Discussly

Music Trivia Questions — page 92

4,819 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 92 of 97
  1. 4551.

    Berry Gordy founded Motown Records on January 12th of what year?

    • A1959
    • B1957
    • C1960
    • D1958
    Answer: 1959
  2. 4552.

    Who released the song Be Near Me in 1985?

    • AQuarterflash
    • BABC
    • CINXS
    • DCulture Club
    Answer: ABC
  3. 4553.

    This French electronic musical duo is famous for hiding their faces behind robot masks.

    • AAIr
    • BKLF
    • CTelepopmusic
    • DDaft Punk
    Answer: Daft Punk
  4. 4554.

    This American-born one-hit wonder singer/rapper had a #1 hit in 1990 with the song Ice, Ice Baby.

    • AKid Rock
    • BVanilla Ice
    • CFlynilla Ice
    • DSir- Mix - Alot
    Answer: Vanilla Ice
  5. 4555.

    What group had a #4 hit in 1981 with the single Shake It Up?

    • AJethro Tull
    • BProcol Harum
    • CThe Cars
    • DThe Eagles
    Answer: The Cars
  6. 4556.

    What girl group had a number one hit with Mama Said Thered Be Days Like This?

    • AThe Crystals
    • BThe Shangrilas
    • CThe Teddy Bears
    • DThe Shirelles
    Answer: The Shirelles
  7. 4557.

    This hit of Olivia Newton-John and its video made athletic wear fashionable in 1981.

    • AKarma Chameleon
    • BSynchronicity
    • CPhysical
    • DBlue Monday
    Answer: Physical
  8. 4558.

    Which band performed the 1970s classic rock hit 'Don't Fear the Reaper'?

    • ABlack Sabbath
    • BBlue Oyster Cult
    • CKansas
    • DDeep Purple
    Answer: Blue Oyster Cult
  9. 4559.

    What is Aaliyahs real full name?

    • AAaliyah Dana Haughton
    • BAllie Rebbecca Haughton
    • CAaliyah Josephine Houston
    • DAliya Isaac Houston
    Answer: Aaliyah Dana Haughton
  10. 4560.

    This was probably one of the most shocking deaths during the 80s. On December 8, 1980 this member of the Beatles was shot.

    • ARingo Starr
    • BJohn Lennon
    • CPaul McCartney
    • DGeorge Harrison
    Answer: John Lennon
  11. 4561.

    Which one of these male groups is not comprised of brothers as members?

    • AP.M. Dawn
    • BO-Town
    • COasis
    • DK-Ci and Jojo
    Answer: O-Town
  12. 4562.

    This band from the 80s, formed in Leeds, England, had a huge hit in 1981 with Tainted Love.

    • ADepeche Mode
    • Ba-ha
    • CSoft Cell
    • DTears for Fears
    Answer: Soft Cell
  13. 4563.

    Name the winner the Academy Award for Best Original Song for 1985.

    • ASeparate Lives from White Nights
    • BMiss Celies Blues (Sister) from The Color Purple
    • CSay You, Say Me from White Nights
    • DThe Power of Love from Back to the Future
    Answer: Say You, Say Me from White Nights
  14. 4564.

    Name Roger Waters' first solo album, released in 1984.

    • AThe Pros and Cons of Hitch Hiking
    • BRadio KAOS
    • CWhen the Wind Blows
    • DAmused to Death
    Answer: The Pros and Cons of Hitch Hiking
  15. 4565.

    Who performed the 1984 hit song What's Love Got to Do with It?

    • ATina Turner
    • BPaula Abdul
    • CAmy Grant
    • DMariah Carey
    Answer: Tina Turner
  16. 4566.

    Until early 2006 Bow Wow dated which popular female RB singer?

    • AAshanti
    • BCiara
    • CBrandy
    • DRihanna
    Answer: Ciara
  17. 4567.

    This singer had a hit song in the 80s with Gloria.

    • ALiuzet Melendez
    • BCyndi Lauper
    • CBonnie Tyler
    • DLaura Branigan
    Answer: Laura Branigan
  18. 4568.

    What Broadway star appearing in Sondheims Company also played a character on the TV sitcom, Alice?

    • ALinda Lavin (Alice character Alice)
    • BPolly Holliday (Alice character Flo)
    • CBeth Howland (Alice character Vera)
    • DVic Tayback (Alice character Mel)
    Answer: Beth Howland (Alice character Vera)
  19. 4569.

    Which brass instrument has the lowest pitch in an orchestra?

    • ASaxophone
    • BTrombone
    • CTuba
    • DTrumpet
    Answer: Tuba
  20. 4570.

    Al n Yetta from the self-titled song are fans of Art Linkletta and love to sing along with Mitch. What TV show do they enjoy watching reruns of?

    • ALassie
    • BPeter Gunn
    • CDecember Bride
    • DLone Ranger
    Answer: December Bride
  21. 4571.

    Which are the authors of the Tony-winning musical Spamalot?

    • AMichael Pallin and Terry Jones
    • BGraham Chapman and Terry Jones
    • CEric Idle and Tim Rice
    • DEric Idle and John Clese
    Answer: Eric Idle and Tim Rice
  22. 4572.

    Who wrote the march Hail to the Chief which we often hear when the the President of the United States makes an appearance?

    • ASir Walter Scott and James Sanderson
    • BFrederick Chopin
    • CHector Berlioz and Juan-Angel Santiago
    • DJohn Phillip Sousa
    Answer: Sir Walter Scott and James Sanderson
  23. 4573.

    Who is the Pink Floyd song "Shine On You Crazy Diamond" written about?

    • AFloyd
    • BSyd Barrett
    • CDavid Gilmour
    • DJohn Lennon
    Answer: Syd Barrett
  24. 4574.

    What male recording artist released his singe Maria in 1996?

    • AMarc Anthony
    • BJon Secada
    • CEnrique Iglesias
    • DRicky Martin
    Answer: Ricky Martin
  25. 4575.

    Rihanna has been criticized by the people of her native country, Barbados, as well as by others, for which of the following?

    • AHer lack of education
    • BHer outfits
    • CHer lack of talent
    • DHer being ashamed to be a native of Barbados
    Answer: Her outfits
  26. 4576.

    In a Mad World this group could have been made up of Curt Smith and Roland Orzabal.

    • AFlock of Seagulls
    • BTears for Fears
    • COrchestral Manoeuvres in the Dark
    • DUB40
    Answer: Tears for Fears
  27. 4577.

    In 2003 Sugababes released the single Shape which featured a sample from a 1993 song by this celebrated musician.

    • AMick Jagger
    • BSting
    • CTom Jones
    • DElton John
    Answer: Sting
  28. 4578.

    Finish the title to Gwen Stefani's song from her album The Sweet Escape: ____ in the Morning.

    • A4
    • B2
    • C3
    • D5
    Answer: 4
  29. 4579.

    Jimmy Buffett is known for his work to save which large aquatic animal?

    • AManatee
    • BShark
    • CDolphin
    • DWhale
    Answer: Manatee
  30. 4580.

    This song received the Grammy Award for Record of the Year in 1986.

    • AMoney for Nothing by Dire Straits
    • BThe Power of Love by Huey Lewis and the News
    • CBorn in the U.S.A. by Bruce Springsteen
    • DWe Are the World by USA for Africa
    Answer: We Are the World by USA for Africa
  31. 4581.

    This singer wrote and recorded the song Sunshine Superman, which reached #1 in 1966?

    • ABilly Preston
    • BDonovan
    • CMac Davis
    • DPeter Noone
    Answer: Donovan
  32. 4582.

    In Men at Work's song 'Down Under,' a Vegemite sandwich is mentioned. What is the main ingredient of Vegemite?

    • AVegemite leaves
    • BBrown sugar
    • CVegemite root extract
    • DBrewer's yeast extract
    Answer: Brewer's yeast extract
  33. 4583.

    Barbra Streisand cashed in a number one selling single with the song People from which long-running show?

    • AFunny Girl
    • BGrren Grow the Lilacs
    • CThe Most Happy Fella
    • D42nd. Street
    Answer: Funny Girl
  34. 4584.

    The song Lady Marmalade was a big hit song for this RB band in the year 1975.

    • ALabelle
    • BRufus with Chaka Khan
    • CGladys Knight the Pips
    • DThe Impressions
    Answer: Labelle
  35. 4585.

    Who performed the hit single 'Call Me' for the 1980 film 'American Gigolo'?

    • ABlondie
    • BTina Turner
    • CMadonna
    • DJanet Jackson
    Answer: Blondie
  36. 4586.

    Who is the producer credited with putting Milli Vanilli on the road to fame and fortune?

    • AFrank Zappa
    • BDavid Geffen
    • CTommy Mottola
    • DFrank Farian
    Answer: Frank Farian
  37. 4587.

    This singer had one of the biggest hits of 1990 with the song Ice, Ice Baby.

    • AM.C. Hammer
    • BIce Cube
    • CIce T
    • DVanilla Ice
    Answer: Vanilla Ice
  38. 4588.

    Who recorded the song Return to Paradise in 1978?

    • APrince
    • BSting
    • CElton John
    • DGeorge Michael
    Answer: Elton John
  39. 4589.

    Paul McCartney and his band mates (The Beatles) founded a record label in 1968. What was the name of the record label?

    • APeach
    • BApple
    • CLime
    • DPear
    Answer: Apple
  40. 4590.

    Who had hits with the songs Home, If the Devil Danced (In Empty Pockets), Ships That Don't Come In, John Deere Green, Third Rock from the Sun, Pickup Man, Bigger Than the Beatles, and Texas Sized Heartache?

    • AJoe Diffie
    • BTracy Byrd
    • CCollin Raye
    • DDavid Lee Murphey
    Answer: Joe Diffie
  41. 4591.

    At the time of his death, James was working on an autobiography, called this.

    • ARemember Me
    • BThe Legacy Of A Dope-fiend
    • CA Life, Devoted To Music
    • DConfessions Of A Superfreak
    Answer: Confessions Of A Superfreak
  42. 4592.

    Peter Piper is a track on this 1986 album by Run DMC.

    • ARaising Hell
    • BLicensed to Ill
    • CKrush Groove
    • DWalk This Way
    Answer: Raising Hell
  43. 4593.

    The song My Girl was a huge hit song for this band in 1965.

    • AThe Stylistics
    • BThe Temptations
    • CMarmalade
    • DThe Four Tops
    Answer: The Temptations
  44. 4594.

    Eric Clapton was born in Ripley, England on which date?

    • AMarch 30, 1945
    • BMarch 29, 1944
    • CMarch 30, 1946
    • DMarch 28, 1943
    Answer: March 30, 1945
  45. 4595.

    Even though I'm a man, people always comment about my great hair. I also sang the popular 2004 song 'Some Beach.' Who am I?

    • ATrace Adkins
    • BKeith Urban
    • CToby Keith
    • DBlake Shelton
    Answer: Blake Shelton
  46. 4596.

    Who is Bono singing about in U2's song Sometimes You Can't Make It on Your Own?

    • AThe Edge's wife
    • BHis father
    • CVladimir Lenin
    • DHimself
    Answer: His father
  47. 4597.

    This male quartet asked the question Him or Me. Who are they?

    • AIntro
    • BToday
    • CThe Rude Boys
    • DTroop
    Answer: Today
  48. 4598.

    In the middle of a performance of Rocket Queen in St. Louis, Axl Rose tackled a spectator and declared, "Thanks to this lame a** security, I'm going home." He slammed down his mike and a riot started. What was the fan that Rose tackled doing?

    • AVideotaping the performance
    • BHolding a pistol
    • CDistracting other fans
    • DWielding a knife
    Answer: Videotaping the performance
  49. 4599.

    Which band recorded the song Evil Ways in 1970?

    • AScorpions
    • BThree Dog Night
    • CSantana
    • DThe Police
    Answer: Santana
  50. 4600.

    Mike Jones sang Drop and Gimme 50 featuring what other rapper?

    • AHurricane Chris
    • BT-Pain
    • CLil Wayne
    • DTwista
    Answer: Hurricane Chris

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.