    • CSven Hannavald
    • DAdam Małysz
    Answer: Simon Ammann
  37. 487.

    What is the real first name of golf champion Tiger Woods?

    • AEwan
    • BEldrick
    • CEdwin
    • DEdward
    Answer: Eldrick
  38. 488.

    After Ted Williams retired from play, he went on to manage what major league team?

    • AMinnesota Twins
    • BSan Diego Padres
    • CSan Fransisco Giants
    • DWashington Senators
    Answer: Washington Senators
  39. 489.

    What number did Ralph Kiner, who was inducted into the Baseball Hall of Fame in 1975, wear when he played for the Pittsburgh Pirates in the 40s and 50s?

    • A4
    • B11
    • C7
    • D3
    Answer: 4
  40. 490.

    To which Notre Dame legend is the following quote attributed? "I've found that prayers work best when you have big players."

    • AFrank Leahy
    • BJesse Harper
    • CAra Parseghian
    • DKnute Rockne
    Answer: Knute Rockne
  41. 491.

    The first 20 games of the Tiger/ Jayhawk rivalry were played off campus in Kansas City or in St Joesph. The Tigers hosted the first game on campus in 1911. What is significant about this game?

    • AThe game was played at Rollins field.
    • BThere was a riot after the game.
    • Ca 3 to 3 tie
    • DIt was the first Homecoming game in the country.
    Answer: It was the first Homecoming game in the country.
  42. 492.

    This chess opening involves no pawn moves beyond the third rank.

    • AThe British Defense
    • BThe Hamster Defense
    • CThe Hedgehog Defense
    • DThe Squirrel Defense
    Answer: The Hedgehog Defense
  43. 493.

    Who is the first coach to win four Super Bowls?

    • ABill Parcells
    • BChuck Noll
    • CDon Shula
    • DBill Walsh
    Answer: Chuck Noll
  44. 494.

    What type of sport is Popinjay, also known as Popingo?

    • AShooting
    • BBoard sport
    • CCombat sport
    • DGymnastics
    Answer: Shooting
  45. 495.

    This man, born in 1963 in New york, is the inventor of the ollie, a skateboarding move.

    • AAlan Gelfand
    • BNatas Kapas
    • CTommy Guerro
    • DMike McGill
    Answer: Alan Gelfand
  46. 496.

    Which of the following is not true about Gilbert Arenas?

    • AHe has a large tent in his house converted to a low oxygen level similar to that of Colorado.
    • BHis middle name is not Jay.
    • CHe officially owns Team Final Boss, a professional Halo 2 gaming team.
    • DHe has mentored a D.C. boy who lost his family in a fire at age 10.
    Answer: His middle name is not Jay.
  47. 497.

    Which of these is considered the most common foul in timed roping rodeo events?

    • AImproper equipment
    • BBreaking the barrier
    • CImproper roping
    • DAnimal abuse
    Answer: Breaking the barrier
  48. 498.

    Lawrence Taylor played his entire career for which team?

    • APackers
    • BGiants
    • CRaiders
    • DChargers
    Answer: Giants
  49. 499.

    Did the Flying Hawaiian hit a home run in the 2008 game against the Milwaukee Brewers?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  50. 500.

    This sport, whereby the player navigates the playing field on horseback, is the national game of Argentina.

    • AHapkido
    • BPato
    • CParkour
    • DKosho
    Answer: Pato

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.