Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 166

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 166 of 168
  1. 8251.

    This Star Wars character is an immense, fur-covered warrior of great strength and loyalty, and a sophisticated being with exceptional skills in starship piloting and repairing.

    • AEwok
    • BChewbacca
    • CBoba Fett
    • DAdmiral Ackbar
    Answer: Chewbacca
  2. 8252.

    During this battle, which took place towards the end of the American Revolutionary War, Lincoln had to surrender along with 3000 troops.

    • ACharleston
    • BValley Forge
    • CBaltimore
    • DStroudsburg
    Answer: Charleston
  3. 8253.

    This Lithuanian American baseball player, son of immigrant parents, was born and raised in upstate New York. Who is he?

    • ADainius Zubrus
    • BDarius Kasparaitis
    • CJohnny Podres
    • DEddie Waitkus
    Answer: Johnny Podres
  4. 8254.

    A revolution in one of the main powers eventually forced that nation to drop out of World War One. Fortunately for the Allies the entry of the US largely made up for the loss of this nation. What was the nation?

    • AIrish Free State
    • BItaly
    • CRussia
    • DFrance
    Answer: Russia
  5. 8255.

    This war started in 1701, when the King of France tried to unite both France and Spain under a single Emperor.

    • AAnglo-Dutch War
    • BWar of the Spanish Succession
    • CSeven Years War
    • DAnglo-Spanish War
    Answer: War of the Spanish Succession
  6. 8256.

    This fictional character is a World War II flier, stationed on the island of Pianosa, in the Mediterranean. He thinks that everyone wants to kill him. He wants to go home, but he cannot get out of combat duty, because there is a 'catch'.

    • AEthan Hawley
    • BMilo Minderbinder
    • CNick Caraway
    • DJohn Yossarian
    Answer: John Yossarian
  7. 8257.

    Where is the only Christopher Wren building in the Western Hemisphere?

    • Ain Harvard University
    • Bin Philadelphia
    • Cin Charleston, South Carolina
    • Din The College of William and Mary
    Answer: in The College of William and Mary
  8. 8258.

    If the world were a village of 1000 people, how many would be non-religious (that is: Atheist, Agnostic, Secular Humanist, No preference)?

    • A482
    • B23
    • C171
    • D2
    Answer: 171
  9. 8259.

    In which book the main hero discovers that she is a descendant of the Merovingian blood line as well as Jesus Christ.

    • AThe Da Vinci Code
    • BThe Lost Symbol
    • CAngels Demons
    • DDeception Point
    Answer: The Da Vinci Code
  10. 8260.

    The largest gay and lesbian rights march took place in the capital of this country.

    • ACanada
    • BFrance
    • CThe US
    • DThe UK
    Answer: The US
  11. 8261.

    Which if these is an area in Iraq, and a pilgrimage place for some Muslims?

    • AKarbala
    • BTikrit
    • CMosul
    • DBasra
    Answer: Karbala
  12. 8262.

    He was the first human to travel into space. When he was in orbit, he declared, 'I don't see any god up here.' A crater on the far side of the Moon is named after him.

    • AYuri Gagarin
    • BLaika
    • CNeil Armstrong
    • DGeorgi Ivanov
    Answer: Yuri Gagarin
  13. 8263.

    Who was the military commander of US Army forces in Europe in World War One?

    • AJohn Pershing
    • BDwight Eisenhower
    • CDouglas MacArthur
    • DGeorge Patton
    Answer: John Pershing
  14. 8264.

    Which battle of the American Civil War featured Picketts charge?

    • AGettysburg
    • BFredericksburg
    • CAntietam
    • DChancellorsville
    Answer: Gettysburg
  15. 8265.

    WWII is undoubtedly the bloodiest war. This is the number of fatalities it caused.

    • A27.3 million
    • B56.4 million
    • C71.8 million
    • D44.0 million
    Answer: 56.4 million
  16. 8266.

    This is the fear of church or going to church.

    • ANomophobia
    • BZemmiphobia
    • CLogophobia
    • DEcclesiophobia
    Answer: Ecclesiophobia
  17. 8267.

    He was the god of the sea.

    • APoseidon
    • BAthena
    • CDionysus
    • DHermes
    Answer: Poseidon
  18. 8268.

    Where did most of the land fighting against the Spanish take place during the Spanish-American War?

    • APuerto Rico
    • BPhilippines
    • CSpain
    • DCuba
    Answer: Cuba
  19. 8269.

    From whom does the Lutheran Church get its name?

    • AMartin Luther King Jr
    • BLuther Vandross
    • CLex Luthor
    • DMartin Luther
    Answer: Martin Luther
  20. 8270.

    He was the first monarch of the House of Tudor and last king of England to win his throne on the field of battle. He defeated his opponent Richard III in the Battle of Bosworth Field, the penultimate battle of the War of the Roses.

    • AEdward VI
    • BHenry VIII
    • CRichard V
    • DHenry VII
    Answer: Henry VII
  21. 8271.

    During which war did US troops fight the Battle of New Orleans?

    • AWar of 1812
    • BCivil War
    • CAmerican Revolution
    • DMexican War
    Answer: War of 1812
  22. 8272.

    He was commander of US forces during the Gulf War.

    • ATommy Franks
    • BThomas Petreaus
    • CNorman Schwarzkopf, Jr.
    • DTommy Frank
    Answer: Norman Schwarzkopf, Jr.
  23. 8273.

    This author was devoted to the antislavery campaign. She wanted to do something to help this cause and one day, while in church, she decided to write a novel about slavery. Today this is her most famous work.

    • AKate Chopin
    • BAlice Walker
    • CHarriet Beecher Stowe
    • DKatherine Porter
    Answer: Harriet Beecher Stowe
  24. 8274.

    What is the Jewish New Year called?

    • ARosh Ha-Shanah
    • BYom Kippur
    • CHanukkah
    • DShabbat
    Answer: Rosh Ha-Shanah
  25. 8275.

    Which of these actors has portrayed and Irish revolutionary leader, a German industrialist who employed over 1000 Jews in his factories, and a Scottish hero?

    • AMel Gibson
    • BSean Connery
    • CLiam Neeson
    • DRussel Crowe
    Answer: Liam Neeson
  26. 8276.

    The term lynching derives from the name of Virginia planter Charles Lynch who headed an irregular court during this war.

    • AAmerican Civil War
    • BVietnam War
    • CMexican–American War
    • DAmerican Revolutionary War
    Answer: American Revolutionary War
  27. 8277.

    On January 1, 1984, the Southeast Asian country Brunei proclaimed to be a fully independent state after it regained independence from the United Kingdom. What is the state religion of Brunei?

    • AHinduism
    • BChristianity
    • CJudaism
    • DIslam
    Answer: Islam
  28. 8278.

    Are Zeus, Poseidon, and Hades the Big Three gods according to the series Percy Jackson the Olympians?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  29. 8279.

    A war, which was condemned by the United Nations, was fought in 1982 over a group of islands between which two countries?

    • APanama and the USA
    • BArgentina and Great Britain
    • CGrenada and the USA
    • DChile and Argentina
    Answer: Argentina and Great Britain
  30. 8280.

    In the movie 'Star Wars' what kind of creature is Chewbacca?

    • AWoolie
    • BKlingon
    • CWoobie
    • DWookiee
    Answer: Wookiee
  31. 8281.

    What song contains the line, We opened up our squirrel guns and really gave them hell?

    • AWar
    • BThe Battle of New Orleans
    • CThe Battle of Kookamunga
    • DThe Battle of the Laundrymat
    Answer: The Battle of New Orleans
  32. 8282.

    What actor stars as retired jewel thief opposite Grace Kelly in Alfred Hitchcocks romantic thriller To Catch a Thief?

    • ACary Grant
    • BClark Gable
    • CHumphrey Bogart
    • DGregory Peck
    Answer: Cary Grant
  33. 8283.

    When I learned what the gun lobby was doing, I ___________ !

    • Ashot my dog
    • Bhitched up my holster
    • Cleft the lobby
    • Dwent ballistic
    Answer: went ballistic
  34. 8284.

    In what year did the Catholic Church split with the Orthodox Church?

    • A1491
    • B1054
    • C33
    • D1645
    Answer: 1054
  35. 8285.

    When did a war start over a postage stamp?

    • A1847
    • B1833
    • C1896
    • D1932
    Answer: 1932
  36. 8286.

    How did Christopher Columbus finance his trip to America?

    • Awith a Discover card
    • BHe sold his house.
    • CHe was helped by sweet talking Isabella.
    • DHe robbed gold from his friend.
    Answer: with a Discover card
  37. 8287.

    This is the number of points outlined by president Woodrow Wilson for reconstructing a new Europe following World War I.

    • A27
    • B24
    • C14
    • D12
    Answer: 14
  38. 8288.

    Who was President of the United States during World War One?

    • AWilliam McKinley
    • BTheodore Roosevelt
    • CWarren G. Harding
    • DWoodrow Wilson
    Answer: Woodrow Wilson
  39. 8289.

    What film director made the headlines when he expressed his opinion on the Iraq War and George W. Bush on the stage of the 75th Academy Award ceremony in 2003?

    • AMichael Moore
    • BRob Marshall
    • CMel Gibson
    • DRoman Polanski
    Answer: Michael Moore
  40. 8290.

    Who was president of the United States when Bill Clinton was born?

    • AFranklin Roosevelt
    • BHerbert Hoover
    • CHarry S Truman
    • DDwight Eisenhower
    Answer: Harry S Truman
  41. 8291.

    One of the causes of the Spanish-American War was Spanish mistreatment of natives in this Spanish colony.

    • APanama
    • BCuba
    • CHawaii
    • DMexico
    Answer: Cuba
  42. 8292.

    Who was the god worshipped at Delphi, Greece?

    • AZeus
    • BApollo Delphinus
    • CDaphne
    • DCassandra
    Answer: Apollo Delphinus
  43. 8293.

    The green color is considered to be the traditional and most sacred color of this religion.

    • AHinduism
    • BRoman Catholicism
    • CBuddhism
    • DIslam
    Answer: Islam
  44. 8294.

    The U.S. Supreme Court ruled in 1972, that capital punishment was unconstitutional. What was the name of the case?

    • AHammer v. Illinois
    • BDagenhart v. Texas
    • CGregg v. Georgia
    • DFurman v. Florida
    Answer: Gregg v. Georgia
  45. 8295.

    The Manhattan Project, a scientific research project during World War II, was aimed at quickly creating what kind of weapon?

    • AAtomic bomb
    • BJet-fighter
    • CSubmarine
    • DHydrogen bomb
    Answer: Atomic bomb
  46. 8296.

    Retsina, sometimes referred to as the wine of the Gods, is produced in which country?

    • AGermany
    • BFrance
    • CGreece
    • DItaly
    Answer: Greece
  47. 8297.

    Her three sons, Francis II, Charles IX and Henry III reigned as Kings of France during the 16th century, in an age of almost constant civil and religious war.

    • AMargaret of France
    • BMarie Antoinette
    • CMarie de Medici
    • DCatherine de Medici
    Answer: Catherine de Medici
  48. 8298.

    In the MMO RPG "Realm of the Mad God", what dungeon is widely considered to be the most difficult?

    • ASnake Pit
    • BThe Tomb of the Acient's
    • CThe Puppet Master's Theater
    • DThe Shatter's
    Answer: The Shatter's
  49. 8299.

    This war took place between 1964 and 1975. The average age of the soldiers who lost their lives was 23.11 years. Amputations and crippling wounds were 300 percent higher compared to previous wars.

    • AWorld War II
    • BVietnam War
    • CIran-Iraq War
    • DKorean War
    Answer: Vietnam War
  50. 8300.

    This word is used to denote a Japanese pilot trained in World War II to make a suicidal crash attack, especially upon a ship.

    • Akamikazy
    • Bkamacaze
    • Ckamikaze
    • Dkamakaze
    Answer: kamikaze

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.