Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 2

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 2 of 168
  1. 51.

    In the 80s movie Ferris Buellers Day Off, Ferris convinces his nervous friend Cameron to take his fathers car for the day. What kind of car do they ride around in on their day off?

    • AMercedes
    • BPorsche
    • CJaguar
    • DFerrari
    Answer: Ferrari
  2. 52.

    Which one of the following rhythm games was made by Harmonix?

    • AGuitar Hero Live
    • BRock Band
    • CMeat Beat Mania
    • DDance Dance Revolution
    Answer: Rock Band
  3. 53.

    Which fictional maid/employer pair is incorrect?

    • AAibilene - Miss Leefolt
    • BYule May - Miss Hilly
    • CMinny - Miss Celia
    • DConstantine - Miss Walters
    Answer: Constantine - Miss Walters
  4. 54.

    During the reign of George III, this British politician held the position of Prime Minister from 1783 to 1801, and again from 1804 until his death.

    • AThatcher
    • BPitt the Elder
    • CChurchill
    • DPitt the Younger
    Answer: Pitt the Younger
  5. 55.

    Which country developed the AK-47 assault rifle?

    • ASoviet Union
    • BIsrael
    • CIran
    • DPoland
    Answer: Soviet Union
  6. 56.

    At the battle of Bosworth Field, this Shakespearean character uttered the often-quoted words, A horse, a horse, my kingdom for a horse!.

    • AHenry V
    • BKing Hamlet
    • CRichard III
    • DClaudius
    Answer: Richard III
  7. 57.

    Is there a character in the book The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, that is still able to see the person wearing the ring?

    • ANo
    • BYes
    Answer: Yes
  8. 58.

    Which country gained independence from the UK and France in 1980 and has a national anthem entitled Yumi, Yumi, Yumi?

    • AVenezuela
    • BVirgin Islands
    • CVanuatu
    • DVietnam
    Answer: Vanuatu
  9. 59.

    What trio of actors, playing characters involved in a love triangle, is not correctly matched with the movie?

    • AThe V.I.P.s (1963) - Elizabeth Taylor, Richard Burton, Louis Jourdan
    • BThe Graduate (1967) - Anne Bancroft, Dustin Hoffman, Katharine Ross
    • CFirst Knight - Clive Owen, Keira Knightley, Sean Connery
    • DThe Notebook (2004) - Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Marsden
    Answer: First Knight - Clive Owen, Keira Knightley, Sean Connery
  10. 60.

    Green tea and Oolong tea cause calories to burn faster, and thus help control this.

    • ABody weight
    • BHeart rate
    • CBlood pressure
    • DCell formation
    Answer: Body weight
  11. 61.

    The Playboy Bunny outfit, worn by waitresses at the Playboy Clubs, consisted of bunny ears, a corset, a collar, cuffs and what else?

    • ABandana
    • BFluffy tail
    • CWhiskers
    • DChains
    Answer: Fluffy tail
  12. 62.

    Which of these is the name of a Japanese system of alternative medicine, literally meaning "finger pressure"?

    • AIkigai
    • BShiatsu
    • CMajime
    • DUkiyo
    Answer: Shiatsu
  13. 63.

    Who stars as a private eye and former Secret Service agent in Tony Scotts action movie The Last Boy Scout?

    • ARussell Crowe
    • BJohn Travolta
    • CBruce Willis
    • DMel Gibson
    Answer: Bruce Willis
  14. 64.

    In early 2001 she began a three-year relationship with actor Tom Cruise, soon before he and Nicole Kidman split up.

    • AElizabeth Hurley
    • BPenélope Cruz
    • CLindsay Lohan
    • DUma Thurman
    Answer: Penélope Cruz
  15. 65.

    Hercules is the Roman name of the greatest Greek hero:

    • AHeracles
    • BJason
    • CPegasus
    • DOdysseus
    Answer: Heracles
  16. 66.

    What Impressionist painter created Peasant Woman Carrying Two Bundles of Hay?

    • AMiller
    • BPissarro
    • CPater
    • DMaster of the Saint Lucy Legend
    Answer: Pissarro
  17. 67.

    Where is the Henry Ford museum located?

    • ADetroit
    • BGreenfield Village
    • CTaos
    • DDearborn
    Answer: Greenfield Village
  18. 68.

    Chiara, Lev, Gabriel and Sarah are all operatives in this authors spy series.

    • AJohn LeCarre
    • BRobert Parker
    • CKen Follett
    • DDaniel Silva
    Answer: Daniel Silva
  19. 69.

    Approximately how long does it take a fingernail to grow from the base to the tip?

    • A6 months
    • B2 months
    • C6 weeks
    • D6 days
    Answer: 6 months
  20. 70.

    Which of these magazines came first?

    • ABoys Life
    • BPlayboy
    • CDiscover
    • DHighlights for Children
    Answer: Boys Life
  21. 71.

    Which Welsh-born actor got two Oscar nominations for playing US Presidents in the movies Nixon and Amistad?

    • AJohn Malkovich
    • BSir Anthony Hopkins
    • CJohn Spencer
    • DJeremy Irons
    Answer: Sir Anthony Hopkins
  22. 72.

    This is Sylvia Plaths only novel, which was originally published under the pseudonym Victoria Lucas. The protagonists descent into mental illness parallels Plaths own experiences.

    • AThe Dead and the Gone
    • BAnnie on My Mind
    • CDying Inside
    • DThe Bell Jar
    Answer: The Bell Jar
  23. 73.

    For what purpose would you use an awl?

    • Ato make holes
    • Bto polish floors
    • Cto weigh fruit
    • Dto shoot ducks
    Answer: to make holes
  24. 74.

    What letters are on the '3' button of a touch-tone telephone?

    • AWXY
    • BGHI
    • CDEF
    • DABC
    Answer: DEF
  25. 75.

    This luxury U.S. car make was founded in 1902 from what had remained from the Henry Ford Company, and in 1909 it was bought by General Motors.

    • ACadillac
    • BHummer
    • CChevrolet
    • DFord
    Answer: Cadillac
  26. 76.

    Which actress doesn't belong with the Brady clan? Here's a story of a lovely lady, who was bringing up three very lovely girls, all of them had hair of gold, like their mother, the youngest one in curls.

    • AAshley Johnson
    • BEve Plumb
    • CSusan Olsen
    • DMaureen McCormick
    Answer: Ashley Johnson
  27. 77.

    Who was the first member of The Monkees to quit, shortly after the bands Far East tour in December 1968?

    • AMichael Nesmith
    • BMicky Dolenz
    • CPeter Tork
    • DDavy Jones
    Answer: Peter Tork
  28. 78.

    This mysterious time-travelling adventurer, known as The Doctor, is the central character in a long-running BBC television science-fiction series.

    • ADr. Why
    • BDr. Zhivago
    • CDr. Morraco
    • DDr. Who
    Answer: Dr. Who
  29. 79.

    In the very last episode of M*A*S*H*, what did Colonel Potter receive as a goodbye gift from B.J. and Hawkeye?

    • AA hug
    • BA salute
    • CA kiss on the cheek
    • DA joke book
    Answer: A salute
  30. 80.

    Bathophobia is fear of this.

    • Adepth
    • Bpressure
    • Cswimming
    • Dbaths
    Answer: depth
  31. 81.

    Herpetology is a science that focuses on the study of which of the following organisms?

    • AFreshwater fish
    • BAmphibians and reptiles
    • CMollusks and crustaceans
    • DVenomous animals
    Answer: Amphibians and reptiles
  32. 82.

    A cartoonist was found dead in his home. (Next sentence please)

    • AA crayon was the weapon of choice.
    • BHe should have been working in an office.
    • CDetails are sketchy.
    • DThe police want to know what happens at the end of the current cartoon.
    Answer: Details are sketchy.
  33. 83.

    This composer, who lived 1865-1957, was born to a Swedish speaking family in a Russian-owned part of Finland. His compositions include: Valse Triste, The Swan of Tuonela, and seven fine symphonies. What is the last name of this composer?

    • ASibelius
    • BGrieg
    • CBull
    • DProkofiev
    Answer: Sibelius
  34. 84.

    Who wins in the game of Scrabble?

    • AThe first person to use all their letters
    • BThe person with the highest score
    • CNo one does, its just for fun.
    • DThe person with the least amount of points
    Answer: The person with the highest score
  35. 85.

    When a priest asked him to denounce the Devil, the last words of this leader of the French Enlightenment were: This is no time to make new enemies.

    • AMoliere
    • BVoltaire
    • CFrancois Villon
    • DCharles DeGaulle
    Answer: Voltaire
  36. 86.

    The color called sepia is a shade of this color.

    • ASilver
    • BBrown
    • CPlum
    • DNavy
    Answer: Brown
  37. 87.

    Was professional wrestler Triple H born in Massachusetts?

    • ANo
    • BYes
    Answer: No
  38. 88.

    Where is the train station "Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch"?

    • ACzech Republic
    • BDenmark
    • CWales
    • DMoldova
    Answer: Wales
  39. 89.

    The first motion picture that was longer than one hour was made in this country.

    • AAustralia
    • BThe USA
    • CEngland
    • DFrance
    Answer: Australia
  40. 90.

    With songs like Up The Beach, Ted, Just Admit It, and Summertime Rolls this album is a regular on my playlist.

    • AThe Mind is a Terrible Thing To Taste by Ministry
    • BNothings Shocking by Janes Addiction
    • CBadmotorfinger by Soundgarden
    • DTrout Mask Replica by Captain Beefheart and His Magic Band
    Answer: Nothings Shocking by Janes Addiction
  41. 91.

    Which of the following dental topics is developmentally appropriate for toddlers?

    • AEvolution of the human tooth
    • BCorrect toothbrushing technique
    • CGrowth of permanent teeth
    • DCorrect use of incisors while eating
    Answer: Correct toothbrushing technique
  42. 92.

    Which actor does not portray a Taylor son on Home Improvement?

    • ATaran Noah Smith
    • BJake Thomas
    • CJonathan Taylor Thomas
    • DZachary Ty Bryan
    Answer: Jake Thomas
  43. 93.

    Which of these statements about Albert Einstein is not true?

    • AHe wrote the Philosophiae Naturalis Principia Mathematica
    • BHe was awarded the 1921 Nobel Prize for Physics
    • CHe formulated the theory of relativity
    • DHe took Swiss citizenship in 1901
    Answer: He wrote the Philosophiae Naturalis Principia Mathematica
  44. 94.

    Captain Edward J. Smith was captain of Titanic. Who was the first officer?

    • ABenjamin Guggenheim
    • BWilliam McMaster Murdoch
    • CArchibald Butt
    • DJohn Jacob Astor
    Answer: William McMaster Murdoch
  45. 95.

    This Canadian comedy troupe started out in 1984 and included actor Dave Foley.

    • ANew kids on the Block
    • BKids in the Attic
    • CBig kids in the Hood
    • DKids in the Hall
    Answer: Kids in the Hall
  46. 96.

    Otoscopy is an examination of which body part?

    • AEar
    • BEye
    • CStomach
    • DNasal cavity
    Answer: Ear
  47. 97.

    How many eyes does a Giraffe have?

    • Atwo
    • Bone
    • Cfour
    • Dthree
    Answer: two
  48. 98.

    "Gum arabic" is a natural gum consisting of the hardened sap of which tree species?

    • AEucalyptus
    • BPalm
    • CAcacia
    • DFicus
    Answer: Acacia
  49. 99.

    This is the use of clues or hints to suggest events that will occur later in the plot.

    • Aforeshadowing
    • Bconnotation
    • Cflashback
    • Dexposition
    Answer: foreshadowing
  50. 100.

    You need 2 tsp superfine sugar, 1 lime cut into small wedges and 2 to 2 1/2 oz Cachaca (Brazilian cane liquor). Gently mash the lime wedges in a glass. Add sugar and stir until it dissolves into lime juice. Add ice and pour Cachaca. Stir again.

    • ACaipirinha
    • BDry Martini
    • CEgg Nog
    • DCocotini
    Answer: Caipirinha

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.