Discussly

Movie Trivia Questions — page 9

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 9 of 78
  1. 401.

    In 1954 a British group released a full length animated version of this George Orwell novel.

    • A1984
    • BIn the Trenches
    • CDown and Out in London and Paris
    • DAnimal Farm
    Answer: Animal Farm
  2. 402.

    Who is the man Tyler Durden assaults behind the liquor store in the film Fight Club?

    • AAndrew K. Walker
    • BRaymond K. Hessel
    • CRobert J. Stephenson
    • DJesse L. Martin
    Answer: Raymond K. Hessel
  3. 403.

    What kind of criminal was John Dillinger, a historical figure and leading character in the 2009 movie Public Enemies?

    • AMurderer
    • BRapist
    • CForger
    • DBank robber
    Answer: Bank robber
  4. 404.

    Who wrote and directed the 1986 film 'Platoon'?

    • AStanley Kubrick
    • BFrancis Ford Coppola
    • COliver Stone
    • DMichael Cimino
    Answer: Oliver Stone
  5. 405.

    What does Willy Wonka want from Charlie in order to make him the heir of his factory in Charlie and the Chocolate Factory (2005)?

    • ATo give up his family
    • BTo find and kill Willy's father
    • CTo stop brushing his teeth
    • DTo resign himself to eating only chocolate for the rest of his life
    Answer: To give up his family
  6. 406.

    In the movie Friday the 13th, when Annie is trying to get to Camp Crystal Lake she stops at a small cafe to ask for direction. How far do they tell her the lake is from there?

    • A15 miles
    • B20 miles
    • C25 miles
    • D10 miles
    Answer: 20 miles
  7. 407.

    Who of the following is not a member of the 1980s Brat Pack?

    • AJennifer Jason-Leigh
    • BDemi Moore
    • CMolly Ringwald
    • DAlly Sheedy
    Answer: Jennifer Jason-Leigh
  8. 408.

    This 2000 film is a fictionalized account of the making of 1922s Nosferutu.

    • AEmbrace of the Vampire
    • BShadow of the Vampire
    • CThe Forsaken
    • DMoon Child
    Answer: Shadow of the Vampire
  9. 409.

    Which one of the ex-presidents gets killed in the final bank robbery in Point Break?

    • ARonald Reagan
    • BLyndon B. Johnson
    • CRichard Nixon
    • DJimmy Carter
    Answer: Lyndon B. Johnson
  10. 410.

    Which one of these was not among the directors of The Longest Day?

    • AAndrew Marton
    • BKen Annakin
    • CBernhard Wicki
    • DJames Jones
    Answer: James Jones
  11. 411.

    Who directed the 1944 film Arsenic and Old Lace, which is based on a play by Joseph Kesselring?

    • AWIlford Jackson
    • BFrank Capra
    • CAlfred Hitchcock
    • DCharles Chaplin
    Answer: Frank Capra
  12. 412.

    In what Georgian town was the movie Facing the Giants filmed?

    • ASavannah
    • BBlairesville
    • CAlbany
    • DCharlotte
    Answer: Albany
  13. 413.

    This 1995 horror film based on a Stephen King novel marked the first appearance, though uncredited, of Charlize Theron. It was also Nicholas Brendons (Zander from Buffy the Vampire Slayer) first film. What is the name of this movie?

    • AChildren of the Corn III
    • BCarrie
    • CCandyman
    • DScream
    Answer: Children of the Corn III
  14. 414.

    Who does Duckie fight with in the hallway after he overhears him talking badly about Andie in the movie Pretty in Pink?

    • ATom
    • BSteff
    • CPete
    • DBlane
    Answer: Steff
  15. 415.

    Name the winner of the 1994 Razzie Award for Worst Picture.

    • AWyatt Earp
    • BColor of Night
    • CThe Specialist
    • DOn Deadly Ground
    Answer: Color of Night
  16. 416.

    How many Grammys did Tina Turner win in 1985 for the song What's Love Got to Do With It?

    • A2
    • B3
    • C1
    • D4
    Answer: 3
  17. 417.

    In Memento, Teddys phone number 555-0134 is identical to the number of which character from the movie Fight Club?

    • ATyler Durden
    • BMarla Singer
    • CThe Narrator
    • DRobert Bob Paulson
    Answer: Marla Singer
  18. 418.

    Where was daredevil performer Steve-O from Jackass: The Movie born?

    • AOntario, Canada
    • BLos Angeles, California
    • CConway, Arkansas
    • DWimbledon, London
    Answer: Wimbledon, London
  19. 419.

    This actress was originally cast as Cady in Mean Girls, but the producers decided that she was a better fit for the character of queen bee Regina George.

    • AJessica Alba
    • BJessica Biel
    • CRachel McAdams
    • DKiera Knightley
    Answer: Rachel McAdams
  20. 420.

    Who created the Golden Raspberry Awards?

    • APauline Kael
    • BDrew Wilson
    • CJohn J.W. Wilson
    • DWeird Al Yankovic
    Answer: John J.W. Wilson
  21. 421.

    In the movie Forrest Gump, Forrest joins the U.S. Army and becomes best friends with Benjamin Buford Blue (played by Mykelti Williamson). What was Benjamins nickname?

    • ABubba
    • BBilly
    • CBennie
    • DBeau
    Answer: Bubba
  22. 422.

    What was the wifi password given to Stephen Strange in Doctor Strange?

    • AAncient
    • BChakra
    • CPeace
    • DShambala
    Answer: Shambala
  23. 423.

    What burger joint did The Dude, Walter, and Donny stop at on the way back from Larry Sellers house?

    • AJack in the Box
    • BIn-N-Out Burger
    • CSonic
    • DWhite Castle
    Answer: In-N-Out Burger
  24. 424.

    In the 2001 animated comedy movie Shrek, the donkey falls in love with what character?

    • ADragon
    • BOne of the three pigs
    • CThe Big Bad Wolf
    • DPinocchio
    Answer: Dragon
  25. 425.

    Why does Peter get beaten up by a bar owner in the movie Forgetting Sarah Marshall?

    • AHe tried to pick up one of the girls that worked at the bar
    • BHe took a picture off the wall in the restroom.
    • CHe threw a glass at the bar owner.
    • DHe puked all over the bar owner.
    Answer: He took a picture off the wall in the restroom.
  26. 426.

    Which is a correct statement about the last parts of the movie The Conversation?

    • AAnn's husband is murdered by the big corporation.
    • BHarry's girlfriend, Amy, is taken prisoner by the big corporation until he gives them the videotape he has made.
    • CHarry is murdered by the big corporation.
    • DAnn's boyfriend is murdered by the big corporation.
    Answer: Ann's husband is murdered by the big corporation.
  27. 427.

    Ed Koch, the Mayor of New York in 1984, played himself in which Muppets movie?

    • AThe Muppet Christmas Carol
    • BThe Great Muppet Caper
    • CThe Muppet Movie
    • DThe Muppets Take Manhattan
    Answer: The Muppets Take Manhattan
  28. 428.

    What 2006 movie is this quote from: I always wanted to be a surgeon. But the boards would not pass me... So I went into business. But business is so boring.?

    • AGrindhouse
    • BHostel
    • CNightmare of Elm Street
    • DDr. Giggles
    Answer: Hostel
  29. 429.

    What role did Terrance Howard play in the 1995 movie Dead Presidents?

    • ANicky
    • BCutty
    • CDugan
    • DCowboy
    Answer: Cowboy
  30. 430.

    Where does Fezzik carry Buttercup, Vizzini and Inigo up a rope in the film The Princess Bride?

    • AThe Cliffs of Despair
    • BThe Precipice of Peril
    • CThe Cliffs of insanity
    • DThe Precipice of Death
    Answer: The Cliffs of insanity
  31. 431.

    Who plays Jack Burton in the movie "Big Trouble in Little China?"

    • APatrick Swayze
    • BKurt Russell
    • CJohn Cusack
    • DHarrison Ford
    Answer: Kurt Russell
  32. 432.

    What actress received the Golden Raspberry Award for Worst Actress for her performance in the 1984 movie Bolero?

    • ABo Derek
    • BBrooke Shields
    • CSharon Stone
    • DKim Basinger
    Answer: Bo Derek
  33. 433.

    What is the name of the lead singer of The Max Rebo Band, featured in The Return of the Jedi?

    • AMax Rebo
    • BJoh Yowza
    • CDoda Bodonawieedo
    • DSy Snootles
    Answer: Sy Snootles
  34. 434.

    In the horror classic "Carrie," Carries mom thinks that Carrie got her first period because she was sinning. She sends her off to go pray. What part of the house does Carrie get sent to?

    • AThe attic
    • BThe den
    • CThe closet
    • DThe basement
    Answer: The closet
  35. 435.

    Who placed the bomb at the headquarters of Bonds Russian ally in The World Is Not Enough?

    • ARenard
    • BArkov
    • CBullion
    • DDavidov
    Answer: Bullion
  36. 436.

    What is the butlers name in the movie Wedding Crashers?

    • ACarlton
    • BRandolph
    • CJeffrey
    • DHoward
    Answer: Randolph
  37. 437.

    Prior to the awards in 2007, when was the last movie in which co-stars won the Oscars for Best Actor and Best Actress?

    • APeeWee Hermans Great Adventure
    • BThe Silence of the Lambs
    • CAs Good As It Gets
    • DTitanic
    Answer: As Good As It Gets
  38. 438.

    Where and when was the movie Scarface set?

    • ACuba 1981
    • BCuba in 1984
    • CFlorida in 1980
    • DFlorida 1983
    Answer: Florida in 1980
  39. 439.

    Batmans sidekick Robin was originally drawn in a rather flamboyant suit of red, green, and yellow. Who was this suit modeled after?

    • ARobin Hood
    • BThe Scarlette Pimpernell
    • CThe Three Musketeers
    • DThe Vision
    Answer: Robin Hood
  40. 440.

    What breed was the first canine movie star, Rin Tin Tin?

    • ALabrador
    • BGreyhound
    • CBorder Collie
    • DGerman Shepherd
    Answer: German Shepherd
  41. 441.

    Who directed the movie The Godfather?

    • AVito Corleone
    • BAl Pacino
    • CFrancis Ford Coppola
    • DSteven Spielberg
    Answer: Francis Ford Coppola
  42. 442.

    What is the name of the horse saved and trained by Velvet Brown in the 1944 movie National Velvet?

    • ACherry
    • BThe Pie
    • CBerry
    • DThe Apple
    Answer: The Pie
  43. 443.

    Which of these is not one of the nicknames of the characters in the movie American Pie?

    • AWally
    • BOz
    • CFinch
    • DStifler
    Answer: Wally
  44. 444.

    In the scene in the Exercise Yard at the Men's Colony at San Luis Obispo, Carl Cody asks what kind of movie they're gonna be showing that night. The inmate next to him replies that he thinks it'll be an action flick, Bruce Willis or something. Yes or no?

    • ANo
    • BYes
    Answer: No
  45. 445.

    Does Rosie make a boat for Carter and her father in the movie Princess Protection Program?

    • AYes
    • BNo
    Answer: No
  46. 446.

    Which one of these actors is said to be cut from the film 'E.T. the Extra-Terrestrial'?

    • AAndy Kaufman
    • BMichael J. Fox
    • CArnold Schwarzenegger
    • DHarrison Ford
    Answer: Harrison Ford
  47. 447.

    This trio of talented ladies starred in the 2000 movie Chocolat.

    • AKate Blanchet, Judi Dench, Juliette Binoche
    • BJuliette Binoche, Lena Olin, Judi Dench
    • CCher, Susan Sarandon, Julia Roberts
    • DKathy Bates, Sharon Stone, Carrie-Anne Moss
    Answer: Juliette Binoche, Lena Olin, Judi Dench
  48. 448.

    What is the full Greek name of the Delta house in the comedy Animal House?

    • ADelta Gamma Rho
    • BDelta Rho Omega
    • CDelta Tau Chi
    • DDelta Phi Epsilon
    Answer: Delta Tau Chi
  49. 449.

    What type of professionals does the 1970 comedy movie MASH describe?

    • ADancers
    • BDoctors
    • CBaseball players
    • DCooks
    Answer: Doctors
  50. 450.

    What type of underwear does Pinocchio from the Shrek movies accidentally reveal he wears?

    • ALacy briefs
    • BTidy whities
    • CThongs
    • DPink girlie panties
    Answer: Thongs

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.