Discussly

Music Trivia Questions — page 87

4,819 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 87 of 97
  1. 4301.

    We Didn't Start the Fire was a huge hit in 1989 for this legendary singer.

    • APaul McCartney
    • BPhil Collins
    • CBill Withers
    • DBilly Joel
    Answer: Billy Joel
  2. 4302.

    How was the name Linkin Park chosen?

    • ALincoln Park was Mikes favourite place for finding solitude.
    • BDave and Mike accidentally met in Lincoln Park.
    • CChester used to drive by Lincoln Park.
    • DThe band used to practice in Lincoln Park.
    Answer: Chester used to drive by Lincoln Park.
  3. 4303.

    What band performed the 1978 song Wheel In The Sky?

    • AJourney
    • BKansas
    • CBoston
    • DThe Police
    Answer: Journey
  4. 4304.

    This 1990 film, directed by Renny Harlin, features Billy Idol's song "Cradle of Love."

    • AFord Fairlane
    • BThundering Heights
    • CFord Fairmont
    • DDetroit Rock City
    Answer: Ford Fairlane
  5. 4305.

    Dolly Parton sang the title song 9 to 5 for the 1980 movie Nine to Five. Who was the sexist, egotistical, lying, hypocritical bigot boss in this movie?

    • AViolet Newstead
    • BMr. Hinkle
    • CRussell Tinsworthy
    • DFranklin M Hart Jr
    Answer: Franklin M Hart Jr
  6. 4306.

    Which of these songs did Madonna dedicate to Sean Penn?

    • ATrue Blue
    • BLive To Tell
    • CCrazy For You
    • DI Remember
    Answer: True Blue
  7. 4307.

    You remember Jeffery Harding? What happened to him in the song Hello Muddah, Hello Fadduh?

    • Agot lost
    • Bfell from a cliff
    • Cfell in a well
    • Dbit by a snake
    Answer: got lost
  8. 4308.

    In 1982, this British R-n-B group recorded a song called, Just an Illusion, that was also featured in the movie F/X.

    • AShalamar
    • BDynasty
    • CDestiny
    • DImagination
    Answer: Imagination
  9. 4309.

    Which band performed the 1970s classic rock hit Smoke on the Water?

    • AUriah Heep
    • BRainbow
    • CDeep Purple
    • DBlack Sabath
    Answer: Deep Purple
  10. 4310.

    Which song is NOT by singer Tom Jones?

    • AIt's Not Unusual
    • BDelilah
    • CWhat's New Pussycat
    • DNever Gonna Give You Up
    Answer: Never Gonna Give You Up
  11. 4311.

    This classic rock band performed the song Take Me in Your Arms.

    • AThe Allman Brothers
    • BLynyrd Skynyrd
    • CCreedence Clearwater Revival
    • DThe Doobie Brothers
    Answer: The Doobie Brothers
  12. 4312.

    1991s #1 U.S. hit Baby Baby was the biggest hit to date for this singer.

    • AKaryn White
    • BSamantha Fox
    • CAmy Grant
    • DVanessa Williams
    Answer: Amy Grant
  13. 4313.

    Walkaway Joe was a duet featuring Trisha Yearwood and this singer.

    • ADon Henley
    • BJoe Stampley
    • CGarth Brooks
    • DTom Petty
    Answer: Don Henley
  14. 4314.

    In the 1978 musical, Grease, Betty Rizzo sings a song called There Are Worse Things I Could Do. What does she consider to be the worst thing she could do?

    • ANot keep a promise
    • BFlirt with guys
    • CTake cold showers
    • DCry in front of people
    Answer: Cry in front of people
  15. 4315.

    Who sang the 1983 hit song called Total Eclipse of the Heart?

    • AJoan Jett
    • BBonnie Tyler
    • CCyndi Lauper
    • DLaura Branigan
    Answer: Bonnie Tyler
  16. 4316.

    Finish this line from a popular theme song: Spins a web, any size, catches thieves...

    • Afrom the sky
    • Band the like
    • CIn disguise
    • Djust like flies
    Answer: just like flies
  17. 4317.

    On what Pearl Jam album can you find the song Daughter?

    • AVitalogy
    • BNo Code
    • CVs.
    • DTen
    Answer: Vs.
  18. 4318.

    This artist had a 1 number hit with Not On Your Love in 1995.

    • ADavid Lee Murphy
    • BJeff Carson
    • CMary Chapin Carpenter
    • DPam Tillis
    Answer: Jeff Carson
  19. 4319.

    The Next Time I Fall was a #1 U.S. hit for Peter Cetera and this singer.

    • ALoretta Lynn
    • BEtta James
    • CAmy Grant
    • DJanis Ian
    Answer: Amy Grant
  20. 4320.

    What name is Garth Brooks also known by?

    • AGarth Trogen
    • BGary Brock
    • CChris Maddrick
    • DChris Gaines
    Answer: Chris Gaines
  21. 4321.

    Steve Perry made his public debut as singer for this band in October 1977.

    • ALoverboy
    • BElectric Light Orchestra (ELO)
    • CBoston
    • DJourney
    Answer: Journey
  22. 4322.

    Which of these groups recorded a 2006 hit song featuring and produced by Timbaland?

    • AThe Killers
    • BAugustana
    • CDeath Cab for Cutie
    • DOneRepublic
    Answer: OneRepublic
  23. 4323.

    Which statement about Marvin Gaye is incorrect?

    • AMarvin Gaye had plans for a single with Barry White just before his death.
    • BMarvin Gaye has a star on Hollywoods Walk of Fame.
    • CMarvin Gaye served in the US Marines.
    • DMarvin Gaye is in the Rock and Roll hall of fame.
    Answer: Marvin Gaye served in the US Marines.
  24. 4324.

    What Aberdeen, Washington group, in position # 27 on the list of Immortals of Rock and Roll music, wrote the grunge anthem Smells Like Teen Spirit?

    • ARed Hot Chili Peppers
    • BNine Inch Nails
    • CSoundgarden
    • DNirvana
    Answer: Nirvana
  25. 4325.

    The song Honey was one of the most popular teenage tragedy songs ever made. What singer is responsible for giving us this classic hit song from the 1960s?

    • ABobby Vinton
    • BBobby Goldsboro
    • CBobby Caldwell
    • DBobby Womack
    Answer: Bobby Goldsboro
  26. 4326.

    The video for what song features The Killers dressed up as cowboys?

    • AAll These Things That I've Done
    • BRead My Mind
    • CBones
    • DMr. Brightside
    Answer: All These Things That I've Done
  27. 4327.

    Which British female singer and songwriter was sampled Eminem's hit single 'Stan'?

    • AAdele
    • BLeona Lewis
    • CDido
    • DLily Allen
    Answer: Dido
  28. 4328.

    Freedom came my way one day And I started out of town, yeah! All of a sudden I saw Sheriff John Brown Aiming to shoot me down, So I shot - I shot - I shot him down and I say: ...

    • AIf I am guilty I will pay
    • BI am here to stay
    • CNow I am OK
    • DRelease me if you may
    Answer: If I am guilty I will pay
  29. 4329.

    The 1998 song Chocolate Salty Balls is from the soundtrack of what popular animated TV series?

    • AJohnny Bravo
    • BBeavis and Butt-head
    • CSouth Park
    • DScooby-Doo
    Answer: South Park
  30. 4330.

    Which of these bands released their break through album Pride in 1987, which included the single Wait?

    • AGreat White
    • BRatt
    • CDef Leppard
    • DWhite Lion
    Answer: White Lion
  31. 4331.

    The Bellamy Brothers had a number one smash with 'Let Your Love Flow' in 1976. They tried this lame pick-up line the next time around, and it peaked at number 39.

    • AThere Must Be Something Wrong With My Eyes, I Can't Take Them Off You
    • BI'll Cook You Dinner if You Cook Me Breakfast
    • CYour Feet Must Be Tired 'Cause You've Been Running Through My Mind
    • DIf I Said You Had a Beautiful Body Would You Hold It Against Me
    Answer: If I Said You Had a Beautiful Body Would You Hold It Against Me
  32. 4332.

    In the words of his 1973 song, Bob Dylan is "knock, knock, knockin" on which door?

    • AEileen's
    • BAngie's
    • CHeaven's
    • DOpportunity's
    Answer: Heaven's
  33. 4333.

    This winner of the second season of American Idol had a hit song called Sorry 2004.

    • AKelly Clarkson
    • BFantasia Barrino
    • CRuben Studdard
    • DClay Aiken
    Answer: Ruben Studdard
  34. 4334.

    Elvis was laid to rest wearing this clothing.

    • AWhite jump suit
    • BGold suit, white shirt and gold tie
    • CBlack leather suit
    • DWhite suit, blue shirt and silver tie
    Answer: White suit, blue shirt and silver tie
  35. 4335.

    Which great work did W. Handy have published in 1914?

    • AThe Maple Leaf Rag
    • BNobody
    • CSt. Louis Blues
    • DPoppas Lawdy, Lawdy, Blues.
    Answer: St. Louis Blues
  36. 4336.

    Which musical term is related to playing in a quick, lively tempo?

    • AAdagio
    • BAllegra
    • CAllegro
    • DAtona
    Answer: Allegro
  37. 4337.

    What is the title of Celine Dions autobiographical book, published in 2001?

    • AMy Story, My Dream
    • BMy Life, My Love
    • CMy Book, My Confessions
    • DMy Way, My Heart
    Answer: My Story, My Dream
  38. 4338.

    The song Sailing sailed all the way up the U.S. charts to #1 for this singer in 1980.

    • AKenny Loggins
    • BChristopher Cross
    • CStephen Bishop
    • DMichael McDonald
    Answer: Christopher Cross
  39. 4339.

    This actress portrayed country singer Patsy Cline in the movie, Sweet Dreams.

    • ASissy Spacek
    • BBeverly DAngelo
    • CReba McIntire
    • DJessica Lange
    Answer: Jessica Lange
  40. 4340.

    The son of which of these great musicians is the father of Lauryn Hills children?

    • ALuther Vandross
    • BJimmy Hendrix
    • CJulio Iglesias
    • DBob Marley
    Answer: Bob Marley
  41. 4341.

    This body part is mentioned in an expression meaning to get ahead of the competition.

    • AFoot
    • BArm
    • CNeck
    • DLeg
    Answer: Leg
  42. 4342.

    This French composer, born on 24 August 1948, is regarded as one of the pioneers of electronic music.

    • APascal Kleiman
    • BFrancis Rimbert
    • CJean Michel Jarre
    • DPedro Winter
    Answer: Jean Michel Jarre
  43. 4343.

    The recording featured in the sound clip was a track from this artists Wild Blue album in 1982.

    • AT. G. Sheppard
    • BLyle Lovett
    • CRicky Van Shelton
    • DJohn Anderson
    Answer: John Anderson
  44. 4344.

    What is Bow Wows real first name?

    • ADeshawn
    • BSeronte
    • CSean
    • DShad
    Answer: Shad
  45. 4345.

    Which of the following was not a member of a pre-Grateful Dead band that also had a member of The Grateful Dead in it?

    • ARobert Hunter
    • BDavid Nelson
    • CJorma Koukonen
    • DJohn Marmaduke Dawson
    Answer: Jorma Koukonen
  46. 4346.

    What artist recorded the version of the song What's New Pussycat? which reached the number three spot of the U.S. charts in 1965?

    • ADean Martin
    • BFrank Sinatra
    • CTom Jones
    • DElvis Presley
    Answer: Tom Jones
  47. 4347.

    In a Puccini opera, what is the name of the tragic lady who falls in love with the callous Lieutenant Pinkerton?

    • AMadame Butterfly
    • BSuzuki
    • CLady Chrysanthemum
    • DSusie Wong
    Answer: Madame Butterfly
  48. 4348.

    This singer had to wait fifteen plus years to have consecutive #1 hits with Give Me Love (Give Me Peace on Earth) and Got My Mind Set on You.

    • AGeorge Harrison
    • BBilly Joel
    • CRingo Starr
    • DPaul McCartney
    Answer: George Harrison
  49. 4349.

    What is the name of Barbra Streisand's album on which she worked with the Bee Gees' Barry Gibb?

    • AWoman in Love
    • BGuilty
    • CBarbra
    • DTime
    Answer: Guilty
  50. 4350.

    Which of these is not an album by Alvin and The Chipmunks?

    • AWhen You Wish Upon a Chipmunk
    • BChipmunks sing the Beatles Hits
    • CHard Rock Chipmunks
    • DRockin Through the Decades
    Answer: Hard Rock Chipmunks

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.