Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 67

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 67 of 168
  1. 3301.

    Which mountain has the highest peak in Africa?

    • AMount Kilimanjaro, Tanzania
    • BMount Speke, Uganda
    • CMount Stanley, DR Congo/Uganda
    • DMount Kenya, Kenya
    Answer: Mount Kilimanjaro, Tanzania
  2. 3302.

    Who directed the movie A Bronx Tale?

    • AEve Quizeditor
    • BChazz Palminteri
    • CReynaldo Villalobos
    • DRobert De Niro
    Answer: Robert De Niro
  3. 3303.

    At what New York nightclub did American socialite Little Edie have a cabaret act for about two weeks?

    • AThe Gay Parie
    • BReno Sweeny
    • CLes Follies
    • DIrma Le Deuce
    Answer: Reno Sweeny
  4. 3304.

    This battle represented the farthest Westward advance into Central Europe of the Ottoman Empire.

    • AThe Siege of Vienna, 1529
    • BThe Battle of Greece, 1529
    • CThe Battle of Belgrade, 1529
    • DThe Conquest of Vlad, 1529
    Answer: The Siege of Vienna, 1529
  5. 3305.

    What is the name of the baby who appears in cartoons and comic strips with Popeye the Sailor?

    • ALamikins
    • BPun'kin
    • CSuga'baby
    • DSwee'pea
    Answer: Swee'pea
  6. 3306.

    How many red balls are in a game of snooker?

    • A15
    • B8
    • C3
    • D1
    Answer: 15
  7. 3307.

    This romantic comedy film, directed by Garry Marshall, follows the lives of several couples and singles from New York City and shows how their lives intertwine.

    • ANew Years Eve
    • BFriends with Benefits
    • CCrazy, Stupid, Love
    • DThe Ides of March
    Answer: New Years Eve
  8. 3308.

    What year did the hilarious comedy movie Happy Gilmore first hit the movie theatres?

    • A1992
    • B1994
    • C1996
    • D1990
    Answer: 1996
  9. 3309.

    Julien Sorel is the protagonist of this satirical French novel, set during the Bourbon Restoration.

    • AOld Goriot
    • BThe Man in the Iron Mask
    • CThe Red and the Black
    • DQueen Margot
    Answer: The Red and the Black
  10. 3310.

    Coffee is a good source of this mineral.

    • AKaolin
    • BFluoride
    • CSodium
    • DPotassium
    Answer: Potassium
  11. 3311.

    Stan Smith is married to Francine and is the father of Hayley and Steve in this popular cartoon.

    • AThe Simpson
    • BAll in the Family
    • CAmerican Dad!
    • DThe Fairly Odd Parents
    Answer: American Dad!
  12. 3312.

    What physical property of the diamond do carats measure?

    • ACut
    • BPurity
    • CColor
    • DMass
    Answer: Mass
  13. 3313.

    Which English coin represented one-twentieth of a pound?

    • APence
    • BFarthing
    • CShilling
    • DCrown
    Answer: Shilling
  14. 3314.

    Which TV show featured the characters Florida and Penny?

    • AGood Times
    • BMash
    • CGilligans Island
    • DLassie
    Answer: Good Times
  15. 3315.

    Which of the following is not among the founders of Facebook, the leading social networking site of the 2000s?

    • AEduardo Saverin
    • BDustin Moskovitz
    • CMark Zuckerberg
    • DSean Parker
    Answer: Sean Parker
  16. 3316.

    'Nature Mr Allnut is what we are put in this world to rise above' is a line from what film?

    • A'Citizen Kane'
    • B'Adam's Rib'
    • C'The Deer Hunter'
    • D'The African Queen'
    Answer: 'The African Queen'
  17. 3317.

    How many teeth do slugs have?

    • A3,000
    • B2,000
    • CNone
    • D1,000
    Answer: 3,000
  18. 3318.

    There is no country in the world whose name begins with this letter of the alphabet.

    • AO
    • BY
    • CQ
    • DX
    Answer: X
  19. 3319.

    This Emmy Award-winning comedy series was based on the lives of four women living together in Miami Beach, Florida.

    • AGolden Girls
    • BThe Facts of Life
    • CMaude
    • DEmpty Nest
    Answer: Golden Girls
  20. 3320.

    What female musician won five Grammy Awards for her album and song Back to Black?

    • ABeyonce Knowles
    • BAlicia Keys
    • CAmy Winehouse
    • DChristina Aguilera
    Answer: Amy Winehouse
  21. 3321.

    What actor played the role of Chris Chambers in the hit movie Stand By Me?

    • AMark Wahlberg
    • BWil Wheaton
    • CRiver Phoenix
    • DJohnny Depp
    Answer: River Phoenix
  22. 3322.

    The film Grey Gardens premiered at what New York theater?

    • AThe Imperial
    • BThe Berlin
    • CThe Paris
    • DThe Bijou
    Answer: The Paris
  23. 3323.

    In the highly successful 1999 drama American Beauty, what was the name of the middle-aged character going through a midlife crisis that was portrayed by Kevin Spacey?

    • AChester Cheetah
    • BChester Feelgood
    • CLester Burbank
    • DLester Burnham
    Answer: Lester Burnham
  24. 3324.

    What was the host as well as the winner of the first Soccer World Cup which was was held in 1930?

    • AItaly
    • BGermany
    • CBrazil
    • DUruguay
    Answer: Uruguay
  25. 3325.

    During President Dwight Eisenhower's administration in the 1950s, the federal government promoted significant changes in transportation in the United States by

    • Afunding the establishment of a national railroad passenger system
    • Bestablishing generous subsidies for urban mass transit
    • Cfunding the construction of the interstate highway system
    • Dsponsoring research to develop less polluting automobiles
    Answer: funding the construction of the interstate highway system
  26. 3326.

    A student in the process of solving a fabrication problem in the manufacturing laboratory asks the teacher what assembly procedures should be used. The teacher's best response would be to

    • Agive an opinion as to the best assembly procedure for the particular problem
    • Bplace the responsibility completely on the student for making the judgment
    • Csuggest two or three possible assembly procedures and have the student select one
    • Duse leading questions to help the student review and analyze the relative merits of several assembly procedures
    Answer: use leading questions to help the student review and analyze the relative merits of several assembly procedures
  27. 3327.

    When was the first stick antiperspirant patented?

    • A1951
    • B1942
    • C1888
    • D1919
    Answer: 1888
  28. 3328.

    As a protest to the British Tea Tax, colonial Americans used this for making tea.

    • AGoldenrod
    • BStrawberries
    • CPersian Root
    • DHay
    Answer: Goldenrod
  29. 3329.

    Who was the first child star to receive a Best Actor/Actress nomination?

    • AJackie Coogan
    • BShirley Temple
    • CMickey Rooney
    • DJackie Cooper
    Answer: Jackie Cooper
  30. 3330.

    In 1909 Frederick Cook claimed to be the first explorer to reach what location?

    • ANorth Pole
    • BBermuda Triangle
    • CMount Everest
    • DAtlantis
    Answer: North Pole
  31. 3331.

    The eruption of this volcano in 1883 on Pulau island in Indonesia is one of the greatest so far. It threw ash up to 50 miles in the sky above in a tremendous explosion. The latter could be heard in Australia, which is 2,200 miles away.

    • AZao
    • BKrakatoa
    • CVesuvius
    • DEtna
    Answer: Krakatoa
  32. 3332.

    Cheerio, Id better be... shoveling off; Business is a little dead tonight were phrases uttered by the the friendly undertaker on what show?

    • AThe Ed Wynn Show
    • BThe Life of Riley
    • CLeave It to the Girls
    • DThe Aldrich Family
    Answer: The Life of Riley
  33. 3333.

    What movie is NOT correctly matched with the actors who star in it?

    • AFear and Loathing in Las Vegas - Johnny Depp, Benicio del Toro
    • BPhiladelphia - John Cusack, Morgan Freeman
    • CFrom Paris with Love - John Travolta, Melissa Mars
    • DGangs of New York - Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz
    Answer: Philadelphia - John Cusack, Morgan Freeman
  34. 3334.

    The term bibliobibuli refers to people who do what?

    • ADo not recycle paper
    • BUse a lot of toilet paper
    • CUse only recycled paper
    • DRead too much
    Answer: Read too much
  35. 3335.

    What legendary Hollywood actress was the second wife of actor Richard Burton, who passed away in 1984?

    • AGrace Kelly
    • BMarilyn Monroe
    • CAudrey Hepburn
    • DElizabeth Taylor
    Answer: Elizabeth Taylor
  36. 3336.

    Which of these movies does not star Jim Carrey?

    • AThe Truman Show'
    • BPatch Adams'
    • CThe Mask'
    • DDumb and Dumber'
    Answer: Patch Adams'
  37. 3337.

    The slogan of this Japanese car make, founded on September 24, 1948, is The Power of Dreams.

    • ASuzuki
    • BYamaha
    • CNissan
    • DHonda
    Answer: Honda
  38. 3338.

    Which country has the highest population density in the world as of 2008?

    • ASingapore
    • BChina
    • CIndia
    • DMonaco
    Answer: Monaco
  39. 3339.

    This literary private eye, who works in Southern California, was first introduced in the novel, 'The Moving Target'.

    • ALew Archer
    • BPaul Temple
    • CTravis McGee
    • DEllery Queen
    Answer: Lew Archer
  40. 3340.

    Fed up with your tattoo? There is a way to get rid of it. This is the most popular way of tattoo removal.

    • ALaser treatment
    • BSurgery
    • CDermabrasion
    • DPutting natural-colored ink over the tattoo
    Answer: Laser treatment
  41. 3341.

    What does an Olympic fencing hopeful do at noon each day after he leaves the office?

    • Agoes out to lunge
    • Bnothing hes just epee hes free for an hour
    • Cgoes out to lunch
    • Dtries to foil the rest of the workers
    Answer: goes out to lunge
  42. 3342.

    The 2005 movie Pizza My Heart was loosely based on this play by William Shakespeare.

    • AOthello
    • BRomeo and Juliet
    • CTwelfth Night
    • DMuch Ado About Nothing
    Answer: Romeo and Juliet
  43. 3343.

    What event occurred in Paris on the morning of July 14, 1789?

    • AThe outbreak of the Great French War
    • BThe Womens March on Versailles
    • CThe execution of Louis XVI
    • DThe Storming of the Bastille
    Answer: The Storming of the Bastille
  44. 3344.

    To remove gum from clothes or other fabrics you should apply this first.

    • AOil
    • BIce cube
    • CButter
    • DHot iron
    Answer: Ice cube
  45. 3345.

    What kind of a store do the DiNapolis have in the neighborhood in the movie Fatso?

    • Aa clothing store
    • Ba butcher shop
    • Ca coffee shop
    • Da card store
    Answer: a card store
  46. 3346.

    This Ghanaian entrepreneur is a pioneer of microlending.

    • ASionne Neely
    • BFarida Bedwei
    • CAma Ata Aido
    • DEsther Afua Ocloo
    Answer: Esther Afua Ocloo
  47. 3347.

    Complete the following wise sentence which belongs to Martin Fisher: Knowledge is a process of piling up facts; wisdom lies in their ...

    • AInterpretation
    • BSimplification
    • CValidation
    • DApplication
    Answer: Simplification
  48. 3348.

    Ungrateful Adulteress! I Chop Off Your Finger! is the Chinese title of this movie.

    • AThe Piano
    • BMr. Hollands Opus
    • CThe Music Lovers
    • DFor Ellen
    Answer: The Piano
  49. 3349.

    I am on the ABC channel. William Shatner plays Denny Crane and Candice Bergen plays Shirley Schmidt in me. Am I the Knights of Prosperity TV series?

    • ANo
    • BYes
    Answer: No
  50. 3350.

    Who had Solomons wisdom, Hercules strength, Atlas stamina, Zeus power, Achilles courage, and Mercurys speed?

    • ASuperman
    • BCaptain Marvel
    • CThe Hulk
    • DCaptain America
    Answer: Captain Marvel

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.