Discussly

Music Trivia Questions — page 49

4,819 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 49 of 97
  1. 2401.

    What does evanescence mean?

    • Adarkness
    • Bdisappearance
    • Cdelight
    • Ddeath
    Answer: disappearance
  2. 2402.

    When Seal was very young, he was sent away to live with a foster family. How old was he when his mother reclaimed him from them?

    • A4
    • B7
    • C10
    • D13
    Answer: 4
  3. 2403.

    The band Muse released their first album, Showbiz, in what year?

    • A2001
    • B2000
    • C1998
    • D1999
    Answer: 1999
  4. 2404.

    On a dark desert highway, cool wind in my hair is the opening line of which 1976 song, recorded by The Eagles?

    • ALife in the Fast Lane
    • BHotel California
    • CWitchy Woman
    • DTequila Sunrise
    Answer: Hotel California
  5. 2405.

    Which Hollywood actor is famous as a founding member and frontman of the band 30 Seconds to Mars?

    • AJared Leto
    • BBruce Willis
    • CKevin Bacon
    • DKeanu Reeves
    Answer: Jared Leto
  6. 2406.

    Welcome to Jamrock, camp where the thugs they camp at. Two pounds a weed inna van bag. It inna your hand bag, your knapsack, it inna your back pack.

    • ABarrington Levy
    • BTOK
    • CDamian Marley
    • DSean Paul
    Answer: Damian Marley
  7. 2407.

    He was the bassist for The Grateful Dead.

    • APhil Lesh
    • BJerry Garcia
    • CPigpen
    • DBob Weir
    Answer: Phil Lesh
  8. 2408.

    In an attempt to outdo the Beatles Sgt. Pepper album this group released the particularly unsuccessful LP Their Satanic Majesties Request in 1967. The 3-D album cover features hidden images of the Fab Four and contains trippy psychedelic songs like 2000 Light Years from Home (sound clip).

    • AThe Who
    • BThe Animals
    • CThe Rolling Stones
    • DThe Yardbirds
    Answer: The Rolling Stones
  9. 2409.

    Which of these songs by artist Eminem contain the lyric "Nice to meet you. Hi, my name is... I forgot my name!"?

    • AWithout Me
    • BSquare Dance
    • CKim
    • DRain Man
    Answer: Rain Man
  10. 2410.

    Great Moment in Music: The Lord of the Rings novels inspire Led Zeppelin to record 'Ramble On.' Bad Moment in Music: The Lord of the Rings novels inspire this Star Trek star to record 'Bilbo Baggins.' [sound clip]

    • AGeorge Takei
    • BDeForest Kelley
    • CLeonard Nimoy
    • DWilliam Shatner
    Answer: Leonard Nimoy
  11. 2411.

    Typically, how many keys are on a piano?

    • A12
    • B24
    • C88
    • D96
    Answer: 88
  12. 2412.

    Which band recorded the 1980s classic rock hit Cum on Feel the Noize?

    • AThe Scorpions
    • BSlade
    • CQuite Riot
    • DAC/DC
    Answer: Quite Riot
  13. 2413.

    In what movie does Whitney Houston portray a TV producer in love with a married man?

    • ACinderella
    • BThe Preachers Wife
    • CWaiting to Exhale
    • DSparkle
    Answer: Waiting to Exhale
  14. 2414.

    What is the debut album of King Crimson, a group founded in 1969 by Robert Fripp and Michael Giles?

    • ALarks Tongue in Aspic
    • BIsland
    • CIn the Court of the Crimson King
    • DEarthbound
    Answer: In the Court of the Crimson King
  15. 2415.

    When was the 3rd album "Notes from the Underground" of the band "Hollywood Undead" released?

    • A2011
    • B2013
    • C2009
    • D2014
    Answer: 2013
  16. 2416.

    Old Deuteronomy is a wise old character in which long-running show suitable for children of all ages?

    • ACats
    • BThe Lion King
    • CYou're a Good Man, Charlie Brown
    • DInto the Woods
    Answer: Cats
  17. 2417.

    You Make Me Feel Brand New was a monster hit for this band in 1974.

    • AThe OJays
    • BThe Four Tops
    • CThe Spinners
    • DThe Stylistics
    Answer: The Stylistics
  18. 2418.

    Name the winner of the Academy Award for Best Original Song for 1997.

    • AMiss Misery from Good Will Hunting
    • BJourney to the Past from Anastasia
    • CGo the Distance from Hercules
    • DMy Heart Will Go On from Titanic
    Answer: My Heart Will Go On from Titanic
  19. 2419.

    Before the formation of New Order Bernard Sumner, Peter Hook and Steven Morris were members of this band.

    • AInspiral Carpets
    • BJoy Division
    • CSiouxsie and the Banshees
    • DThe B-Sides
    Answer: Joy Division
  20. 2420.

    Who does Mariah Carey fight with in her 1999 music video Heartbreaker, which is among the most expensive music videos of all time?

    • AJennifer Lopez
    • BJerry OConnell
    • CAn evil version of herself
    • DNaomi Campbell
    Answer: An evil version of herself
  21. 2421.

    What female musician wrote the song A Rose Is Still a Rose for Aretha Franklin?

    • AWhitney Houston
    • BDiana Ross
    • CChaka Khan
    • DLauryn Hill
    Answer: Lauryn Hill
  22. 2422.

    Taste me, you will see. More is all you need. You're dedicated to ...?

    • Ahow I'm killing you
    • Bself-destroying you
    • Chow you're getting through
    • Dhow I'm feeling you
    Answer: how I'm killing you
  23. 2423.

    Which of these works by Adam de la Halle is considered to be a forerunner of comic opera?

    • ALa Chanson du roi de Sicile
    • BLe jeu de Robin et Marion
    • CLe jeu de pelerin
    • DLa chanson du Henri de la Halle
    Answer: Le jeu de Robin et Marion
  24. 2424.

    What year did the song Gypsies, Tramps and Thieves skyrocket to the top of the charts?

    • A1980
    • B1971
    • C1975
    • D1973
    Answer: 1971
  25. 2425.

    The eternal flame burning in a shrine for this legendary musician inspired the power ballad Eternal Flame by The Bangles.

    • AElvis
    • BJohn Lennon
    • CJimi Hendrix
    • DJanis Joplin
    Answer: Elvis
  26. 2426.

    The first Pink Floyd album, The Piper at the Gates of Dawn, premiered in what year?

    • A1967
    • B1973
    • C1965
    • D1971
    Answer: 1967
  27. 2427.

    What celebrated artist wrote the ballad Nothing Compares 2 U, which was later covered by Sinead OConnor and topped the charts in many countries?

    • APrince
    • BJohn Lennon
    • CElton John
    • DGeorge Michael
    Answer: Prince
  28. 2428.

    Which Canadian reggae musician had a 1993 hit with the song 'Informer'?

    • AHail
    • BSleet
    • CRain
    • DSnow
    Answer: Snow
  29. 2429.

    Which are the two groups that made the song Alley-Oop famous in 1960?

    • ADante The Evergreens / The Hollywood Argyles
    • BThe Holly wood Argyles / The Trashmen
    • CThe Undisputed Truth / Them
    • DThe Hollywood Argyles / The Undisputed Truth
    Answer: Dante The Evergreens / The Hollywood Argyles
  30. 2430.

    How does Toni Braxtons lover, played by model Tyson Beckford, die in the music video of her power ballad Un-Break My Heart?

    • AHe commits suicide
    • BIn a motorcycle crash
    • CHe drowns
    • DHe is shot
    Answer: In a motorcycle crash
  31. 2431.

    I Want to Know What Love Is was a colossal hit song for this group in 1985.

    • AJourney
    • BForeigner
    • CBon Jovi
    • DHuey Lewis and The News
    Answer: Foreigner
  32. 2432.

    How old was Chris Brown when he got his first tattoo?

    • A18
    • B13
    • C15
    • D17
    Answer: 13
  33. 2433.

    What 1995 song became the second longest running number one and best selling debut single in the USA?

    • AMacarena
    • BGangsters Paradise
    • CFantasy
    • DKiss From a Rose
    Answer: Macarena
  34. 2434.

    Roger Daltrey is best known as the founder and lead singer of what English rock band?

    • AThe Clash
    • BPink Floyd
    • CThe Rolling Stones
    • DThe Who
    Answer: The Who
  35. 2435.

    What is Whitney Houston's middle name?

    • AElizabeth
    • BShe doesn't have a middle name
    • CKristina
    • DDionne
    Answer: Elizabeth
  36. 2436.

    What is the title of the first by Celine Dion which she composed when she was twelve?

    • AIt Was Only a Dream
    • BThe Voice of the Good God
    • COf Love or of Friendship
    • DI Have So Much Love for You
    Answer: It Was Only a Dream
  37. 2437.

    Where did Harvey and Sheila meet and fall in love in the song Harvey and Sheila?

    • Apicking through the trash
    • Bin an elevator
    • Cat the mall
    • Dat the race track
    Answer: in an elevator
  38. 2438.

    Eric Clapton wrote Wonderful Tonight in a matter of fifteen minutes while doing what?

    • AWaiting for the rest of his band to arrive for a gig.
    • BWaiting for his son to be born.
    • CWaiting for a bus.
    • DWaiting for his wife to get ready.
    Answer: Waiting for his wife to get ready.
  39. 2439.

    Which of these bands is the oldest?

    • APink Floyd
    • BRed Hot Chili Peppers
    • CMetallica
    • DAC/DC
    Answer: Pink Floyd
  40. 2440.

    What rock band recorded the song Pretty Fly (for a White Guy) in 1998?

    • ABon Jovi
    • BLinkin Park
    • CAerosmith
    • DThe Offspring
    Answer: The Offspring
  41. 2441.

    Who recorded the first jazz LP to sell one million copies?

    • AGlen Miller
    • BDave Brubeck
    • CThe Mahavishnu Orchestra
    • DLouis Armstrong
    Answer: Dave Brubeck
  42. 2442.

    What rock band brought us the song I Feel Free in 1966?

    • AThe Yardbirds
    • BThe Who
    • CCream
    • DThe Allman Brothers
    Answer: Cream
  43. 2443.

    This band had a mammoth hit in the States with Free Ride.

    • ABoston
    • BSteve Miller Band
    • CThe Edgar Winter Group
    • DThe Doobie Brothers
    Answer: The Edgar Winter Group
  44. 2444.

    Where was Elvis Presley, The King of Rock born?

    • ANashville, Tennessee
    • BTupelo, Mississippi
    • CBirmingham, Alabama
    • DMemphis, Tennessee
    Answer: Tupelo, Mississippi
  45. 2445.

    Who popularized the song Oh Carolina in 1993?

    • AWyclef Jean
    • BShaggy
    • CSean Paul
    • DBob Marley
    Answer: Shaggy
  46. 2446.

    Which statement concerning Burt Bacharach is true?

    • ABurt Bacharach's mother was Roberta Bacharach, a concert pianist in New York City.
    • BBurt Bacharach's mother was Roberta Bacharach, a newspaper writer.
    • CBurt Bacharach's father was Bert Bacharach, who wrote a newspaper column.
    • DBurt Bacharach's father was Samuel Bacharach, a concert violinist in New York City.
    Answer: Burt Bacharach's father was Bert Bacharach, who wrote a newspaper column.
  47. 2447.

    What male musician was nicknamed the Architect of Rock and Roll?

    • ARobert Johnson
    • BLittle Richard
    • CElvis Presley
    • DCarl Perkins
    Answer: Little Richard
  48. 2448.

    What is Sizzlas birth name?

    • AMiguel Orlando Collins
    • BRodney Price
    • CKeith Blair
    • DClifton George Bailey III
    Answer: Miguel Orlando Collins
  49. 2449.

    In 1938 John Hammond was the producer of the first integrated music performance in a major US venue. What was the venue?

    • AHoustons Soft Machine
    • BNew Yorks Carnegie Hall
    • CPhiladelphias Alhambra Theater
    • DWashingtons Kennedy Center
    Answer: New Yorks Carnegie Hall
  50. 2450.

    What composer do these words belong to: There's nothing magic about it. All you have to do is hit the right keys at the right time and the instrument plays itself?

    • AJohann Sebastian Bach
    • BJohn Sebastian
    • CFrank Zappa
    • DAaron Copland
    Answer: Johann Sebastian Bach

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.