Discussly

Famous People Trivia Questions — page 5

2,305 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 5 of 47
  1. 201.

    What university/college did Theodore Roosevelt attend?

    • AStanford
    • BHarvard
    • CPrinceton
    • DNotre Dame
    Answer: Harvard
  2. 202.

    Although he was once considered to be the man who would lead Africa into a new age of freedom and prosperity, in 2007 he was the dictator of the nation with the shortest life expectancy. One-fourth of his nation's children are orphans. Who is this dictator of Zimbabwe?

    • ARobert Mugabe
    • BMeles Zenawi
    • CPaul Biya
    • DPervez Musharraf
    Answer: Robert Mugabe
  3. 203.

    Who made a speech, known by the popular name I Have a Dream?

    • AMartin Luther King Jr
    • BWillie Ricks
    • CJames Farmer
    • DRoy Wilkins
    Answer: Martin Luther King Jr
  4. 204.

    According to Geoffrey of Monmouths History of the Kings of England, King Arthur was the King of which realm?

    • ASaxony
    • BGaul
    • CBritain
    • DNorway
    Answer: Britain
  5. 205.

    Ching Shih was a prominent Chinese female pirate active during what century?

    • A18th
    • B19th
    • C17th
    • D20th
    Answer: 19th
  6. 206.

    Which President of the United States wrote, Rules of Civility and Decent Behavior in Company and Conversation?

    • AGeorge Washington
    • BJohn Quincy Adams
    • CChester B. Arthur
    • DJames Madison
    Answer: George Washington
  7. 207.

    Who penned the short stories The Cask of Amontillado, The Fall of the House of Usher, The Blue Coat and X-ing a Paragrab?

    • AStephen Crane
    • BEdgar Allen Poe
    • CJames Fenimore Cooper
    • DStephen Benet
    Answer: Edgar Allen Poe
  8. 208.

    These people, who get active when it is dark, walk around gardens, parks, lawns to gather earthworms and sell them for fish bait.

    • AWorm chasers
    • BWorm collectors
    • CWorm pickers
    • DWorm gatherers
    Answer: Worm pickers
  9. 209.

    This character from the sitcom Green Acres, portrayed by Eva Gabor, was the wife of Oliver Wendell Douglas, a successful New York City attorney.

    • AAshley Hunt
    • BLisa Douglas
    • CMargaret Douglas
    • DHilary Douglas
    Answer: Lisa Douglas
  10. 210.

    Lewis Carroll conceived Alices Adventures in Wonderland as nursery tales for the daughter of a friend.

    • AEugène Grindel
    • BSue Denim
    • CCharles Lutwidge Dodgson
    • DD.B. Wyndham-Lewis
    Answer: Charles Lutwidge Dodgson
  11. 211.

    This George lived for only 40 years - from 1593 until 1633. Nevertheless, he became a great poet. However, none of his works was published while he was alive.

    • AGeorge Gordon Byron
    • BGeorge Eliot
    • CGeorge Fox
    • DGeorge Herbert
    Answer: George Herbert
  12. 212.

    What did Roy J. Plunkett invent?

    • ATeflon
    • BProzac
    • CFluoxamine
    • DKevlar
    Answer: Teflon
  13. 213.

    Che Guevara was nicknamed Chancho by his schoolmates. What does this word mean?

    • APig
    • BTiger
    • CHorse
    • DSnake
    Answer: Pig
  14. 214.

    This tennis great was born in 1981 in Basil.

    • AVlade Hahn
    • BPaul Accola
    • CMartina Hingis
    • DRoger Federer
    Answer: Roger Federer
  15. 215.

    One of these pairs (US President - his nickname) is wrong.

    • AJames K. Polk - Napoleon of the Stump
    • BFranklin Pierce - Young Hickory of Granite Hills
    • CJohn Tyler - His Accidency
    • DJames Buchanan - Fifty-cent Jimmy
    Answer: James Buchanan - Fifty-cent Jimmy
  16. 216.

    In what state did Billy the Kid die?

    • ANew Mexico
    • BWyoming
    • CTexas
    • DOklahoma
    Answer: New Mexico
  17. 217.

    By which king was William of Normandy knighted?

    • AThe King of Spain
    • BThe King of Normandy
    • CThe King of England
    • DThe King of France
    Answer: The King of France
  18. 218.

    Some of this poets better known poems are Ode to a Nightingale and Ode to a Grecian Urn . Whose epitaph ends with the line Here Lies One Whose Name Was Writ In Water?

    • AJohn Keats
    • BWilliam Bulter Yeats
    • CLord Byron
    • DPercy Bysshe Shelly
    Answer: John Keats
  19. 219.

    This influential musician of the 80s and 90s, who is a little less than 1,6 m (5 ft 3 in) tall, is widely regarded as a music genius. Purple Rain is an album and a song by him, as well as a film he starred in.

    • AKid Rock
    • BDef Leppard
    • CPrince
    • DBon Jovi
    Answer: Prince
  20. 220.

    If your surname was De Jong, your home country would most probably be this one.

    • ADenmark
    • BJapan
    • CThe Netherlands
    • DSweden
    Answer: The Netherlands
  21. 221.

    Which U.S. president published more than 16 books during his life?

    • AFranklin D. Roosevelt
    • BJames E. Carter
    • CDwight D. Eisenhower
    • DHerbert Hoover
    Answer: Herbert Hoover
  22. 222.

    What is the final part of this quote by Cameron Diaz, "I don't believe that you should make fun of anyone but ..."?

    • AYour closest relatives
    • BYour closest friends
    • CYourself and your pets
    • DYourself
    Answer: Yourself
  23. 223.

    The controversial American photographer Diane Arbus defined love as a peculiar unfathomable combination of understanding and ______________.

    • Atolerance
    • Bsupport
    • Ctrust
    • Dmisunderstanding
    Answer: misunderstanding
  24. 224.

    She served as Prime Minister of the United Kingdom from 1979 to 1990, which makes her the first woman to hold this position in the UK.

    • AElisabeth Domitien
    • BHanna Suchocka
    • CEdith Cresson
    • DMargaret Thatcher
    Answer: Margaret Thatcher
  25. 225.

    Who said: 'Don't be afraid to take a big step if one is indicated. You can't cross a chasm in two small jumps'?

    • ADavid Lloyd George
    • BSamuel Johnson
    • CMichael Phelps
    • DBen Franklin
    Answer: David Lloyd George
  26. 226.

    The political figure who said Sometimes it is not enough to do our best; we must do what is required. was voted number one in the 2002 BBC poll of Greatest Britons Ever.

    • ASir Francis Drake
    • BSir Winston Churchill
    • CQueen Elizabeth II
    • DPrincess Diana
    Answer: Sir Winston Churchill
  27. 227.

    What Spanish explorer conquered the Aztec Empire in the 16th century?

    • AFrancisco Pizarro
    • BFrancisco de Orellana
    • CGiovanni da Verrazzano
    • DHernan Cortes
    Answer: Hernan Cortes
  28. 228.

    A Thousand Clowns, I'm Not Rappaport, Thieves, Conversations with My Father are plays by this dramatist.

    • AHerb Gardner
    • BWilliam Inge
    • CPaddy Chayefsky
    • DJohn Updike
    Answer: Herb Gardner
  29. 229.

    This great explorer is famous for his fulfilment of the first all water trade route between India and Europe .

    • AHenry the Navigator
    • BMarco Polo
    • CVasco da Gama
    • DGaspar Corte Real
    Answer: Vasco da Gama
  30. 230.

    Who was the first first lady, wife of George Washington?

    • AConstance
    • BMartha
    • CElizabeth
    • DAmelia
    Answer: Martha
  31. 231.

    What specific archaeological finding suggests that Queen Nefertiti was given unprecedented power in Egypt?

    • AShe was depicted with a cobra on her head
    • BShe was depicted the same size as the king
    • CShe was described in words that were used only for kings before that
    • DShe was portrayed in kings attire
    Answer: She was depicted the same size as the king
  32. 232.

    What American writer said: Better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt.?

    • AMel Brooks
    • BJohn Steinbeck
    • CTom Kenny
    • DMark Twain
    Answer: Mark Twain
  33. 233.

    This author, recipient of the A. C. Greene Award and the Romance Writers of Americas Lifetime Achievement Award, wrote the novel Unspeakable.

    • AJoseph Wambaugh
    • BJames Fenimore Cooper
    • CSandra Brown
    • DJohn Gray
    Answer: Sandra Brown
  34. 234.

    What spot became the unofficial memorial of Princess Diana in Paris?

    • AThe Champ de Mars
    • BThe small Statue of Liberty on an island in the Seine
    • CThe replica of the Torch of the Statue of Liberty on the Place dAlma
    • DThe fountains at La Place du Trocadero
    Answer: The replica of the Torch of the Statue of Liberty on the Place dAlma
  35. 235.

    This man invented the compact disc in 1965.

    • APercy Lavon Julian
    • BJames Russell
    • CSeymour Cray
    • DSir James Dewar
    Answer: James Russell
  36. 236.

    William McKinley was referred to as one of these.

    • AHangman of Buffalo
    • BPreacher President
    • COld Eight to Seven
    • DStocking-footed Orator
    Answer: Stocking-footed Orator
  37. 237.

    What prominent Italian actor starred in Federico Fellinis comedy-drama films La Dolce Vita and 8½?

    • AAlberto Sordi
    • BRudolph Valentino
    • CMarcello Mastroianni
    • DGiuliano Gemma
    Answer: Marcello Mastroianni
  38. 238.

    Who played Dr. Frank N. Furter in the comedy-horror musical film The Rocky Horror Picture Show?

    • ATim Curry
    • BBarry Bostwick
    • CRichard OBrien
    • DJim Sharman
    Answer: Tim Curry
  39. 239.

    Name the venue, known as Royal Peculiar, where Prince William and Cathrine Middleton got married.

    • ASt. Pauls Cathedral
    • BWestminster Abbey
    • CWindsor Castle
    • DBuckingham Palace
    Answer: Westminster Abbey
  40. 240.

    In 1903 and 1911, Polish-French scientist Marie Curie received which Nobel Prizes?

    • AIn Physics and in Chemistry
    • BIn Physiology and in Physics
    • CIn Physics and in Peace
    • DIn Chemistry and in Physiology
    Answer: In Physics and in Chemistry
  41. 241.

    What comedian made the following statement: All men make mistakes, but married men find out about them sooner.?

    • AGeorge Gobel
    • BRed Skelton
    • CErnie Kovacs
    • DJay Leno
    Answer: Red Skelton
  42. 242.

    Which of the following women was not a wife of King Henry VIII of England?

    • AAnne Hathaway
    • BAnne Bolyen
    • CCatherine Parr
    • DCatherine of Aragon
    Answer: Anne Hathaway
  43. 243.

    What President has an animal named after him, after refusing to shoot one such animal during a hunting party?

    • ATheodore Roosevelt
    • BFranklin Pierce
    • CDwight David Eisenhower
    • DZachary Taylor
    Answer: Theodore Roosevelt
  44. 244.

    This famous American author was born in West Virginia in 1892 but was raised in China. She wrote over 100 works of literature, her most notable one being The Good Earth, a novel about the life of a Chinese farmer.

    • AHarriet Beecher Stowe
    • BAnne Bronte
    • CPearl S. Buck
    • DLouisa Alcott
    Answer: Pearl S. Buck
  45. 245.

    How did Casanova once save the life of a Venetian nobleman of the Bragadin family?

    • ABy applying a mercury-based ointment all over his body
    • BBy performing CPR on him
    • CBy putting leeches all over his body
    • DBy having him bled
    Answer: By having him bled
  46. 246.

    Whose mother was Saint Elizabeth according to the New Testament?

    • AZechariahs
    • BBartholomews
    • CJohn the Baptists
    • DJudas Iscariots
    Answer: John the Baptists
  47. 247.

    How many times did Henry VIII of England marry?

    • Aseven
    • Bfive
    • Csix
    • Deight
    Answer: six
  48. 248.

    NBA superstar Dominique Wilkins played nearly his entire career for Atlanta. What other NBA teams did he also play for?

    • AOrlando, San Antonio, LA Clippers and Boston
    • BOrlando, Boston, New York, Chicago and Miami
    • CLA Lakers, Orlando, New Jersey and New Orleans
    • DVancouver, Seattle, Boston, Orlando and Houston
    Answer: Orlando, San Antonio, LA Clippers and Boston
  49. 249.

    What do Albert Camus and Vladimir Nabokov have in common?

    • ABoth won the Nobel Prize for Literature.
    • BBoth were (football) goalkeepers in their youth.
    • CTheir fathers were murdered.
    • DThey grew up trilingual.
    Answer: Both were (football) goalkeepers in their youth.
  50. 250.

    What was the name of the largest empire in pre-Columbian America, ruled by Huayna Capac?

    • AInca
    • BZulu
    • CAztec
    • DMayan
    Answer: Inca

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.