Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 38

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 38 of 168
  1. 1851.

    The USA has an extensive Interstate Highway System. What five state capitals are NOT directly served by this system?

    • AJuneau, Dover, Jefferson City, Pierre, Carson City
    • BJuneau, Honolulu, Salem, Columbia, Salt Lake City
    • CJuneau, Dover, Carson City, Honolulu, Pierre
    • DJuneau, Honolulu, Jefferson City, Carson City, Pierre
    Answer: Juneau, Dover, Jefferson City, Pierre, Carson City
  2. 1852.

    This was one of the deadliest tragedy of the century. 1,503 passengers and crew died in the North Atlantic, after this ship hit an iceberg on its maiden voyage in 1912. It was the largest and supposedly the safest vessel in the world at the time.

    • AThe Monitor
    • BQueen Mary
    • CBismark
    • DTitanic
    Answer: Titanic
  3. 1853.

    Why would you need a newspaper when you go see The Rocky Horror Picture Show movie?

    • ATo throw it at the screen
    • BTo read
    • CTo smack your neighbor with it
    • DTo protect yourself from the rain
    Answer: To protect yourself from the rain
  4. 1854.

    What internet company goes by the acronym AOL?

    • AAmericans On LOR
    • BAmerica Online
    • CAmerica Over Lines
    • DAmericans On Links
    Answer: America Online
  5. 1855.

    The fear of the fatal date is called this.

    • AParaskevidekatriaphobia
    • BAphenphosmphobia
    • CCoitophobia
    • DChronomentrophobia
    Answer: Paraskevidekatriaphobia
  6. 1856.

    I am the man! If it be so,--as tis,--poor lady, she were better love a dream. These words belong to Viola, who is disguised as a man, in what Shakespearean play?

    • AA Comedy of Errors
    • BTwelfth Night
    • CTroilus and Cressida
    • DMuch Ado About Nothing
    Answer: Twelfth Night
  7. 1857.

    What does lacrimation mean?

    • AAddiction
    • BPsychosis
    • CShedding Tears
    • DDilation
    Answer: Shedding Tears
  8. 1858.

    Who wrote the modernist poem The Waste Land?

    • AT.S. Eliot
    • BRobert Frost
    • CGeorge Eliot
    • DCarl Sandburg
    Answer: T.S. Eliot
  9. 1859.

    On October 19, 1987, the U.S Stock Market took a severe one-day crash, which affected other international markets as well. This grim day in the financial world, came to be widely known as this.

    • ABlack Monday
    • BBlue Thursday
    • CBloody Sunday
    • DBlack Friday
    Answer: Black Monday
  10. 1860.

    Which is the most popular spoken language in the Southern Hemisphere?

    • ASpanish
    • BPortuguese
    • CEnglish
    • DFrench
    Answer: Portuguese
  11. 1861.

    What is the name of the fashion savvy character, portrayed by Reese Witherspoon in the 2001 movie Legally Blonde?

    • AElle Jones
    • BJenna Woods
    • CElle Woods
    • DElaine Jones
    Answer: Elle Woods
  12. 1862.

    The Hyundai Motor Company was founded in which country?

    • ASouth Korea
    • BJapan
    • CChina
    • DRussia
    Answer: South Korea
  13. 1863.

    The town of Juarez, Mexico is located next to what U.S. city?

    • AEl Paso, TX
    • BLaredo, TX
    • CSan Diego, CA
    • DSierra Vista, AZ
    Answer: El Paso, TX
  14. 1864.

    What kind of creature was the extinct Plesiosaur, which is usually said to be similar to the monster of Loch Ness?

    • ADinosaur
    • BMesozoic reptile
    • CFish
    • DHumanoid
    Answer: Mesozoic reptile
  15. 1865.

    Which of the following artists is an English landscape painter who created a poetic sense of changing atmospheric effects by using tiny applications of local color?

    • AJoshua Reynolds
    • BJohn Constable
    • CWilliam Morris
    • DWilliam Hogarth
    Answer: John Constable
  16. 1866.

    Which two cats are the main characters in the Lillian Jackson Braun series?

    • ARin and Tintin
    • BKitty Jones and Kat Smith
    • CYin and Yang
    • DKoko and Yumyum
    Answer: Koko and Yumyum
  17. 1867.

    'The horror! The horror!' were the last words of this character from Joseph Conrad's novel Heart of Darkness.

    • AFresleven
    • BCharles Marlow
    • CMr. Kurtz
    • DHelmsman
    Answer: Mr. Kurtz
  18. 1868.

    What is the currency of Poland?

    • AKrone
    • BEuro
    • CZłoty
    • DRuble
    Answer: Złoty
  19. 1869.

    I try wearing tight jeans, but I can __________________.

    • Anot stand anything that sticks out
    • Bnever pull it off
    • Cgain weight while they are on my body.
    • Dnever relate to fashion
    Answer: never pull it off
  20. 1870.

    What is the largest organ of the human body?

    • Alarge Intestine
    • BSkin
    • CHeart
    • DLiver
    Answer: Skin
  21. 1871.

    Select the names of J. D. Salinger.

    • AJacob Daniel
    • BJoseph David
    • CJoseph Daniel
    • DJerome David
    Answer: Jerome David
  22. 1872.

    I tried to run away, but I couldn't get far due to my agyrophobia. What was I afraid of?

    • ACrossing roads
    • BGrass
    • CGetting a muscle cramp
    • DDriving
    Answer: Crossing roads
  23. 1873.

    In the bovine family, what is the male counterpart of the cow?

    • ABoar
    • BBull
    • CBuck
    • DOx
    Answer: Bull
  24. 1874.

    In the movie Grown Ups when the guys were younger, they won a basketball championship in junior high school. What was their coachs name?

    • ABuzzer
    • BCrazy Eddie
    • CMr. Drier
    • DZeke
    Answer: Buzzer
  25. 1875.

    The gasoline tank in a car holds 15 gallons when full. If there are 7 gallons of gasoline in the tank, how many gallons of gasoline are needed to fill the tank? Which of the following is most appropriate to use to correctly answer the question shown?

    • AMultiplication
    • BEstimation
    • CDivision
    • DSubtraction
    Answer: Subtraction
  26. 1876.

    How many calories are in a 355 ml can of Pepsi Cola?

    • A200
    • B155
    • C100
    • D150
    Answer: 150
  27. 1877.

    This singer was caught by police and charged with performing a lewd act in a public restroom.

    • AGeorge Michael
    • BMichael Jackson
    • CElton John
    • DPhil Collins
    Answer: George Michael
  28. 1878.

    The Etruscan civilization, one of the most mysterious ancient civilizations, existed in the territory of this modern country.

    • AGreece
    • BRomania
    • CItaly
    • DSpain
    Answer: Italy
  29. 1879.

    The Peanuts characters played baseball frequently. Who isn't matched with their usual position?

    • ALucy - 1st base
    • BCharlie Brown - Pitcher
    • CPig Pen - Third base
    • DSchroeder - Catcher
    Answer: Lucy - 1st base
  30. 1880.

    What author wrote the series of books in which youd find characters named Milo, Robin and Dr. Delaware?

    • AJonathan Kellerman
    • BJames Patterson
    • CClive Cussler
    • DJohn Sandford
    Answer: Jonathan Kellerman
  31. 1881.

    This great American literary work was intended to be both a novella and a play. It has been made into a full-length movie at least three times. It hits on themes of mental illness, prejudice, loneliness and brutality. It revolves around two friends named George and Lennie. What is its title?

    • AThe Grapes of Wrath
    • BTo Kill a Mockingbird
    • COf Mice and Men
    • DIn Cold Blood
    Answer: Of Mice and Men
  32. 1882.

    What is the name of the first full length movie to use color?

    • AThe Raven
    • BA Visit to the Seaside
    • CThe Coward
    • DThe World, the Flesh And the Devil
    Answer: The World, the Flesh And the Devil
  33. 1883.

    Erle Stanley Gardner created the great fictional lawyer Perry Mason. On which TV show did the lawyer Perry Mason practice law?

    • AThe Brady Bunch
    • BThe Stanley Show
    • CThe Flintstones
    • DThe Jetsons
    Answer: The Flintstones
  34. 1884.

    What is the name of Amy Winehouses 2006 album, which made her the first British female to win five Grammys?

    • ABorn This Way
    • BThe Fame Monster
    • CBack to Black
    • DFrank
    Answer: Back to Black
  35. 1885.

    John Howard Lawson, Herbert Biberman, Albert Maltz, Adrian Scott, Sam Ornitz, Dalton Trumbo, Ed Dmytryk, Ring Lardner Jr, Alvah Bessie, and Lester Cole made short speeches to denounce McCarthyism. All of them belonged to a group, known by what name?

    • AThe ten spies of the CIA
    • BThe ten judges at the Nuremburg Trials
    • CThe ten players of Dr. James Naismith
    • DThe Hollywood Ten
    Answer: The Hollywood Ten
  36. 1886.

    Which is the hottest planet?

    • AJupiter
    • BVenus
    • CSaturn
    • DMercury
    Answer: Venus
  37. 1887.

    A summer time ritual involving a spectacular firefall was practiced from 1872 until 1968 in this US national park.

    • ATheodore Roosevelt National Park
    • BYellowstone National Park
    • CYosemite National Park
    • DHot Springs National Park
    Answer: Yosemite National Park
  38. 1888.

    Has Chris Brown win the Grammy Award for Best RB Album?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  39. 1889.

    This group was formed in Detroit, Michigan and its original members were Otis Williams, Melvin Franklin, Paul Williams, Elbridge Al Bryant, and Eddie Kendricks.

    • AThe Drifters
    • BThe Juve Five
    • CThe Coasters
    • DThe Temptations
    Answer: The Temptations
  40. 1890.

    This fictional character created by Jack Kerouac embodies the values of the 'Beat Generation'. He is liberated, hedonistic, intense and dazzlingly unpredictable. He constantly travels round the USA in search of joyful adventure.

    • AHolden Caulfield
    • BDean Moriarty
    • CHumbert Humbert
    • DAlexander Portnoy
    Answer: Dean Moriarty
  41. 1891.

    What American actor portrayed Private First Class James Francis Ryan in Steven Spielbergs 1998 movie masterpiece Saving Private Ryan?

    • ABen Affleck
    • BMatt Damon
    • CJeremy Davies
    • DTom Hanks
    Answer: Matt Damon
  42. 1892.

    Periander of Corinth, Pittacus of Mitylene and Thales of Miletus have something in common. What is it?

    • AThey are three of the Seven Sages of Greece.
    • BThey are three of the most famous Greek characters.
    • CThey are the Three princes of Greece.
    • DThey are three of the Seven mathematicians of Greece.
    Answer: They are three of the Seven Sages of Greece.
  43. 1893.

    As opposed to the more up-scale Hudson line, Hudson introduced the Essex brand line of automobiles in what year?

    • A1932
    • B1927
    • C1913
    • D1919
    Answer: 1919
  44. 1894.

    In the Peanuts comic strip, Schroeder plays a toy piano very well. Who is his favorite classical composer?

    • AFranz Joseph Haydn
    • BFrédéric François Chopin
    • CWolfgang Amadeus Mozart
    • DLudwig van Beethoven
    Answer: Ludwig van Beethoven
  45. 1895.

    In this country, friends of the newly weds will do anything to make the first night as hard as possible.

    • ANorway
    • BGermany
    • CPoland
    • DChina
    Answer: Germany
  46. 1896.

    Dan and Darlene bonded by playing this sport in the backyard.

    • APitch and Catch
    • BFootball
    • CBasketball
    • DHockey
    Answer: Basketball
  47. 1897.

    During the late Silurian the first placoderms evolved. By the Devonian period they included Dunkleosteus and Phyllolepida. Did plates cover the heads of these fish which became extinct by the end of the Devonian?

    • ANo
    • BYes
    Answer: Yes
  48. 1898.

    The 1.5 million square mile area, known as the Bermuda Triangle, has its equivalent in the Pacific ocean. What is it called?

    • ADevils Sea
    • BSatans Triangle
    • CDark Triangle
    • DTriangle of Death
    Answer: Devils Sea
  49. 1899.

    In what sci-fi comedy series is the Hooloovoo described as a superintelligent shade of the color blue that participated in the construction of the starship Heart of Gold?

    • AThe Time Machine
    • BThe War of the Worlds
    • CThe Hitchhikers Guide to the Galaxy
    • DThe Island of Doctor Moreau
    Answer: The Hitchhikers Guide to the Galaxy
  50. 1900.

    What is the medical term for Adams Apple?

    • Apharyngeal cartilage
    • Bthyroid prominence
    • Cvocal cartilage
    • Dlaryngeal prominence
    Answer: laryngeal prominence

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.