Discussly

Music Trivia Questions — page 30

4,819 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 30 of 97
  1. 1451.

    What date was rapper Bow Wow born on?

    • ADecember 13, 1996
    • BJanuary 11, 1985
    • CMay 1, 1987
    • DMarch 9, 1987
    Answer: March 9, 1987
  2. 1452.

    Which of the following did not sing a song titled Clementine?

    • AJohn Lister
    • BThe Decemberists
    • CMark Owen
    • DElliot Smith
    Answer: John Lister
  3. 1453.

    After their shopping adventures Harvey and Sheila from the self-titled song went home and watched TV on what brand?

    • AGeneral Electric
    • BMotorola
    • CRCA
    • DPhilco
    Answer: RCA
  4. 1454.

    What song did Stephen Gately record for the soundtrack to the TV version of Watership Down?

    • ABright Eyes
    • BBrown Eyes
    • CHazel Eyes
    • DIn Your Eyes
    Answer: Bright Eyes
  5. 1455.

    Which of these movies did Chris Brown appear in?

    • AStomp the Yard and This Christmas
    • BStepping the Yard and My Favorite Christmas
    • CStomp the Yard and The Last Christmas
    • DStep and What Happened On Christmas
    Answer: Stomp the Yard and This Christmas
  6. 1456.

    This TV star had a 1977 hit with 'Don't Give Up on Us,' which peacefully proclaimed that the future of the couple's relationship is written in the moonlight, painted on the stars.

    • ADavid Soul
    • BLeif Garrett
    • CJack Wagner
    • DRichard Kline
    Answer: David Soul
  7. 1457.

    Magic Bus was a hit song for this classic rock and roll band.

    • AThe Who
    • BThe Guess Who
    • CThe Rolling Stones
    • DLed Zeppelin
    Answer: The Who
  8. 1458.

    Who wrote Jailhouse Rock, Love Potion #9 and There Goes My Baby?

    • APhil Spector
    • BEwell Blackstone
    • CLeiber and Stoller
    • DNeil Diamond
    Answer: Leiber and Stoller
  9. 1459.

    Could It Be Magic was a top ten hit for this singer in 1975.

    • ABarry Manilow
    • BMarry Banilow
    • CBerry Gordy
    • DBarry White
    Answer: Barry Manilow
  10. 1460.

    Did Will Smith release the song Gettin Jiggy Wit It in 1998?

    • ANo
    • BYes
    Answer: Yes
  11. 1461.

    Genre: Quiet Storm. This genre takes its name from a 1975 Smokey Robinson album. It's characterized by soulful slow jams that are laid back and intimate. This artist, whose hits include Can't Get Enough of Your Love, Babe (1974) and You're the First, the Last, My Everything (1974), epitomizes the genre.

    • ABarry White
    • BAl Green
    • CIsaac Hayes
    • DLuther Vandross
    Answer: Barry White
  12. 1462.

    What is the frontman's name of the metal band Megadeth?

    • ADave Mustaine
    • BRob Halford
    • CJames Hetfield
    • DVince Neil
    Answer: Dave Mustaine
  13. 1463.

    Which female country artist released the song Its A Cowboy- Lovin Night in 1977?

    • ALoretta Lynn
    • BBonnie Raitt
    • CDolly Parton
    • DTanya Tucker
    Answer: Tanya Tucker
  14. 1464.

    Who was Jerry Garcia's first idol on guitar?

    • ABuddy Holly
    • BChuck Berry
    • CLink Wray
    • DChet Atkins
    Answer: Chuck Berry
  15. 1465.

    How long had lead guitarist of Bon Jovi, Richie Sambora been married to Heather Locklear, before she filed for divorce?

    • A11 years
    • B13 years
    • C7 years
    • D8 years
    Answer: 11 years
  16. 1466.

    When was the new wave icon Cyndi Lauper born?

    • AJuly 3, 1955
    • BJune 22, 1953
    • CMay 3, 1954
    • DApril 22, 1953
    Answer: June 22, 1953
  17. 1467.

    You Done Stomped On My Heart (and You Mashed That Sucker Flat) was sung and recorded by John Denver. Who wrote the song?

    • ATom Smothers
    • BSam Cooke
    • CNeil Young
    • DMason Williams
    Answer: Mason Williams
  18. 1468.

    Who were the original members of Deep Purple?

    • AIan Gillan, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Ian Paice, Jon Lord
    • BIan Gillan, Tommy Bollin, Nick Simper, Ian Paice, Don Airey
    • CRod Evans, Ritchie Blackmore, Roger Glover, Ian Paice, Jon Lord
    • DRod Evans, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Ian Paice, Jon Lord
    Answer: Rod Evans, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Ian Paice, Jon Lord
  19. 1469.

    What Spanish duo sang the smash hit Macarena in the summer of 1996?

    • ALos Del Rias
    • BSantana
    • CLos Del Rio
    • DMinuedo
    Answer: Los Del Rio
  20. 1470.

    I wonder what it's like to be a superhero.

    • Awonder what it's like to know that I made the rain
    • BHero
    • CReal World
    • DSuperman
    • EEverlong
    Answer: Real World
  21. 1471.

    She has issued 29 albums and had over 60 million records sold as of 2006. She is regarded as the Queen of Country Music and did a remake of the Vickie Lawrence tune The Night the Lights Went Out in Georgia.

    • ATanya Tucker
    • BKitty Wells
    • CPatsy Cline
    • DReba McIntrye
    Answer: Reba McIntrye
  22. 1472.

    Which country artist performed the song Like Red on a Rose in 2006?

    • AAlan Jackson
    • BClint Black
    • CKeith Urban
    • DVince Gill
    Answer: Alan Jackson
  23. 1473.

    Who recorded Purple Rain, the #73 album on Rolling Stones list of the 500 greatest albums of all time?

    • APrince
    • BDavid Bowie
    • CJames Brown
    • DThe Smyths
    Answer: Prince
  24. 1474.

    What is the title of The Beatles 1968 song named after a woman?

    • ALady Marilyn
    • BLady Madonna
    • CLady Monroe
    • DLady Mary
    Answer: Lady Madonna
  25. 1475.

    The Mighty Handful, also known as The Mighty Five was a group of Russian composers, brought together by their aim to compose a specific kind of Russian music which differs from the music of the West. Who were the five members of this group?

    • AAlexander Borodin, Modest Musorgsky, Nikolau Rimsky-Korsakov, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Dmitri Ivan Zokrav
    • BAlexander Borodin, Cesar Cui, Modest Musorgsky, Nikolai Rimsky-Korakov, Pyotr Ilyich Tchaikovsky
    • CMily Balakirev, Stanislaw Korasoff, Ivan Novogny, Nikolai Rimsky-Korsakov, Petr Ilyich Tchaikovsky
    • DMily Balakirev, Alexander Borodin, Cesar Cui, Modest Musorgsky, Nikolai Rimsky-Korsakov
    Answer: Mily Balakirev, Alexander Borodin, Cesar Cui, Modest Musorgsky, Nikolai Rimsky-Korsakov
  26. 1476.

    The video for Meat Loaf's song I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That) was inspired by this fairy tale.

    • ABeauty and the Beast
    • BThe Snow Queen
    • CCinderella
    • DSleeping Beauty
    Answer: Beauty and the Beast
  27. 1477.

    This singer had a big hit in 1967 with the song 98.6. What is the name of this one hit wonder from the Summer of Love?

    • ADonovan
    • BArthur Conley
    • CEd Ames
    • DKeith
    Answer: Keith
  28. 1478.

    In the Grateful Dead song Peggy-o, what was the name of Peggys love interest?

    • ASweet stranger-o
    • BSoldier-o
    • CJack-a-roe
    • DWilliam-o
    Answer: William-o
  29. 1479.

    This musical tells the story of a con-man salesman and a librarian from Iowa.

    • AMame
    • BThe Music Man
    • CGeorge M
    • DSmall Town Girl
    Answer: The Music Man
  30. 1480.

    Which of these is not a title of an Electric Prunes album?

    • AJuice of Life
    • BThe Electric Prunes
    • CMass in F Minor
    • DUnderground
    Answer: Juice of Life
  31. 1481.

    In the Cats logo, what can be seen in each of the the pupils of the cats eyes?

    • AA dancer
    • BThe Jellico moon
    • CAnother cat
    • DA Rose
    Answer: A dancer
  32. 1482.

    Head to Toe was a #1 U.S. for this group in 1987.

    • ANew Kids on the Block
    • BThe Bangles
    • CScandal
    • DLisa Lisa Cult Jam
    Answer: Lisa Lisa Cult Jam
  33. 1483.

    The song Ill Be Missing You was a big hit song for Puff Daddy, the group 112 and this female singer in 1997.

    • AMary J. Blige
    • BFaith Hill
    • CFaith Evans
    • DMissy Elliot
    Answer: Faith Evans
  34. 1484.

    What Led Zeppelin album contains "Stairway to Heaven"?

    • ALed Zeppelin III
    • BHouses of the Holy
    • CPhysical Graffiti
    • DLed Zeppelin IV
    Answer: Led Zeppelin IV
  35. 1485.

    Finish this line from the song 'Baby Boy' by Beyonce Knowles and Sean Paul: 'In our own little world the music is the sun, the dance floor become the sea. Feels like…'.

    • ALove taking over me
    • BHeaven on earth to me
    • CTrue paradise to me
    • DYou're the only one I need
    Answer: True paradise to me
  36. 1486.

    What band performed the song Bell Bottom Blues in 1970?

    • ALed Zeppelin
    • BCream
    • CThe Rolling Stones
    • DDerek and the Dominoes
    Answer: Derek and the Dominoes
  37. 1487.

    What group had a massive #1 hit in 1987 with the title track from the La Bamba soundtrack?

    • ALos Dobos
    • BLos Lobos
    • CLos Alamitos
    • DLos Bravos
    Answer: Los Lobos
  38. 1488.

    Which of the following was considered to take Syd Barrets place in Pink Floyd?

    • AJeff Beck
    • BEric Clapton
    • CJimi Hendrix
    • DTony Iommi
    Answer: Jeff Beck
  39. 1489.

    Motown had many great female groups in the 1960s. This group, originally known as The Del-Phis and then The Vels had a top 10 hit with this tune that went to #8 on the pop charts in the fall of 1963.

    • ADiana Ross and The Supremes
    • BMartha Reeves and The Vandellas
    • CThe Velvelettes
    • DThe Marvelettes
    Answer: Martha Reeves and The Vandellas
  40. 1490.

    I've seen nuff dance before But I've never seen a dance like this.

    • AElephant Man
    • BInner Circle
    • CTOK
    • DBob Marley
    Answer: Elephant Man
  41. 1491.

    In the song Harvey and Sheila, Harvey and Sheila fell in love and picked a wedding ring. When or where did they get married?

    • Ain the spring
    • Bat the cemetery
    • Cin a hot air balloon
    • Don a slow boat to China
    Answer: in the spring
  42. 1492.

    What was Raekwon the Chefs debut solo album?

    • AOnly Built 4 Cuban Linx
    • BThe Wild
    • CThe Lex Diamond Story
    • DShaolin vs Wu-Tang
    Answer: Only Built 4 Cuban Linx
  43. 1493.

    Complete the following title from Kellie Pickler's 2006 song "_____ High Heels".

    • ABlack
    • BRed
    • CMy
    • DNew
    Answer: Red
  44. 1494.

    When this singer tried out for Duke Ellington's orchestra, he commented that she could play piano only modestly and could not sing very well.

    • ASara Jones
    • BBetty Carter
    • CShirley Horn
    • DSarah Vaughan
    Answer: Sarah Vaughan
  45. 1495.

    The song From the Inside from Linkin Park's album Meteora is one of multiple singles from the album. The album is named after a rock formation/monastery in which country?

    • ATurkey
    • BGreece
    • CFrance
    • DRomania
    Answer: Greece
  46. 1496.

    In 1976, this band released two albums: Rock and Roll Over and Destroyer.

    • AFoghat
    • BForeigner
    • CKiss
    • DBad Company
    Answer: Kiss
  47. 1497.

    The Clovers and The Searchers both shared the credit for singing this hit.

    • ALove Potion # 9
    • BDinner with Drac
    • CDo Wah Diddy
    • DOn top of Spaghetti
    Answer: Love Potion # 9
  48. 1498.

    This H band had a #1 hit in 1987 with Jacobs Ladder.

    • AHall and Oates
    • BHootie and the Blowfish
    • CThe Human League
    • DHuey Lewis and the News
    Answer: Huey Lewis and the News
  49. 1499.

    This group had a major hit song in 1980 with The Tide Is High.

    • ABlondie
    • BStarship
    • CJoe Lagalante Stinkfinger
    • DLittle River Band
    Answer: Blondie
  50. 1500.

    In 2001, these performers covered Frank and Nancy Sinatra's song 'Something Stupid.'

    • AMariah Carey and Jay Z
    • BPuff Daddy and Faith Evans
    • CShakira and Marc Anthony
    • DRobbie Williams and Nicole Kidman
    Answer: Robbie Williams and Nicole Kidman

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.