Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 114

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 114 of 168
  1. 5651.

    Which of the following astronauts was not among the first human beings to orbit the moon?

    • AWilliam Anders
    • BFrank Borman
    • CJames Lovell
    • DJohn Young
    Answer: John Young
  2. 5652.

    Shake 1/2 oz Vodka, 1/2 oz Kahlua, and 1/4 ozIrish Cream liqueur. Put some cracked ice in the shaker as well. Pour into chilled cocktail glass.

    • AMudslide
    • BBullshot
    • CBronx
    • DCaipirinha
    Answer: Mudslide
  3. 5653.

    Is there a difference between a poltergeist and a ghost?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  4. 5654.

    Which list of ranks is in proper order for the US Army?

    • Aprivate-corporal-sergeant-captain-colonel-major
    • Bprivate-corporal-sergeant-major-captain-colonel
    • Cprivate-corporal-sergeant-lieutenant-major-colonel-general
    • Dprivate-corporal-lieutenant-sergeant-captain-major-general
    Answer: private-corporal-sergeant-lieutenant-major-colonel-general
  5. 5655.

    What kind of item is a ginsu?

    • Aradio
    • Bmartial arts weapon
    • Cknife
    • Dtoothbrush
    Answer: knife
  6. 5656.

    The total assembly of the Boeing 747 would require how many individually numbered and catalogued parts?

    • A300 000
    • B5 000 000
    • C500 000
    • D4 000 000
    Answer: 4 000 000
  7. 5657.

    When cool air flows from a high mountain region to a region of lower elevation, the air will

    • Aundergo adiabatic cooling
    • Bcondense, forming large amounts of dew
    • Cincrease in moisture content
    • Dundergo adiabatic warming
    Answer: undergo adiabatic warming
  8. 5658.

    What is the name of the second most important vegetable fibre after cotton that is woven to make coarse cloth and sacks?

    • AJade
    • BJet
    • CJute
    • DJuniper
    Answer: Jute
  9. 5659.

    This movie is titled Die Slowly, Now More Than Ever in Germany and Die Hard: Mega Hard in Denmark. In Denmark, it's titled that. However, in Spain it is known as Crystal Jungle.

    • ADie Hard 2
    • BDie Hard 4.0
    • CDie Hard: With a Vengeance
    • DDie Hard Dracula
    Answer: Die Hard: With a Vengeance
  10. 5660.

    In what year did Freud and his collaborator, Josef Breuer publish Studies on Hysteria, a book which contained a number of Breuer and Freuds case studies of hysterics, including their most famous case - Anna O.?

    • A1895
    • B1901
    • C1912
    • D1848
    Answer: 1895
  11. 5661.

    What do Vivian and Edward order from room service in the movie Pretty Woman?

    • Astrawberries and champagne
    • Bstrawberries and honey
    • Cstrawberries and cream
    • Dstrawberries and chocolate
    Answer: strawberries and champagne
  12. 5662.

    Where were the 1936 Summer Olympics held?

    • ABerlin
    • BLondon
    • CMoscow
    • DAthens
    Answer: Berlin
  13. 5663.

    Which term would best describe all the people on this list: Lincoln Steffens, Ida Tarbell, Jack Anderson, Jack Newfield, Ray Stannard Baker, Wayne Barret, Richard Behar?

    • APositivists
    • BPlaywrights
    • CSpoonerists
    • DMuckrakers
    Answer: Muckrakers
  14. 5664.

    In what city is TV's 'The Mary Tyler Moore Show' set?

    • ADallas
    • BMinneapolis
    • CChicago
    • DNew York
    Answer: Minneapolis
  15. 5665.

    What organelle is primarily responsible for photosynthesis?

    • AGolgi Apparatus
    • BChloroplast
    • CNucleus
    • DMitochondria
    Answer: Chloroplast
  16. 5666.

    The final American Bandstand show aired in what year?

    • A1986
    • B1985
    • C1984
    • D1987
    Answer: 1987
  17. 5667.

    Why are portholes typically round?

    • ABecause a circle gives you the most area for the least perimeter.
    • BTo spread out pressure on the the ships covering
    • CFor easier and smoother entering from the outside
    • DThey are circular by ancient tradition.
    Answer: To spread out pressure on the the ships covering
  18. 5668.

    What island is often referred to as the Emerald Isle, the green color being its symbol?

    • AIreland
    • BIceland
    • CJamaica
    • DSicily
    Answer: Ireland
  19. 5669.

    Which Amendment to the US Constitution guarantees the right to privacy?

    • AThe Fourteenth
    • BThe Fifteenth
    • CThe Second
    • DIt is not guaranteed in the Constitution
    Answer: It is not guaranteed in the Constitution
  20. 5670.

    Who wrote Playing for Pizza, The Brethren, and The Street Lawyer?

    • AScott Turow
    • BJanet Evanovich
    • CBrad Meltzer
    • DJohn Grisham
    Answer: John Grisham
  21. 5671.

    Who composed The Blue Danube waltz, which has become a sort of unofficial Austrian national anthem?

    • AFrédéric Chopin
    • BJohannes Brahms
    • CJohann Strauss II
    • DWolfgang Amadeus Mozart
    Answer: Johann Strauss II
  22. 5672.

    Which movie title was translated in China as Who Is Face Belonging To? I Kill You Again, Harder!?

    • AMiracle
    • BFace/Off
    • CDeath Hunt
    • DSlap Shot
    Answer: Face/Off
  23. 5673.

    Inspector Jules Maigret featured in over seventy crime novels by this Belgian writer.

    • AGeorges Simenon
    • BGeorges Remi
    • CGeorges Braque
    • DHercule Poirot
    Answer: Georges Simenon
  24. 5674.

    Which part of the Loch Ness monster is most noteworthy according to people who claim to have seen it?

    • ATeeth
    • BNeck
    • CEyes
    • DHair
    Answer: Neck
  25. 5675.

    In 1986 when it was released, this movie became number one worldwide at the box office. The name of the animal included in its title was put in quotes for the American public, so that people did not think that the main character was this animal. (quotes omitted in the answers)

    • ACrouching Tiger Hidden Dragon
    • BThe African Elephant
    • CCrocodile Dundee
    • DBatman
    Answer: Crocodile Dundee
  26. 5676.

    What was the very last song played on American Bandstand?

    • ANothings Gonna Stop Us Now - Starship
    • BShattered Glass - Laura Brannigan
    • CTogether Forever - Rick Astley
    • DLean On Me - Club Nouveau
    Answer: Shattered Glass - Laura Brannigan
  27. 5677.

    Who was the longest reigning monarch in French history?

    • ALouis XIV
    • BLouis XIII
    • CLouis XV
    • DLouis XVI
    Answer: Louis XIV
  28. 5678.

    In the American version of Monopoly, which are the two most expensive properties?

    • ABoardwalk and Park Place
    • BBoardwalk and Fifth Avenue
    • CBoardwalk and Ventnor Avenue
    • DBroadway and North Carolina Avenue.
    Answer: Boardwalk and Park Place
  29. 5679.

    What film based on a novel by Anne Rice stars Tom Cruise, Brad Pitt and Kirsten Dunst?

    • AInterview with the Vampire
    • BBlade I
    • CBram Stoker's Dracula
    • D30 Days of Night
    Answer: Interview with the Vampire
  30. 5680.

    'Relax, this won't hurt,' were the last words of this inventor of Gonzo journalism.

    • ABen Bradlee
    • BWilliam Randolph Hearst
    • CJames Fenimore Cooper
    • DHunter Thompson
    Answer: Hunter Thompson
  31. 5681.

    What term is used to describe an uncouth person?

    • AFop
    • BOaf
    • CPip
    • DNit
    Answer: Oaf
  32. 5682.

    In how many ways can ough be pronounced in English?

    • A16
    • B13
    • C8
    • D1
    Answer: 8
  33. 5683.

    According to a theory, palm readers should explore only the left hand of people which of the following people?

    • AUnmarried people
    • BWomen
    • CMen
    • DChildren
    Answer: Women
  34. 5684.

    A running theme during the Beverly Hillbillies series involved the efforts Mr. Drysdale made to keep the Clampetts in Beverly Hills (and their money in his bank). What was the name of Mr. Drysdale's father-in-law who he tried to fix up with Granny?

    • ALowell Farquhar
    • BWilliam S. Hart
    • CJerry Scroggins
    • DShorty Kellums
    Answer: Lowell Farquhar
  35. 5685.

    Yesterday, a thief was caught ___-handed.

    • ARed
    • BBlack
    • CWhite
    • DGreen
    Answer: Red
  36. 5686.

    What nation won the fourth World Cup (of football/soccer) in 1950?

    • AEngland
    • BFrance
    • CUruguay
    • DBrazil
    Answer: Uruguay
  37. 5687.

    A portrait that comically exaggerates a person's physical traits is called a what?

    • ALandscape
    • BImpressionism
    • CCaricature
    • DStill life
    Answer: Caricature
  38. 5688.

    This group was telling us, "Don't Rock the Boat, don't tip the boat over" in the year 1974. This was the only ever #1 hit for this band.

    • AShirley & Company
    • BWild Cherry
    • CThe Hues Corporation
    • DBay City Rollers
    Answer: The Hues Corporation
  39. 5689.

    This song comes in at #3 on the American Film Institute Top 100 Movie Songs list. What movie does Gene Kelly sing it in?

    • ABrigadoon
    • BSingin' in the Rain
    • CIt's Always Fair Weather
    • DAn American in Paris
    Answer: Singin' in the Rain
  40. 5690.

    If someone said "you are olid", what would they mean?

    • AYour appearance is repulsive.
    • BYou are incomprehensible/an idiot.
    • CYou are out of shape/weak.
    • DYou smell extremely unpleasant.
    Answer: You smell extremely unpleasant.
  41. 5691.

    What was the name of the popular sitcom television show in which actor/writer/comedian Paul Reiser and co-star Helen Hunt are a newly married couple.

    • AMad About You
    • BFull House
    • CFamily Prayers
    • DOne Day at a Time
    Answer: Mad About You
  42. 5692.

    Which of the following is not a recurring character in the Hercule Poirot stories?

    • AInspector Japp
    • BMiss Lemon
    • CArthur Hastings
    • DJohn Moffat
    Answer: John Moffat
  43. 5693.

    What does the Latin phrase 'e pluribus unum' mean?

    • AIn God we trust
    • Bfrom many one
    • Cfor the greater good
    • DWhat a crazy life
    Answer: from many one
  44. 5694.

    Who was the army general in command of the Hawaiian Islands at the time of the Japanese attack on Pearl Harbor?

    • AGeneral Marshall
    • BGeneral Long
    • CGeneral Paton
    • DGeneral Short
    Answer: General Short
  45. 5695.

    What renowned rapper died on Friday, September 13, 1996 following a drive-by shooting?

    • ATupak Shakur
    • BThe Notorious B.I.G..
    • CDr. Dre
    • DMC Trouble
    Answer: Tupak Shakur
  46. 5696.

    Which of the Teenage Mutant Ninja Turtles wears a red mask and red cloth around his knees?

    • ALeonardo
    • BDonatello
    • CRaphael
    • DMichaelangelo
    Answer: Raphael
  47. 5697.

    Name the original drummer for the Beatles.

    • ABrian Epstein
    • BPete Best
    • CRichard Starkey
    • DStu Sutcliffe
    Answer: Pete Best
  48. 5698.

    Each year in pro baseball the player voted as the best fielder at his position wins what?

    • Athe Gold Glove
    • Ba brand new car
    • Cthe Brass Baseball
    • Dthe Silver Bat
    Answer: the Gold Glove
  49. 5699.

    In which cardinal direction does the Sun rise from?

    • AWest
    • BSouth
    • CEast
    • DNorth
    Answer: East
  50. 5700.

    This author is responsible for depicting the characters of Virgil Flowers, Lucas Davenport and Weather Karkkinen.

    • AJohn Sandford
    • BFaye Kellerman
    • CStephen King
    • DBrad Thor
    Answer: John Sandford

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.