Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 163

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 163 of 168
  1. 8101.

    What is the second book of the Bible?

    • AJoshua
    • BActs
    • CExodus
    • DMark
    Answer: Exodus
  2. 8102.

    What is the home planet of Darth Vader, one of the main villains in Star Wars?

    • AThe Death Star
    • BTatooine
    • CAlderaan
    • DCoruscant
    Answer: Tatooine
  3. 8103.

    By 1897–98 many Americans were influenced in favor of war with Spain because of stories in some US newspapers about atrocities and misdeeds of the Spanish, which were usually exaggerated or made up. Such newspapers were know at the time as which of the following?

    • Abroadsides
    • Bwildcat press
    • Cyellow press
    • Dtabloids
    Answer: yellow press
  4. 8104.

    Which of these gods from different mythologies was not a sun god?

    • AThor
    • BSol
    • CHelios
    • DRa
    Answer: Thor
  5. 8105.

    He is the Greek god of the sun, famous for driving a fiery chariot across the sky.

    • AApollo
    • BHelios
    • CPoseidon
    • DArtemis
    Answer: Helios
  6. 8106.

    Which Broadway play is based on Christopher Isherwood's book, I Am a Camera?

    • ACabaret
    • BThe Producers
    • CChicago
    • DSouth Pacific
    Answer: Cabaret
  7. 8107.

    He established the French civil code, which forbade privileges based on birth and allowed freedom of religion. He was quoted as saying My true glory is not to have won 40 battles...Waterloo will erase the memory of so many victories. ... But...what will live forever, is my Civil Code.

    • ALouis XV
    • BNapoleon Bonaparte
    • CLouis XIV
    • DLouis XVI
    Answer: Napoleon Bonaparte
  8. 8108.

    What material was most highly prized in Ancient Egypt and was used most often for the making of jewelry?

    • ACopper
    • BGold
    • CPlatinum
    • DSilver
    Answer: Gold
  9. 8109.

    In this 1976 Martin Scorsese film, a man in New York City plans to assassinate a politician, but instead rescues a teenage girl from a house of prostitution.

    • AManhattan
    • BTaxi Driver
    • CHouse of Games
    • DThe Candidate
    Answer: Taxi Driver
  10. 8110.

    In what year did the last veteran of the American Civil War die?

    • A1949
    • B1936
    • C1944
    • D1958
    Answer: 1958
  11. 8111.

    What was Christine Jorgensen most famous for?

    • Aphotography
    • Bmystery writer
    • Ctransgender surgery
    • Dvoice-over actor/singer
    Answer: transgender surgery
  12. 8112.

    What planet is not named after a Greek or Roman god?

    • AJupiter
    • BMars
    • CEarth
    • DMercury
    Answer: Earth
  13. 8113.

    What was the name of the ballistic missile weapon first used in the Second World War?

    • AV-2
    • BM2
    • CHeinkel 188
    • DJS-8
    Answer: V-2
  14. 8114.

    Whose wife was Sarah according to the Hebrew Bible and the Quran?

    • AAbrahams
    • BIsaacs
    • CIshmaels
    • DNoahs
    Answer: Abrahams
  15. 8115.

    What does the Christian holiday Corpus Christi commemorate?

    • AIncarnation of Jesus Christ in human form
    • BFinding of the cross
    • CJesus walking on water
    • DThe Eucharist
    Answer: The Eucharist
  16. 8116.

    What popular gun was invented by General John T. Thompson?

    • Ajohnny gun
    • Bsten gun
    • Ctommy gun
    • Dthe JT assault rifle
    Answer: tommy gun
  17. 8117.

    J. R. R. Tolkien was religious and insisted that his wife convert to his faith. What was the religion he was devoted to?

    • AIslam
    • BJudaism
    • CCatholicism
    • DAnglicanism
    Answer: Catholicism
  18. 8118.

    The title of this American movie was translated in Portugal as Meetings and Failures in Meetings but in Israel it is called Lost in Tokyo.

    • ACloser
    • BLost In Translation
    • CVicky Cristina Barcelona
    • DBefore Sunrise
    Answer: Lost In Translation
  19. 8119.

    CB radios were highly popular during the 1970s, and users (primarily truckers) had a colorful CB slang. A Kojak with a Kodak is a law officer with a radar gun. What is a smokey in a plain brown wrapper?

    • AA driver who appears to be drunk or is driving recklessly
    • BAn unmarked police car
    • CA state trooper
    • DA Sheriffs Deputy car
    Answer: An unmarked police car
  20. 8120.

    According to the New Testament, which of the 12 Apostles gave Jesus a kiss, known as the kiss of betrayal?

    • ASimon the Zealot
    • BJudas
    • CBartholomew
    • DThaddeus
    Answer: Judas
  21. 8121.

    In Roman mythology, the god Volturnus was associated with which of the following?

    • AWater
    • BVegetation
    • CAir
    • DVolcanoes
    Answer: Water
  22. 8122.

    The importance of this empire was said to have ended at the Battle of Poltava in 1709, a major part of the Great Northern War.

    • AFrench Empire
    • BSpanish Empire
    • CSwedish Empire
    • DDutch Empire
    Answer: Swedish Empire
  23. 8123.

    Most people are familiar with the Japanese suicide pilots Kamikaze that harassed allied ships toward the end of the war. However, the Japanese had another form of suicide attack that was less well known. Which of the following were they called?

    • ABanzai
    • BKabuki
    • CKaiten
    • DYamamoto
    Answer: Kaiten
  24. 8124.

    What is the first name of Miss Marple, one of Agatha Christies most famous creations?

    • ADorothy
    • BRuth
    • CJane
    • DMary
    Answer: Jane
  25. 8125.

    What four words end the first two lines of this famous Christmas poem ? Twas the night before Christmas, when all through the house Not a creature was stirring, ___ ___ __ _____.

    • Anot even a grouse.
    • Bnot even a mouse.
    • Cnot even a louse.
    • Dnot even Juliet Prowse.
    Answer: not even a mouse.
  26. 8126.

    What movie title was translated as Rain of Falafel in Israel?

    • APriest
    • BInception
    • CCloudy with a Chance of Meatballs
    • DHe Died with a Felafel in His Hand
    Answer: Cloudy with a Chance of Meatballs
  27. 8127.

    Which church's interior in Vatican City was designed in 1503 by renaissance architects including Bramante, Michelangelo and Bernini?

    • ACatania Cathedral
    • BThe Duomo of Florence
    • CSt. Peter's Basilica
    • DSt. Mark's Basilica
    Answer: St. Peter's Basilica
  28. 8128.

    This King of England is featured in three Shakespearean plays. His military successes in the Hundred Years War culminated with his famous victory at the Battle of Agincourt.

    • AJames I
    • BHenry VI
    • CHenry V
    • DRichard III
    Answer: Henry V
  29. 8129.

    Which battleship was used by the US Navy during World War II, the Korean War, and the Vietnam War?

    • AUSS New Jersey (BB-62)
    • BUSS Arizona (BB-39)
    • CUSS Iowa (BB-61)
    • DUSS Missouri (BB-63)
    Answer: USS New Jersey (BB-62)
  30. 8130.

    In September 1984, Western Australia became the last Australian state to abolish capital punishment. When was it last used in the country?

    • A1967
    • B1955
    • C1980
    • D1972
    Answer: 1967
  31. 8131.

    Who played Public Defender Christine Sullivan on the hit television show Night Court?

    • AEllen Foley
    • BMaureen McCormick
    • CMarkie Post
    • DMarsha Warfield
    Answer: Markie Post
  32. 8132.

    At the beginning of this 1998 epic war movie, an elderly World War II veteran and his family visit the Normandy American Cemetery and Memorial in France.

    • AWhen Trumpets Fade
    • BSaving Private Ryan
    • CPearl Harbour
    • DSchindlers List
    Answer: Saving Private Ryan
  33. 8133.

    The Barbary Wars were fought between the USA and pirates from this part of the world.

    • AThe Mediterranean Coast of Africa
    • BThe Persian Gulf
    • CSomalia and its coast
    • DThe Gulf of Mexico
    Answer: The Mediterranean Coast of Africa
  34. 8134.

    The Kojiki and the Nihon Shoki are the sacred texts of which religion?

    • AZoroastrianism
    • BSikhism
    • CTaoism
    • DShinto
    Answer: Shinto
  35. 8135.

    How long was Voldemort's first reign of terror?

    • A10 years
    • B12 years
    • C13 years
    • D11 years
    Answer: 11 years
  36. 8136.

    What 1946 film noir, written by Raymond Chandler, tells the story of a returning war veteran and his faithless wife?

    • ALilies of the Field
    • BYouth Without Youth
    • CSteel Magnolia
    • DThe Blue Dahlia
    Answer: The Blue Dahlia
  37. 8137.

    Who was Agatha Christies second husband?

    • AJulius Hyde
    • BMax Mallowan
    • CMichael Upton Jones
    • DThomas Lipton
    Answer: Max Mallowan
  38. 8138.

    When Hephaestus (God of Forging) was thrown out of the sky, he was found and raised by Thetis, the same nymph that later gave birth to a famous half-mortal baby. This baby grew up to become one of the most famous Greek heroes. What was Thetis's son called?

    • AOdysseus
    • BAchilles
    • CTheseus
    • DPerseus
    Answer: Achilles
  39. 8139.

    Girls of what religious community traditionally wear bonnets?

    • AChristian
    • BAmish
    • CRoman Catholic
    • DSikh
    Answer: Amish
  40. 8140.

    This United States Navy aircraft was used widely during the Second World War.

    • AB17 Flying Fortress
    • BP47 Thunderbolt
    • CF4U Corsair
    • DF-5 Tiger
    Answer: F4U Corsair
  41. 8141.

    During World War II, Paul Newman applied to become a fighter pilot. Why was he rejected?

    • AHe had an inner ear problem that affected his sense of balance.
    • BHe was too short.
    • CHe was color blind.
    • DHe did not pass the written test.
    Answer: He was color blind.
  42. 8142.

    What is the name of the historic attack on Normandy on June 6, 1944, which was part of World War II military operations of the Allied Powers against Nazi Germany?

    • AOperation Barbarosa
    • BOperation Neptune
    • COperation Belgrani
    • DOperation Overlord
    Answer: Operation Neptune
  43. 8143.

    Body Heat, written and directed by Lawrence Kasdan of Star Wars, has everything; scheming lovers, murder, blackmail and betrayal. Can you name the actor who played Matty Walkers doomed husband, Edmund?

    • ARichard Crenna
    • BE. G. Marshall
    • CPeter Boyle
    • DHarvey Keitel
    Answer: Richard Crenna
  44. 8144.

    Known as Old Rough and Ready, he was elected president of the US partly because he gained fame by victories over the Mexicans in northern Mexico during the Mexican–American War.

    • AFranklin Pierce
    • BZachary Taylor
    • CGrover Cleveland
    • DWilliam McKinley
    Answer: Zachary Taylor
  45. 8145.

    What is the more common name for the superfood Vaccinium oxycoccos?

    • ACauliflower
    • BCranberry
    • CCress
    • DCourgette
    Answer: Cranberry
  46. 8146.

    This U.S. general, born in Little Rock Arkansas, fought in 3 major wars (World War I, World War II, Korean War) and was one of the few men ever to rise to the rank of General of the Army.

    • ADwight Eisenhower
    • BOmar Bradley
    • CDouglas MacArthur
    • DColin Powell
    Answer: Douglas MacArthur
  47. 8147.

    According to legends, this was the home city of Helen - the woman whose beauty triggered the Trojan War.

    • AAthens
    • BSparta
    • CCorinth
    • DMiletus
    Answer: Sparta
  48. 8148.

    From Israel we get this translation: Super Horny. What's the real name of this film?

    • ASuperbad
    • BSuper Fly
    • CSupernatural
    • DSuperman
    Answer: Superbad
  49. 8149.

    James Jewell Osterberg, Jr. is famous as the father of punk rock. He appeared in The Crow: The City of Angels.

    • AIggy Pop
    • BPhil Collins
    • CPrince
    • DRot Steward
    Answer: Iggy Pop
  50. 8150.

    Which Star Wars character delivered the following words in his typical manner: 'Strong is Vader. Mind what you have learned. Save you, it can.'?

    • AObi-Wan Kenobi
    • BLando Calrissian
    • CYoda
    • DThe Emperor
    Answer: Yoda

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.