Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 79

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 79 of 168
  1. 3901.

    On The Man from U.N.C.L.E., when at the headquarters all agents had to wear badges. What number was Illya Kuryakins badge?

    • A7
    • B11
    • C2
    • D10
    Answer: 2
  2. 3902.

    What kind of camel can jump higher than a tree?

    • Ano camel
    • Bany kind of camel
    • Ca frog camel
    • Da leaping camel
    Answer: any kind of camel
  3. 3903.

    This song by Cher was a huge smash hit in 1999 and skyrocketed all the way to #1.

    • AEverybody Dance
    • BThe Power of Love
    • CHalf-Breed
    • DBelieve
    Answer: Believe
  4. 3904.

    Time flies like an arrow. Fruit flies like a _________.

    • Abanana
    • Bjavelin
    • Cbaseball
    • Dseagull
    Answer: banana
  5. 3905.

    This author, noted for his childrens stories, moved to Copenhagen at the age of 14 to seek employment as an actor. In 1835 he published the first installment of his immortal Fairy Tales.

    • ACarlo Collodi
    • BHans Christian Andersen
    • CLewis Carroll
    • DCharles Perrault
    Answer: Hans Christian Andersen
  6. 3906.

    Are both the solid red ball and the striped red ball in pool on odd numbers?

    • ANo
    • BYes
    Answer: Yes
  7. 3907.

    In the new car freecreditreport.com commercial, instead of looking fly and rolling phat, what happens when the boys drive their new car?

    • Alegs are feelin like a rhino and the mosss betting last
    • BMegs slicker than vinyl and my boss is getting laid back
    • Cpegs are stickin to a rhino and the boss is getting flat
    • Dlegs are sticking to the vinyl and the posses getting laughed at
    Answer: legs are sticking to the vinyl and the posses getting laughed at
  8. 3908.

    I would rather have had one breath of her hair, one kiss from her mouth, one touch of her hand, than eternity without it. (1998)

    • ALaura
    • BCity of Angels
    • CThe Best Years of Our Lives
    • DBefore Sunset
    Answer: City of Angels
  9. 3909.

    What did Walter Diemer invent?

    • Aheadphones
    • Bthe ball pens
    • Cthe rubber band
    • Dbubblegum
    Answer: the rubber band
  10. 3910.

    If the permeability of subsoil is rapid, the subsoil texture is most likely classified as

    • Amedium
    • Bcoarse
    • Csilty
    • Dfine
    Answer: coarse
  11. 3911.

    What substance do South American Indians use on the tips of their poison darts?

    • AMetrazol
    • Bcurare
    • Csnake venom
    • Dammonia
    Answer: curare
  12. 3912.

    What is the name of the poem in which these nonsense words are used: chortled, vorpal, galumphing, and frabjous?

    • AJerboky
    • BJessenight
    • CJansonaught
    • DJabberwocky
    Answer: Jabberwocky
  13. 3913.

    Actor Sidney Toler took over the role of Charlie Chan after Warner Olands death. What was Tolers nationality?

    • ACanadian
    • BBritish
    • CAmerican
    • DSwedish
    Answer: American
  14. 3914.

    This 1984 movie stars Kevin Bacon as a teenager who moves to a small town that doesn't allow rock music or dancing. After befriending a group of students, they make it their mission to have a senior prom.

    • ALoverboy
    • BFootloose
    • CWild Things
    • DWhite Water Summer
    Answer: Footloose
  15. 3915.

    In 1951, this city set a new record for the most fans at a basketball game.

    • AMelbourne
    • BLos Angeles
    • CBerlin
    • DNew York City
    Answer: Berlin
  16. 3916.

    In the movie A League of Their Own, there was an obnoxious little kid who used to go to all of his mothers baseball games. He always sat in the dugout and bothered all of the players. What was the name of this kid?

    • AHarvey
    • BStillwell
    • CT.J.
    • DAnthony
    Answer: Stillwell
  17. 3917.

    This railroad, built between 1891 and 1916, is 9,288 kilometres (5,772 miles) long and spans 8 time zones.

    • ATrans-Siberian railway
    • BTrans-American railway
    • CTrans-Scandinavian railway
    • DTrans-Alpine railway
    Answer: Trans-Siberian railway
  18. 3918.

    What is a group of tigers called?

    • APride
    • BStreak
    • CSawt
    • DLeap
    Answer: Streak
  19. 3919.

    This word is Sanskrit for Great Soul, and is used like the title Saint. Some believe that it was first used in 1915 when speaking of Ghandi.

    • AMohandas
    • BMaster
    • CMehta
    • DMahatma
    Answer: Mahatma
  20. 3920.

    What do Ronald Reagan, King Henry VIII, Charles Lindbergh, Jerry Stiller, Mel Brooks, and William Shakespeare have in common?

    • AEach was married to a woman named Anne.
    • BEach can trace his genealogy to Germany.
    • CEach one was born in a year ending in a 9.
    • DEach had a sibling named Jane.
    Answer: Each was married to a woman named Anne.
  21. 3921.

    Which NBA star was elected president of the Executive Committee of National Basketball Player Association in 2004?

    • ADerek Fisher
    • BP.J. Brown
    • CPat Garrity
    • DAntonio Davis
    Answer: Antonio Davis
  22. 3922.

    Before his death, host of the Tonight Show, Johnny Carson, used to meet Steve Martin, Chevy Chase and Carl Reiner in which club?

    • AThe Friars Club
    • BThe Santa Monica Marina Club
    • CThe Hollywood Gourmet Poker Club
    • DThe Bel Air Golf and Country Club
    Answer: The Hollywood Gourmet Poker Club
  23. 3923.

    Is fictional character Charlie Weasley fascinated by muggle artifacts?

    • AYes
    • BNo
    Answer: No
  24. 3924.

    This actress and singer, who performed her first adult on-screen kiss in the 1940 movie Little Nelly Kelly, wrote a love poem containing the lines: For twas not into my ear you whispered But into my heart Twas not my lips you kissed But my soul.

    • AJudy Garland
    • BLiza Minneli
    • CLauren Bacall
    • DAva Gardner
    Answer: Judy Garland
  25. 3925.

    This 1938 film, starring Jeanette MacDonald and Nelson Eddy, was shot in sepia. It featured songs by Sigmund Romberg and Gus Kahn, including "Soldiers of Fortune" and "Shadows on the Moon. Other cast members included Walter Pigeon, Leo Carrillo (Pancho) and Buddy Ebsen.

    • AGirl of the Golden West
    • BBalalaika
    • CDon't Bet on Women
    • DThe Lottery Bride
    Answer: Girl of the Golden West
  26. 3926.

    The movie Original Sin stars Angelina Jolie as a cunning con-woman who tricks a wealthy businessman into marriage. In what country is the movie mostly set?

    • AMexico
    • BBrazil
    • CCuba
    • DEngland
    Answer: Cuba
  27. 3927.

    Which movie popularized the phrase "You talkin' to me?"

    • AJoker
    • BTaxi Driver
    • CGhost Busters
    • DGroundhog Day
    Answer: Taxi Driver
  28. 3928.

    What was the name of the bully always causing problems for Marty and George McFly in the Back to the Future movies?

    • ABart
    • BBuff
    • CBarney
    • DBiff
    Answer: Biff
  29. 3929.

    What is the function of the pancreas?

    • AIt stores glycogen.
    • BIt produces insulin.
    • CIt has no function.
    • DIt pumps blood through the blood vessels.
    Answer: It produces insulin.
  30. 3930.

    It was one of the first TV shows for children. It featured one human and many puppets, all worked by one man, Burr Tillstrom. What was its name ?

    • AHowdy Doody
    • BKukla, Fran and Ollie
    • CWonder-Rama
    • DCrusader Rabbit and Rags the Tiger
    Answer: Kukla, Fran and Ollie
  31. 3931.

    In the movie Grown Ups, Lenny runs into an old nemesis at a restaurant. What is his name?

    • ADickie Bailey
    • BRicky Bailey
    • CGeezer
    • DWiley
    Answer: Dickie Bailey
  32. 3932.

    What is the origin of the popular feminine names Susanna, Susan, Sue, Suzie, Sanna?

    • AGreek
    • BOld Germanic
    • CPersian
    • DHebrew
    Answer: Persian
  33. 3933.

    Which of the following types of music are not generally associated with Jamaica?

    • AMento
    • BCalypso
    • CReggae
    • DSka
    Answer: Calypso
  34. 3934.

    Which movie stars Meryl Streep an Tommy Lee Jones as spouses who need help to ignite the spark back into their marriage?

    • ASparkle
    • BHope Springs
    • CThe Words
    • DFlight
    Answer: Hope Springs
  35. 3935.

    What is the airspeed velocity of an unladen swallow?

    • A15 MPH
    • B200 MPH
    • C24 MPH
    • D20 MPH
    Answer: 24 MPH
  36. 3936.

    Aa is one of the few words in the English language which consist entirely of vowels. The word is used in geology to refer to what natural formation?

    • AUnderwater cave
    • BSteep canyon
    • CA rare type of soil
    • DA type of lava
    Answer: A type of lava
  37. 3937.

    What was the aim of the Great sparrow campaign carried out between 1958 and 1962 in China?

    • ATo teach people how to take care of injured sparrows
    • BTo preserve the sparrows and increase their population
    • CTo import new sparrow species in the country
    • DTo destroy the sparrow population in the country
    Answer: To destroy the sparrow population in the country
  38. 3938.

    She wanted the large estate quite badly but, she dared not ___________________.

    • Amention it to her lover
    • Bmansion it to her frugal husband
    • Cmansion it to her lover
    • Dmention it to her frugal husband
    Answer: mansion it to her frugal husband
  39. 3939.

    This is the title of a 1979 James Bond film.

    • AMoonraker
    • BMoonspinners
    • CMoonshadow
    • DMoondogs
    Answer: Moonraker
  40. 3940.

    What company makes perfumes called 'Beautiful' and 'Pleasures'?

    • AEstee Lauder
    • BCalvin Klein
    • CElizabeth Arden
    • DRalph Lauren
    Answer: Estee Lauder
  41. 3941.

    This 1970s show starred Tony Randall and Jack Klugman.

    • AThe Odd Couple
    • BAlice
    • CThe Rockford Files
    • DMash
    Answer: The Odd Couple
  42. 3942.

    What is the name of the alcoholic beverage made from potatoes or grains that originates from Poland and Russia?

    • AVodka
    • BRum
    • CSake
    • DAbsinthe
    Answer: Vodka
  43. 3943.

    What action star played the lead role in the 1988 movie Bloodsport?

    • ABruce Willis
    • BArnold Schwarzenegger
    • CSylvester Stallone
    • DJean-Claude Van Damme
    Answer: Jean-Claude Van Damme
  44. 3944.

    A plane crashes on the border of Canada and the USA, 60 people die. Where do they bury the survivors?

    • ASplit 50/50
    • BCanada
    • CNeither
    • DUSA
    Answer: Neither
  45. 3945.

    In 1864, the US government issued a two-cent coin. What was so special about this coin ?

    • AIt was shunned by the South
    • BIt was the first to have a picture of a President on it
    • CIt was golden
    • DIt was the first to say In God We Trust
    Answer: It was the first to say In God We Trust
  46. 3946.

    This country ranks 3rd largest weighing in at 9,629,091sq. km. (3,717,813 sq. miles). One of the symbols of this North American country is a gift from France.

    • AHawaii
    • BUSA
    • CCanada
    • DMexico
    Answer: USA
  47. 3947.

    Which of these is a government agency established to protect investors?

    • AMADD
    • BNBA
    • CAAA
    • DSEC
    Answer: SEC
  48. 3948.

    Name Dr. Seuss's first book which was written in 1937.

    • AThe Cat in the Hat
    • BAnd to Think That I Saw It on Mulberry Street
    • CGreen Eggs and Ham
    • DIf I Ran the Zoo
    Answer: And to Think That I Saw It on Mulberry Street
  49. 3949.

    When Hagrid found Harry Potter, after he had given him the cake, what did Hagrid roast over a fire?

    • Aburgers
    • Bbacon
    • Cpotatoes
    • Dsausages
    Answer: sausages
  50. 3950.

    The town of Kemi, which in 1996 became the home of the worlds largest snow castle, is located in this European country.

    • ANorway
    • BSweden
    • CDenmark
    • DFinland
    Answer: Finland

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.