Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 154

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 154 of 168
  1. 7651.

    Bing Crosby exerted an important influence in the development of what technology?

    • Amagnetic tape sound recording
    • BAll of these
    • Cpre-recording
    • Dvideotape recorder
    Answer: All of these
  2. 7652.

    For which of the following did actress Winona Ryder offer a $200,000 reward in 1993?

    • AThe return of a kidnapped child
    • BThe return of a stolen dog of a rare breed
    • CThe return of a stolen pair of earrings that belonged to her grandmother
    • DNone of these
    Answer: The return of a kidnapped child
  3. 7653.

    What does the word trilobite mean?

    • AThree lobed
    • BSmall ridges
    • CMany ridges
    • DNone of these
    Answer: Three lobed
  4. 7654.

    Which was the father of the mystery ruler Merovey according the legend.

    • ANone of these
    • BKing Klodion
    • CBoth of these
    • DSea monster
    Answer: Both of these
  5. 7655.

    Which of these statements is true about chocolate?

    • AChocolate helps toxemia during pregnancy.
    • BChocolate is a powerful aphrodisiac.
    • CChocolate cures cough.
    • DAll of these
    Answer: All of these
  6. 7656.

    Which of the following is an evidence of spirituality in chimpanzees?

    • ADisplay of mourning
    • BContemplation of the sunset
    • CAll of these
    • DFeeding other species
    Answer: All of these
  7. 7657.

    Which of these sports did Arthur Conan Doyle practise?

    • AAll of these
    • BGolf
    • CCricket
    • DFootball
    Answer: All of these
  8. 7658.

    What rapper was shot dead on March 9, 1997, at the age of 24?

    • AJam-Master Jay
    • B2Pac
    • CThe Notorious B.I.G.
    • DNone of these
    Answer: The Notorious B.I.G.
  9. 7659.

    What spell is used to conjure a patronous in the Harry Potter series?

    • ALumos
    • BStupify
    • CExpecto Patronum
    • DNone of these
    Answer: Expecto Patronum
  10. 7660.

    Which of Leonardo Da Vinci's works was a key element leading to the Holy Grail in the novel The Da Vinci Code?

    • AVirgin of the Rocks
    • BNone of these
    • CThe Last Supper
    • DMona Lisa
    Answer: The Last Supper
  11. 7661.

    During a fire, what are the most critical areas in a multistory building?

    • ABottommost floor
    • BFire/topmost floor, floor directly above the fire
    • CNone of these
    • DFloor directly below the fire
    Answer: Fire/topmost floor, floor directly above the fire
  12. 7662.

    It is mentioned several times throughout the series that Harry Potter looks like his ___, but has his ___s eyes. Fill in the blanks.

    • AUncle, aunt
    • BMom, dad
    • CDad, mom
    • DNone of These
    Answer: Dad, mom
  13. 7663.

    Which of these shades of purple can be found in a box of Crayola Crayons?

    • AAll of the Above
    • BPurple Mountains Majesty
    • CVivid Violet
    • DRoyal Purple
    Answer: All of the Above
  14. 7664.

    The Water of Life or Fountain of Youth has been associated with which of the following locations?

    • Athe land of the Ethiopians
    • BFlorida
    • CAll of these
    • Dthe mythical land of Bimini
    Answer: All of these
  15. 7665.

    What leader of a nation besides the US and Britain had some information about the development of the atomic bomb in the US?

    • ADe Gaulle of France because several French scientists worked on the project
    • BStalin of the Soviet Union because of Soviet spies
    • CChiang Kai-shek of China because the US informed him about the project
    • DNone of these
    Answer: Stalin of the Soviet Union because of Soviet spies
  16. 7666.

    Which of these jobs did Charles Dickens work before becoming a popular novelist?

    • ACourt stenographer
    • BAll of these
    • CJournalist
    • DLaw clerk
    Answer: All of these
  17. 7667.

    What is the main setting of the horror movie Shadow of the Vampire, starring John Malkovich, Willem Dafoe and Udo Kier?

    • AAll of these
    • Ban old Slovakian castle
    • Cthe castle of Dracula, Romania
    • Dan old London castle
    Answer: an old Slovakian castle
  18. 7668.

    Which of the following statements about Billy Wilder is true?

    • AHe won three Academy Awards for producing, directing and writing the same film.
    • BHe grew up in Vienna and has sometimes been called The Viennese Pixie.
    • CHe directed fourteen different actors in Oscar-nominated performances.
    • DAll of these
    Answer: All of these
  19. 7669.

    What does the famous sculpture Pieta by Michelangelo represent?

    • ANone of these
    • BVirgin Mary holding the body of her son Jesus Christ after his death
    • CA girl holding the bowls as a weighing of good and evil
    • DA lady holding a sword in a one hand and scales in the other
    Answer: Virgin Mary holding the body of her son Jesus Christ after his death
  20. 7670.

    Why did President John F. Kennedy choose to visit Dallas, Texas on November, 1963?

    • AHe wanted to mend political fences among several leading Texas Democratic Party members
    • BHe wanted to raise funds for 1964 presidential election
    • CAll of these
    • DHe wanted to begin his quest for re-election
    Answer: All of these
  21. 7671.

    What is the name of Barrys best friend in Bee Movie?

    • AAdam
    • BNone of these
    • CSammy
    • DGary
    Answer: Adam
  22. 7672.

    What do the initials J.K. stand for in J.K. Rowling's name?

    • AJennifer Karla
    • BNone of These
    • CJamie Karen
    • DJoanne Kathleen
    Answer: Joanne Kathleen
  23. 7673.

    Which food requires more energy to be digested than it provides?

    • Alettuce
    • Ball of these
    • Ccabbage
    • Dcelery
    Answer: all of these
  24. 7674.

    Which of the following are old time cartoon characters?

    • AFibber McGee and Molly
    • BAll of these
    • CAmos and Andy
    • DMutt and Jeff
    Answer: Mutt and Jeff
  25. 7675.

    Which term is defined as fear of crowds, public places or open areas?

    • AAviophobia
    • BClaustrophobia
    • CAgoraphobia
    • DNone of these
    Answer: Agoraphobia
  26. 7676.

    What was Firestar's name before he became clan leader in the Warriors series of books?

    • AFirestorm
    • BFirecloud
    • CNone of these
    • DFireheart
    Answer: Fireheart
  27. 7677.

    Which of these names refers to the precious stone morganite?

    • ARose beryl
    • BPink emerald
    • CAll of these
    • DCesian beryl
    Answer: All of these
  28. 7678.

    Which of the following were an old-time radio duo?

    • AJack Benny and Dennis Day
    • BAll of these
    • CJack Benny and Mary Livingston
    • DGeorge Burns and Gracie Allen
    Answer: All of these
  29. 7679.

    The Cretaceous-Tertiary event, also known as KT boundary, refers to what?

    • AThe destruction of the largest pyramid in the Western hemisphere
    • BNone of these
    • Cthe first recorded devastating tsunami
    • Da period of massive extinction of species
    Answer: a period of massive extinction of species
  30. 7680.

    Who was the first ruler to be crowned as Tsar of All Russia?

    • APeter the Great
    • BIvan the Terrible
    • CNone of these
    • DFeodor I
    Answer: Ivan the Terrible
  31. 7681.

    In Bee Movie, what are the bees that collect nectar called?

    • ANone of these
    • BNectar marines
    • CPollen warriors
    • DPollen jocks
    Answer: Pollen jocks
  32. 7682.

    Which of the following statements is true about the Medici family?

    • AFour Popes of the Catholic Church and two regent Queens of France belonged to the Medici family.
    • BAll of these
    • CThey founded the Medici Bank.
    • DIn the 16th century the family became hereditary Dukes of Florence.
    Answer: All of these
  33. 7683.

    How long did a man named Charles Osborne hiccup continuously?

    • A69 years
    • Bnone of these
    • C80 years
    • D15 years
    Answer: 69 years
  34. 7684.

    Which of these methods is used in tongue splitting, an example of extreme body modification?

    • ATightening of a nylon bind around a tongue piercing
    • BAll of these
    • CUsing a surgical laser
    • DUsing a scalpel
    Answer: All of these
  35. 7685.

    Define alarms.

    • Awhat an octopus is
    • Bwhat your wife detests in the morning
    • Ca group of thistle-colored reindeer
    • Dnone of these
    Answer: what an octopus is
  36. 7686.

    What statement is true about the precious stone opal?

    • AWhite and green opals are the most common.
    • BIt usually contains about 3-10% water.
    • CIt is a mineraloid gel.
    • DAll of these
    Answer: All of these
  37. 7687.

    Dante Alighieri was an Italian poet from Florence. What was his other occupation?

    • APharmacist
    • BPolitician
    • CDoctor
    • DAll of these
    Answer: All of these
  38. 7688.

    Which of these statements is true about the properties of gold?

    • AAll of these
    • BIt dissolves in nitric acid
    • CIt is unaffected by air and moisture
    • DIt is chemically inert
    Answer: It is unaffected by air and moisture
  39. 7689.

    Where is the Jane Austen's House Museum located?

    • ABath
    • BSouthampton
    • CNone of these
    • DChawton
    Answer: Chawton
  40. 7690.

    Which of these can be found in chocolate?

    • AMagnesium
    • BAll of these
    • CCalcium
    • DPhosphorus
    Answer: All of these
  41. 7691.

    Where did the 14th Dalai Lama spend his childhood years?

    • Ain Lhassa
    • Bin India
    • CNone of these
    • Din Chamdo
    Answer: in Lhassa
  42. 7692.

    Who did Allie Hamilton meet while working as a nurse in the 2004 romance film The Notebook?

    • Aher future fiance and eventual husband Lon Hammond
    • Bnone of these
    • Cher future fiance Lon Hammond
    • Dher old flame Noah Calhoun
    Answer: her future fiance Lon Hammond
  43. 7693.

    Which of these statements is true about the Pan Am Flight 759 disaster that happened on July 9, 1982?

    • A153 people were killed.
    • BAll of these
    • CThere was only one survivor.
    • DIt was flying from Miami to Las Vegas.
    Answer: All of these
  44. 7694.

    In February 2004, In Romania the relatives of a dead man called Toma Petre were terrified of the thought that he had become a vampire. What did they do?

    • AThey hired a priest to keep an eye on his grave at night.
    • BAll of these
    • CThey planted garlic on his grave and all around the graveyard.
    • DThey exhumed his corpse.
    Answer: They exhumed his corpse.
  45. 7695.

    A doe is a deer, a female deer. What is the male of the family called?

    • AAll of these
    • BBuck
    • CStag
    • DHart
    Answer: All of these
  46. 7696.

    This juvenile story by Jane Austen is written in epistolary form and is a parody of romantic novels she read as a child.

    • ANone of these
    • BLove and Friendship
    • CSense and Sensibility
    • DEmma
    Answer: Love and Friendship
  47. 7697.

    What was unique about The Green Berets, a film starring John Wayne?

    • AIt was John Wayne's first movie without a female co-star.
    • BIt was the only Vietnam War film that was produced during the war itself.
    • CNone of these
    • DIt was the only non-western John Wayne movie in color.
    Answer: It was the only Vietnam War film that was produced during the war itself.
  48. 7698.

    Which of the three astronauts of the Apollo 11 spaceflight did NOT walk on the moon?

    • ANeil Armstrong
    • BBuzz Aldrin
    • CNone of them
    • DMichael Collins
    Answer: Michael Collins
  49. 7699.

    What happened after David Livingstone began his Zambezi Expedition?

    • AThe expedition was considered a failure by many.
    • BAll of these
    • CHis wife Mary Livingstone had died from malaria.
    • DHe reached Lake Malawi.
    Answer: All of these
  50. 7700.

    What does a consul do?

    • AAll of these
    • BA consul assists and protect the citizens of the consuls own country
    • CThe duties of a consul are the same as the duties of an ambassador.
    • DHe is a representative from one head of state to another.
    Answer: A consul assists and protect the citizens of the consuls own country

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.