Discussly

Music Trivia Questions — page 77

4,819 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 77 of 97
  1. 3801.

    Who was the first Jazz Musician to win the Pulitzer Prize for Music

    • AWynton Marsalis
    • BHerbie Hancock
    • CJoe Henderson
    • DMichael Brecker
    Answer: Wynton Marsalis
  2. 3802.

    Which band performed Running on Empty in 1977?

    • AZZ Top
    • BThe Allman Brothers
    • CJackson Browne
    • DThe Doobie Brothers
    Answer: Jackson Browne
  3. 3803.

    Where was the song Misty written?

    • Aon a plane
    • Bon an ocean liner
    • Con a train
    • Don a tour bus
    Answer: on a plane
  4. 3804.

    The song Knockin on Heavens Door was written and performed by this musician in 1973.

    • ABob Dylan
    • BEric Clapton
    • CGuns N Roses
    • DBon Jovi
    Answer: Bob Dylan
  5. 3805.

    With what white rapper did Timbaland collaborate on the singles Ugly and Lovely from 2001?

    • ALady Sovereign
    • BEminem
    • CMike Shinoda
    • DBubba Sparxxx
    Answer: Bubba Sparxxx
  6. 3806.

    This group flew up the charts in 1975 with the #1 song Listen to What the Man Said.

    • APaul McCartney Wings
    • BThe Flying Burrito Brothers
    • CThe Eagles
    • DThe Byrds
    Answer: Paul McCartney Wings
  7. 3807.

    What member of the Spice Girls was nicknamed Scary Spice?

    • AGeri Halliwell
    • BVictoria Adams (later Beckham)
    • CMelanie Brown
    • DMelanie Chisholm
    Answer: Melanie Brown
  8. 3808.

    Skid Row had a big hit in 1989 with this song.

    • A18 And Life
    • BWhen The Children Cry
    • CShower Me Wtih Your Love
    • DI Remember Holding You
    Answer: 18 And Life
  9. 3809.

    Which American rock band was formed by Mark Farner, Don Brewer and Mel Schacher in 1969?

    • AGrand Funk Railroad
    • BThe Doobie Brothers
    • CThe Rolling Stones
    • DEagles
    Answer: Grand Funk Railroad
  10. 3810.

    Belinda Carlisle used to do lead vocals for this 80s punk girl group.

    • APsychedelic Furs
    • BThe Bangles
    • CBananarama
    • DThe Go Gos
    Answer: The Go Gos
  11. 3811.

    On February 3, 1959, musician Waylon Jennings would have died with Buddy Holly, had he not given up his seat in their plane to this popular pioneer of rock and roll and a friend of his.

    • ARitchie Valens
    • BThe Big Bopper
    • CTommy Allsup
    • DJ.P. Richardson
    Answer: Ritchie Valens
  12. 3812.

    Finish this advertising jingle: Oh, I wish I were ......

    • Aan Oldsmobile
    • Ba Cadillac
    • Can Oscar-Mayer weiner
    • Da slice of new bologna
    Answer: an Oscar-Mayer weiner
  13. 3813.

    I Think I Love You was the biggest hit ever for this band in 1970.

    • APure Prairie League
    • BThe Partridge Family
    • CThe Cowsills
    • DThe Brady Bunch
    Answer: The Partridge Family
  14. 3814.

    Who performed this song included in the album Kill Em All?

    • AMetallica
    • BMegadeth
    • CSlayer
    • DIron Maiden
    Answer: Metallica
  15. 3815.

    Name this American comedy show.

    • ACosby Show
    • BFresh Prince of Bel air
    • CDiffrent Strokes
    • DCut Above
    Answer: Diffrent Strokes
  16. 3816.

    Love on the Rocks was a big 1981 hit for this Brooklyn born singer.

    • ANeil Diamond
    • BGino Vannelli
    • CPat Benatar
    • DLeo Sayer
    Answer: Neil Diamond
  17. 3817.

    In 1962, Catholic students in New York were forbidden to dance to what song?

    • AThe Twist
    • BHeartbreak Hotel
    • CCan't Get No Satisfaction
    • DTwist and Shout
    Answer: The Twist
  18. 3818.

    We get groovin when the sun goes down is a line from which single by Neil Diamond?

    • ASweet Caroline
    • BCracklin Rosie
    • CKentucky Woman
    • DI Thank the Lord for the Night Time
    Answer: I Thank the Lord for the Night Time
  19. 3819.

    What song by The Beatles begins with the line Words are flowing out like endless rain into a paper cup.....?

    • AAcross the Universe
    • BGive Peace a Chance
    • CStrawberry Fields Forever
    • DBlackbird
    Answer: Across the Universe
  20. 3820.

    What female singer had a #1 song (Then Came You) in the U.S. with the RB group The Spinners?

    • ADionne Warwick
    • BDiana Ross
    • CGwen McRae
    • DBetty Wright
    Answer: Dionne Warwick
  21. 3821.

    This 1967 hit that opens with the line You know that it would be untrue, you know that I would be a liar, was recorded by The Doors.

    • ALight My Fire
    • BPeople Are Strange
    • CTouch Me
    • DLove Her Madly
    Answer: Light My Fire
  22. 3822.

    The King of the Road took the third boxcar, midnight train. What was his destination?

    • AAnywhere to get out of the rain
    • BDisneyworld
    • CFort Paine
    • DBangor, Maine
    Answer: Bangor, Maine
  23. 3823.

    What are the first few words in the lyrics of A-Ha's 'Take On Me'?

    • AWe're dreaming today
    • BWe're talking away
    • CWe're finding a way
    • DWe're blocking the way
    Answer: We're talking away
  24. 3824.

    The musical elements used during this period were well defined and clear. The music uses fragments from other cultures or from European ethnic groups. Bela Bartok is one of the composers associated with this period.

    • AExpressionism
    • BNeoclassicism
    • CPrimitivism
    • DNeoromanticism
    Answer: Primitivism
  25. 3825.

    How many commas are there in the written version of the song, Good Morning to All?

    • A3
    • B2
    • C5
    • D4
    Answer: 4
  26. 3826.

    What composer stated: Too many pieces of music finish too long after the end.?

    • AIgor Stravinsky
    • BGeorge Gershwin
    • CAram Shostakovitch
    • DRandy Newman
    Answer: Igor Stravinsky
  27. 3827.

    Much admired around the world, this singer was closely associated with the song Strange Fruit," concerning lynching. Her life story is depicted in the movie Lady Sings the Blues.

    • ABillie Holiday
    • BPeggy Lee
    • CEtta James
    • DEtta Jones
    Answer: Billie Holiday
  28. 3828.

    What comedian directed and starred in the 2007 comedy movie I Think I Love My Wife?

    • AChris Rock
    • BWill Smith
    • CChris Tucker
    • DEddie Murphy
    Answer: Chris Rock
  29. 3829.

    Shortly after the death of Elvis, who referred to Elvis as bloated and over-the hill?

    • AJames Brown
    • BPresident Bill Clinton
    • CPresident Jimmy Carter
    • DMarlon Brando
    Answer: Marlon Brando
  30. 3830.

    Conga was a massive hit for this band in 1986.

    • ALisa Lisa and Cult Jam
    • BRun-D.M.C.
    • CThe Outfield
    • DThe Miami Sound Machine
    Answer: The Miami Sound Machine
  31. 3831.

    Now in the street there is violence. And-and a lot of work to be done. No place to hang out our washing. And-and I can't blame it all on the sun. Can you name this '80s tune?

    • ALet's Dance
    • BElectric Avenue
    • CDance Hall Days
    • DSafety Dance
    Answer: Electric Avenue
  32. 3832.

    Which musician, best known as lead singer of The Four Seasons, has guest starred on the hit series The Sopranos?

    • AFrank Sinatra Jr.
    • BPaul Simon
    • CFrankie Valli
    • DFrankie Avalon
    Answer: Frankie Valli
  33. 3833.

    What singer was telling us about The Night the Lights Went Out in Georgia?

    • AMartha Raye
    • BHelen Reddy
    • CVicki Lawrence
    • DCarol Burnett
    Answer: Vicki Lawrence
  34. 3834.

    The song Un-Break My Heart was a colossal smash hit song for this sultry singer in 1996.

    • AToni Braxton
    • BMariah Carey
    • CBeyonce Knowles
    • DWhitney Houston
    Answer: Toni Braxton
  35. 3835.

    The song Addicted to Love by Robert Palmer was initially intended to be a duet with this RB, soul and jazz singer.

    • ADiana Ross
    • BWhitney Houston
    • CAretha Franklin
    • DChaka Khan
    Answer: Chaka Khan
  36. 3836.

    Who recorded the song Who Can it be Now? in 1982?

    • ADevo
    • BMen at Work
    • CHooters
    • DINXS
    Answer: Men at Work
  37. 3837.

    Who is the lead singer of Pearl Jam?

    • AStone Gossard
    • BKurt Cobain
    • CEddie Vedder
    • DOzzy Osbourne
    Answer: Eddie Vedder
  38. 3838.

    James was the given name of which member of the Beatles?

    • ARingo Starr
    • BJohn Lennon
    • CPaul McCartney
    • DGeorge Harrison
    Answer: Paul McCartney
  39. 3839.

    And there are voices that want to be heard. So much to mention, but you can't find the words.

    • ABlondie
    • BRoxette
    • CKim Carnes
    • DBangles
    Answer: Roxette
  40. 3840.

    What country music singer performed the breakthrough hit, Walkin after Midnight in 1957?

    • APatti Page
    • BSonny James
    • CConway Twitty
    • DPatsy Cline
    Answer: Patsy Cline
  41. 3841.

    What Rolling Stones song had to be changed so that the band could appear on the Ed Sullivan Show?

    • ACan't Get No Satisfaction
    • BUnder My Thumb
    • CPaint It Black
    • DLet's Spend the Night Together
    Answer: Let's Spend the Night Together
  42. 3842.

    What song by Little Eva was a #1 song on the U. S charts in 1962?

    • AThe Loco-Motion
    • BRockin Robin
    • CSet Me Free
    • DIts My Party
    Answer: The Loco-Motion
  43. 3843.

    Which supergroup featured George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison, Bob Dylan and Tom Petty?

    • AThe Nasal Songwriters Summit
    • BMermaid Ave.
    • CCSNY
    • DThe Travelin Wilburys
    Answer: The Travelin Wilburys
  44. 3844.

    Cows and people in the streets or, more aptly, A thousand people in the streets is from which Buffalo Springfield's song?

    • AMr. Soul
    • BFor What its Worth
    • CGood Time Boy
    • DEverydays
    Answer: For What its Worth
  45. 3845.

    Jimmy Mack was a big hit song for this female group in 1967.

    • AThe Marvelettes
    • BDiana Ross the Supremes
    • CMartha and the Vandellas
    • DHoney Cone
    Answer: Martha and the Vandellas
  46. 3846.

    Which guitarist ran for the Presidency of the United States in 1980?

    • AJoe Perry
    • BBuddy Guy
    • CJoe Walsh
    • DDuane Allman
    Answer: Joe Walsh
  47. 3847.

    Which Irving Berlin musical is based on the life Annie Oakley?

    • AAnnie
    • BLittle Shop of Horrors
    • CAnything Goes
    • DAnnie Get Your Gun
    Answer: Annie Get Your Gun
  48. 3848.

    He was born John Henry Ramistella in New York City but was raised in New Orleans. Alan Freed convinced him to change his name. What name did he use as a performer at the Monterey Pop Festival?

    • AJohnny Rivers
    • BSteve Cropper
    • CEric Burdon
    • DAl Kooper
    Answer: Johnny Rivers
  49. 3849.

    Who performed the song Drinkin My Baby Goodbye?

    • AWillie Nelson
    • BMerle Haggard
    • CCharlie Daniels Band
    • DAlabama
    Answer: Charlie Daniels Band
  50. 3850.

    This 1973 album by Pink Floyd spent 741 weeks on the Billboard Top 200.

    • ADark Side of the Moon
    • BWish You Were Here
    • CThe Wall
    • DMomentary Lapse of Reason
    Answer: Dark Side of the Moon

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.