Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 25

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 25 of 168
  1. 1201.

    The drug Minoxidil was created to treat what?

    • Aappetite disorders
    • Bloss of hair
    • Cinsomnia
    • Dreduced libido
    Answer: loss of hair
  2. 1202.

    The acronym we now use for this disease was first coined in 1982. Initially referred to as the gay plague, this infectious disease killed 853 people that same year.

    • AHepatitis
    • BAIDS
    • CLeprosy
    • DCancer
    Answer: AIDS
  3. 1203.

    Islam first spread to Indonesia through

    • ADutch colonization in the 18th century
    • Bmass migrations of African Muslims across the Indian Ocean
    • Cmilitary conquest by the Mughal empire
    • Dincreased commercial contacts with Indian and Arab merchants
    Answer: increased commercial contacts with Indian and Arab merchants
  4. 1204.

    This novel by Wilkie Collins, generally considered the first detective novel in the English language, revolves around a precious Indian diamond of great religious significance.

    • AThe Moonstone
    • BThe Woman in White
    • CThe Last Illusion
    • DDark of the Moon
    Answer: The Moonstone
  5. 1205.

    In Angel and the Badman, the family that helped John Wayne when he was wounded belonged to what religion?

    • AQuaker
    • BProtestant
    • CCatholic
    • DJewish
    Answer: Quaker
  6. 1206.

    Which word is defined as "the spiritual attitude of a man to a god and a dog to a man" in Ambrose Bierces satirical book The Devils Dictionary?

    • ARespect
    • BLove
    • CReverence
    • DWorship
    Answer: Reverence
  7. 1207.

    Episode V The Empire Strikes Back, the second film of the Star Wars saga, won which Academy Award?

    • ABest actor in leading role
    • BBest movie
    • CBest sound
    • DBest music, original score
    Answer: Best sound
  8. 1208.

    What notable memorial war poem was written by Canadian poet and physician Lieutenant Colonel John McCrae?

    • AIn Flanders Fields
    • BWe Shall Keep the Faith
    • CI Stand Before You
    • DFreedom is not free
    Answer: In Flanders Fields
  9. 1209.

    What is the name of the Roman God of war?

    • AMars
    • BAres
    • CPluto
    • DJupiter
    Answer: Mars
  10. 1210.

    What was the name of the boy in Toy Story who lived next door to Andy and tortured his toys?

    • ASid Billups
    • BSid Fernandez
    • CSid Schmillips
    • DSid Philips
    Answer: Sid Philips
  11. 1211.

    This event gathered more than 450 000 people at a pasture in Sullivan County in 1969. Love was free, drugs were freely distributed and people claimed to be open minded.

    • AWoodstock festival
    • BLove parade
    • CRio carnival
    • DStreet parade
    Answer: Woodstock festival
  12. 1212.

    Eddie Slovik was a soldier killed during World War II. How did he die?

    • AHe was the last US soldier to die in World War II.
    • BHe was shot by the US for desertion.
    • CHe was the first soldier killed on D-Day.
    • DHe was the only American prisoner of war in Hiroshima when the A-bomb fell.
    Answer: He was shot by the US for desertion.
  13. 1213.

    If the world were a village of 100 people, how many would be of other religious beliefs besides Christianity?

    • A80
    • B60
    • C70
    • D50
    Answer: 70
  14. 1214.

    In Peru, the title of this film was translated as Slightly Pregnant, in China as One Night, Big Belly in Israel as The Date That Screwed Me and in Portugal Slightly Serious.

    • AFifteen and Pregnant
    • BKnocked Up
    • CAll Screwed Up
    • DA Beautiful Belly
    Answer: Knocked Up
  15. 1215.

    This german shepherd was Adolf Hitlers favorite dog. Before Hitler committed suicide using cyanide he tested it on the dog.

    • ANana
    • BAdolf
    • CQuoodle
    • DBlondie
    Answer: Blondie
  16. 1216.

    The Egyptian god Horus was associated with which of the following animals?

    • ALion
    • BMonkey
    • CHawk
    • DHorse
    Answer: Hawk
  17. 1217.

    In the Crimean war, which lasted from 28 March 1854 until 1856, an alliance of the United Kingdom, France, the Ottoman Empire and Piedmont-Sardinia fought against which country?

    • AItaly
    • BGermany
    • CRussia
    • DAustria
    Answer: Russia
  18. 1218.

    The Roman god of war Mars corresponds to which god from the Greek mythology?

    • AHermes
    • BZeus
    • CHades
    • DAres
    Answer: Ares
  19. 1219.

    What is the name of the cartoon cat that terrorizes the mouse, Jerry?

    • AGat
    • BCat
    • CGus
    • DTom
    Answer: Tom
  20. 1220.

    In the American Civil War, what were the southern US states referred to as?

    • AUnion
    • BConfederacy
    • CDemocrats
    • DRepublicans
    Answer: Confederacy
  21. 1221.

    US forces played a major part in stopping the final great German offensive of World War One partly by stopping the German advance at this location.

    • Athe Somme
    • BVerdun
    • CChateau-Thierry
    • DParis
    Answer: Chateau-Thierry
  22. 1222.

    From 1971 to 1997 the Democratic Republic of Congo was known as what?

    • AZaire
    • BRhodesia
    • CAngola
    • DBelgian Congo
    Answer: Zaire
  23. 1223.

    Which of the following characters was not created by Agatha Christie?

    • AParker Pyne
    • BMr J. G. Reeder
    • CAriadne Oliver
    • DTommy Beresford
    Answer: Mr J. G. Reeder
  24. 1224.

    The movie A Man for All Seasons portrays Sir Thomas More, the 16th-century Lord Chancellor of England, who refused to take an Oath of Supremacy declaring the monarch the Supreme Head of the Church of England. Who was the monarch?

    • AQueen Victoria
    • BQueen Mary I
    • CKing Henry VIII
    • DQueen Elizabeth I
    Answer: King Henry VIII
  25. 1225.

    In which country was eyeball jewelry, or extraocular implantation, developed in 2002?

    • AThe U.S.A.
    • BThe United Kingdom
    • CIndia
    • DThe Netherlands
    Answer: The Netherlands
  26. 1226.

    What popular author made this statement about religion: Man is a Religious Animal. He is the only Religious Animal. He is the only animal that has the True Religion—several of them. He is the only animal that loves his neighbor as himself and cuts his throat if his theology isn't straight.?

    • AJohn Steinbeck
    • BMark Twain
    • CWalter Scott
    • DJane Austen
    Answer: Mark Twain
  27. 1227.

    Windmills of the Gods tells the story of Ashley, a professor of political science in this university.

    • AUniversity of Texas at Austin
    • BUniversity of Kansas
    • CUniversity of Chicago
    • DNew York University
    Answer: University of Kansas
  28. 1228.

    This King of England, who ruled from 1100 to 1135, was called Beauclerc for his scholarly interests. His stern rule was followed by a period of civil war, known as the Anarchy.

    • AEdward the Confessor
    • BHarold II
    • CHenry I
    • DWilliam I
    Answer: Henry I
  29. 1229.

    Which novel by Scottish writer Robert Louis Stevenson is set during the War of the Roses?

    • ATreasure Island
    • BStrange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde
    • CThe Black Arrow
    • DThe Master of Ballantrae
    Answer: The Black Arrow
  30. 1230.

    What actress played the role of a transgender man in the movie Boys Don't Cry?

    • AHilary Swank
    • BHalle Berry
    • CHeather Graham
    • DHelen Hunt
    Answer: Hilary Swank
  31. 1231.

    The reason for this war was the successful and unhampered traffic of opium from India to China. The war started in 1839.

    • AThe Mexican War
    • BThe Vietnam War
    • CThe Balkan War
    • DThe Opium War
    Answer: The Opium War
  32. 1232.

    According to the M*A*S*H series, what unit of the Army did Colonel Potter belong to during World War I?

    • AEngineer
    • BCavalry
    • CFighter Pilot
    • DInfantry
    Answer: Cavalry
  33. 1233.

    Who was the only congressman to vote against going to war against Japan on December 8, 1941?

    • AStewart
    • BForrest
    • CWilkie
    • DRankin
    Answer: Rankin
  34. 1234.

    In which film did Christopher Plummer play Holmes?

    • AThe Seven-Per-Cent Solution
    • BA Study in Terror
    • CThe Hound of the Baskervilles
    • DMurder by Decree
    Answer: Murder by Decree
  35. 1235.

    Although almost non-existent today, what ancient religion, stemming predominantly from Persia, worshipped Ahura Mazda as an uncreated Creator and God.

    • AHinduism
    • BTaoism
    • CZoroastrianism
    • DRastafarianism
    Answer: Zoroastrianism
  36. 1236.

    This Canadian actor, who started his career as a radio broadcaster, got the nickname The Voice of Doom because he delivered distressing war news during World War II.

    • AMonty Hall
    • BArt Linkletter
    • CGlenn Ford
    • DLorne Greene
    Answer: Lorne Greene
  37. 1237.

    This man is one of the greatest and most famous scientists of the 20th century. In 1921 he received the Nobel Prize in physics. He left his native country right after Hitler came to power and went to the US.

    • AAlbert Einstein
    • BFranz Kafka
    • CSigmund Freud
    • DIsaac Newton
    Answer: Albert Einstein
  38. 1238.

    The Hundred Years War -- a series of related conflicts between France and England, started in 1337 and lasted how many years?

    • A117
    • B100
    • C116
    • D115
    Answer: 116
  39. 1239.

    What word means fear of prostitutes or venereal disease?

    • ACynophobia
    • BCymophobia
    • CCypridophobia
    • DCyclophobia
    Answer: Cypridophobia
  40. 1240.

    This country music singer known for his songs about family and religion, had his most success with song writing. Writing songs such as Forever and Ever Amen by Randy Travis, When You Say Nothing At All by Keith Whitley and Love Can Build a Bridge by the Judds. Who is this singer/songwriter?

    • AGeorge Strait
    • BPaul Overstreet
    • CMark Chestnutt
    • DAlan Jackson
    Answer: Paul Overstreet
  41. 1241.

    Writer J. R. R. Tolkien served in the British army during which war?

    • AGulf War
    • BWorld War I
    • CSpanish Civil War
    • DWorld War II
    Answer: World War I
  42. 1242.

    After gaining 30 pounds and donning a set of prosthetic teeth, Charlize Theron teamed up with Christina Ricci and won a 2003 Academy Award for Best Actress in the biographical, crime, thriller movie titled Monster. What real life serial killer and prostitute did Charlize portray in this film?

    • ALynette Squeaky Fromme
    • BValerie Solanas
    • CLizzie Borden
    • DAileen Wournos
    Answer: Aileen Wournos
  43. 1243.

    This is one of Latin Americas foremost writers. She is considered to be one of the initiators of Latin American feminist literary awakening. She has a special tradition of her own - to start every new book on January 8th .

    • AIsabel Allende
    • BDelia Galvan
    • CBarbara Mujica
    • DJuana de Ibarbourou
    Answer: Isabel Allende
  44. 1244.

    Olympian Gods Hera, Zeus and Hades share the screen with mortal Meg in what Disney animated movie?

    • APocahontas
    • BFantasia
    • CBrother Bear
    • DHercules
    Answer: Hercules
  45. 1245.

    In what year did the war between the US and Mexico begin?

    • A1898
    • B1872
    • C1858
    • D1846
    Answer: 1846
  46. 1246.

    This author is famous for a series of novels revolving around Rina Dekker, an orthodox Jewish woman and her detective husband Peter.

    • APhilip Roth
    • BChaim Potok
    • CFaye Kellerman
    • DNora Roberts
    Answer: Faye Kellerman
  47. 1247.

    The Treaty of Versailles was one of the peace treaties that ended this war.

    • ASpanish-American War
    • BWWII
    • CKorean War
    • DWWI
    Answer: WWI
  48. 1248.

    Which World War One battles were the first ever fought by the Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC) as a joint force?

    • AGalicia battles
    • BGeorgetown battles
    • CGallipoli battles
    • DGhent battles
    Answer: Gallipoli battles
  49. 1249.

    #7 on the list of highest-grossing films was this 1956 religious film starring Charlton Heston. It grossed $2,098,600,000.

    • ASamson and Delilah
    • BThe Prince of Egypt
    • CThe Ten Commandments
    • DBen-Hur
    Answer: The Ten Commandments
  50. 1250.

    This fictional hero is strongly dominated by his demanding Jewish mother. He says the words, 'I am marked like a road map from head to toe with my repressions'.

    • AHumbert Humbert
    • BJay Gatsby
    • CAlexander Portnoy
    • DStephen Dedalus
    Answer: Alexander Portnoy

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.