Discussly

Music Trivia Questions — page 19

4,819 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 19 of 97
  1. 901.

    Which of these mom songs is sung by the Intruders?

    • ATell Me Momma
    • BIll Always Love My Mama
    • CMama Tried
    • DTake Your Mama
    Answer: Ill Always Love My Mama
  2. 902.

    The artist who recorded the song featured in the sound clip, also recorded which of the following country songs?

    • ARhinestone Cowboy
    • BHello Darlin
    • CThe Gambler
    • DTake Me Home, Country Roads
    Answer: Rhinestone Cowboy
  3. 903.

    Pizzicato is the plucking of the strings of a violin with the fingers, not with the bow. What is the playing technique which requires using the bow?

    • ASordino
    • BSul ponticello
    • CSul tasto
    • DArco
    Answer: Arco
  4. 904.

    The song featured in the sound clip was released by this artist in 1982 from their album After the Snow. The song was included in the movie Valley Girl (1983).

    • AMadness
    • BWorld Party
    • CThe Ocean Blue
    • DModern English
    Answer: Modern English
  5. 905.

    Little Richard was born on December 5th. Which statement concerning his birth is true?

    • AHe was born Richard Wagner Penniman in New York City in 1935.
    • BHe was born Richard Wagner Penniman in Macon, Georgia in 1932.
    • CHe was born Richard Wagner Penniman in Atlanta in 1931.
    • DHe was born Richard Wayne Penniman in Macon, Georgia in 1932.
    Answer: He was born Richard Wayne Penniman in Macon, Georgia in 1932.
  6. 906.

    Does Johnny play his fiddle first in The Devil Went Down to Georgia?

    • AYes
    • BNo
    Answer: No
  7. 907.

    What did Paul McCartney have in mind when he wrote the song Blackbird for The Beatles?

    • AA crow
    • BA blackbird
    • CPoultry
    • DA black woman
    Answer: A black woman
  8. 908.

    In what 2002 movie did Bow Wow play a character named Calvin Cambridge?

    • ALike Mike
    • BRoll Bounce
    • CAll About the Benjamins
    • DUgly Betty
    Answer: Like Mike
  9. 909.

    Beyonce Knowles was a member of this band in the late 90s and early 2000s.

    • AT.L.C.
    • BS.W.V.
    • CJade
    • DDestinys Child
    Answer: Destinys Child
  10. 910.

    Which group recorded the massive 1991 hit O.P.P?

    • ANaughty by Nature
    • BBell Biv Devoe
    • CSalt N Pepa
    • DWu Tang Clan
    Answer: Naughty by Nature
  11. 911.

    Steppin Out, Breaking Us In Two and Is She Really Going Out With Him? were big hits in the 1980s for this musician.

    • AHoward Jones
    • BJoe Jackson
    • CPeter Schilling
    • DGary Numan
    Answer: Joe Jackson
  12. 912.

    What artist recorded Physical Graffiti, the album ranked #70 by Rolling Stone magazine?

    • AThe Who
    • BThe Rolling Stones
    • CThe Beatles
    • DLed Zeppelin
    Answer: Led Zeppelin
  13. 913.

    Which of these female artists released the song Rain in 1993?

    • AMadonna
    • BPat Benetar
    • CReba MacEntire
    • DWynona Judd
    Answer: Madonna
  14. 914.

    Who became lead vocalist of American band Korn in 1993?

    • AJonathan Davis
    • BReginald Fieldy Arvizu
    • CRay Luzier
    • DJames Munky Shaffer
    Answer: Jonathan Davis
  15. 915.

    What musician said, There are more bad musicians than bad music.?

    • AIsaac Stern
    • BBela Bartok
    • CYitzrach Perleman
    • DYo-Yo Ma
    Answer: Isaac Stern
  16. 916.

    And shell tease you Shell unease you All the better just to please ya Shes precocious, and she knows just What it takes to ...

    • Amake a pro blush
    • Bmake you crash
    • Cmake you rush
    • Dwin your trust
    Answer: make a pro blush
  17. 917.

    Who recorded Paranoid the #130 album on Rolling Stones list of top 500 albums of all time?

    • ALed Zeppelin
    • BDeep Purple
    • CBlack Sabbath
    • DThe Doors
    Answer: Black Sabbath
  18. 918.

    Don't know what I'm gonna do about this feeling inside.

    • AAngel
    • BTo Be With You
    • CIs This Love
    • DTangled Up in You
    Answer: Angel
  19. 919.

    How many hit singles were spun off the Milli Vanilli album, Girl, You Know Its True following its US release?

    • AFour
    • BThree
    • CSeven
    • DTwo
    Answer: Four
  20. 920.

    What does Jennifer Lopez throw around in her music video "Love Don't Cost a Thing"?

    • ASeeds
    • BMoney
    • CPricey possessions
    • DPunches
    Answer: Pricey possessions
  21. 921.

    Complete this phrase from the Doors song "When the Music's Over": For music is your:

    • ATicket to freedom
    • BMeans of escape
    • CSpecial friend
    • DOnly hope
    Answer: Special friend
  22. 922.

    Which one of these men is credited with the invention of the modern accordion?

    • ALaslo Portative
    • BCyrillus Damian
    • CCyrillus Regal
    • DSir Charles Wheatstone
    Answer: Cyrillus Damian
  23. 923.

    Who does Miss Chrysantheme, from the novel Madame Chrysantheme by Pierre Loti, really like?

    • ALoti
    • BA local tax collector
    • CLotis Commander
    • DLotis best friend
    Answer: Lotis best friend
  24. 924.

    What is the birth name of pop/rock artist Billy Idol, who achieved massive success in the 1980s?

    • AWills Mathew Jonathen Broaden
    • BBilly Micheal Broad
    • CMicheal William Albert Broad
    • DWilliam Micheal Albert Broad
    Answer: William Micheal Albert Broad
  25. 925.

    Which member of the group GTOs was Alice Coopers girlfriend?

    • AMiss Lucy
    • BMiss Christine
    • CMiss Pamela
    • DMiss Gail
    Answer: Miss Christine
  26. 926.

    Who performed the guitar solo on Michael Jackson's hit "Beat It"?

    • AZakk Wylde
    • BKirk Hammett
    • CEddie Van Halen
    • DSteve Vai
    Answer: Eddie Van Halen
  27. 927.

    This flower song was recorded in 1978 by Neil Diamond and Barbra Streisand.

    • AYou Don't Bring Me Magnolias
    • BYou Don't Bring Me Daffodils
    • CYou Don't Bring Me Roses
    • DYou Don't Bring Me Flowers
    Answer: You Don't Bring Me Flowers
  28. 928.

    David Gilmour released his solo project On an Island in the UK on March 6, 2006. What is the significance of this date?

    • AThere was nothing special about the date.
    • BIt was his 60th birthday.
    • CIt was his 12th anniversary with wife Polly Samson.
    • DIt was the anniversary of the release of Pink Floyd's first album with him as a member.
    Answer: It was his 60th birthday.
  29. 929.

    This band, whose members included Ray Manzarek and John Densmore, took their name from the title of a book by Aldous Huxley.

    • AThe Doors
    • BDeep Purple
    • CIron Butterfly
    • DSteppenwolf
    Answer: The Doors
  30. 930.

    This Jamaican-born singer struck gold in 1974 with his #1 U.S/U.K single Kung-Fu Fighting.

    • ACarl Thomas
    • BFred Douglas
    • CCarl Weathers
    • DCarl Douglas
    Answer: Carl Douglas
  31. 931.

    What was the name of Whitesnakes debut album, released in 1978?

    • ASnakebite
    • BSnake and Hawk
    • CSnake Skin
    • DSnake Child
    Answer: Snakebite
  32. 932.

    Which artist released Blonde on Blonde, the #9 album on Rolling Stone magazines list of 500 Greatest Albums of All Time?

    • AJimi Hendrix
    • BDavid Bowie
    • CBob Dylan
    • DStevie Wonder
    Answer: Bob Dylan
  33. 933.

    If life were fair, Elvis would be alive and the impersonators dead. Which of these comedians said this?

    • AJack Paar
    • BJohnny Carson
    • CJay Leno
    • DSteve Allen
    Answer: Johnny Carson
  34. 934.

    On what Sylvester Stallone movie was the 1982 song Eye of the Tiger by Survivor featured?

    • ATango Cash
    • BFirst Blood
    • CRambo: First Blood Part II
    • DRocky III
    Answer: Rocky III
  35. 935.

    Complete the title of this song by Cat Stevens: 18th Avenue (________ Nightmare)

    • AKansas City
    • BChicago
    • CLos Angeles
    • DTulsa
    Answer: Kansas City
  36. 936.

    What song received the Academy Award for Best Original Song for 1975?

    • ATheme from Mahogany (Do You Know Where You're Going To)
    • BHow Lucky Can You Get from Funny Lady
    • CI'm Easy from Nashville
    • DRichard's Window from The Other Side of the Mountain
    Answer: I'm Easy from Nashville
  37. 937.

    What type of men did Shakira swear she would never date in a 2008 interview?

    • AMen who are aggressive
    • BMen who can't make her laugh
    • CMen who don't love children
    • DMen who have dated some of her girlfriends
    Answer: Men who have dated some of her girlfriends
  38. 938.

    We Got The Beat was a hit song for this group in 1982.

    • AThe Bangles
    • BThe Go-Gos
    • CBananarama
    • DWill to Power
    Answer: The Go-Gos
  39. 939.

    And you should have been gone Knowing how I made you feel.

    • ADon't Know What You Got (Till It's Gone)
    • BOh Sherry
    • CLove Bites
    • DUnwell
    Answer: Oh Sherry
  40. 940.

    Instead of replacing guitarist Duane Allman (who died in a motorcycle accident in 1971) with another guitarist, the Brothers added this great piano player.

    • AChuck Leavell
    • BLeon Russell
    • CNicky Hopkins
    • DJohnny Neel
    Answer: Chuck Leavell
  41. 941.

    Continuing with the song Rappers Delight, in the next few stanzas, the rapper says he goes down to the corner to get:

    • Aa six pack of sodas
    • Ba Lottery ticket
    • Ca bottle of Kaopectate
    • Da newspaper
    Answer: a bottle of Kaopectate
  42. 942.

    Which member of Irish band Boyzone passed away unexpectedly on October 10, 2009 at the age of 33?

    • AMikey Graham
    • BKeith Duffy
    • CStephen Gately
    • DShane Lynch
    Answer: Stephen Gately
  43. 943.

    Who sang the song about an Indian Brave falling in love with a rival tribes squaw?

    • ARoy Orbison
    • BJohnnie Preston
    • CMark Dinning
    • DJohnny Horton
    Answer: Johnnie Preston
  44. 944.

    Annie Lennox and Dave Stewart comprise this musical act formed in 1980, which has since sold over 75 million records.

    • ARoxette
    • BEurythmics
    • CThe Sundays
    • DAce of Base
    Answer: Eurythmics
  45. 945.

    I was born in 1979 in Greenbelt Maryland. I am an accomplished singer and have starred in the movies Chicago and Cursed. Who am I?

    • ALil Kim
    • BMya
    • CChristina Aguilera
    • DQueen Latifah
    Answer: Mya
  46. 946.

    In a symphony orchestra there are usually how many violins?

    • A20 to 25
    • B16 to 32
    • C3 to 40
    • D5 to 12
    Answer: 16 to 32
  47. 947.

    This Sheffield Record Label, founded in 1989, is famous for its numerous alternative electronic artists, such as Aphex Twin.

    • ACock Rock Disco
    • BWarp Records
    • CCooking Vinyl
    • DDeviant Records
    Answer: Warp Records
  48. 948.

    The tune Its Today had several different versions before it ended up as the opening number of which 60's hit show?

    • AHello Dolly
    • BMame
    • CFosse
    • DGypsy
    Answer: Mame
  49. 949.

    The hip hop hit, Rappers Delight uses the bass line from what other well known dance tune?

    • AGood Times by Chic
    • BGet Out the Funk by Afrika Bambaata
    • CWe Are Family by Sister Sledge
    • DClose to the Edge by Parliament Funkadelic
    Answer: Good Times by Chic
  50. 950.

    This country artist sang his heart out in the motion picture, Pure Country.

    • ATim McGraw
    • BTravis Tritt
    • CGeorge Strait
    • DAlan Jackson
    Answer: George Strait

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.