Discussly

Famous People Trivia Questions — page 10

2,305 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 10 of 47
  1. 451.

    What US President was shot and later passed away only four months after his inauguration?

    • AAndrew Jackson
    • BAbraham Lincoln
    • CJohn F. Kennedy
    • DJames A. Garfield
    Answer: James A. Garfield
  2. 452.

    Which of Henry VIIIs chancellors had an international reputation as a great Renaissance Humanist?

    • ABishop Gardiner
    • BSir Thomas More
    • CRichard Cromwell
    • DCardinal Wolsey
    Answer: Sir Thomas More
  3. 453.

    What does the female name Aba mean?

    • ABorn on a Thursday
    • BBorn in the wild
    • CBorn on a journey
    • DBorn on a holy day
    Answer: Born on a Thursday
  4. 454.

    This Irish writer and poet, who became one of the most well-known personalities of his day, was a spokesman for aestheticism. He was known for his biting wit and flamboyant dress.

    • AWilliam Butler Yeats
    • BOscar Wilde
    • CSamuel Beckett
    • DHarold Pinter
    Answer: Oscar Wilde
  5. 455.

    Not wanting to boast, this president said: "If I had to name my greatest strength, I guess it would be my humility. Greatest weakness, it's possible that I'm a little too awesome."

    • AHarry Truman
    • BRonald Reagan
    • CBarack Obama
    • DGeorge W. Bush
    Answer: Barack Obama
  6. 456.

    After Isaac Newtons death, chemical analysis showed that he had been exposed to immense amounts of which of the following?

    • AMercury
    • BAlcohol
    • CNicotine
    • DArsenic
    Answer: Mercury
  7. 457.

    How did Nirvana vocalist Kurt Cobain end his life on April 5, 1994?

    • AHe poisoned himself.
    • BHe shot himself.
    • CHe jumped from a building.
    • DHe hanged himself.
    Answer: He shot himself.
  8. 458.

    This was Stephanie Kwoleks big discovery.

    • ATylenol
    • Bthe Tuberculossis vaccine
    • CVallium
    • DKevlar
    Answer: Kevlar
  9. 459.

    The earliest production of soap is believed to date back to this period.

    • A4th century BC
    • B3rd millennium BC
    • C1st century AD
    • D7th millennium BC
    Answer: 3rd millennium BC
  10. 460.

    This American author, who won the Pulitzer Prize for the novel Humboldts Gift, was also awarded the Nobel Prize in Literature for the human understanding and subtle analysis of contemporary culture that are combined in his work.

    • AMark Twain
    • BHarper Lee
    • CSaul Bellow
    • DWilliam Faulkner
    Answer: Saul Bellow
  11. 461.

    What famous American does this quote belong to: Dream as if youll live forever. Live as if youll die today.?

    • ABrad Pitt
    • BRonald Reagan
    • CHarrison Ford
    • DJames Dean
    Answer: James Dean
  12. 462.

    This US first lady met her husband in the 1930s at a Little Theater group when they were cast together in a mystery drama.

    • APat Nixon
    • BLady Bird Johnson
    • CNancy Reagan
    • DJacqueline Kennedy
    Answer: Pat Nixon
  13. 463.

    Which first lady single-handedly protected her husband from contact with the public after he suffered a stroke?

    • AAnna Harrison
    • BBess Truman
    • CSaxton McKinley
    • DEdith Bolling Wilson
    Answer: Edith Bolling Wilson
  14. 464.

    What is the occupation of Steve Jobs biological sister, Mona Simpson, with whom he enjoyed a close relationship?

    • Aspeech language pathologist
    • Bmusician
    • Cnovelist
    • Dlawyer
    Answer: novelist
  15. 465.

    In The Police song Message in a Bottle, a castaway on an island sends out a message in a bottle to seek love. What does he find on the shore a year later?

    • Aa hundred billion Valentines
    • Ba hundred billion bottles
    • Ca lake of tears
    • Da hundred withered flowers
    Answer: a hundred billion bottles
  16. 466.

    Pirates were squanderers and didn't have much money to bury. So the idea of a buried treasure is a romantic one, initiated by Treasure Island. However, this pirate was known for burying his money.

    • ASamuel Bellamy
    • BFrancis Drake
    • CCaptain Kidd
    • DThomas Jones
    Answer: Captain Kidd
  17. 467.

    What was the name of Pamela Anderson's first husband, whom she married on February 19, 1995?

    • ARobert J. Ritchie
    • BTommy Lee
    • CBret Michaels
    • DMarcus Schenkenberg
    Answer: Tommy Lee
  18. 468.

    Who was the first woman to arrive at the Magnetic North Pole on her own?

    • AJanice Meek
    • BHelen Thayer
    • CAnn Bancroft
    • DHannenlore Schmatz
    Answer: Helen Thayer
  19. 469.

    William of Normandy lived during what period of time?

    • A1035 to 1087
    • B1028 to 1066
    • C1020 to 1070
    • D1028 to 1087
    Answer: 1028 to 1087
  20. 470.

    Hes not a Priest or Deacon, but in court, this Atlanta Falcons defensive veteran has a real first name he can swear to.

    • ALawyer Mallory
    • BBarrister James
    • CLawyer Milloy
    • DJudge Fielding
    Answer: Lawyer Milloy
  21. 471.

    What Amendment of the U.S. Constitution guarantees the right to be presumed innocent until proven guilty?

    • A6th
    • B8th
    • C7th
    • D5th
    Answer: 5th
  22. 472.

    Alben Barkley served as Vice President under Harry S. Truman from 1949-1953. Who served as Trumans Vice President from 1945-1949?

    • AHenry Wallace
    • BGeorge C. Marshall
    • Cno one
    • DAdlai Stevenson
    Answer: no one
  23. 473.

    The graphite pencil in its early form was created in this country.

    • ABrazil
    • BEngland
    • CEgypt
    • DIndia
    Answer: England
  24. 474.

    What famous dystopian English novel inspired the television commercial that introduced the Apple Macintosh personal computer?

    • ACatch-22
    • BFahrenheit 451
    • CNineteen Eighty-Four
    • DLord of the Flies
    Answer: Nineteen Eighty-Four
  25. 475.

    Who is the author of the following short stories: The Iliad of Sandy Bar, Tennessees Partner, The Outcasts of Poker Flats, High Water Mark?

    • AStephen Benet
    • BHarte Crane
    • CStephen Crane
    • DBret Harte
    Answer: Bret Harte
  26. 476.

    This is the last movie in which the lefty, Charlie Chaplin appeared.

    • AModern Times
    • BA Countess from Hong Kong
    • CLimelight
    • DThe Great Dictator
    Answer: A Countess from Hong Kong
  27. 477.

    Which of the following means a British nobleman ranking right above a viscount and below a marquis?

    • Arichard
    • Bearl
    • Cdamien
    • Dbaron
    Answer: earl
  28. 478.

    What was the name of Pamela Anderson's character on the popular TV show Baywatch?

    • AC. J. Parker
    • BShauni McClain
    • CCaroline Holden
    • DDonna Marco
    Answer: C. J. Parker
  29. 479.

    What German scientist said: The difference between genius and stupidity is that genius has its limits.?

    • AStephen Hawking
    • BAlbert Einstein
    • COtto Hahn
    • DMax Born
    Answer: Albert Einstein
  30. 480.

    Queen Cleopatra the Seventh was an ancient Egyptian ruler of what nationality?

    • AEgyptian
    • BBabylonian
    • CGreek
    • DNubian
    Answer: Greek
  31. 481.

    Who wrote You might as well fall flat on your face as lean over too far backward?

    • ARonald Reagan
    • BJerry Springer
    • CPhil Donahue
    • DJames Thurber
    Answer: James Thurber
  32. 482.

    Which of the following was invented by Samuel Leeds Allen?

    • AFlexible Flyer
    • BSuperglue
    • CFM radio
    • DAM radio
    Answer: Flexible Flyer
  33. 483.

    What famous American musician, known for his trademark scarves, was born Steven Victor Tallarico in New York, NY in 1948?

    • ASteven Tyler
    • BSteven Adler
    • CStevie Wonder
    • DStevie Ray Vaughan
    Answer: Steven Tyler
  34. 484.

    What term is applied to pirate flags which often featured skeletons, daggers, cutlasses, skulls and crossbones?

    • AJolly Roger
    • BHorrible Roger
    • CJolly Jack
    • DJolly Rider
    Answer: Jolly Roger
  35. 485.

    What is the meaning of the Hebrew name Elizabeth, Elisabeth or Elisheva?

    • AMy God is a blessing.
    • BMy God is light.
    • CMy God is love.
    • DMy God is an oath.
    Answer: My God is an oath.
  36. 486.

    Which Canadian Prime Ministers was born on October 18, 1919 in Montréal, Quebec?

    • AJoe Clark
    • BJean Chrétien
    • CPierre Elliott Trudeau
    • DBrian Mulroney
    Answer: Pierre Elliott Trudeau
  37. 487.

    The Egyptian Queen Nefertiti has always been admired as a representation of beauty. What part of her body is considered especially attractive?

    • AEyes
    • BLips
    • CHands
    • DNeck
    Answer: Neck
  38. 488.

    What is the name of Tom Hanks's first-born child, a son who followed in the steps of his parents and turned to acting?

    • AEdward
    • BColin
    • CJerry
    • DNicolas
    Answer: Colin
  39. 489.

    Friends applaud, the comedy is over. were the last words of this 18th century composer.

    • AAnton Reicha
    • BLudwig van Beethoven
    • CJohann Nepomuk Hummel
    • DFranz Schubert
    Answer: Ludwig van Beethoven
  40. 490.

    This man captured one of the largest hauls, which proved to be laden with enough treasure to pay off Englands national debt. It took the pirate four days just to transfer the loot from one ship to another. It is known that the Queen of England often referred to him as my pirate.

    • AHenry Avery
    • BSir Francis Drake
    • CCharles Vane
    • DHowell Davis
    Answer: Sir Francis Drake
  41. 491.

    Who said that, Character cannot be developed in ease and quiet. Only through experience of trial and suffering can the soul be strengthened, ambition inspired, and success achieved.?

    • AEmily Dickinson
    • BHelen Keller
    • CJim Valvano
    • DSusan B. Anthony
    Answer: Helen Keller
  42. 492.

    Which U.S. President, shot by a man who wanted to impress a film actress, was not the original target of the assassination plan?

    • AFranklin D. Roosevelt
    • BRonald W. Reagan
    • CJohn F. Kennedy
    • DGerald R. Ford
    Answer: Ronald W. Reagan
  43. 493.

    He was a salesman of tea, coffee, and sugar. Later, in 1876 he invented the gas motor engine.

    • ANicolaus August Otto
    • BSamuel OReilly
    • CEllen Ochoa
    • DJohn Ott
    Answer: Nicolaus August Otto
  44. 494.

    Which U.S. President, the first in the nations history to be assassinated, died at Peterson House across the street from the site of his shooting?

    • AAbraham Lincoln
    • BJames A. Garfield
    • CAndrew Jackson
    • DWilliam McKinley
    Answer: Abraham Lincoln
  45. 495.

    Who directed the 1978 movie Midnight Express, which tells the harrowing story of an American college student visiting Turkey?

    • ARidley Scott
    • BAlan Parker
    • CDanny Boyle
    • DAlfred Hitchcock
    Answer: Alan Parker
  46. 496.

    What famous person delivered these words: I have nothing new to teach the world. Truth and non-violence are as old as the hills.?

    • AMother Teresa
    • BAbraham Lincoln
    • CMahatma Gandhi
    • DJohn Hancock
    Answer: Mahatma Gandhi
  47. 497.

    A good cup of this in the morning goes well with breakfast.

    • AJoe
    • BClark
    • CJimmy
    • DCharlie
    Answer: Joe
  48. 498.

    Kazuyoshi Funaki was a champion in ski-jumping. You don't have to be a ski-jumping expert to know that he represented this country.

    • AJapan
    • BAustria
    • CRussia
    • DSouth Korea
    Answer: Japan
  49. 499.

    The Alous, with four family members in the MLB, may lineup as baseballs most impressive brood, but only one Alou boasts even the hint of a nickname. What is it?

    • AMatty
    • BMarty
    • CMo
    • DJessie
    Answer: Matty
  50. 500.

    Of what origin is the surname Kerr?

    • AFrench
    • BBelgian
    • CGerman
    • DScottish
    Answer: Scottish

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.