Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 35

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 35 of 168
  1. 1701.

    Have the Yankees played in over 30 World Series?

    • ANo
    • BYes
    Answer: Yes
  2. 1702.

    Created by Australian Pat Sullivan, this cat was the star of the first talkie cartoon.

    • AGarfield
    • BNeon
    • CFelix
    • DDuchess
    Answer: Felix
  3. 1703.

    In December of 1979 the World Health Organization announced the eradication of what infectious disease?

    • ASmall Pox
    • BMeasles
    • CMalaria
    • DTuberculosis (TB)
    Answer: Small Pox
  4. 1704.

    One of these novels is written by Gabriel Garcia Marquez.

    • AOne Hundred Years of Solitude
    • BDoctor Zhivago
    • CWaiting for Godot
    • DThe Old Man and the Sea
    Answer: One Hundred Years of Solitude
  5. 1705.

    I sat back down on my bed and looked around my room. This triggered my autophobia. What was I afraid of?

    • ADust
    • BBeing late for work
    • CAn unmade bed
    • DBeing alone
    Answer: Being alone
  6. 1706.

    Her last words were: 'My G-d. What's happened?' The entire world mourned her tragic death. The people who watched her funeral were probably more than those who watched her beautiful wedding.

    • AJane Austen
    • BDiana Spencer
    • CJoan of Arc
    • DCharlotte Brontë
    Answer: Diana Spencer
  7. 1707.

    What musical instrument made jazz performer Lionel Hampton famous?

    • AVibes
    • BDrums
    • CTrombone
    • DClarinet
    Answer: Vibes
  8. 1708.

    The exprssion The dog days of summer was first used because of this.

    • AA false idea about the effect of animals on the world
    • BA description of how dogs pant
    • CA superstition
    • DAn astronomical idea
    Answer: An astronomical idea
  9. 1709.

    Why was the battle of Huai-Hai so important in world history?

    • AIt was the last major Chinese-aided attack of the Vietnam War
    • BIt was the last major battle between Chinese Communists and Chinese Nationalists
    • CIt was the final battle that drove Japan out of China in WWII
    • DIt was the battle that gave control of China to the Mongols
    Answer: It was the last major battle between Chinese Communists and Chinese Nationalists
  10. 1710.

    What color are the tights the lead singer is wearing in one of the freecreditreport.com commercials?

    • Ayellow
    • Bgreen
    • Cblue
    • Dbrown
    Answer: green
  11. 1711.

    What do Lou Gehrig, the four Beatles, Beethoven, Bach and Mr. Spock have in common?

    • AThey are enshrined in the US Hall of Fame in New York City.
    • BThey have stars on the New York City Walk of Fame.
    • CThey are asteroids.
    • DThey are stars.
    Answer: They are asteroids.
  12. 1712.

    Which cat was not referenced in the documentary Grey Gardens by either of the women?

    • ASnowflake
    • BWhiskers
    • CPinky
    • DChampion
    Answer: Snowflake
  13. 1713.

    Name the actor who starred in the 2007 drama movie There Will Be Blood.

    • ADaniel Day-Lewis
    • BKevin Spacey
    • CKeanu Reeves
    • DSean Penn
    Answer: Daniel Day-Lewis
  14. 1714.

    What geographical area does the Diamond Dove populate?

    • AAustralia
    • BSouth America
    • CAsia
    • DEurope
    Answer: Australia
  15. 1715.

    Which of these is not a spice?

    • Acucumber
    • Bdill
    • Caniseed
    • Dcayenne
    Answer: cucumber
  16. 1716.

    Actress Jennifer Grey, most famous for her role of Baby in Dirty Dancing, also plays the part of Jeanie in which 1986 film?

    • ASixteen Candles
    • BThe Breakfast Club
    • CPretty in Pink
    • DFerris Buellers Day Off
    Answer: Ferris Buellers Day Off
  17. 1717.

    If the Antarctic ice sheet were to melt, by how much would sea levels rise?

    • A120 feet
    • B10 feet
    • C230 feet
    • D175 feet
    Answer: 230 feet
  18. 1718.

    What university did Bing Crosby attend?

    • AGonzaga
    • BCollege of Spokane
    • CU of Washington
    • DU of Washington St.
    Answer: Gonzaga
  19. 1719.

    What American entertainer was born Tula Ellice Finklea on March 8, 1921, in Amarillo, Texas?

    • ABuddy Hackett
    • BBuddy Ebsen
    • CCyd Charisse
    • DTom Selleck
    Answer: Cyd Charisse
  20. 1720.

    What are Waterloo Teeth?

    • ASpecial swords expressly made for Wellingtons soldiers
    • BA French expression for the poorly made scalpels used during the early 19th century
    • CA British expression for the knives used at the Battle of Waterloo
    • DFalse teeth made from teeth extracted from soldiers killed at Waterloo
    Answer: False teeth made from teeth extracted from soldiers killed at Waterloo
  21. 1721.

    This classic disco hit performed by the Bee Gees, #9 on the American Film Institute Top 100 Movie Songs list, is from what 1970s movie?

    • AStaying Alive
    • BGrease
    • CThank God Its Friday
    • DSaturday Night Fever
    Answer: Saturday Night Fever
  22. 1722.

    In this novel by Honoré de Balzac, a criminal-in-hiding named Vautrin tells naive law student Eugène de Rastignac that he is making him an offer that he cannot refuse.

    • AThe Man Who Laughs
    • BGargantua and Pantagruel
    • CLe Père Goriot (Old Goriot)
    • DMadame Bovary
    Answer: Le Père Goriot (Old Goriot)
  23. 1723.

    What movie popularied the phrase Make My Day?

    • ATotal Recall
    • BMidnight Run
    • CSudden Impact
    • DDie Hard
    Answer: Sudden Impact
  24. 1724.

    Which country, not including Japan, has the most people of Japanese descent?

    • ABrazil
    • BSouth Korea
    • CChina
    • DUnited States of America
    Answer: Brazil
  25. 1725.

    The Teeth From the Sea is the French title of this movie.

    • AJaws
    • BShark in Venice
    • CThe Reef
    • DOpen Water
    Answer: Jaws
  26. 1726.

    Although this author spent much of his life outside his native Ireland, his landmark novels Ulysses and A Portrait of the Artist as a Young Man are set in Dublin.

    • AJames Joyce
    • BJames Munro
    • CJames William Mitchell
    • DJames Clavell
    Answer: James Joyce
  27. 1727.

    Who played Selma Hacker during the 1984-1985 season of the popular 80s television show Night Court?

    • AMarsha Warfield
    • BSelma Diamond
    • CFlorence Halop
    • DJudy Tenuta
    Answer: Selma Diamond
  28. 1728.

    Which of the following is NOT true concerning the term (length) of office according to the US Constitution?

    • Asix years for a member of the Senate
    • Bfour years for the President
    • Ctwo years for a member of the cabinet
    • Dtwo years for a member of the House of Representatives
    Answer: two years for a member of the cabinet
  29. 1729.

    This fictional villain is described by Arthur Conan Doyle as the 'Napoleon of Crime'.

    • ALord John Roxton
    • BCharlie Chan
    • CEllery Queen
    • DProfessor Moriarty
    Answer: Professor Moriarty
  30. 1730.

    When born a Dalmatian puppy is always?

    • ABlack
    • Bblack with white spots
    • Cwhite
    • Dwhite with black spots
    Answer: white
  31. 1731.

    In the coming-of-age 1985 movie St. Elmos Fire why does Billy (Rob Lowe) compare Jules behavior to St. Elmos fire?

    • ABecause he thinks she is his guiding light
    • BBecause her problems are merely an illusion
    • CBecause she always causes trouble
    • DBecause she has an extravagant lifestyle
    Answer: Because her problems are merely an illusion
  32. 1732.

    In computer jargon, what is FTP?

    • Aa way to transfer files
    • Ba programming language
    • Ca popular Internet service provider
    • Da type of e-mail
    Answer: a way to transfer files
  33. 1733.

    Complete the title to this Credence Clearwater Revival tune: Bad Moon ____.

    • AFalling
    • BRising
    • Cin Aquarius
    • DSetting
    Answer: Rising
  34. 1734.

    Men die protecting you. Perhaps they deserve more than your pity is a popular quote from this movie.

    • AOceans Eleven
    • BFight Club
    • CThe Mexican
    • DTroy
    Answer: Troy
  35. 1735.

    The Mississippi is the longest North American river. The Missouri is the second. What is the third longest?

    • AArkansas
    • BRio Grande
    • CHudson
    • DColorado
    Answer: Rio Grande
  36. 1736.

    What disease causes a buildup of fluid pressure in the eyeball and damages the optic nerve at the back of the eye?

    • Aastigmatism
    • Bcataract
    • Cretinitis
    • Dglaucoma
    Answer: glaucoma
  37. 1737.

    Who played the role of Brad Pitts characters father in the 1994 movie, Legends of the Fall?

    • AAl Pacino
    • BAnthony Hopkins
    • CDustin Hoffman
    • DPaul Newman
    Answer: Anthony Hopkins
  38. 1738.

    What is the meaning of the German noun das Rezept?

    • Athe recipe; prescription
    • Bthe reception; welcome
    • Cthe retraction; refusal
    • Dthe manifesto
    Answer: the recipe; prescription
  39. 1739.

    The color coquelicot is a shade of this basic color.

    • ABlue
    • BRed
    • CGreen
    • DYellow
    Answer: Red
  40. 1740.

    In what 1995 movie did Val Kilmer star alongside Al Pacino and Robert De Niro?

    • ABilly the Kid
    • BTop Secret!
    • CHeat
    • DThe Island of Dr. Moreau
    Answer: Heat
  41. 1741.

    Which actress played Denise Huxtable on the 80s sitcom The Cosby Show?

    • ASabrina Le Beauf
    • BKeshia Knight Pulliam
    • CTempestt Bledsoe
    • DLisa Bonet
    Answer: Lisa Bonet
  42. 1742.

    In Native American beliefs, humans could be transformed into a dangerous cannibalistic spirits if they ate human flesh. What is the name given to these creatures?

    • AWendigo
    • BBanshee
    • CBoggart
    • DShaman
    Answer: Wendigo
  43. 1743.

    What actress is NOT correctly matched with the witch she portrayed?

    • ASamantha Stephens- Elizabeth Montgomery
    • BThe Wicked Witch of the West - Margaret Hamilton
    • CPhoebe Halliwell - Shannen Doherty
    • DSabrina Spellman - Melissa Joan Hart
    Answer: Phoebe Halliwell - Shannen Doherty
  44. 1744.

    Where would you typically find a bailiff?

    • Adoctor's office
    • Bgrocery store
    • Ccourtroom
    • Dfootball stadium
    Answer: courtroom
  45. 1745.

    The demand for which of the following products is likely to be the most elastic?

    • APork
    • BWater
    • CBread
    • DSalt
    Answer: Pork
  46. 1746.

    What novel by Victor Hugo focuses on the struggles of ex-convict Jean Valjean and his experience of redemption?

    • AThe Man Who Laughs
    • BThe Red and the Black
    • CLes Miserables
    • DThe Hunchback of Notre-Dame
    Answer: Les Miserables
  47. 1747.

    Cheddar cheese got its name from a village in what country?

    • AFrance
    • BDenmark
    • CEngland
    • DSwitzerland
    Answer: England
  48. 1748.

    Which quality does satirist Ambrose Bierce define as "hideously appareled after the manner of the time and place" in his book The Devils Dictionary?

    • APresentable
    • BFashionable
    • CStylish
    • DHandsome
    Answer: Handsome
  49. 1749.

    Who is P.L. Travers most famous literary character?

    • AMary Poppins
    • BScrooge
    • CFrankenstein
    • DScarlett OHara
    Answer: Mary Poppins
  50. 1750.

    John Adams was the second President of the United States. Who was the second Vice-President of the United States?

    • ABen Franklin
    • BJohn Hancock
    • CThomas Jefferson
    • DJohn Quincy Adams
    Answer: Thomas Jefferson

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.