Discussly

General Knowledge Trivia Questions — page 101

8,353 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 101 of 168
  1. 5001.

    What Rolling Stones member made a cameo appearance in the 2007 movie Pirates of the Caribbean: At Worlds End?

    • ACharlie Watts
    • BMick Jagger
    • CBill Wyman
    • DKeith Richards
    Answer: Keith Richards
  2. 5002.

    What popular symbol represents opposites that could only exist in relation to each other?

    • Athe swastika
    • Bthe pentagram
    • Cthe cross
    • DYin and yang
    Answer: Yin and yang
  3. 5003.

    The Mexican Beer "Corona" is what type of beer?

    • APale Lager
    • BIndia Pale Ale
    • CPilfsner
    • DBaltic Porter
    Answer: Pale Lager
  4. 5004.

    What character in the movie Casablanca was interrupted by Rick while singing, You must remember this / A kiss is still a kiss / A sigh is just a sigh ...?

    • ASam
    • BCaptain Renault
    • CVictor Laszlo
    • DIlsa
    Answer: Sam
  5. 5005.

    How many cents are in a dollar?

    • A10
    • B50
    • C100
    • D200
    Answer: 100
  6. 5006.

    Most of this designers collections make references to the fashion of past decades of the 20th century. Oscar de la Renta has accused him of being a mere copyist.

    • AMarc Jacobs
    • BPaul Smith
    • CCalvin Klein
    • DRalph Lauren
    Answer: Marc Jacobs
  7. 5007.

    Where was the first American-made motorcycle manufactured?

    • ASpringfield , Massachusetts
    • BKansas City, Missouri
    • CBirmingham, Alabama
    • DSavannah, Georgia
    Answer: Springfield , Massachusetts
  8. 5008.

    _Whenever the mood strikes her_, Angela takes a short walk around the block. In the sentence above, the underlined portion can best be described as

    • Aa relative clause
    • Ban independent clause
    • Can adjective clause
    • Da subordinate clause
    Answer: a subordinate clause
  9. 5009.

    Some observers argue that a limitation of the official unemployment rate is that it understates the true unemployment level because it fails to include which of the following?

    • ADiscouraged people who have given up looking for jobs
    • BFull-time students looking for part-time jobs
    • CPeople who are laid off and are looking for new jobs
    • DNew entrants to the labor market
    Answer: Discouraged people who have given up looking for jobs
  10. 5010.

    What force causes an ice cream cone to fly off of a spinning merry-go-round?

    • ATorsal
    • BVehicular
    • Ccentrifugal
    • DGravitational
    Answer: centrifugal
  11. 5011.

    This TV series, which aired in 1982-1983, starred Sarah Jessica Parker, Jami Gertz, Tracy Nelson, and Amy Linker.

    • ASquare Pegs
    • BWelcome Back, Kotter
    • CRoom 222
    • DMr. Novak
    Answer: Square Pegs
  12. 5012.

    This author was a convinced vegetarian. That is why her most famous character - Frankenstein is also a vegetarian.

    • AKatherine Porter
    • BMary Wollstonecraft
    • CKate Chopin
    • DMary Shelley
    Answer: Mary Shelley
  13. 5013.

    What city's airport uses the code ORD?

    • AChicago
    • BOrlando
    • CNew York City
    • DPortland
    Answer: Chicago
  14. 5014.

    Actress Gwyneth Paltrow is the daughter of which Emmy and Tony award-winning actress?

    • AHelen Hunt
    • BMeryl Streep
    • CBlythe Danner
    • DMia Farrow
    Answer: Blythe Danner
  15. 5015.

    What does C.W. Ettinger's book Man into Superman deal with?

    • APutting computers into humans
    • BTransplanting animal organs into humans
    • CCryogenics
    • DTransplanting human organs
    Answer: Cryogenics
  16. 5016.

    Can any baptized male be elected Pope?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  17. 5017.

    A mermaid is the symbol of this European city; depicted on its coat of arms, it can be seen on statues throughout the city.

    • AAmsterdam
    • BWarsaw
    • CRotterdam
    • DCopenhagen
    Answer: Warsaw
  18. 5018.

    One of the first known blondes was this Greek goddess, whose hair was described by Homer as golden.

    • AHera
    • BMedusa
    • CDemeter
    • DAphrodite
    Answer: Aphrodite
  19. 5019.

    This siren, known for wearing mens clothes, studied to be a violinist until a wrist injury caused her to switch to acting.

    • AMarlene Dietrich
    • BAudrey Hepburn
    • CGreta Garbo
    • DKatherine Hepburn
    Answer: Marlene Dietrich
  20. 5020.

    What did Don McLean admire the most according to a line in the song American Pie?

    • AThe host with the most
    • BThe priest with the host
    • CThe last train for the coast
    • DThe Father, Son and the Holy Ghost
    Answer: The Father, Son and the Holy Ghost
  21. 5021.

    Which one of these Swedish companies was founded in 1943?

    • AIKEA
    • BClas Ohlson
    • CH & M
    • DLindex
    Answer: IKEA
  22. 5022.

    What fictional character claims to be 'smarter than the average bear'?

    • ASmokey Bear
    • BFozzie Bear
    • CYogi Bear
    • DPaddington Bear
    Answer: Yogi Bear
  23. 5023.

    What type of chocolate contains the most flavonoids and may help lower your cholesterol?

    • AWhite chocolate
    • BMilk chocolate
    • CDark chocolate
    • DChocolate with almonds
    Answer: Dark chocolate
  24. 5024.

    What is the first stealth fighter used by the United States Military?

    • AF/A18 Super Hornet
    • BF-22 Raptor
    • CF-5 Tiger
    • DP-47 Thunderbolt
    Answer: F-22 Raptor
  25. 5025.

    Do the red candy in the original Skilttles and the original Starburst in the red wrapper have the same flavor?

    • ANo
    • BYes
    Answer: No
  26. 5026.

    1982 was a good year for country music. Kenny Rogers's movie Six Pack was in the theaters, and songs like "Mountain Music" by Alabama, "Always on My Mind" by Willie Nelson, and "Any Day Now" by this artist were selling a lot of records.

    • AEddie Rabbitt
    • BT.G. Sheppard
    • CRonnie Milsap
    • DMickey Gilley
    Answer: Ronnie Milsap
  27. 5027.

    Which of these comedy teams consists of a husband and wife, whose son is an Emmy Award-winning actor?

    • ABurns and Allen
    • BStiller and Meara
    • CBergen and McCarthy
    • DShields and Yarnell
    Answer: Stiller and Meara
  28. 5028.

    Where did the word 'Melba' come from, as in Melba toast and Peach Melba?

    • AThe name of Henry Ford's wife
    • BThe name of an Australian singer
    • CThe name of the wife of the owner of Cunard Cruise Line.
    • DThe name of the proprietress of Del Monico's Steak House.
    Answer: The name of an Australian singer
  29. 5029.

    Who or what was Big Bertha?

    • Aa pro wrestling champion
    • Ba comet
    • Ca World War I gun
    • Da giant Muppet
    Answer: a World War I gun
  30. 5030.

    Which singer had a #1 song in 1990 with Nothing Compares 2 U?

    • AChrissie Hynde
    • BSinead O Connor
    • CStevie Nicks
    • DPatti Smith
    Answer: Sinead O Connor
  31. 5031.

    Which of these holidays is NOT usually celebrated in the month of December?

    • AChristmas
    • BKwanzaa
    • CHanukkah
    • DThanksgiving
    Answer: Thanksgiving
  32. 5032.

    Which one of these men went to Princeton?

    • AJames Madison
    • BSamuel Adams
    • CThomas Jefferson
    • DThomas Paine
    Answer: James Madison
  33. 5033.

    In the movie The Green Mile, Tom Hanks plays Paul Edgecomb, but he was not the first choice for the role. Who was originally considered for the role?

    • AJohn Travolta
    • BBruce Willis
    • CGeorge Clooney
    • DTim Robbins
    Answer: John Travolta
  34. 5034.

    His last words were not 'I cut down the cherry tree' but 'It is well. I die hard, but I am not afraid to go.'

    • AJulius Caesar
    • BNathan Hale
    • CLord Cornwallis
    • DGeorge Washington
    Answer: George Washington
  35. 5035.

    Which of these modern composers was born in South Africa?

    • AAlex Wurman
    • BAndrew Lloyd Webber
    • CNiel van der Watt
    • DJohn Williams
    Answer: Niel van der Watt
  36. 5036.

    This Canadian-born actor, singer and sportscaster, who received a star on the Hollywood Walk of Fame in 1973, was the host of the long-running game show Let's Make a Deal.

    • ASimon James
    • BDavid Gunn
    • CMonty Hall
    • DWilliam Hutt
    Answer: Monty Hall
  37. 5037.

    Tom Cruise had a lead role in all, but one of these movies. Which one?

    • AThe Firm
    • BRain Man
    • CEndless Love
    • DMagnolia
    Answer: Endless Love
  38. 5038.

    In what city does Tiana, the first African American Disney Princess, live at the beginning of the movie The Princess and the Frog?

    • ANew Orleans
    • BNew York City
    • CSan Francisco
    • DBoston
    Answer: New Orleans
  39. 5039.

    Often referred to as Sasquatch, this unbelievable creature is said to be a large hairy humanoid living in the wild parts of North America.

    • ARodan
    • BBogeyman
    • CYeti
    • DBigfoot
    Answer: Bigfoot
  40. 5040.

    In the movie "Caddyshack", Al Czervik had an Asian business partner. What was his name?

    • AMr. Chu
    • BMr. Fong
    • CMr. Li
    • DMr. Wang
    Answer: Mr. Wang
  41. 5041.

    This group, formed by brothers Attrell and Jarrett Cordes, had a #1 hit in 1991 with the single Set Adrift on Memory Bliss?

    • ADigital Underground
    • BDigable Planets
    • CArrested Development
    • DP.M Dawn
    Answer: P.M Dawn
  42. 5042.

    The famous Leporello Catalogue Aria is from which Mozart opera?

    • ALa Boheme
    • BDon Giovanni
    • CCosi Fan Tutti
    • DLa Traviata
    Answer: Don Giovanni
  43. 5043.

    What movie won the Academy Award for Best Animated Feature at the 2007 ceremony?

    • ACars
    • BCorpse Bride
    • CMonster House
    • DHappy Feet
    Answer: Happy Feet
  44. 5044.

    Who was Henry Pu Yi?

    • AThe last Emperor of China.
    • BThe last of Maos supporters to be killed.
    • CFirst Asian to win a Nobel Prize.
    • DThe first man to win a Pulitzer Prize and a Nobel Prize.
    Answer: The last Emperor of China.
  45. 5045.

    What movie title was translated in China as Son of Devil?

    • ADamien
    • BBedazzled
    • CJunior
    • DVillage of the Damned
    Answer: Junior
  46. 5046.

    Some famous assassinations and assassination attempts have been associated with this novel, most of which is set in New York City.

    • AA Clockwork Orange
    • BSlaughterhouse Five
    • CThe Catcher in the Rye
    • DOne Flew Over the Cuckoos Nest
    Answer: The Catcher in the Rye
  47. 5047.

    Which of these is covered by the second amendment to the US Constitution?

    • Athe right to a fair and speedy trial
    • Bthe right to vote
    • Cthe right to bear arms in order to maintain a militia
    • Dthe right to not have soldiers living in our houses
    Answer: the right to bear arms in order to maintain a militia
  48. 5048.

    What artist released the song Bye Bye Baby in 1993?

    • AMadonna
    • BWhitney Houston
    • CCher
    • DMariah Carey
    Answer: Madonna
  49. 5049.

    What do sailors call the back of a boat?

    • AStarboard
    • BPort
    • CStern
    • DBow
    Answer: Stern
  50. 5050.

    Professor Sir Alec John Jeffreys, who was awarded the Albert Einstein World Award of Science in 1996, is famous for developing what?

    • AThe scientific study of fingerprints
    • BFace-recognition software
    • CTechniques for DNA fingerprinting and DNA profiling
    • DThe polygraph
    Answer: Techniques for DNA fingerprinting and DNA profiling

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), MMLU (Hendrycks et al.) (MIT), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.