Discussly

Movie Trivia Questions — page 72

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 72 of 78
  1. 3551.

    The 1932 movie Scarface: The Shame of the Nation was based on the life of this notorious gangster.

    • AClyde Barrow
    • BAl Capone
    • CVito Corleone
    • DAll of these
    Answer: Al Capone
  2. 3552.

    What happens to Bruce Willis's character, Harry Stamper, in the 1998 movie Armageddon?

    • AHe dies in space.
    • BNone of these
    • CHe returns to Earth and dies in an accident.
    • DHe returns to Earth and lives a long and happy life.
    Answer: He dies in space.
  3. 3553.

    The stewardess in the film The Big Bus, played by Stockard Channing, nearly died in what way?

    • Adrowning in a room filled with soft drinks
    • Bbeing crushed by a flying spare tire
    • CNone of these
    • Dbeing sucked into a handicapped toilet
    Answer: drowning in a room filled with soft drinks
  4. 3554.

    What pathological phobia does Marnie have in Alfred Hitchcocks 1964 movie Marnie?

    • AMen
    • BThunderstorms
    • CAll of these
    • DColor red
    Answer: All of these
  5. 3555.

    What revelation is made about Pamela, played by Teri Polo, in the 2004 movie Meet the Fockers?

    • AShe doesn't love Greg.
    • BShe has a disease.
    • CShe is pregnant.
    • DAll of these
    Answer: All of these
  6. 3556.

    Who directed the film Over Her Dead Body?

    • AJames Benning
    • BNone of these
    • CJudd Apatow
    • DJeff Lowell
    Answer: Jeff Lowell
  7. 3557.

    Which one of the Lord of the Rings movies won the Academy Award for Best Picture?

    • ANone of them
    • BThe Lord of the Rings: Fellowship of the Ring
    • CThe Lord of the Rings: Return of the King
    • DThe Lord of the Rings: The Two Towers
    Answer: The Lord of the Rings: Return of the King
  8. 3558.

    Which of the Marx Brothers appeared in the 1933 comedy movie Duck Soup?

    • AAll of these
    • BGroucho
    • CChico
    • DZeppo
    Answer: All of these
  9. 3559.

    In which city does the action in the movie The Crow take place?

    • ADetroit
    • BNew York
    • CNone of these
    • DSeattle
    Answer: None of these
  10. 3560.

    Why did Willy Wonka fire all of his workers, including Charlies grandpa, in the 2005 movie Charlie and the Chocolate Factory?

    • AHe accused them of being lazy.
    • BHe hated to see people around him.
    • CAll of these
    • DHe was afraid of spies.
    Answer: He was afraid of spies.
  11. 3561.

    What actor was initially offered the role of Neo in the 1999 movie The Matrix?

    • AWill Smith
    • BCuba Gooding, Jr.
    • CAll of these
    • DDenzel Washington
    Answer: Will Smith
  12. 3562.

    Who received the Golden Raspberry Award for Worst Actor for 1996?

    • AAll of these
    • BTom Arnold for Big Bully
    • CTom Arnold for Carpool
    • DPauly Shore for Bio-Dome
    Answer: All of these
  13. 3563.

    What actress turned down the role of Nurse Ratched in the 1975 movie One Flew Over the Cuckoos Nest?

    • AJane Fonda
    • BAll of these
    • CAngela Lansbury
    • DGeraldine Page
    Answer: All of these
  14. 3564.

    Why did director James Cameron not cast O. J. Simpson as the Terminator in the 1984 movie The Terminator?

    • ABecause he believed the character should be portrayed by a blond man
    • BBecause he thought O. J. was too nice to be cast as a killer.
    • CBecause they had a fight
    • DAll of these
    Answer: Because he thought O. J. was too nice to be cast as a killer.
  15. 3565.

    Which of these fictional dog characters was included in the American Film Institutess list of the greatest movie heroes of all time?

    • ALassie
    • BAll of these
    • CStrongheart
    • DRin Tin Tin
    Answer: All of these
  16. 3566.

    Who played the character Major Gen. Worden in The Dirty Dozen?

    • AErnest Borgnine
    • BJim Brown
    • Cnone of these
    • DLee Marvin
    Answer: Ernest Borgnine
  17. 3567.

    What made James Cameron start working on the 1997 movie masterpiece Titanic?

    • AHe wanted to make a movie which would star Leonardo DiCaprio and Kate Winslet.
    • BHe had a nightmare about the sinking of Titanic.
    • CHe was greatly interested in shipwrecks.
    • DAll of these
    Answer: He was greatly interested in shipwrecks.
  18. 3568.

    In the movie The Crow, how many knives did Tin-Tin throw at Eric before being foiled by his own blade?

    • ATwo
    • BNone of these
    • CThree
    • DFour
    Answer: Three
  19. 3569.

    Where did the alien ship land at the end of the movie Close Encounters of the Third Kind?

    • ADeath Valley, California
    • BNone of these
    • CDevils Tower, Wyoming
    • DRed Rocks, Colorado
    Answer: Devils Tower, Wyoming
  20. 3570.

    Which President of the United States did Ben Stiller voice in the animated television series Libertys Kids?

    • AJohn Adams
    • BAbraham Lincoln
    • CThomas Jefferson
    • DNone of these
    Answer: Thomas Jefferson
  21. 3571.

    There is a rumor of a curse surrounding the 1982 movie Poltergeist and its sequels. What happened after the movie was filmed?

    • AOne of the actors was brutally murdered.
    • BAll of these
    • CAn actress was killed at the age of 22.
    • DA child actress died at the age of 12.
    Answer: All of these
  22. 3572.

    Why does Michael Dorsey from the 1982 comedy movie Tootsie dress as a woman?

    • AHe dreams of being a woman.
    • BHe believes he looks better as a woman.
    • CTo get a part in a film.
    • DAll of these
    Answer: To get a part in a film.
  23. 3573.

    In the Movie Superman Returns, how does Lex Luthor plan to defeat Superman and kill billions of people?

    • Aby blowing up the world
    • Bnone of these
    • Cby using one of the stolen Kryptonian crystals
    • Dby shooting a Kryponite bullet at Superman
    Answer: by using one of the stolen Kryptonian crystals
  24. 3574.

    What hobby did Academy Award-winning actor Sean Connery have when he was younger?

    • ACar racing
    • BAll of these
    • CPainting
    • DBodybuilding
    Answer: Bodybuilding
  25. 3575.

    What actor portrayed James Bond in the 2008 spy movie Quantum of Solace, one of the priciest movies in history?

    • APierce Brosnan
    • BTimothy Dalton
    • CDaniel Craig
    • DNone of these
    Answer: Daniel Craig
  26. 3576.

    In the parody Epic Movie, the spoof of The Da Vinci Code marks what point of the movie?

    • AThis is where the characters meet each other.
    • BThis is the ending of the movie.
    • CThis is where the character Lucy is introduced to us.
    • DNone of these
    Answer: This is where the character Lucy is introduced to us.
  27. 3577.

    Which of these characters was Obi-Wan Kenobis mentor?

    • ANone of these
    • BMace Windu
    • CYoda
    • DQui Gon Jin
    Answer: Qui Gon Jin
  28. 3578.

    Which of the Ghostbusters movies was released in 1989?

    • ANone of these
    • BGhostbusters II
    • CGhostbusters III
    • DGhostbusters
    Answer: Ghostbusters II
  29. 3579.

    What is the supposed beneficial property of the Blood Orchid that is the object of the search in the 2004 horror thriller movie Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid?

    • AAll of these
    • BIt makes its owner extremely lucky.
    • CIt gives eternal happiness.
    • DIt prolongs life.
    Answer: It prolongs life.
  30. 3580.

    The 1927 movie The Jazz Singer, ranked #90 on the AFI list, is famous primarily for what?

    • AIt was the first talkie.
    • BIt co-starred Charlie Chaplin as himself.
    • CIt was the first color film.
    • DNone of these
    Answer: It was the first talkie.
  31. 3581.

    Which of the following was action star Bruce Lee able to do?

    • AThrust his fingers through an unopened soft drink can made from thick steel
    • BThrow rice into the air and catch the grains in midair with chopsticks
    • CAll of these
    • DDo push-ups supporting himself on the thumb and index finger of one hand
    Answer: All of these
  32. 3582.

    What Academy Award did the 1997 comedy movie Men in Black receive?

    • ABest Art Direction
    • BBest Makeup
    • CAll of these
    • DBest Original Score
    Answer: Best Makeup
  33. 3583.

    To what actor are Greg and his supposed son Jorge compared in the 2004 movie Meet the Fockers?

    • AAll of these
    • BAl Pacino
    • CMarlon Brando
    • DOmar Sharif
    Answer: Marlon Brando
  34. 3584.

    What popular actress made a cameo appearance in the 1992 movie The Player, starring Whoopi Goldberg?

    • AJulia Roberts
    • BCher
    • CAll of these
    • DSusan Sarandon
    Answer: All of these
  35. 3585.

    Who is the antagonist in Steven Spielbergs 1981 movie Raiders of the Lost Ark?

    • AThe Nazis
    • BAll of these
    • CThe Russian Secret Service
    • DThe French Secret Service
    Answer: The Nazis
  36. 3586.

    What Academy Award did the 1997 movie L.A. Confidential win?

    • ABest Director
    • BBest Actress in a Supporting Role
    • CAll of these
    • DBest Actor
    Answer: Best Actress in a Supporting Role
  37. 3587.

    What was Bernard Fockers occupation before he became a father according to the 2004 comedy movie Meet the Fockers?

    • AHe was a doctor.
    • BHe was an attorney.
    • CHe was a painter.
    • DNone of these
    Answer: He was an attorney.
  38. 3588.

    Who directed the 1959 mystery movie North by Northwest?

    • ANone of these
    • BMilos Forman
    • CAlfred Hitchcock
    • DStanley Kubrick
    Answer: Alfred Hitchcock
  39. 3589.

    For her performance in which 1985 movie did Linda Blair receive a Razzie Award for Worst Actress?

    • ASavage Streets
    • BNight Patrol
    • CAll of these
    • DSavage Island
    Answer: All of these
  40. 3590.

    Which of these Tim Burton movies stars Johnny Depp?

    • APlanet of the Apes
    • BBig Fish
    • CMars Attacks!
    • DNone of these
    Answer: None of these
  41. 3591.

    What actress was considered for the part of Viola, eventually portrayed by Gwyneth Paltrow, in the 1998 movie Shakespeare in Love?

    • AAll of these
    • BKate Winslet
    • CMeg Ryan
    • DWinona Ryder
    Answer: All of these
  42. 3592.

    What strategy for making a man fall in love works according to Gerard Butler's character in The Ugly Truth?

    • ASeduction
    • BLust
    • CAll of these
    • DManipulation
    Answer: All of these
  43. 3593.

    In Epic Movie, the character Peter is a spoof of what popular movie?

    • ANone of these
    • BBatman
    • CX-Men
    • DSuperman
    Answer: X-Men
  44. 3594.

    Why did Kate Winslet decide she would never work with director James Cameron again during the filming of the 1997 movie Titanic?

    • AShe almost drowned.
    • BAll of these
    • CShe got sick from flu.
    • DShe chipped her elbow bone.
    Answer: All of these
  45. 3595.

    In what way does Harold fake his death in the 1971 romantic comedy movie Harold and Maude?

    • AAll of these
    • BHe slits his throat.
    • CHe drowns himself.
    • DHe hangs himself.
    Answer: All of these
  46. 3596.

    Who directed Episode V: The Empire Strikes Back?

    • ANone of the above
    • BSteven Spielberg
    • CGeorge Lucas
    • DIrvin Kershner
    Answer: Irvin Kershner
  47. 3597.

    When does Dr. Bruce Banner transform into Hulk in one of the most expensive films in history, The Incredible Hulk (2008)?

    • AAll of these
    • BWhen he is exited
    • CWhen he is stressed
    • DWhen he is angry
    Answer: All of these
  48. 3598.

    Which of these quotes is from the 1968 science fiction movie Planet of the Apes?

    • ATake your stinking paws off me, you damned dirty ape!
    • BDon't look at me like that, with those horrible black eyes, like doll's eyes!
    • CAll of these
    • DI believe something smells here... I think that's you.
    Answer: Take your stinking paws off me, you damned dirty ape!
  49. 3599.

    What type of guy is Gerard Butler's character in the movie The Ugly Truth?

    • AMale chauvinist
    • BCynical
    • CAll of these
    • DOverconfident
    Answer: All of these
  50. 3600.

    From which of the Terminator movies is the popular catchphrase Hasta la vista, baby?

    • ATerminator 3: Rise of the Machines
    • BThe Terminator
    • CTerminator 2: Judgment Day
    • DAll of these
    Answer: Terminator 2: Judgment Day

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.