Discussly

Movie Trivia Questions — page 54

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 54 of 78
  1. 2651.

    Slow motion is is a technique in filmmaking most commonly referred to as what?

    • AFastcranking
    • BUndercranking
    • COvercranking
    • DReversedcranking
    Answer: Overcranking
  2. 2652.

    What type of cheese, loved by Wallace and Gromit, had it's sale prices rise after their successful short films?

    • AWensleydale
    • BCheddar
    • CMoon Cheese
    • DEdam
    Answer: Wensleydale
  3. 2653.

    This answering machine message is from what movie: If you utter so much as one syllable, Ill hunt you down and gut you like a fish. If youd like to fax me, press the star key.?

    • AHow the Grinch Stole Christmas
    • BMeet the Fockers
    • CThe Bourne Supremacy
    • DShaun of the Dead
    Answer: How the Grinch Stole Christmas
  4. 2654.

    Who is the only person to have two movies among the top 15 on the AFI 100 list, written and directed by him?

    • AFrank Capra
    • BAlfred Hitchcock
    • CJohn Ford
    • DBilly Wilder
    Answer: Billy Wilder
  5. 2655.

    Where was Roman Maronie deported in the movie Johnny Dangerously?

    • ASweden
    • BItaly
    • CGreece
    • DMexico
    Answer: Sweden
  6. 2656.

    In this cult film directed by John Carpenter both Clint Eastwood and Jack Nicholson were considered for the lead role.

    • ARaiders of the Lost Ark
    • BBig Trouble in Little China
    • CIron Eagle
    • DThe Fly
    Answer: Big Trouble in Little China
  7. 2657.

    What actor starred alongside Sandra Bullock as her partner and love interest in the 2000 comedy movie Miss Congeniality?

    • ABen Afleck
    • BBenjamin Bratt
    • CVince Vaughn
    • DKeanu Reeves
    Answer: Benjamin Bratt
  8. 2658.

    In what big city is the 2004 action thriller movie Man on Fire set?

    • ARio de Janeiro
    • BHavana
    • CMexico City
    • DBuenos Aires
    Answer: Mexico City
  9. 2659.

    Who was Batmans love interest in the first Batman movie?

    • AChase Meridian
    • BSelina Kyle
    • CVicki Vale
    • DBarbara Gordon
    Answer: Vicki Vale
  10. 2660.

    What was the first movie in which Butterfly McQueen appeared?

    • ADuel in the Sun
    • BSerenade in Black and Blue
    • CThe Women
    • DGone With the Wind
    Answer: The Women
  11. 2661.

    Which of these actors is not in the movie Over Her Dead Body?

    • AKali Rocha
    • BSarah Hills
    • CEva Longoria
    • DJason Biggs
    Answer: Sarah Hills
  12. 2662.

    What happens to Regina in the movie Mean Girls, after Janis reveals that she and Cady plotted to destroy Reginas queen bee status?

    • AShe moves to Australia.
    • BShe steals Cadys boyfriend.
    • CShe is hit by a bus.
    • DShe becomes a modern day Mother Theresa.
    Answer: She is hit by a bus.
  13. 2663.

    Did Jack Ingram perform a song on the Black Dog soundtrack?

    • ANo
    • BYes
    Answer: Yes
  14. 2664.

    In what year was the movie The Wild Bunch released?

    • A1971
    • B1969
    • C1968
    • D1967
    Answer: 1969
  15. 2665.

    This is silent movie is also the oldest on the American Film Institute (AFI) list of the Top 100 American films, and its ranked # 44.

    • AWings
    • BThe Jazz Singer
    • CThe Birth of a Nation
    • DIt Happened One Night
    Answer: The Birth of a Nation
  16. 2666.

    What Disney film is this quote from: Now the snarfblatt dates back to prehysterical times when humans used to sit around and stare at each other all day. Got very boring. So they invented this snarfblatt to make fine music.?

    • ATarzan
    • BThe Hunchback of Notre Dame
    • CBeauty and the Beast
    • DThe Little Mermaid
    Answer: The Little Mermaid
  17. 2667.

    What happened to the Allspark after the movie Transformers came out?

    • AIt was sold on eBay.
    • BIt was given to a friend.
    • CIt was kept for sequels.
    • DIt was lost.
    Answer: It was sold on eBay.
  18. 2668.

    Which of the characters in the film Snakes on a Plane was bitten by a snake on the chest but was not harmed because he was wearing a bulletproof vest?

    • ASean Jones
    • BTroy
    • CNeville Flynn
    • DEddie Kim
    Answer: Sean Jones
  19. 2669.

    What is Sam and Lucy's last name in the movie I Am Sam?

    • ADawson
    • BDallas
    • CDale
    • DDaley
    Answer: Dawson
  20. 2670.

    In the movie Ghost, Molly and Carl were going through a box of Sams things. What goofy item did Molly want to keep that belonged to Sam?

    • AGum
    • BRolaids
    • CMints
    • DToothpaste
    Answer: Rolaids
  21. 2671.

    The following words were spoken by Leo, referring to Jin, in which movie?

    • AHouse of Flying Daggers
    • BKiss of the Dragon
    • Csacrificed three years for you. How could you love him after only three days?
    • DReturner
    • ETempting Heart
    Answer: House of Flying Daggers
  22. 2672.

    Why is the word happiness misspelled in the title of the 2006 movie The Pursuit of Happyness?

    • AThis is the way Chris wrote it on his son's wall.
    • BThis is the way Chris's son spells it.
    • CIt is written that way on the wall of the daycare center.
    • DThis is the way Chris's wife spelled it in a letter.
    Answer: It is written that way on the wall of the daycare center.
  23. 2673.

    At the movies end, who falls off the altar stone of the Lost City of Atlantis into a tree?

    • AGuide Hans Belke
    • BAlec (Alexander) McEwen
    • CCarla Goetaborg
    • DOliver S. Lindenbrook
    Answer: Alec (Alexander) McEwen
  24. 2674.

    You may remember this fictional actor from such films within films as Eenie Meeni Miney, Die, The Revenge of Abe Lincoln or perhaps Good-Time Slim, Uncle Doobie, and the Great Frisco Freak-Out.

    • ARuss Meyer
    • BRoger Corman
    • CTroy McClure
    • DEd Wood
    Answer: Troy McClure
  25. 2675.

    Why doesn't the IRA hitman shoot Dwight in the film Sin City?

    • AHe's Dwight's friend from prison.
    • BHe wants to blow him up.
    • CDwight falls on his head.
    • DHis gun gets wet in the sewer.
    Answer: He wants to blow him up.
  26. 2676.

    In the movie The Shawshank Redemption, the prisoners are shown watching what movie?

    • AGilda
    • BThe Three Stooges
    • CIts a Mad Mad World
    • DHappy girl 1223 Strikes Again
    Answer: Gilda
  27. 2677.

    How much per gallon was gasoline in 1955, as seen in the movie Back to the Future?

    • A22¢
    • B19.5¢
    • C29¢
    • D15.5¢
    Answer: 19.5¢
  28. 2678.

    The film Mad Max: Fury Road features the Dies Irae from which composer's requiem?

    • ABerlioz
    • BMozart
    • CBrahms
    • DVerdi
    Answer: Verdi
  29. 2679.

    Where was Billy from the movie St. Elmos Fire working, when Jules locked herself in her apartment?

    • Aa hair salon
    • Ba gas station
    • Ca fast food restaurant
    • Da car wash
    Answer: a gas station
  30. 2680.

    In the movie Talladega Nights, Ricky Bobby is a member of what team?

    • ADennit Racing
    • BMilton and Larry
    • CBillybob Racing
    • DRichard Childress Racing
    Answer: Dennit Racing
  31. 2681.

    Which U.S. president did Forrest NOT get to meet in person in the movie Forrest Gump?

    • ARichard M. Nixon
    • BJohn F. Kennedy
    • CLyndon B. Johnson
    • DGerald Ford
    Answer: Gerald Ford
  32. 2682.

    What Hollywood actor and singer performed the song Singin in the Rain in the 1952 musical film Singin in the Rain?

    • AFrank Sinatra
    • BFred Astaire
    • CDean Martin
    • DGene Kelly
    Answer: Gene Kelly
  33. 2683.

    What weapon does Judy Holliday's character, Doris Attinger, use to wound her adulterous husband in the 1949 romantic comedy Adam's Rib?

    • AGun
    • BKnife
    • CNail file
    • DAxe
    Answer: Gun
  34. 2684.

    What Academy Award-winning movie directed by Oliver Stone featured Kevin Costner, Tommy Lee Jones, Gary Oldman and Joe Pesci?

    • AWorld Trade Center
    • BAlexander
    • CHeaven Earth
    • DJFK
    Answer: JFK
  35. 2685.

    What actor voiced Makunga the Lion in the 2008 animated comedy movie Madagascar: Escape 2 Africa?

    • ADavid Schwimmer
    • BAndy Richter
    • CAlec Baldwin
    • DBernie Mac
    Answer: Alec Baldwin
  36. 2686.

    Quentin Tarantino has called this actress his muse. He cast her as Mia in his classic movie Pulp Fiction. When he wrote the part of The Bride in Kill Bill Volume I and Kill Bill Volume II he had one, and only one, actress in mind. What actress is Tarantinos muse?

    • AUna Thurman
    • BDaryl Hannah
    • CLucy Liu
    • DJulie Dreyfus
    Answer: Una Thurman
  37. 2687.

    Which actors made up the trio in "The Good, the Bad, and the Ugly"?

    • ASergio Leone, Ennio Morricone, and Tonino Delli Colli
    • BClint Eastwood, Eli Wallach, and Lee Van Cleef
    • CYul Brynner, Steve McQueen, and Charles Bronson
    • DAldo Giuffrè, Mario Brega, and Luigi Pistilli
    Answer: Clint Eastwood, Eli Wallach, and Lee Van Cleef
  38. 2688.

    In the dramedy Little Miss Sunshine, what is the major problem of Grandpa, played by Alan Arkin?

    • AHeroin addiction
    • BHe wants to live with his love interest, played by Alicia Forbes.
    • CHes a drunk.
    • DHis granddaughter does not love him.
    Answer: Heroin addiction
  39. 2689.

    In the opening scene of the movie Red Dawn, the high school history teacher was giving what lesson?

    • Aon the Greeks
    • Bon the Persians
    • Con the Huns
    • Don the Mongols
    Answer: on the Mongols
  40. 2690.

    What Academy Award-winning actor voiced Sheriff Woody in the 1995 animated movie Toy Story?

    • ATom Hanks
    • BRobert De Niro
    • CSean Penn
    • DRobin Williams
    Answer: Tom Hanks
  41. 2691.

    In Son of Godzilla (1967) the Big Guy has an offspring who looks nothing like him; in fact, his son is cute and cuddly. What is the name of Godzilla's son?

    • ASonzilla
    • BGyaos
    • CJet Jaguar
    • DMinya
    Answer: Minya
  42. 2692.

    What did Charlies grandpa do when the little boy showed him the golden ticked he found in the candy bar in the 2005 movie Charlie and the Chocolate Factory?

    • AHe tossed his wig.
    • BHe fainted.
    • CHe stared crying.
    • DHe started dancing.
    Answer: He started dancing.
  43. 2693.

    What was George and Mary's last name in the movie It's a Wonderful Life?

    • AClarence
    • BBailey
    • CPotter
    • DSmith
    Answer: Bailey
  44. 2694.

    What was Navin's last name in the 1979 comedy The Jerk?

    • AMaltin
    • BKameston
    • CJohnson
    • DSinger
    Answer: Johnson
  45. 2695.

    What 2002 horror movie is this quote from: Man has only been around for a few blinks of an eye. So if the infection wipes us all out, that is a return to normality.?

    • AFeardotCom
    • BZombie Holocaust
    • C28 Days Later
    • DDawn of the Dead
    Answer: 28 Days Later
  46. 2696.

    Where does King Arthur imply that he found the coconuts in the film Monty Python and the Holy Grail?

    • AMarita
    • BMercea
    • CAvalon
    • DCamelot
    Answer: Mercea
  47. 2697.

    Did the movie Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl come out in 2003?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  48. 2698.

    What was the last name of Clarks family in the National Lampoons Vacation series?

    • ARobinson
    • BMurry
    • CGriswold
    • DChase
    Answer: Griswold
  49. 2699.

    Which of the following gets shot when Bart arrives in Rock Ridge in the film Blazing Saddles?

    • AThe Clock tower
    • BBarts Hat
    • CA Bible
    • DThe Church Bell
    Answer: A Bible
  50. 2700.

    What is the occupation of Daniel Day-Lewis's character Newland Archer in the 1993 romantic drama movie The Age of Innocence, directed by Martin Scorsese?

    • ABusinessman
    • BBanker
    • CPainter
    • DLawyer
    Answer: Lawyer

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.